Kayıt Ol

HammerFall.

Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
HammerFall.
« : 11 Haziran 2008, 16:28:52 »


Gitarist Oscar Dronjak, 1993’te başka bir death metal grubu olan Ceremonial Oath’tan ayrılıp yanına Jesper Strömblad’ı da alarak HammerFall’ı kurdu. Bu fikir Oscar’ın aklına düştüğünde aslında grubun tüm altyapısı hazırdı; grubun adı, yapısı hatta birkaç parça… Fakat Jesper ve Oscar çaldıkları diğer gruplar Crystal Age ve In Flames’e duydukları saygıdan ötürü bu projeyi daha ileri bir tarihe ertelediler. İkilinin en büyük avantajı ise death metal aleminin büyükleriyle zamanında çok yakın arkadaş olmalarıydı ki, ilk kurdukları kadro içerisinde Niklas Sundin, Mikael Stanne ve Johan Larsson gibi isimler vardı.

Bu ekip her sene iki kere bir araya gelip bölgesel bir yarışma olan ‘Rockslaget’e katıldılar. Zaman ilerlerken Niklas ve Johan yerlerini, Glenn Ljungström(In Flames) ve Fredrik Larsson’a bıraktı. ‘Steel Meets Steel’ ve ‘HammerFall’ gibi HammerFall ezgilerinden çok uzak oalrak grup Alice Cooper’ın ‘Red, Hot and Heavy’sini de çaldı.

1996’ya zıplayalım hemen. Grup, ‘Steel Meets Steel’, ‘Unchained’ ve Judas Priest milli marşı haline gelen ‘Breaking The Law’ ile ‘Rockslaget’te ilk defa yarı finale kaldı. Kutlamaların ortasında vokalist Mikael’in artık grupta kalmayacağı anlaşıldı ve bu nedenle gerçekleşen küçük bir araştırma sonucu gruba yeni vokalist olarak Joacim Cans getirildi.

Yarışmada çok başarılı performans göstermelerine karşın, HammerFall asla finallere ulaşamadı ki bu da jürinin son dakikada HammerFall’ı elemesiyle gerçekleşti. Belki de Heavy Metal’in dünyada tekrar yükselişinden korktular.

Herneyse, grup iki canlı performansının görüntülerini Hollanda’lı müzik şirketi Vic Records’a gönderdi. Firma HammerFall’ın performansından oldukça etkilendi ve akabinde hemen kontrat imzaladılar. Yılın yaz ve sonbahar ayları, parça yazarak, prova yaparak ve müzik kalitesini arttırmaya çalışarak geçirildi. Nihayetinde grubun çıkış albümü olan ‘Glory To The Brave’ 1997 başlarında piyasaya çıktı.

~ Last Fm.