Kayıt Ol

Valheru

Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Valheru
« : 21 Nisan 2011, 00:58:40 »
Dikkat: Yazı Gediksavaşları Efsanesinden, Gölgeler Konseyine kadar olan uzunca bir zaman aralığını kapsamaktadır. Spoiler sevmiyorsanız lütfen okumayınız.
Valheru
Valheru diğer adıyla Ejderha Lordları, Midkemia üzerinde dolaşan ilk ırktır ve tanrılardan sonra kainattaki en güçlü yaşam formudur. Muazzam ejderhalarına binerek kosmos boyunca seyahat ederek yağmalanacak yerler ararlardı. Kibirle kendilerini tanrı olarak adlandırmış ve kendilerine kölelik etmesi için daha güçsüz ırklar yarattılar.
Ahlaksız davranışları kainat boyunca yıkıma yol açmış ve bir zamanların muazzam uygarlıkların olduğu yerlerden enerji salınımları gerçekleşmiştir. Salınan enerjiler kritik değeri geçtikten sonra form almaya başlamış ve yeni tanrılar böylelikle ortaya çıkmaya başlamıştır.  Yeni tanrılar kendi aralarında mücadele ederken Draken-Korin'in önderliğinde Valherular Yeni Tanrıları devirmeye çalıştı.
Ashen-Shugar oğlunun planını onaylamayan tek Ejderha Lorduydu, ancak diğer Ejderha Lordları savaşa giderken izlemekten başka bir şey yapmadı. Ashen Shugar zaman içerisinde kendi ırkına karşı yabancılaştı ve Kara Macros'un büyülerinin etkisiyle Tomas ile arasında bulunan bağlantıdan ötürü yeni bir arzu belirdi içinde; dünyayı olduğu gibi korumak. Yeni tanrıların gelişi ile Ashen Shugar kendisini yeni düzene karşı yabancı hissetmeye başladı, sanki gerçeklik onun varlığını kabul etmiyordu ve uyuşuk hissetmeye başlayan Ashen Shugar dağının derinliklerin bulunan tahtında bir çok çağ uyudu geri kalan Valheru çekip gittikten sonra. Ölümünden sonra ejderha lordunun ruhu zırhına işledi ve bu sayede Tomas vakti geldiğinde Midkemia'nın koruyucusu olarak onun yerine geçebilecekti.
Kaos savaşları olarak bilinen ve Valheru ile tanrılar arasında gerçekleşen savaş sonrasında zaman ve uzayda bükülmeler gerçekleşti. 100 tanrıdan sadece 16 tanesi sağ kalmayı başardı ve Valheru savaşı kaybetti. Ashen Shugar dışındaki Valheru başka bir boyuta ana vatanları Midkemiaya geri dönmemek üzere sürgüne gönderildiler.
Spoiler: Göster
Sethanonda Karanlık kitabının sonunda Valheru kısa bir anlığına Midkemia'ya geri döndüler. Draken-Koren ve Tomas/Ashen-Shugar savaştılar ve Tomas Draken-Korin'i hayat taşına mıhladı ve hayat taşı valheruları kilitledi Midkemia'ya dönüşünü engelledi. Tomas'ın kılıcı İblis Kralın Öfkesi'ne kadar geçen 50 yıllık sürede hayat taşına saplı olarak kaldı.
İblis Kralın Öfkesinde, Pug, Miranda, Nakor, Tomas ve Calis Ishap Papazlarından Birader Dominic ve Sho Pi ( önceleri Dala Tarikatı Keşişlerinden biri iken, Kırık Tacın Parçalarının sonuna doğru Nakor'un takipçisi olmuştur) hayat taşı için Sethanon'a gitmiştir. İnsan, Elf ve Valheru mirasına sahip olan Calis, hayat taşını kendi bencil kazançları için isteyen Jakan adlı bir iblisi yendi ve hayat taşını yoketti. Hayat taşının yok oluşu ile hayat taşı içerisinde kapana kısılan Valherularda yok olmuştur. Calis ve Tomas/Ashen-Shugar Valheru olan kısımlarının dünyaya dönmesinden ötürüçok büyük acılar veren bir değişime uğramışlar ancak "Valherudan daha fazlası" olup hayatta kalmışlardır.


İsmi Bilinen Valheru
   Ashen-Shugar- Kartal Bakışının hakimi; en güçlü Valheru, Hali-Marmora'nın oğlu, Alma-Lodaka�nın baba-kocası, Draken-Korin'in babası, son Valheru, Crydee'le Magya ve Megarın çocukları Tomas Megarson'un vücudunda reenkarnasyon olan, Kraliçe Aglaranna'nın Prens Kocası, Elvandar'ın Savaş önderi, Calis'in babası.
   Draken Korin- Kaplanların Lordu, Ashen-Shugar ve Alma Lodaka'nın oğlu, Kaos Savaşlarının sonunda Ashen-Shugar tarafından katledildi; Hayat taşını aktif etmek için geri döndüğünde Tomas/Ashen-Shugar tarafından katledildi.
   Alma-Lodaka - Yılanların Zümrüt Leydisi; Ashen-Shugar'ın eş-kızı, Lady Clovis'in vücudunda reenkarne olacaktı ancak engellendi.
   Algon-Kokoon - Tyrant of Wind Valley, slain by Ashen-Shugar Rüzgar Vadisinin Tiranı, Ashen-Shugar tarafından katledildi
   Alrin-Stolda - Kara Gölün Hakimi
   Hali-Marmora - Ashen-Shugar'ın annesi, Ashen-Shugar tarafından katledildi.
   Lowris-Tanaka - Yarasaların Kralı, Ashen-Shugar'ın ilk katlettiği ejder lordu.
   Lyron-Baktos - Ejderhaların Lordu, sahip olduğu tılsım ile Aal Kahini etkisiz hale getirilmiştir.
   Kindo-Raber - Sürüngenlerin Efendisi, Dasati tarafından katledildi.

Tomas
Spoiler: Göster
Megarson Crydee Kalesinde bir hizmetkarın çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Kara Macros'un etkisiyle, Rhuagh adlı bir ejderhadan beyaz ve altın renginde zırg ile kılıcı hediye olarak almıştır. Bu zırh ile kılıç çok uzun zaman önce ölmüş olan Ejderha Lordu Ashen-Shugar'ın ruhuyla kaynamıştır ve bu zırh ile kılıç dış dünyadan gelen işgalcilerle savaşmakta kullanılacaktır Tomas tarafından.
Bir süre boyunca Valheru'nun savaş çılgınlığı ile insanlara özgü merhametin karışımı ile Tomas Ejderha Lordlarının güçlerinde ustalaştı. Elfler tarafından Valheru mirası sebebiyle hükümdarlık isteyeceği korkusu güdülen Tomas, Aglaranna'nın meclisinde sadece prens ünvanını alarak elfleri rahatlatmıştır. Tomas Ashen-Shugar'ın tüm kudretine sahip olmasına rağmen, Yılansavaşları sırasında güçlerinin büyük bir kısmını kaybetmiştir. Yinede Midkemia üstündeki en güçlü varlıktır ve çok azı ona karşı koyabilir.

Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!