Kayıt Ol

Girdabın İçinden Aforizmalar

Çevrimdışı Celebhol

  • **
  • 215
  • Rom: 8
    • Profili Görüntüle
Girdabın İçinden Aforizmalar
« : 19 Eylül 2016, 18:54:49 »
Ölümü hafifçe ele almak, hayattan daha çok korkan birisinin yeteneğidir.

Mantık istiyor fakat ruh büzülerek cenin pozisyonuna geçmiş; her dokunuşta daha da çok kıvrılıyor. Kendi hacmini tamamen evrenden sürene kadar devam edecek.

Soğuk romantizm; pesimistin aşkı.

Politika kimsenin intihar sebebi olamaz fakat bu süreci onlarca kat hızlandırabilir.

Yalnızlığın tadına sürekli varmak, onun berraklığıyla zehirlenmek, istenmeyen bilgilere hasıl olmaya yol açar. Hiç bir insanın sahip olmaması gereken bilgilere. İnsan soyunun ne kadar kırılgan ve narin olduğunu görmek; anlamsızlığının ne kadar yaygın olduğunu anlamak ve anlamın sadece bir sosyal çemberdeki duygu bulutlarından ibaret olduğunu bilmek.

İnsanlar birbirlerine zincirlidir. Çıkar değil fakat duygusal kölelikle bağlıdırlar. Doğasından özgür insan, delirmiştir ve kendini öldürecektir. Bize, anlam ve doluluğa benzer bir şey verebilecek yegane şey, bu zincirlerdir. Kölelik olmasaydı, insan türü anında yok olurdu.

Birbirini köleleştiren iki insan, Homo sapiens'in bulabileceği en büyük anlama sahiptir. Biz, özgürleştirmek üzere doğmadık. Birbirimizi bağlamak ve acıtmak için yaratıldık.

Dopamin zincirlerinden daha güçlü herhangi bir diktatör, tiran ya da zincir tanımadım.

Zorluklar kötü olarak addedilir. Değildir. Asıl kötü olan, insanı kendisiyle baş başa bırakan boşluktur.

İnsanlığa bakıyorum ve etkileyici bir şey görmüyorum. Acıları, şiddeti, işkencesi ve aşklarıyla... sıkıcı. Uzak. Sıradan.

Nihilizmden çıkmaların anlam bulduğu kısır döngüler de birer yanılsamadır. Varoluşçuluğun zaferi ve nihilistin kendini inkarıdır. Adı ne olursa olsun, onlar da birer anlam arayışıdır. Başka türlü de olamazdı; herkesin hayatında, ufak da olsa bir anlam vardır. Zaten bu, hemen kendimizi öldürmemizi engeller.

Her varoluş, var olan için kötü değildir. Hemen hepsi başka varlıklar için kötüdür fakat kendisi için kötü olan bir varoluş nadirdir. Bu tarz bir varoluşu fark edeneyse tek bir soru kalır.

Yalnız ve güçlü kurt, bir çok insanın özendiği fakat asla olamayacağı şeydir çünkü bu, insan doğasına aykırıdır. İnsan, içten içe özgür olmak istemez. Birlikte köleleşebileceği yoldaşlar arar.