Kayıt Ol

Gölge

Çevrimdışı Akrin

  • **
  • 59
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Gölge
« : 15 Mart 2011, 16:58:04 »
GÖLGE


Karanlıkta bir adam görüyorum. Karşımda… Nefesini hissediyorum. Soğuk ve sıcak… Kurbanını öldürmek için bekleyen bir katil gibi… Bakıyor gözlerime, hissediyor beni.

Ve sonra yavaşça yaklaşıyor çelimsiz bedenime. Beni içine çekiyor gibi. Nefretiyle boğuyor sanki. Korkunç gücünü hissediyorum damarlarımda. Dolaşıyor beni saran korkumda. Oynuyor benimle, dalga geçiyor halimle, haince.

Korkunç biri o. Alın onu benden. Beni takip ediyor karanlık sokaklarımda. Üzerime çöküyor en soluk rüyalarımda. Beni buluyor en ağlamaklı zamanlarımda.

Korkunç çok korkunç… Kötülükler yapıyor etrafa. Haykırıyor insanlara. Bağırıyor korku dolu dünyaya.

Bazı geceler ağladığını duyar gibiyim. Hüzünleniyor sonbahar geceleri. Ölmek istiyor eminim. Ağlıyor içten bir bebek gibi.

Neden sonra büyüyor bedenimde. O küçük bebek yok beşiğinde. Devasa bir canavarın sesleri üzüyor beni, mahvediyor derinlerimde. Neden böyle yapıyor? Neden insanlara kin güdüyor? Yoksa dünyadan mı nefret ediyor? Bilmiyorum… Belki de sadece birini özlüyor.

Ben söyleyemiyorum derdimi. O anlatıyor halimi. Ben susarım, konuşamam. Dilim bağlanır gibi, o yine açıklar nedenini.

Neden nefret ettiğimi anladım ondan. Benim yanlışlarımı yüzüme vuruyor açıktan. Ona bakıyorlar gerçek beni görmek için. Onu seviyorlar dürüst olduğu için.

Şimdilerde ders çıkarmayı öğrendim kendinden. Beni rezil de etse düzeliyorum gerçekten. Ona baktıkça öğreniyorum pek çok şeyi aniden. Benim öğretmenim oldu, öğretiyor hemen.

Nefretinden eser yok şimdi. Beraber yaşamayı öğrendik sanki. Ben susarım, o konuşur. Bazen de o susuyor ben konuşuyorum. Birbirimizi açıklayan iki insan gibi… Benle o tek beden olduk, seviyoruz güneşli günleri.

Kendimi eleştiremem, korkarım. Ama o alınmaz, eleştiririm en yanlış davranışlarını. Nedenini bulurum onun karanlık taraflarını.

Herkes gitse de o var benim peşimde. Sıkıyor bedenimi. Bırakmaz tenimi. O benim her şeyim. En açıklayıcı tarafım. Nefretimi anlatır bazen de sevgimin büyüklüğünü. Ben sustuğumda konuşuyor, o anlatıyor beni bana. O bir gölgedir. Can dostu adeta…

SON
Yarınlar hep güzel olacak denir. Oysa bugünler, dünün yarınları değil midir?

                                                               
V.Hugo

Çevrimdışı Wanderer

  • ****
  • 1501
  • Rom: 28
  • Uzun günler ve hoş geceler dilerim.
    • Profili Görüntüle
    • Blog Sayfam - Yolsuz Yolcu
Ynt: Gölge
« Yanıtla #1 : 20 Mart 2011, 21:37:29 »
Alıntı
Devasa bir canavarın sesleri üzüyor beni,

Canavara üzülmek?

Okurken sadece bu noktada takıldım, onun dışında net, sade, anlaşılır olmuş. Aslında alt alta yazsan manzum olurmuş direk, kafiyeli tarzın çok hoşuma gitti, okuduğum en güzel yazılarından biriydi, ellerine sağlık. :)
May the force, be with you.