Kayıt Ol

Network Marketing ve Saadet - Titan Zinciri Hakkında

Çevrimdışı

  • ***
  • 403
  • Rom: 7
  • ☆★
    • Profili Görüntüle
Merhaba beyler bayanlar. Bu gün başıma bir olay geldi, ben de sizlere anlatmak ve danışmak istedim.

Başlayayım anlatmaya: Bir arkadaşım tarafından bir kafeye çağırıldım ve ne kadar ısrar ettiysem edeyim nedenini bir türlü söyletemedim. Ben de kırmamak için buluştum. Kısa bir sohbet ve hoşbeşden sonra baktım hala beni neden çağırdığını söylemiyor. Ben de biraz üsteledim. Sonra beni bir iş görüşmesi için çağırdığını söyledi. Doğrusu hiç anlam veremedim, öncesinde neden söylememişti ki, bu kadar gizeme ne gerek vardı? Daha sonra, birazdan arkadaşım gelecek, ben konu hakkında pek bilgi sahibi değilim o sana ayrıntılı bir şekilde anlatacak dedi. Bir de, bende işin içindeyim diyerek aklı sıra güven vermiş oluyor. Bu arada bu arkadaşımla iki yıldır tanışıyoruz ve ilk defa mesaj atıyor!

Bekledik bir beş dakika, bunun arkadaşı geldi ve bana network marketingden, mega holdingden ve daha bir sürü şeyden bahsetti. Yaklaşık 30 - 40 dakika konuşmuşuzdur. Sonrasında, işte bu işe girmek için önce bir eğitim almam gerektiğini ve eğitim masrafının 930 dolar olduğunu söyledi. İnanın tüm anlattıkları içerisinde çok daha saçma ve anlamsız şeyler de vardı. Ha bir de bu arkadaşım para sorun olmaz ya diyerek bir kahkaha attı ki ben de yavaş yavaş sinirlenmeye başladım.

İşte efendim, bu işe dahil ettiğim her insan için bir miktar para kazanacağımdan ve onların davet ettiklerinden de ayrıca kazanacağımdan ve bunun böylece devam edeceğinden bahsettiler. Kulağa güzel geliyor, yani bana ait bir internet sitem olacak, bir ton para kazanacağım, eeee bir sürü arkadaşlık kurup kendimi geliştireceğim sonuçta!

Bunlar süsleyerek püsleyerek bana olayı anlattılar ve bir de üstüne, yarın içinde bir randevu verdiler. Neymiş, arkadaşım bana bazı videolar yollayacakmış ve yarın biraz daha konuşup aklımdaki soru işaretlerini halledermişiz. Bana olayı anlatan kişi, yani arkadaşımın arkadaşı çok yoğun olduğunu ve başka görüşmelerinin de olduğunu söyleyerek kalktı gitti. Sonra ben biraz arkadaşımın ağzını aradım ve işte şok olduğum an tam da bu andı.

Kız bana ailesinin bu işe girdiğinden haberleri olmadığından tutunda, bahsi geçen 930 doları toplayabilmek için iki tane kredi kartı aldığını ve bazı arkadaşlarından da borç para aldığını anlattı. Ben şoke olmuş biçimde dinlerken, kızın ağzından çıkanların farkında bile olmadığını fark ettim. Beyni yıkanmış ve tam anlamıyla bir robota bir kuklaya dönmüştü.

Üstelik bana işi (lafın gelişi söylüyorum) anlatan kız da öncesinde; bana bunlar anlatıldığında hiç soru sormamıştım, sen iyi soruyorsun vallahi demişti. Ve ona anlatan kişinin 3 - 4 yıl içerisinde bu işten kazandığı parayla lüks bir araba aldığını anlattığını söyledi. Benim fikrimce onun da beyni yıkanmıştı. Az evvel, bana bahsettiğim videoları yolladılar. Ve ben de kibarca reddederek konuşmayı sonlandırdım.

Doğrusu ilk başta, anlatılanlar her ne kadar saçma da gelse ben de etkilenmiştim biraz. Sonuçta sana vadettikleri şey, hızlı ve kolay yoldan para kazanmak ve bunu öyle bir anlatıyorlar ki tamam ya ben bu işi yaparım diyorsunuz. Ki ben aşırı sorgulayıcı bir yapıda olmama rağmen etkilendim. Sonra eve gelip biraz araştırdım, bir arkadaşımla da konuştum ve ortada dönen sahtekarlığı daha iyi anlamış bulundum.

Malesef bu gibi yollarla gençleri soymakla kalmıyor, kandırıp beyinlerini yıkıyorlar. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bana yollanan videoların linklerini de paylaşayım buradan.

https://www.youtube.com/watch?v=FN008xyApnE

https://www.youtube.com/watch?v=9aRwmz6U1a4

https://www.youtube.com/watch?v=igXmxOvltDQ
İt was one of those March days.
When the sun shines hot,
And the wind blows cold.
When the summer in the light,
And winter in the shade.

Çevrimdışı Lordmuti

  • ****
  • 1123
  • Rom: 35
  • Time is a drug. Too much of it kills you.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Network Marketing ve Saadet - Titan Zinciri Hakkında
« Yanıtla #1 : 24 Mart 2015, 21:00:50 »
https://eksisozluk.com/pyramid-scheme--815225
https://eksisozluk.com/saadet-zinciri--47658
https://eksisozluk.com/quest-net--1874614
https://eksisozluk.com/mega-holdings--4632467

Bunlara sakın kanmayın, dolandıracak adam arıyorlar. Yav he he deyin geçin gidin, hatta mümkünse böyle tanıtımlarına falan filan gitmeyin bile. Beyni yıkanan arkadaşınız da bir süre sonra işin aslını anlayınca çok üzülecek.



İmparator olmayı canım kolay mı sandın?
Dünyaya kazık çaktım duyulsun adım.

Çevrimdışı

  • ***
  • 403
  • Rom: 7
  • ☆★
    • Profili Görüntüle
Ynt: Network Marketing ve Saadet - Titan Zinciri Hakkında
« Yanıtla #2 : 24 Mart 2015, 21:06:41 »
Muratcan bu ekşi linklerini bende paylaşacaktım ama belki insanlar rahatsız olurlar diye paylaşmadım. Gerçekten kanım dondu diyebilirim, o kızın gözlerinin nasılda parlayarak bunları anlattığını görmeliydin. Üstelik beni zerre umursamıyordu, bir an önce para kazanmaya motive olmuş haldeydi. Umarım fark ettiğinde hukuki bir suç işlememiş olur. Çünkü bu sanırım yasal bile değilmiş.
İt was one of those March days.
When the sun shines hot,
And the wind blows cold.
When the summer in the light,
And winter in the shade.

Çevrimdışı Lordmuti

  • ****
  • 1123
  • Rom: 35
  • Time is a drug. Too much of it kills you.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Network Marketing ve Saadet - Titan Zinciri Hakkında
« Yanıtla #3 : 24 Mart 2015, 21:11:20 »
Piramid şemaları yasal değil, ilk çıkan saadet zinciri olaylarından sonra yasaklandılar diye biliyorum. Ama yeni çıkan bu firmalar temelde aynı şeyi yapmalarına rağmen bu işi eğitim vermek, ürün satmak vb. şekillerde "kılıfına uydurarak" yapıyorlar ve suç işlememiş oluyorlar. Senden 100 lira alıyor ve dandik bir ürün veriyor mesela, sonra sana diyor ki bu dandik üründen başkalarına sat, onlardan komisyon vereceğim. Vay be diyorsun giriyorsun olaya ama sonra ortaya çıkıyor ki kazın ayağı öyle değilmiş.



İmparator olmayı canım kolay mı sandın?
Dünyaya kazık çaktım duyulsun adım.

Çevrimdışı azizhayri

  • ***
  • 581
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Network Marketing ve Saadet - Titan Zinciri Hakkında
« Yanıtla #4 : 25 Mart 2015, 16:18:21 »
Merhaba:
Titan olayı yıllar öncesine dayanan bir olaydı. Çok kişinin ağzının yandığını biliyorum. Bu tür saadet zincirlerine girince çıkamıyorsunuz da. Çok para kazanmak, iyi bir hayat sürmek lüks ve ihtişam insanların en kolay kaptıkları yemlerdir diye düşünüyorum. Bu tür zinzirlerde zincir en zayıf halkadan kopar. Uzak durmalıyız böyle organizasyonlardan...
"İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri ahlakın din tarafından ele geçirilmesidir." Sir Arthur Charles Clark

Çevrimdışı ryuk

  • ***
  • 497
  • Rom: 25
  • ne değiştirebilir bir insanın doğasını?
    • Profili Görüntüle
Ynt: Network Marketing ve Saadet - Titan Zinciri Hakkında
« Yanıtla #5 : 25 Mart 2015, 18:23:56 »
Bu tür işler fitili yakılmış dinamit gibi. Süslü ve parıldak, lezzetli bir görüntü verilen dinamiti tutmak istiyor kolay ve hızlı para kazanmak isteyenler. Fakat eninde sonunda bu nesne bir dinamit. En son kimin elinde kalırsa o zaman patlayacak!

Bu yazıyı (küfürlü olduğu için kusura bakmayınız, ama her şeyi çok güzel anlatıyor) ve devamını lütfen dikkatle okuyunuz.

Not: Yazı, Memo Tembelçizer'in "FAK" adlı kitabından alıntıdır. Başka yerde bulamadığım için ekşisözlük üzerinden paylaştım.

Spoiler: Göster

Fikirlerim için ölmeyi göze alamam çünkü yanılıyor olabilirim - Bertrand Russel

İyi bir fikir üretmek için, pek çok fikir bilmek gerekir:

* Yeni başlayanlar için FRP

* Fantastik edebiyata yeni başlayanlar ve bu türde ilerlemek isteyenler için

* Kılıçlar ve diğer eskiçağ silahları hakkında

* Dark Sun


* Distopya Korkuları

Daha fazlası için: Index

Çevrimdışı TechnicaL

  • *
  • 14
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Network Marketing ve Saadet - Titan Zinciri Hakkında
« Yanıtla #6 : 25 Mart 2015, 23:43:08 »
Senelerdir peşimde koşan arkadaşlarım var beni bu zincire davet etmek için. :) Fakat adamların hakkını vermek lazım, insanların beynini müthiş derecede yıkıyorlar. İletişim Fakültesi okuyorum ama bu insanlardaki ikna yeteneğini çok kıskanmışımdır, ha ama bu tipleri hiç sevmem, orası ayrı mevzu.

Gerek memleketimde, gerekse de okuduğum şehirde 4-5 tane bunların godamanlarıyla konuştum. Yanılmıyorsam 9 tane seviye vardı, konuştuklarım 6. ve 7. seviye insanlardı. Hepsi de bana laf yetiştiremeyince bana lafla saldırdılar. Gerçekleri tek tek yüzlerine söyleyince ''hık mık'' diye tıkanıyorlar.

Ankara'da konuşuyoruz bir tanesiyle, bana kazandığı paralardan vs dem vuruyor. Hatta o kadar ciddi ki telefondan banka hesabını göstermeyi teklif etti. Ben açmasını istedim doğal olarak. Ekrandan 8 bin küsur Tl yazıyor ve bana böbürlenerek diyor ki ''Bir ayda kazandığım para bu :) '' Ama ben yer miyim, dedim ki ''Ne zamandır bu iştesin?'' cevap olarak ''1,5 sene oldu.'' dedi. Ben de ekranın köşesindeki tarih aralığını 1,5 sene öncesine alıp bir daha kazançlarını göstermesini isteyince nasıl itiraz ettiğini görmeliydiniz :) ''Ne alakası var kardeşim bunun konumuzla ya!'' ''Senin amacın boş yere kalabalık yapmak!'' tarzı cümlelerle bir de kendini haklı çıkarıyor. Adam bu  işin başından beri bütün kazancını sanki son 1 ayda kazanıyormuş gibi göstermeye çalışınca çaresiz kaldı tabi, ne yapsın. :) Bu 1,5 sene boyunca düzgün bir işte çalışsa eline daha çok para geçecek, bir de o kadar para vermesine de gerek kalmayacaktı.

Bir tane daha vardı. Adam bu sefer dünya çapınca takılmaya başladı, Türkiye'den çıktı yani :) Tabi ben daha önceden biliyorum ki İspanya, Portekiz gibi bir kaç avrupa ülkesinde bu iş kanunlarca yasaklanmış. Adamı bu noktaya getirdim bilerek. ''Avrupa'da bu iş çokmuş, hele hele İspanya ve Portekiz gibi ülkelerde almış başını gitmişler!'' dedim sanki İmamın cemaatini gaza getirircesine :D Bunun üzerine ''Çok haklısın kardeşim, geçenlerde ben de gördüm, o ülkelerdeki adamlar kendi mega gruplarından hep para ve araba resimlerini paylaşıyorlar.'' dedi, istediğim noktaya gelmişti. Ben de bunun üzerine ''Facebooktan şu İspanya ve Portekizdeki grupları açsana hele'' dedim. Adam tereddüt etti ama bir kere gazıma gelmişti, geri adım atması imkansızdı. :) Bunun üzerine Facebook'ta ''mega spain/mega holdings spain/mega portugal/ mega holding portugal'' gibi varyasyonlarla arama yaptı ama tahmin edebileceğiniz gibi sonuç tırt :) Hatta çocuk öyle çaresiz kaldı ki ''mega ispanya/mega portekiz'' gibi Türkçe şekillerde de aradı, o an içimden kendi kendime ''Bu işe bu parayı veren beyin, bunu da yapar, ne bekliyorum ki :) '' dedim, hatta bunu çocuğa da söyleyecektim ama vazgeçtim. :) Kesinlikle karşımdaki küçük gördüğümü sanmayın ama durum vahim yani, o yüzden böyle tepkiler vermem normal bence. :)

Hadi bunları geçtim, adamların havasından geçilmiyor abi ya :) Kendilerini dünyanın değil, evrenin merkezine koymuşlar. Sanki onlara göre biz insanız, kendileri ise insandan binlerce kat daha üstün bir varlıklarmış gibi. :) Bir kaç tanesiyle tanışmışsanız ne demek istediğimi anlarsınız. :)

Size bu konularla gelenlere Tüketici Kanunu Madde 80 ile karşılık verin ve şikayet edeceğinizi söyleyin, o zaman nasıl tıpışıyorlar görün derim. :)

Spoiler: Göster
Piramit satış sistemleri
MADDE 80 – (1) Piramit satış; katılımcılarına bir miktar para veya malvarlığı ortaya koymak karşılığında, sisteme aynı şartlar altında başka katılımcılar bulma koşuluyla bir para veya malvarlığı kazancı olanağı ümidi veren ve malvarlığı kazancının elde edilmesini tamamen veya kısmen diğer katılımcıların da koşullara uygun davranmasına bağlı kılan, gerçekçi olmayan veya gerçekleşmesi çok güç olan kazanç beklentisi sistemidir.
Bütün bu yaşadıklarımı şimdi anlıyorum. Ortasından sıkarak başladığım için diş macununun âhını almış olmalıyım, galiba, sanırsam.

Çevrimdışı azizhayri

  • ***
  • 581
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Network Marketing ve Saadet - Titan Zinciri Hakkında
« Yanıtla #7 : 26 Mart 2015, 08:19:21 »
Yıllar önce Levent Kırca'nın bir esprisi vardı Titan saadet zincirinin çıktığı o zamanlarda. "Oğlum bak memlekette herkes Titan titana bari biraz sende tit demişti.
"İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri ahlakın din tarafından ele geçirilmesidir." Sir Arthur Charles Clark

Çevrimdışı Bardes

  • **
  • 210
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
Ynt: Network Marketing ve Saadet - Titan Zinciri Hakkında
« Yanıtla #8 : 26 Mart 2015, 10:46:09 »
"Hayır madem o kadar kazanıyorsunuz neden Simit Sarayı?" diye düşünseler düşmeyecekler bu tuzaklara da işte...