Kayıt Ol

Factory Girl

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Factory Girl
« : 09 Temmuz 2010, 02:04:20 »
Factory Girl (2006)

Factory Girl 2006 yılında vizyona çıkmış bir dram filmi. 1960lı yılların film yıldızlarından biri ve aynı zamanda model olan Edie Sedgwick'in hayatını konu alıyor. Edie, New York'a gelip ressam ve film yapımcısı Andy Warhol ile tanışınca hayatını değişir. Andy, Edie'nin güzelliğinden büyülenir ve filmlerinden birinde oynaması için ona teklifte bulunur. Edie filmdeki başarısıyla kısa sürede ünlenir, modellik yapmaya başlar. Fakat şöhret daima geçicidir.

''Edie Sedgwick Amerikalı her genç kızın düşüydü; soylu, varlıklı, karizmatik, güzel ve Harvardlı. Ne ki, bir yanıyla da yitik, kırılgan küçücük bir kızdı. Tanınmış New Yorklu ressam Andy Warhol'la tanıştığında her şey değişti. Edie kendini birdenbire cinsellik, uyuşturucu, moda, rock'n roll ve üne, sıra dışılığa doğru iplerinden kopmaya mahkûm, çılgınca bir akınla kabından taşan pop art evreninin ortasında buldu.''



Film duygusal yönden mükemmel. Şöhretin gelip geçiciliğini ve ardındakileri oldukça güzel işlemiş ve işin üzücü yanı, hepsinin gerçek olması. Bugüne kadar izleyipte duygulandığım tek filmdir. (Babam ve Oğlum'u da izledim evet.)

Tavsiye ederim. İbretlik bir hikaye.
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.