Kayıt Ol

Ejderkan

Çevrimdışı Derufin

  • **
  • 78
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ejderkan
« : 06 Ekim 2011, 14:19:50 »
İleride ona insanların vereceği isimle Rao, bir zamanlar ıssız ve huzurlu bir gezegendi. İçinde hayvanlar serbestçe dolaşır, pınarlar amansızca akar, ağaçlar göğe doğru yükselirlerdi. Bu harika düzen uzun yıllar boyunca Rao`ya hükmetti. Ama hiç bir düzen ve hüküm sonsuza dek süremezdi. Bu düzende Rao`nun derinlerinden tiz bir sesin yükselmesiyle son buldu.

Toprak yarıldı, taşlar çatladı ve etkisi her yerde hissedilen büyük bir deprem koptu. Onlarca yılda serpilen ağaçlar devrildi, bir çok hayvan nesli yok oldu ve depremin etkisiyle yerküre de derin çatlaklar oluştu. Bu çatlaklar ileride yağmur sularıyla dolup göl ve denizleri oluşturacaklardı. Ama bu büyük depremin asıl getirileri çok farklıydı. Binlerce yıldır gezegenin en alt ve sıcak katmanlarında yaşayan ejderhalar yer yüzüne çıkmış, büyü denilen büyük bir gizemi de yanlarında getirmişlerdi. Böylece doğanın çağı sonlanmış ve ejderhaların birinci çağı başlamış oldu.

Ejderhalar dört ırktan oluşuyorlardı. Kırmızı, siyah, mavi ve beyaz ejderhalar. Yer altında düşman olan bu dört ırk yer yüzünde bir olup kendilerine bir mesken aramaya koyuldular. Nice ovayı, tepeyi, nehiri ve vadiyi arkalarında bırakıp ilerlemeye devam ettiler. Önlerine çıkan hayvan sürülerini iştah ve heyecanla karşılayıp kendilerini doyurdular. Bir çok pınar yüzlerce ejderhaya su sağlamak için kurudu. Ormanlar ejderhaların en büyük zevkleri ve silahları olan ateşleri ile kül oldular. Ejderhalar gittikçe gittiler, ta ki karşılarına daha önce hiç rastlamadıkları kadar büyük bir dağ çıkana dek. Üç klan burada kalmayı seçtiler, ama beyaz ejderhalar durmayacak, yer yüzüne çıktıktan sonra sadece çok küçük bir bölümüne rastladıkları büyüyü arayacaklardı. O yüzden beyaz ejderhalar bir hafta dağın eteklerinde konaklayıp tekrar yola koyuldular.

Diğer üç ejderha ırkı ateşleriyle, kendi isteklerine göre biçimlendirdiler dağı. Ateş ile bir şekle kavuşan bu dağın adı Ateş Dağı olarak anılmaya başlandı. Sonra da her ırk kendine bir lider seçti, her biri ayrı bir lisan oluşturup kendi kurallarını koydular ve gördükleri şeyi, kedi lisanlarında isimlendirdiler.

Ejderhalar yıllarca yaşadılar bu dağda, çevrede ki hayvanlarla beslenip büyüdüler, geliştiler ve en sonunda da çoğalmaya başladılar. Bir seferde sekiz kadar yumurta bırakan ejderhalar en sonunda dağda hep birlikte rahat olamayacakları kadar çoğaldılar. Refah ilk o zaman kayboldu ejderhaların arasında, siyah ejderhalar hep birlikte gidelim bu dağlardan ve uzaklardaki mağaralara yerleşelim dediler, kırmızılar ise beyaz ejderhaları takip etmek istiyorlardı. Yer Altından özledikleri bir şey varsa o da ejderhaları ve diğer her şeyi yaratan büyüydü.

Tartışmalar uzun bir süre boyunca sürdü ve en sonunda hepsi kendi yollarına ayrıldılar. Kırmızılar ilk ayrılan oldu Ateş Dağından, Beyaz Ejderhalar gibi güneye yöneldiler. Siyahlar ise mavileri çağırıp kendi yanlarına katmak istediler bir süre, mavilerde karşı çıktı buna, dağ da ki yaşamlarına alışmışlardı çoktan. Siyah Ejderhaların Kralı Swlees en sonunda anladı Mavilerin gelmeyeceğini ve en güçlü ejderha olan siyah ejderhalar dağı aleve verip doğuya doğru yola çıktılar.