Kayıt Ol

Ham Maddeler: Olgulanan Algılar

Çevrimdışı zçaiqü

  • **
  • 76
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ham Maddeler: Olgulanan Algılar
« : 15 Mayıs 2014, 23:55:25 »


Şu 1: Buradan Türk oyun yapımcılarına sesleniyorum. Merhaba bu arada. Ey Türk oyun yapımcılığı ! Birinci vazifen ! Tamam tamam. Ne diyecem hacılar elin oğlu Guitar Hero yapmış ne biçim de tutmuş. Oğlum siz de yapsanıza bi Bağlama Hero, bi Kopuz Hero. Bence çok dikkat çekecektir. Hem kültürel değerlerimiz de korunmuş olur ? Ben mesela Barış başıma bu eksikliği gördüm, dile getirdim. Nasıl yapacağınızı da ben söylemeyim artık. Muhtaç olduğunuz kudret bi yerlerde mevcuttur nasılsa. Uğrarım yine.

Şu 2: Annem aktarıyor. Ananem zamanında çok pis uyuz olmuş dedeme. Dedem ne yapmış da bu kadar sinirlendirmiş kadını bilmiyorum, sormadım. Ama zaten bu kısma kadar hikayeyle pek ilgilenmemiştim. Neyse ananem dedemi boşamaya kalkmış. Bağ evinden ta şehir merkezine kadar burnundan soluyarak yürümüş, annem de yanındaymış. Annem bile küçükmüş o zamanlar hey. Ben söz konusu bile değilim daha. Neyse soluğu dedemin dükkanında almışlar. Dedem hiçbir şey söylemeden ikisini de tutmuş lokantaya götürmüş. Nohutlu pilav ısmarlamış birer porsiyon. (porsiyonu salladım bu göz ardı edilebilir) Ananemler de yine pek bir şey demeden geri dönmüşler. Ağzım açık kaldı hikayenin sonunda. Helal lan dede dedim. Bir nohutlu pilavla evlilik kurtarmış adam. Helal olsun dedim. Power of the nohutlu pilav dedim. Viva la nohutlu pilav !

Şu 3: Tesbihte hata olmaz. Abdestli dizilmiştir.

Şu 4: Şehrin en kalabalık caddesi eylemciler tarafından tutulmuştu. Trafik arap saçına dönmüş, caddeler dolmuş ve taşmak üzereydi. Sloganlar atarak yürüyen eylemcilerin, yolun çıkışını tutan polis kuvvetleriyle çatışması işten bile değildi. Gözlerinden öfke ve nefret fışkıran kalabalık grup susmadan, yorulmadan yürüyordu. Biraz önce müdahale için gelen güvenlik kuvvetleri, sayılarının azlığı sebebiyle göstericiler tarafından sert bir şekilde etkisiz hale getirilmişti. Evlerinin balkonlarından sarkan insanlar endişeli gözlerle olan biteni izliyorlardı. Grubun polisle arasında 50 metreden daha az bir mesafe kalmıştı ki yolun ortasına fırlayan kıvırcık saçlı, kısa pantolonlu bir çocuk, eylemcilerin önünde belirdi. Eylemcilerin lideri merakla çocuğun yanına doğru bir-iki adım attı. Çocuk bir şey söylemek istiyordu. Eylemcilerin lideri çocuğun hizasında eğildi ve ne istediğini sordu. Kalabalık eylemci grubu aralarında konuşmaya başlamıştı. Ne olduğunu, neden durduklarını merak ediyorlardı. Çocuk dik duran vücudunu biraz daha öne alıp net bir ses tonuyla konuştu: ‘’Abi ne dediğiniz hiç anlaşılmıyor yaa. Daha tane tane gözünüzü seveyim’’ Ambale olan grup polisle kucaklaşarak olaysız dağıldı.

Şu da 5: ‘’İç savaş çıksın istiyorum, dağa çıkmak istiyorum. (Lorca gibi) götten kurşunlanmak istiyorum. O kadar vuran olmuşsa biri de götüne gelmiştir.’’

H. Barış Beledin
ruveranva.tumblr.com