Kayıt Ol

Ham Maddeler: Hacı Yüzüğü

Çevrimdışı zçaiqü

  • **
  • 76
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ham Maddeler: Hacı Yüzüğü
« : 09 Kasım 2012, 22:23:08 »


Şu 1: Kıraç da sanki bir  tak–kullan ya da ne bileyim bir kullan-at havası yok mu ? Bende her seferinde bu çağrışımı yapıyor ki kendisini de müziğini de sevmem.  Şimdi diyeceksin ki ‘’Kıraç da sana bayılıyordu sanki’’.  Sen de haklısın.

Şu 2: Geçenlerde internet kafede oturduk müzik dinliyoruz. İlerden bir adam yaklaşıyor masaya ve diyor ki ‘’Bu şarkı mı şimdi ? Adam şarkı diye bunu mu yapmış yani?’’.  Ve arkasından da zihnimi kunduz yuvasına çeviren mantığa bürünük (!) manen bücürük şu cümleyi kuruyor, ben henüz siper almamışken: ‘’Ben bunu dinlemem bile’’.  Şimdi yazarken bile tüylerim diken diken oldu, hepsi esas duruşa geçti inan. Hatta tüylerimden biri ‘’Refik Kızılca, Uşak emret komutanım !’’ diye bağırdı. Adam dinlemem bile diyor bak.  Lan şarkı bu şarkı ! bunun uç sınırı zaten dinlemek ! Yani başka ne gibi bir alternatifin var ki dinlemek kadar geniş çaplı bir eylemin yanında. Var mı ömründe şarkının tekine bir kahvaltı ısmarlamışlığın ya da bir şarkıdan makas almışlığın ? Tövbe estağfirullah ya. Cümlelerde devrik oldu hep.

Şu 3: Bugün sıvı sabun basma aletine (ismini de bilmiyorum) çok sinirlendim. Neden bahsettiğimi bilirsiniz içine sıvı sabun doldurulan ve tepesindeki minimal pompaya bastırıldığı takdirde sıvı sabun akıtan mekanizma işte. Bir de o üstündeki kapağa bir alengir uydurmuşlar. 360 derece dönebiliyor fakat sadece belli bir noktada sıvı sabun salgılıyor kendisi. işte o gizemli noktayı bulamadım ben bugün. Kapağı sürekli döndürdüm her döndürüşümde tepesine bastırdım ama akmadı sabun. Güç bela denk getirdim de yıkadım ellerimi. Hem zaten sıvı sabun sevmiyorum ki ben. Kalıp sabun her türlü 5’e katlar onu.

Şu 4: 1-2 gün önce fakültenin hemen yanında biber gazı sıktılar anarşikler. Bizde zemin kattayız. Cam kenarındayım. Açık camdan sızdı sınıfa biber gazı. ‘’Demek biber gazı da yemek varmış şu sağı solu belli olmaz yazgımda’’  dedim içimden. Sonrasındaysa şunları düşünmüş olabilirim: sivri biber gazı, dolmalık biber gazı, kırmızı biber gazı…

Şu da 5: Bizim zamanımızda ne Yetenek Sizsiniz ne Var Mısın Yok Musun ne de Bugün Ne Giysem vardı. Biz ailecek oturur Şahane Pazar seyrederdik. Süheyl ve Behzat kadar yakındık hayata ama bi’ o kadar da zıttık.

H. Barış Beledin
cellde.tumblr.com