Kayıt Ol

Garbage

Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Garbage
« : 09 Mart 2008, 14:07:45 »
**GARBAGE**


Müzik piyasasında önemli yerlere sahip olan Nirvana’nın “Nevermind” ve Smashing Pumpkins’in “Siamese Dream” gibi albümlerinin yapımcılığını üstlenen Butch Vig’in, yapımcılıktan sıkılıp bir grupta çalmak istemesine karar vermesiyle Garbage’ın temelleri atılır.

Butch Vig, Virgina’da doğmuş ve küçüklüğünden itibaren müzikle uğraşmış. Henüz altı yaşındayken piyano öğrenen Vig, on altılı yaşlarında da bateri çalmayı öğrenmiş. Profesyonel olarak müzikle uğraşmaya başlamasından önce, Wisconsin Üniversitesi’ne gitmiş. Üniversiteden sora, katıldığı ilk grup olan Spooner’da bateri çalmaya başlamış. Spooner aslında Butch Vig ve Duke Erikson’ın tanışmasına olanak sağladığından gurubun kurulmasında büyük etkiye sahip. Bateride Vig, ve gitarda Erikson’la Spooner ikilinin yan yana ilk kez sahne almasına olanak sağlamış. Bu sırada, doğma büyüme New York’lu olan ama üniversite için Wisconsin’e taşınan Steve Marker, Spooner’ın sıkı dinleyicilerinden biri olmuştur ve grubun şarkılarını kaydetmeyi kabul eder. Kısa süre sonra, grubun üçüncü elemanıyla arasında yaşadığı tartışmalardan sıkılan Vig, gruptan ayrılır ama Duke ve Steve’le olan bağını kopartmaz. Kısa süre sonra Spooner, bir yeniden yapılanma aşamasına girer ve Firetown adını alır. Böylece Vig baterist olarak gruba geri döner.

Seksenlerin başlarında, pek başarı elde edemeden dağılır. Buna pek fazla aldırış etmeden, Vig ve Marker beraber sekiz şarkılık bir albüm kaydederler. Aynı zamanda, uyduruk bir de stüdyo kurarlar kendilerine. Stüdyoya “Smart Studios” adını verirler ve nerdeyse bütün zamanlarını bu depoda geçirirler. Vig daha sonra önemli hale gelecek birçok şarkısını burada kaydeder. Ayrıca diğer amatör gruplara da destek olur ikili. Birçok yerel punk ve alternatif gruplara albüm kaydederler bu depoda. Seksenlerin sonlarında, Smart Studios Amerika’nın en gözde kayıt stüdyolarından biri haline gelir. Neredeyse her türden müzik gurubu için kayıt imkanı sağlayan stüdyo işinden epey para kazanır ikili. Ama asıl olay, bir anda patlak verir. Dönemin en önemli gruplarından olan ve hala günümüzdeki birçok müzik türüne ve grubuna ilham kaynağı olan Nirvana, stüdyoya gelir ve albümlerinin yapımcılığını üstlenmelerini ister. Nirvana’nın efsane albümü “Nevermind”, Smart Studios’da, 1991 yılında kaydedilir. Nevermind albümü, Butch Vig’in kariyerinde bir dönüm noktası haline gelmiştir. Kısa sürede, superstarların yapımcısı konumuna yükselen Vig, iki yıl içinde gelmiş geçmiş en iyi yapımcılar arasında anılmaya başlar. Nevermind belgesellerinde yer alır, Nirvana turnelerinde gözükür… Adını Amerika’da duymayan kalmamıştır. Böylelikle çok önemli grupların yapımcılığını da üstlenir. Sonic Youth, Smashing Pumpkins ve L7 dönemin gibi dönemin en gözde isimleriyle çalışarak, ününe ün, parasına para katar.

Vig’in starlık rütbesine erişmesinden kısa süre sonra, Marker ve Vig birlikte çalmaya başlarlar. Çok fazla zaman geçmeden Erikson’dan da onlara katılmasını isterler. Böylelikle grup kurulmuş olur. Böylelikle 1993 yılında Garbage kurulmuş olur. Her ne kadar müzik aletleri konusunda hayli başarılı olsalar da, grubun hiçbir elemanının yeterli düzeyde sesi olmadığını düşündüklerinden, vokal arayışlarına giriştiler kısa süre içinde. Bir sene boyunca arayışlarını sürdüren ve aynı zamanda şarkı yapmaya da başlayan grup üyeleri, MTV’de gördükleri Shirley Manson’dan çok etkilenirler. Küçük yaşta müzikle uğraşmaya başlayan Manson, faha önce Goodbye Mr. Mackenzie ve Angelfish adlı gruplarda da vokallik yapmıştı. Kızıl saçları, kedi gibi gözleri ve kısacık etekleriyle, uzun süredir erkek erkeğe rahatça yaşamakta olan Garbage elemanlarının hayatlarına ve müzik kariyerlerine bir bomba etkisi yapar Shirley Manson. İlk görüşmeden sonra gruba dahil olan Shirley Manson ile birlikte, Garbage da resmen kurulmuş olur.

İlk albümleri için çalışmaya 1994 yılında başlarlar. 1995 ilk aylarına kadar süren çalışmalar sonucu grupla aynı adı taşıyan ilk albüm 1995 sonbaharında “Garbage” adıyla, Almo Sounds etiketiyle piyasaya sürülür. MTV’den ve radyodan aldıkları sponsorluklar ve destek sayesinde, albüm listelerde ilerleyişe geçer. 1995’in son aylarında, albümden çıkan ilk single “Queer” ile sağlam bir hayran kitlesi edinmeye başlarlar. İkinci single için “Only Happy When It Rains” seçilir ve bu şarkı grup için bir dönüm noktası olur. Televizyonlarda hala gösterilen kliple birlikte, MTV’nin tam desteğini kazanırlar. Üçüncü single olarak seçilen “Stupid Girl” Only Happy When It Rains’in verdiği gazla, iki ay sonra gelir ve grubun umutlarını boşa çıkarmaz. Garbage 1996 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde, altın ve platin plaklarla ödüllendirilir.

Kısa bir aradan sonra, 1997 yazında, Garbage, ikinci albümleri için çalışmaya başlar. “Version 2.0” adını verdikleri ikinci albüm 1998 Mayıs’ında piyasaya sürülür. Tanıtım single’ı olarak seçilen “Push It” ile, bekledikleri başarıyı tam olarak elde edemezler. İkinci single olarak gelen “I Think I’m Paranoid” biraz olsun teselli niteliğinde olmuştur ve listelerde çok iyi olmasa da, albüm satışlarını çok fazla etkilemez.

Version 2.0 çok başarılı bir albüm olarak nitelendirilemeyeceği için, grup zor zamanlar geçirir. Dört sene boyunca hiçbir ses çıkarmayan grup elemanları dağılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. 2002 yılında, son anda bir araya gelmeye karar verip hazırladıkları “Beautiful Garbage” ile, başarılı bir dönüş yaparlar. “Cherry Lips”ve “Androgony” single’ları ile, Shirley Manson’ı daha göz önünde tutma riskini göze alarak yine listelerde iyi yerlerde bulunur Garbage.

Turnelerle geçen bir üç yıl sonrasında, Beautiful Garbage’ı “Bleed Like Me” izler. 2005 yılında piyasaya sürülen ve gurubun dağılma aşamasına geldiğinde yaşadıklarını anlatmaya çalışan albüm diğer bütün albümlere göre daha büyük başarı yakalar. Albümden çıkan ilk single “Why Do You Love Me” grupla ilgili bolca şüphe uyandıran ve listelerde iki numaraya kadar çıkmış bir şarkı haline gelir kısa sürede. Hemen arkasından gelen “Sex Is Not The Enemy”, Shirley Manson’ın konserlerdeki uygunsuz davranışlarından dolayı tutuklanmasını anlatmaktadır (kendisi iç çamaşırı giymeyi pek sevmiyor, kısa eteklerini unutmayalım). Üçüncü klip “Run Baby Run” için İstanbul’a gelen Shirley Manson, şehirden çok etkilenir ve tam o anda, Türkiye Rock Republic Konseri için gelen teklifi kabul eder.

Şu anda Garbage bir greatest hits albümü hazırlığı ile meşgul. 19 Mart 2007'de piyasaya sürülmesi planlanan bir Best Of albümün çalışmlarını tamamlamak üzere Garbage. "Absolute Garbage" adının verildiği albümde, Queer, Only Happy When It Rains, Stupid Girl, I Think I'm Paranoid gibi sevilen şarkılarının yanında bir de yepyeni şarkı olacak.

Şu an için verilebilecek diğer bir haber ise, Shirley Manson’ın solo albümü ile ilgili. Müzik kariyerinin başından beri solo olarak çalışmak istediğini vurgulayan Manson, bu albüm için bolca ünlünün de desteğini almış. The White Stripes’dan Jack White, Smashing Pumpkins’ten Billy Corgan ve The Blue Nile’dan Paul Bauchan albümün yapımcıları arasıda… Albümün 2007 ylında piyasaya sürülmesi bekleniyor..

Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Garbage*
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2008, 14:15:16 »
I woulddd dieee forr youuu I would for youuu  :ole

Severim kendilerini sağol btnm başlık için (=

Çevrimdışı Apocalyptique

  • **
  • 193
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Garbage*
« Yanıtla #2 : 09 Mart 2008, 16:09:03 »
I'm only happy when it rains,kordonda anıra anıra soyledıgım merveyle haberlere cıktıgımız gunun ozetıdır ..

Shirley cok tas hatundur severız .. (=

Çevrimdışı pleasant^^

  • ****
  • 1642
  • Rom: 12
  • bitch is back to the town.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Garbage*
« Yanıtla #3 : 09 Mart 2008, 21:46:17 »
Ben nasıl bu konuyu unutmuş olabilirim :D Muhteşem ötesi birşey ya :yup hele o albüm isimlerine bitiyorum :anem Absolute Garbage,Beatiful Garbage vs. vs. :P

so you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.