Kayıt Ol

Haggard

Çevrimdışı vampireLLa

  • ****
  • 1273
  • Rom: 11
    • Profili Görüntüle
Haggard
« : 30 Nisan 2008, 16:45:43 »


Haggard, 1991`de Asis Nasseri önderliğinde kurulan Alman senfonik metal grubu. Klasik, rönesans ve orta çağ müziğini modern doom metal ile birleştirmişlerdir.Grup, 1991 yılında daha çok death metal türüne ait müzik yapıyordu. 1992 yılında tarzlarını değiştirerek senfonik metale yöneldiler. 1991 yılında kurulan Münih’li grup müzik hayatlarına death metal alanında başladı. İlk demoları “Introduction” 1993 yılında ve kendilerini tanıttıkları beş parçadan oluşan ilk mini-albümleri “Progressive” ise 1994 yılında çıktı.

1995 yılında müziklerine klasik öğeler katmaya başladılar. Bu yıl gruplarına keman, viyolonsel, piyano ve bir de soprano kattılar. “Once...Upon A December's Dawn” isimli bir promo albümü çıkarttılar ve Danimarkalı grup Illdisposed ve Alman grup Disgust ile çıktıları turneyle yeni müziklerini tanıttılar.

Yeni tarzlarıyla olumlu tepkiler alan grup kadrolarına 16 müzisyen daha kattı ve müziklerini gitgide daha senfonikleştirmeye, daha klasikleştirmeye başladı.

Giderek oturan kadroları ve tarzlarıyla 1997 senesinde Serenade Records etiketli “And Thou Shalt Trust ...The Seer”ı piyasaya sürdüler. Albüm iyi bir satış grafiği çizdi ve büyük beğeni topladı. Bu albüm melodik death metal ve Ortaçağ-klasik-folk müziğinin karışımıydı. Lirikler İngilizce, Almanca ve Latince’ydi. Albüm tarihe bir yolculuk gibiydi ve Michel de Notre Dame’ın (namı diğer Nostradamus’un) hayatını işliyordu.

Grup, yeni albümlerine kadar uzun bir turne dönemi yaşadı. Çoğu Almanya, Avusturya, İsviçre ve Hollanda’da geçen bu turneler grubun hayran kitlesini her geçen gün arttırdı. Grubun tek (ve hayli önemli) dezavantajı ise hayli kalabalık olan kadronun toparlanma sorunuydu. Bu yüzden konserler maalesef hep “playback” geçti.

2000’in Temmuz’ ayında grup, adından en çok söz ettiren ve en başarılı albümlerini çıkardı. Albümün adı “Awaking The Centuries”di ve tarihe yapılan yolculuk aynen devam ediliyordu bu albümde de. Tarihin gerçek olayları ve kahramanları (ve yarım kalan hikayesiyle Nostradamus) yine albüm parçalarının konusuydu. Bu albümle Haggard hayranları adeta mest oldu. Grup bundan bir yıl sonra Meksika’da kaydedilen “Awaking The Gods” (Live in Mexico) isimli bir live albüm çıkardı. Onbir parçadan oluşan albüm Haggard’ın en iyi eserlerini içeriyordu.

Haggard’ın son albümü ise, adını Galileo’nun ünlü sözü “Herşeye rağmen dünya dönüyor.” lafından alan “Eppur Si Muove”. Albüm 2004 yılında Drakkar etiketiyle çıktı.

Awaking The Centuries albümünden önce grup 21 kişiydi. Şu anda ise grup 16 kişiden oluşmaktadır. Bütün şarkıları vokalist ve gitarist Asis Nasseri yazmaktadır.

Demolar:
Introduction (1992)
Progressive (1994)
Once... Upon A December´s Dawn (1995)

Albümler:
Introduction (1992)
Progressive (1994)
Once Upon A December's Dawn (1995)
And Thou Shalt Trust The Seer  (1997)
In A Pale Moon's Shadow  (1998)
Awaking The Centuries (2000)
Haggard - Live In Mexico  (2001)
Eppur Si Muove  (2004)
Thales Of Ithiria  (2007)

Şu andaki üyeler: 
Florian Bartl - Obua
Karin Bodenmüller - Soprano
Fiffi Fuhrmann - Crumhorn
Kathrin Hertz - Çello
Steffi Hertz - Viyola
Danny Klupp - Akustik gitar
Kerstin Krainer - Viyolon
Luz Marsen - Bateri
Robert Müller - Klarnet
Andi Nad - Bas Gitar
Asis Nasseri - Vokal, Gitar
Kathrin Pechlof - Harp
Sasema - Soprano
Florian Schnellinger - Bas Vokal
Hans Wolf - Piyano,Klavye
Christoph V. Zastrow - Flüt

şarkı sözlerini ve bazılarının türkçe hallerine burdan ulaşabilirsiniz..

Herr Mannelig'in (sitedeki yöneticimiz değil :D ) akor ve tablarına ise burdan ulaşabilirsiniz



haggard'ı gecen sene arago'cum sayesinde the final victory ile tanıdım...gerçekten iyi iş cıkarıyolar... herkese tavsiye edilir :D

she's back!!

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Haggard
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2008, 19:49:45 »
Haggard duyulmamış bir tarz olan senfonik metal'de duyulmuş bir grup; harbi iyi iş yapıyorlar. Awaking the centuries, the final victory falan şahane. Herr Mannelig cover'ını pek sevmedim açıkçası, İsveç türküsü italyancaya pek gitmemiş hatunun sesi süper ona lafım yok. Gece yatmadan Menuett dinlemezsem uyuyamam; severim, sayarım, canlı sa da ayrı güzel bu grubun :D
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Haggard
« Yanıtla #2 : 10 Mayıs 2008, 01:56:53 »
Ahh işte sevdiğim bir grup daha. Aslında bu tarzda müzikal yapan grupları sevmem açıkçası birisinin böğürerek şarkı söylemesi hiç hoşuma gitmez ama Haggard bir istisna. Her şarkısını severek dinlerim. En çok sevdiğim ve dinlediğim şarkısı Eppur Si Muove. Herkese bu grubu tavsiye ederim, Herr'inde dediği gibi. Harbi iş yapıyorlar.. :D
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı vampireLLa

  • ****
  • 1273
  • Rom: 11
    • Profili Görüntüle
Ynt: Haggard
« Yanıtla #3 : 10 Mayıs 2008, 08:56:36 »
ana :o şaşırdım kaldımm :hönk hakan uykulu uykulu bu mesajı görünce idrak edemedim sen haggard dinlermiydin :o
she's back!!

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Haggard
« Yanıtla #4 : 10 Mayıs 2008, 09:18:53 »
Aa tabikide çok severim kendilerini. Sonsuz saygım vardır. Adamlar düzgüncene böğürüyorsa niye dinlemeyeyim değil mi.. :D
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "