Kayıt Ol

Fantastik Edebiyat Sevenler Siyasetten Anlamaz mı?

Çevrimdışı Bozhermes

  • **
  • 94
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Fantastik Edebiyat Sevenler Siyasetten Anlamaz mı?
« : 01 Şubat 2016, 16:37:45 »
  Selam arkadaşlar, sizin çevrenizde var mı bilmeyeceğim ama bazen çevremden duyduğum şeylerin başında sanki edebiyatla bilhassa fantastik edebiyatla ilgilenen, geek kapsamına giren insanların siyasetten, gündemden anlamadığı, ilgilenmedikleri gibi sözler gelmekte. Zannediyorlar ki biz sadece hayal aleminde yaşayan, gerçeklerden, gündemden kopuk hatta korkak kişileriz. Oysa, fantastik eserler aynı zamanda oldukça siyasi eserlerdir. Bir Yüzüklerin Efendisi bile tek başına siyasi bir eser olarak bile okunabilir. Star Wars'ın sadece bilimkurgu olmadığı, Dune serisinin ne kadar siyaset içerdiğinden bahsetmek bile abes. Ve herkes gibi biz de elbette ülkemizdeki, dünyadaki gündemden bihaber ve tepkisiz değiliz. Herkes kadar belki bazılarından daha çok ilgiliyiz. Ama bunu kuru gürültü, takım tutar gibi bir siyasi oluşumu savunmak veya kötülemek vb şeklinde yapacak değiliz. Tepkimizi, eleştirimizi, beğenimizi yazdığımız, yazacağımız eserlerle, düzeyli ve araştırma yapılmış bir şekilde dile getirebiliriz. Gidip oyumuzu kullanırız, dostlar arasında değerlendirmemizi yaparız. Nihayetinde ülkemzden ve dünyadan bihaber, "inek" tipler değiliz. Kendimizi büyük görmek olarak düşünmüyorum ama sadece spor sayfalarını ve sloganları okuyan kişilere göre de sanırım biraz daha iyi değerlendirmeler yapabiliriz.

Çevrimdışı Engin YILDIRIM

  • *
  • 27
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Edebiyat Sevenler Siyasetten Anlamaz mı?
« Yanıtla #1 : 08 Mart 2016, 21:37:41 »
Her şeyi dört dörtlük (!), huzur içinde (!) bir hayata sahip olan ve yaşadığı dünyaya ve çevresine ilgisiz kişiler, mutlak gerçeği eğip bükerek anlatan bilim-kurgu veya fantazi eserleri tabiki sevmezler.
Onlar kendi rüyalarında vakit geçirirken, hayatı yaşamayı seçmiş kişiler gerçekle daha iyi yüzleşebilmek için hayal alemleri kurarlar.
Tamirci