Kayıt Ol

Crydee

Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Crydee
« : 14 Nisan 2011, 20:58:03 »
Giriş

Efsanenin başlangıç noktası olan Crydee Midkemia'nın batısında bulunan sınır kasabasıdır. Kasaba Gediksavaşları Efsanesinde ayrıntılı olarak açıklanmış ayrıca Kralın Korsanı adlı kitapta kısaca betimlenmiştir. Ayrıca Crydee Büyücü (Çırak ve Usta) için olayların geçtiği ana mekan olmasının yanı sıra Pug ile Tomas'ın büyüdükleri yerdir. Crydee kasabası, Crydee Düklüğünün başkentidir ve bu düklüğe Carse, Jornil, Tulan ve Yeşil Yürek ormanı dahildir. Kuzey batıda Elf Kasabası Elvendar ve Cücelerin yaşadığı Taş Dağı bulunmaktadır. Tulan'ın güneyinde Natal'ın özgür şehirleri bulunmaktadır.

Kulgan ile Pug arasında geçen Crydee Tarihi Hakkındaki Konuşma

  Kulgan bir kez daha Pug'a içinde bir şey görmeye çalışıyormuşçasına baktı, sonra, "Uzun zaman önce, Pug, Sonu Olmayan Deniz'den Gri Kule Dağları boyunca Acı Deniz'e uzanan tüm bu topraklar Yüce Kesh İmparatorluğunun parçasıydı," dedi. "Doğuda, uzakta Rillanon adlı tek bir küçük ada üzerinde küçük bir krallık bulunuyordu. Büyüyerek kendisine komşu ada krallıklarını yuttu ve Adalar krallığı oldu. Daha sonra ana karaya doğru tekrar genişledi ve Hala Adalar Krallığı olmasına rağmen, çoğumuz ona sadece 'Krallık' diyoruz. Crydee'de yaşayan bizler, Krallığın bir parçasıyız, onun sınırları içinde olup da Rillanon'dan ne kadar uzak olunabiliyorsa, o kadar uzakta yaşamamıza rağmen.

  "Bir defasında, uzun yıllar önce, Yüce Kesh İmparatorluğu bu toprakları terk etti, zira güneydeki komşuları olan Keshia Konfederasyonu ile uzun süren ve kanlı bir savaşa girdi."

  "Kimdi bu Keshia Kon-..."

  "Keshia Konfederasyonu," diye tamamladı Kulgan çocuğun yerine. Yüzyıllarca Yüce Kesh'e vergi vererek varlığını sürdüren bir grup küçük millettir bunlar. Kitabın yazılmasından on iki yıl önce, kendilerine zulmedene karşı birleştiler. Hiçbiri kendi başına Büyük Kesh ile çatışacak güçte değildi, ancak bir araya geldiklerinde onun gözüne denk oldular. Fazlasıyla denk, zira savaş yılları birbirini izledi. İmparatorluk lejyonlarını kuzey illerinden çekip onları güneye göndermek zorunda kaldı ve böylelikle kuzeyi yeni, daha genç olan Krallığın saldırılarına karşı savunmasız bıraktı.

  "Orduyu batıya sürerek Batı Krallığını genişleten, Dük Borric'in büyük babası, Kral'ın en küçük oğluydu. O günden beri, bir zamanlar imparatorluğa ait Bosania ili, Özgür Natal Şehirleri dışında, Crydee Dükalığı olarak bilinir."



Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!