Kayıt Ol

GORILLAZ

Çevrimdışı Dúrgonath

  • ***
  • 680
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
GORILLAZ
« : 08 Mayıs 2009, 23:21:01 »
Bunu çok dinleyen yok sanırım, ama yakından takip ettiğim ilk gruptur diyebilirim.



Viki'den kanırtma =)

"Gorillaz, ingiliz müzik grubu Blur'un solisti Damon Albarn ve "Tank-Girl" çizgi romanının yaratıcısı Jamie Hewlett'in önderliğinde kurulmuş olan Dünya'nin ilk sanal müzik grubudur."

"Grup ilk albümlerini (Gorillaz) 2001 yılında çıkarmış ve bu albüm Dünya çapında 6 milyon kopya satarak Guinness Rekorlar Kitabi'na "En Çok Satan Müzik Albümü" adıyla girmiştir. İkinci albümleri Demon Days'i (dinleyebileceğiniz en mükemmel albümlerden biridir) de 2005 yılında piyasaya çıkaran Gorillaz, albümde yer alan "Feel Good Inc." şarkısıyla Grammy Ödülü almıştır.

Grup üyeleri gerçek yüzlerini asla göstermezler.Konserlerini gölgelerin arkasından sadece siluetleri gözükecek şekilde düzenledikleri bir ışık gösterisi eşliğinde yaparlar.2005 yılında MTV Avrupa Müzik ödüllerinde hologram tekniğini kullanarak yaptıkları 3 boyutlu konserle tüm Dünya'nin takdirini kazanmıştır ve bu zamandan sonra birkaç konserini daha bu teknikle yapmışlardır.

2006'nin son çeyreğinde dağıldığını açıklayan grup ardında sadece iki tam albüm, iki yan albüm ve bir çok single bırakmasına rağmen gelmiş geçmiş en iyi müzik gruplarından biri olarak sayılmaktadır.Grubun tekrar bir araya geleceğine inanan büyük bir topluluk mevcuttur (ben de onlardan biriyim. Geri toplanın ya böhühü xC) çünkü böyle kısa süreli bir ayrılık daha öncede yaşanmıştı.

TARİHÇE:
1999 yılında Damon Albarn ve Jamie Hewlett projeyi ilk oluşturduklarında grup ismini "Gorilla" olarak belirlemişlerdi (bu hallerinde Noodle'ın yerinde Paula Cracker vardı) ama 2000 yılında ismi Gorillaz olarak değiştirdiler.İlk şarkıları "Ghost Train" ülkede ses getirince grup hemen sonrasında kendi adlarını taşıyan albümlerini 2001 yılında piyasaya sürdüler ve büyük başarı elde ettiler.1 yıl sonra "G-Sides" adı altında çıkardıkları yan albüm ile ilk albümündeki şarkıların çoğunun kendileri yeniden düzenlemiş hallerini tanıttılar.Bu albüm ile ünlerini daha da arttıran Gorillaz bir süre singlelar üzerinde durmuştur.

5 Mart 2001 yılında yayınladıkları ve Clint Eastwood'a karşı eleştiler taşıyan "Clint Eastwood" adlı singleları "Yılın En İyi Single Şarkısı" ödülünü almıştır.

25 Haziran 2001'de çıkardıkları "19/2000" adlı singleları ise Dünya müzik listelerine bir numaradan giriş yapmış ve büyük ilgi görmüştür.Bunun sonucunda EA Games ile yapılan bir anlaşma ile 19/2000'in remix versiyonu , FIFA 2002'nin resmi müziği olarak seçilmiştir ve aynı sene "En İyi Oyun Müziği" dalında ödül kazanmıştır.

22 Kasım 2001'de çıkardıkları "Rock The House" ve 7 Aralık 2001'de çıkardıkları "911" adlı singleları ile 2001 yılını kapatan Gorillaz bir anda Dünya'nin en iyi grupları arasındaki yerini almıştır.Öyle ki 2001 yılının başında neredeyse sayılı bir kitle tarafından tanınan bir grupken , sene sonuna gelindiğinde Dünya'nin her tarafında büyük hayran kitleleri olan bir grup haline gelmişlerdi.

2002 yılında 2 single daha yayınlayan grup daha sonrasında artık bu işten zevk almadıklarını öne sürerek dağıldıklarını açıklamışlardı.Grubun 4 üyeside Dünya'nin farklı yerlerine dağılmış ve arkasında büyük bir hayran kitlesi bırakmışlardır.Aradan geçen 2 seneden sonra 2004 yılında bu ayrılığa dayanamayan grup üyeleri Haruka Kuroda(Noodle)'nin çabalarıyla tekrar bir araya geldi ve yeni albüm üzerine çalışmaya başladılar.

9 Mayıs 2005'de yayınladıkları "Feel Good Inc." adlı singledan hemen 2 hafta sonra 21 Mayıs 2005'de piyasaya çıkan "Demon Days" adlı albüm ile tekrar müzik dünyasına dönen Gorillaz çalışmalarına "Feel Good Inc","Dare","El Manana","Dirty Harry" gibi en sevilen parçalarına klipler çekerek devam etti.

2005 yılına kadar Gorillaz tüm konserlerini karanlık bir sahnede gölgelerin arkasından yapıyordu.Hazırlanan ışık düzeni ile sadece kara bir cisim gibi gözüküyorlardı.Sahnenin üst tarafına koyulan bir ekran ile şarkı eşliğinde o şarkının klibi veya ilgili resimler gösteriliyordu.Ama 2005 MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde bu değişti.Geceye davetli olarak katılan Gorillaz sahnede yıllarca unutulmayacak bir gösteriye imza attı.Hologram tekniğini kullanarak Gorillaz karakterlerini 3D şeklinde yansıtarak canlı müzik yaptılar.Ardından 2006 Grammy Müzik Ödülleri'nde de Madonna ile birlikte aynı sahneyi paylaşayarak hologram konseri yapmışlardı.

2006'nin son çeyreğinde 2. kez hayranlarını üzecek bir olay yaşandı ve Gorillaz bu sefer bir daha asla birleşmemek üzere dağıldığını açıkladı.Hatta ciddi olduklarını göstermek için birkaç TV şovuna çıkıp kendilerini ilk defa insanlara göstermişlerdir.Ama buna rağmen hayranları halen Gorillaz'in yeniden birleşeceğine inanmaktadır.

20 Kasım 2007 tarihinde yeni yan albümleri D-Sides piyasaya çıkmıştır.

KARAKTERLER:
2-D (Vokalist, Klavye) 
 Damon Albarn'in karakteri olan 2-D'nin gerçek ismi Stuart Tusspot'tur.Grubun en sakin ve normale yakın kişiliğe sahip sayılabilecek üyesidir.


Murdoc Niccals (Bas Gitar)
 Phil Cornwell'in karakteri olan Murdoc psikolojisi bozuk,sadist,sapık ruhlu ve kadınlara düşkün bir kişidir (idolüm xD).Grubun en anormal üyesidir ama çoğu internet sitelerine göre Murdoc Gorillaz'in en iyi üyesidir ve birçok hayran sitesi mevcuttur.İngiltere'de yapılan bir ankette satılan Gorillaz ürünleri arasında en çok Murdoc'un ürünlerinin tercih edildiği ortaya çıkmıştır.


Russel Hobbs (Bateri)
 Remi Kabaka'nin karakteri olan Russel'in garip bir özelliği vardır;uyuduğu zaman onun kötü niyetli hayaleti ortaya çıkar ve Dünya'ya karanlığın hükmetmesini sağlamak için uğraşır.Yemek yapmak,tamirat hobileridir.


Noodle (Gitarist,Vokal)
Haruka Kuroda'nın karakteri olan Noodle grubun kadın üyesidir.Gruptaki herkes ondan korkar çünkü Uzakdoğu Dövüş Tekniklerinin ustasıdır (Clint Eastwood'un videosunda gördüğümüz gibi).Dünya çapında büyük fan kitleleri oluşturmuş olan Noodle kendini bir FedEx kutusu içinde Kong Stüdyoları'na kargolaması ile bilinir.

Del
 Russel'in kötü niyetli hayaletidir. "Clint Eastwood" ve "Rock The House" kliplerinde görünmekte olup, grubun Gorilla Bite adındaki kısa filmlerinden "Jump The Gut" adlı bölümünde de gözüküyor.


Paula Cracker
2-D'nin eski kız arkadaşıdır ve grubun birkaç şarkısında gitaristlik yapmıştır. Noodle ondan nefret eder.

Bunların dışında...
-El Mañana
-Tomorrow Comes Today
-M1A1
-Hong Kong
-Spitting Out The Demons
-Clint Eastwood
-Feel Good Inc. (bunu kesin dinlemişsinizdir)
-Double Bass (biraz tekdüze ama)
-5/4

ve daha bir sürü... Kesinlikle dinleyin derim ama bu yazdıklarımı kesinkes dinleyin.

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: GORILLAZ.
« Yanıtla #1 : 08 Mayıs 2009, 23:48:02 »
Dinlerken "vihuu bunda ruh var" dedirten en çok şarkıya sahip gruptur bu bana. Noodle'ın bir kız olduğunu pek yakın geçmiş içinde öğrenip şaşırmıştım. Feel Good İnc. ve El Mañana için çekilmiş kliplerindeki mevcut göndermelerin içeriği ve boyutu öğrenildiği taktirde insanı şaşırtıp kendisine oracıkta hayran bıraktırır. Sevin sevdirin sevmeyeni ne hali varsa göreceği şekilde mümkün mertebe rahat bırakın. (Murdoc'un bir motorola reklamı var izlemeyenler bulup izlesin bu grubun 2-3 klibini izleyip benimsedikten sonra)

Çevrimdışı Dúrgonath

  • ***
  • 680
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
Ynt: GORILLAZ.
« Yanıtla #2 : 08 Mayıs 2009, 23:50:06 »
Well, I can't talk to you.
I'm naked.

Hım-hım-hım-hım-hımhım-hııım...

xD o arkadaki örgülü başlıklı koyunlara hasta olmuştum zaten xD

Çevrimdışı Bin-Jip

  • *
  • 37
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: GORILLAZ.
« Yanıtla #3 : 09 Mayıs 2009, 00:24:21 »
Hatırlıyorum; tv'de kliplerini gördüğüm gibi kanalı değiştirdiğim grup.
Sevmediğimden değil tabi ki (hiç dinlemedim zaten) ama işte nedenini ben de bilmiyorum  :P

Çevrimdışı andien

  • *
  • 29
  • Rom: 1
  • Meditating Frog
    • Profili Görüntüle
Ynt: GORILLAZ
« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2011, 15:38:34 »
http://fizy.com/#s/1f255e

People, people, everybody people
Everybody's making a sound
....
(Saatlerce oooh)

Çevrimdışı Veronica.

  • *
  • 20
  • Rom: 1
  • Tümden gel oraya buraya git
    • Profili Görüntüle
Ynt: GORILLAZ
« Yanıtla #5 : 17 Mayıs 2013, 13:27:56 »
Hakkında, "Karadeniz'de yetişen gorillere verilen ad" diye bir yorum okuyup unutamadığım enfes grup. :D Clint Eastwood ile tanıdım çoğu kişi gibi. Sonra merak edip araştırmamla beraber Damon Albarn çıktı karşıma. Blur zaten iyiydi, Gorillaz'da bambaşka bir tat tutturmuş adam. Albümleri dinledim, klipleri izledim, ödülleri saydım... Dedim budur. Çizimlerimi geliştirmemde yabana atılmayacak kadar yardımcı oldular. En sıkısından fanlarıyım.
We run along, and we come up with this idea to go down to the stream and check it out for fish.
Ef