Kayıt Ol

parayla saadet olurmu?

Çevrimdışı Darkness

  • ***
  • 608
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
parayla saadet olurmu?
« : 08 Nisan 2008, 20:06:16 »
Bilim dünyası bu sorunun yanıtını araştırdı ve cevabı verdi. Evet, ancak parayı başkaları için harcamanız şartıyla. Araştırmaya göre, günde yaklaşık 6 lirayı başkaları için harcamak insanı mutlu ediyor

Mutluluğun bedeli günde 5 dolar yani yaklaşık 6 lira... ABD’li ve Kanadalı uzmanlar, 600’ü aşkın kişiye “parayla saadet olur mu?” dedi, aldıkları yanıttan da işte bu sonuç çıktı.

Araştırmaya göre, para beraberinde mutluluğu getirebiliyor ancak başka birisi için harcanmak ya da hayır işlerinde kullanılmak şartıyla. Üstelik bunun için büyük meblağlara da gerek yok. Zira günde sadece 5 dolar yani yaklaşık 6 lirasını arkadaşları için harcayan denekler, günü daha mutlu tamamladıklarını söylüyordu.

Uzmanlar bu durumu, kişinin zenginlik algılamasının yakın çevresince belirlenmesine bağlıyor. Yani çevresinde kendisinden daha kötü durumdaki insanları gören kişiler, ellerindekinin değerini daha iyi anlıyor.

Bir başka deyişle, işsiz arkadaşlarıyla çevrili bir orta sınıf çalışan, kendsini milyarderlerle arkadaşlık eden bir milyonerden daha mutlu hissediyor.