Kayıt Ol

Full Metal Panic !

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Full Metal Panic !
« : 02 Ocak 2009, 15:46:57 »
Bölüm Sayısı:birinci sezon 24 / ikinci sezon (The Second Raid) 13 / ikisi arasında kalan Fumoffu serisi
Yayım Tarihi:8/1/2002 ile 18/6/2002 arası (ilk seri için)
Firma/Stüdyo:Gonzo
Yönetmen:Koichi CHIGIRA
Müzik:Toshihiko SAHASHI
Orjinal Eser:Shikidouji, Shouji GATOU
Tür: Komedi, Aksyon, Mecha, Okul hayatı

Gizli bir askeri teşkilat olan Mithril üyesi 17 yaşındaki Sousuke Sagara, KGB tarafından kaçırılma tehlikesi bulunan Kaname Chidori’nin yakın koruması olarak görevlendirilir. Bu görevi diğer görevlerden zor kılan durum ise daha önce hiç sivil hayatta yaşamamış Sousuke'nin sosyal kültürden bihaber olmasıdır. Chidori’yi böyle bir koruma gerektirecek kadar özel yapan şey onun bir “Whispered” (akıllarında doğuşdan black technology adı verilen ve günün teknolojisinden çok ileride veriler ile yaşayan kişiler) olmasıdır. Chidori’nin normal hayatına devam etmesini sağlamak için bu görev gizli yürütülecektir yani olanlardan habersiz yaşamaya devam etmelidir. Böyle bir durumda Sousuke nerdeyse her şeyi eline yüzüne bulaştırır çünki günlük yaşamı kavramakda zorluk çeker ancak her şeye rağmen o mükemmel bir askerdir. Sosuke'nın aşırı tepkileri ve anlayışsızlığı Chidori'yi çıldırtmaktadır ama bir süre sonra işin sırrı onun için çözülür ve Mithril teşkilatının maceralarında isteksizde olsa yer almaya başlar. (bu birinci sezonun açılışı için yeterli bir açıklama gibi geldi bana)


Sıra ile şu şekilde devam etmektedir:
Full Metal Panic? Fumoffu (devam) - cidden izlenmesi şart değil daha çok komedi tadında aksyon aramak yersiz.
Full Metal Panic! The Second Raid (devam)
Full Metal Panic! The Second Raid (OAV-devam)


Light Novelları çıkmaya devam ettiği gibi yeni mangalar ve haliyle mangalardan sonra yeni sezonlar çıkmaya devam edecektir. Benim favorilerimden biri her ne kadar bazen sığlaşsa da komedi tavan yapabiliyor ve aksyon sahneleri akıcı olmasının yanı sıra güç taşıyor içlerinde. Mechalar diğer animelerdeki robot-mobil suit lerin aksine daha çok birer tank edası taşıyor ve silahların anime içindeki sesleri olağan üstü gerçekçi. İlk sezonda çizim stillerindeki eskilik göze çarpabilir ama çok kaliteli bir ürün söz konusu olduğu için pek kafama takmadım, öte yandan Fumoffu ve The Second Raid oldukça yeni ve ilk sezondan kaliteli bir stile sahiptir.


Zamanla asosyal kişiliğinin altında Sagara'nın geçmişi gün yüzüne çıkar ve Chidori ile yakınlaşır ama ikisi de bunu kabul etmek istemez, öte yandan tatlı mı tatlı Mithril'in milyar dolarlık deniz altısının kaptanı Teletha Testarossa'nın (Tessa) hikayede daha direk rollerinin başlaması ile FMP! hız kazanır ve tadına doyum olmaz.

FMP! de çizerlerin "aman kızların iç çamaşırları en olasılıksız etek açılarında bile görülmesin izleyici kaybetmeyelim" gibi bir derdi olmadığını da belirtmem gerekir sanırım, +13 demesemde diyenler var anlayın işte. AniDB notu 8.4


Çevrimdışı Sophié

  • ***
  • 836
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
    • Sinek Alkışı
Ynt: Full Metal Panic !
« Yanıtla #1 : 02 Ocak 2009, 16:26:36 »
Şu en alttaki iki dişiyi zamanında çok çizmişimdir ama hangi animeden olduklarını bilmezdim. En azından bu merakımı giderdim şimdi ve izleyeceğim animeler listesine yazdım.

too much sugar 
tb