Kayıt Ol

Galconda

malkavian

Galconda
« : 03 Ağustos 2009, 11:35:30 »
     Magicalbronze un Caine ilk vampir yazısının sonunda geçen 'Galconda' kelimesinin anlamını merak edenler için yazıyorum.
   
     Golconda bir vampirin arınmasıdır, kimisine göre bir efsane kimisine göre ise bir amaç ve bir yoldur. Golconda bir durumdur aslında. Bir vampir'in golcondaya ulaşması için en önemli koşul insandan daha insan olmasıdır (bir iyilik meleği yani). Bu durumda vampir yaşamak için gerekli olan kan içme vs. gibi ihtiyaçlarını minimuma indirmiş olur. (Oyun kitaplarında geçen kurallara da bakıldığında normal bir vampir gecede bir birim kan kaybederken, golcondaya ulaşmış bir vampir haftada 1 birim kan kaybeder) İçindeki vahşiliğe öylesine hakimdir ki birdaha 'frenzy' veya 'rötshreck' olayına girmez, ayrıca kanı kullanmadada büyük avantajlar kazanır. Ama golconda erişilmesi çok zor ve uzun bir iştir.
     Yani bir nevi nirvananın vampircesidir. Galconda kısacası bir vampirin hayatı boyunca izlemesi gereken bir yoldur. Bu yolun azıcık dışına çıkıldığında ufak bir vahşet işlendiğinde yada ufacık bir masum kanı döküldüğünde bu durum tersine döner. Yazıdan da anlaşılacağı gibi kısacası tamamıyla bir kurtuluş değil acıların ve lanetlerin en aza indirilmesidir Galconda.

*Frenzy: Bir vampirin kontrolünü kaybedip tam bir vahşet makinası gibi önüne geleni öldürmesi yaralaması veya kendine zarar verecek derecede sağa sola saldırması durumudur.

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Galconda
« Yanıtla #1 : 04 Ağustos 2009, 13:48:22 »
Işıklı bir yol olarak tasvir ederim. Nirvana'nın vampircesi doğru bir tanım olmuş. Hatırladığım kadarıyla Galconda'daki vampirlerin bazıları tam olarak arınabiliyorlardı?
try again fail again fail better