Kayıt Ol

Friends

Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Friends
« : 15 Temmuz 2008, 11:43:58 »


Karakterler : Rachel Greene (Jennifer Aniston) Monica Geller (Courteney Cox) Phoebe Buffay (Lisa Kudrow) Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) Chandler Bing (Matthew Perry) Ross Geller (David Schwimmer)

Yönetmen : Robby Benson, Peter Bonerz, Kevin Bright, James Burrows, Roger Christiansen

Yapımcılar : Kevin S. Bright, Shana Goldberg, Michael Curtis, Marta Kauffman, Scott Silveri, Adam Chase, David Crane, Greg Malins, Michael Borkow

Dizinin Yaratıcısı : David Crane, Marta Kauffman

Konusu :

Son yılların en çok beğenilen ve seyredilen dizisi Friends, altı sıkı dostun maceralarını anlatıyor. Çocukluk arkadaşı olan Monica ve Rachel, Monica'nın ağabeyi Ross, Ross'un üniversiteden oda arkadaşı Chandler ve Chandler'ın ev arkadaşı Joey ve Monica'nın eski arkadaşı Phoebe. Geçmişleri bir şekilde bir yerde kesişen bu 6 arkadaşın yedikleri içtikleri ayrı gitmiyor.

Rachel Green: Monica'nın eski arkadaşı. Zengin bir ailenin şımartılmış kızı olan Rachel, düğün gününde nişanlısının kendisini aldatmış olduğunu öğrenerek düğünden kaçar ve baba evini de terkeder. Eski arkadaşı Monica ve arkadaşları ile karşılaşınca ev arkadaşı arayan Monica'nın evine yerleşir. Önceleri arkadaş grubunun müdavimi oldukları Central Perk adındaki kafede garsonluk yapar, sonradan ise moda sektörüne girerek orada bir kariyer oluşturur. Dizinin ilerleyen bölümlerinde Ross ile uzun süreli, Joey ile kısa süreli bir ilişkisi olur. Ross'tan Emma adında bir çocuğu olur.

Monica Geller: Ross'un kızkardeşi, Rachel'in eski arkadaşı, Phoebe ile eski ev arkadaşı. Mesleği aşçılıktır. Obsesif, temizlik meraklısı ve iddialı, yenilgiden hoşlanmayan bir kişiliği vardır. Eskiden obeziteden muzdarip iken sonradan zayıflamıştır. Ailesi tarafından genellikle Ross kadar sevilmemektedir. Ufak çaplı lokantalarda başlayan kariyeri sonunda lüks bir lokantanın baş şefliğine kadar gider. İlerki bölümlerde Chandler ile evlenirler.

Phoebe Buffay: Monica'nın eski ev arkadaşı. Masözlük ve müzisyenlikle uğraşır. Ergenlik çağında sokakta evsiz hayatı yaşamıştır. Çeşitli batıl inançlara ve ruhlar alemi ile ilgili görüşlere sahiptir. Çocuk ruhludur; değişik, nev-i şahsına münhasır bir karakteri vardır. Hayvansever ve vejeteryendir, ayrıca zincir mağazalara ve büyük şirketlere antipati besler. Farklı ve komik sözlere sahip şarkılar yazmakta onan Phoebe'nin bu şarkılarından en sevilmiş olanı "Smelly Cat" (Kokan kedi) bir kedi kumu reklamına jenerik müziği olmuştur. Kardeşinin eşi için taşıyıcı annelik yapmış, üçüz doğurmuştur.

Joey Tribbiani: Chandler'in ev arkadaşı. Mesleği aktörlüktür. Genellikle ufak tefek oyunculuk işleri almasına rağmen en uzun soluklu işi bir pembe dizide oynadığı doktor rolüdür. Yemeğe ve kadınlara düşkündür. Fazla zeki ve entellektüel sayılmaz. Sevecen karakteri ile arkadaşları arasında sevilir. Çapkınlık maceralarında kullandığı "How u doin" repliği ile de tanınır. Rachel ile kısa süren bir ilişkisi olmuştur.

Chandler Bing: Ross'un üniversiteden yurt arkadaşı, Joey'in ev arkadaşı. Maaşlı çalışan bir şirket elemanıdır, çalıştığı işin ne olduğu pek açık değildir, en yakın arkadaşları dahi bilmez. Sık sık yaptığı soğuk esprileri ile bilinir. Küçük yaşta ailesi ayrılmıştır, sebebi babasının eşcinsel olmasıdır. Bu olay Chandler'de bir travma yaratmış, ailesinin boşanma kararını açıkladıkları Şükran Günü'nden bu yüzden nefret etmekte ve eşcinsel zannedilmekten ölesiye korkmaktadır, lakin sık sık da öyle zannedilir. İlerki bölümlerde Monica ile evlenmiştir.

Ross Geller: Monica'nın ağabeyi, Chandler'in üniversiteden yurt arkadaşı. Paleontologdur, önceden bir müzede çalışırken ardından üniversitede öğretim üyesi olmuştur. Arkadaş grubunun entellektüel karakteri olan Ross, bu konudaki aşırı gayreti ve özellikle dinozorlara olan sevgisi ve bu konuda sürekli konuşabilmesi yüzünden bazen arkadaşları ile uyum sorunu yaşar. Aşk hayatı pek iyi gitmez. İlk evlendiği eşi lezbiyenliği seçip kendisinden boşanır ve Ross'un diğer ilişkileri de hep kötü bitmiştir. ailesinin favori çocuğu olması kardeşi Monica'yı üzmektedir. Rachel ile uzun süreli, çok inişli çıkışlı bir ilişkisi olmuştur ve Emma adında bir kızları vardır.

Çevrimdışı Bonthey

  • ****
  • 900
  • Rom: 15
  • Behtül
    • Profili Görüntüle
    • Kavuniçi Mavi
Ynt: Friends.
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2009, 18:12:26 »
Mükemmel ötesi bir dizi daha..
HIMYM'ın büyükannesi diyorum ben bu diziye. Bir çok benzer yanı var ve gerçekten çok değerli bir dizi...
Malesef 6. sezonun sonunda durakladım. Bir türlü indirmek izlemek kısmet olmadı ama en kısa zamanda 10 sezonu da tamamlayacağım.

Ross'un hastasıyım.. :P

Bir kaç güzel Friends videosu;

Routine
http://www.youtube.com/watch?v=fQKiREfMQ4M

Ross'un Köpekbalığı saldırısı:
http://www.youtube.com/watch?v=_ER1kD1Bxys

Marcel's song
http://www.youtube.com/watch?v=mnDCEaqfLdg

http://www.youtube.com/watch?v=hmdtfj-8MEg

:D :D


Not to mention the pincers...

malkavian

Ynt: Friends.
« Yanıtla #2 : 22 Ağustos 2009, 23:58:10 »
Geçenlerde bi ayda 10 sezonu birden izledim başarılı bir seri. Karakterler süper :) Özellikle Ross ve Joey e baya güldüm seri boyunca.

malkavian

Friends Geri Dönüyor
« Yanıtla #3 : 28 Eylül 2009, 14:00:47 »

Haftalardır sağda solda internet sitelerinde duyuyordum bu haberi. Bugün okurken gazetede görünce bu haberi paylaşayım dedim.

10 Sezonu başarıyla geride bırakan her karakteri ayrı bir tat bırakan televizyon dünyasının en başarılı yapımları arasında gösterilen Friends dizisi film olarak geri dönüyor. Sex and The City dizisinin filminden elde edilen hasılat iştahlarını kabartmış olacak ki bu kararı vermişler. Umarım bu dizinin filmi güzel olur ve sevdiğimiz karakterleri tekrardan izleyebiliriz. Keşke 11. sezonu çekselerdi ama napalım film ile idare edeceğiz artık

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Friends Geri Dönüyor
« Yanıtla #4 : 28 Eylül 2009, 14:11:40 »
Bu benim izlemediğim için kendimi uzaylı gibi hissettiğim tek şey (ki lost'u da izlemedim) 10 sezon HowİMetYourMother olsa izler miyim bilmiyorum, sıkar bir yerden sonra sanki - izleyici sanki onların +1 arkadaşıymış gibi hissettirmiş olmalılar; izlemeden bilemem gerçekten. Ölmeden önce yapmak istediğim bir şey

"Friends 10 sezonu baştan sona 1 hafta içinde izle ... check!"
"Bill Gates'e sakız makinesine verecek bozuk parası olmadığı için 10c borç ver ... check!"

malkavian

Ynt: Friends Geri Dönüyor
« Yanıtla #5 : 28 Eylül 2009, 14:58:04 »
Ben de önyargılıydım. Herkez övüyordu diziyi ama ben bi türlü başlayamıyordum. Hatta ilk bölümü izlerken kalite ve giyim tarzları (90 larda başlandığı için yapımına) beni hafif soğutmadı değil ama dizi çok güzel kurgulanmış bir dizi. KArakterlerin hepsi ayrı bi alemde :) Kesinlikle izlemeni tavsiye ederim 10 sezonu 2 hafta yada 3 haftada bitirmiştim ben.

Çevrimdışı Bonthey

  • ****
  • 900
  • Rom: 15
  • Behtül
    • Profili Görüntüle
    • Kavuniçi Mavi
Ynt: Friends Geri Dönüyor
« Yanıtla #6 : 28 Eylül 2009, 17:19:33 »
Ne zamandır aklımda dolanıyordu filmi enden yok acaba diye..
Dizinin yerini tutmaz..Bir çırpıda biter ama olsun buna da şükür.
Ross'u bir kez daha izleyebileceğim. ;D


Not to mention the pincers...

Çevrimdışı Dúrgonath

  • ***
  • 680
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
Ynt: Friends Geri Dönüyor
« Yanıtla #7 : 29 Eylül 2009, 22:37:19 »
Ya bence yapmasınlar ya :ohmy

Çevrimdışı Bengü

  • **
  • 305
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: Friends
« Yanıtla #8 : 02 Ekim 2014, 18:35:19 »
Şu anda 2. sezonunu bitirdiğim dizi. Merakımdan normal izleme hızımın üzerinde izliyorum, dizi bitince buna pişman olacağım.

Çevrimdışı Gudvard

  • *
  • 28
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Friends.
« Yanıtla #9 : 03 Ekim 2014, 18:37:48 »
Hayatımın en iyi dizisi.

HIMYM'mış, diğer arkadaşlı sitcomlarmış boş işler bunlar arkadaş, hepsinin babasıdır Friends. Hayatınızı Friends izlemeden bitirmeyin lütfen. Her bölümü iki üç kere tekrar tekrar izledim. İlk sezonda çok beğenmeyebilirsiniz, hatta üçüncü sezona kadar bile beğenmezsiniz belki ama bir süre sonra siz farkında olmadan o altı arkadaşı kendi arkadaşınızmış gibi benimsiyorsunuz.

Ayrıca dizi o kadar izletiyor ki, sekiz sezonu iki haftada bitirdim; sonra bitecek, artık izleyecek bir Friends'im olmayacak korkusuyla diziyi bıraktım. Ama en fazla iki ay dayanabildim ve kalan iki sezonu iki günde bitirdim ve son bölümde bitiyor diye hüngür hüngür ağladım.

Ha bir de, Friends'in sonu iyidir, sağlamdır, güzeldir; HIMYM'da yaptıkları gibi insanı diziden soğutmazlar.

Son bir öneri; üniversite sınavı ve türevlerine hazırlanıyorsanız sakın başlamayın, derslerinizden eder maazallah.

Çevrimdışı Bengü

  • **
  • 305
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: Friends
« Yanıtla #10 : 25 Şubat 2015, 16:39:43 »
Son bir öneri; üniversite sınavı ve türevlerine hazırlanıyorsanız sakın başlamayın, derslerinizden eder maazallah.
Yukarıdaki cümleye son derece katıldığımı söylemeliyim. İki gün evvel 8. sezonu bitirdim ve kendime "YGS'ye 20 günden az kaldı, dur artık" dedim.
HIMYM'dan 4 sezon izlemiş, bırakmış ve Friends'ten son iki sezonu kalan biri olarak ben de artık "hepsinin babasıdır Friends" cümlesine katılıyorum. İkisinden de biraz izleyince benzerliklerin baya farkına varıyorsunuz.
Ve evet Friends'in ilk sezonunu biraz zorla izledim ama daha sonra dizinin içine fazlasıyla giriyorsunuz, çok seviyorsunuz.
Son iki sezonum bitmesin!