Kayıt Ol

Hannibal

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Hannibal
« : 17 Nisan 2013, 02:08:37 »
IMDb Puanı: 8.5

En etkileyici edebi karakterlerden biri ilk defa televizyon dizisine uyarlanıyor: eski psikiyatrist yeni seri katil Dr. Hannibal Lecter. Thomas Harris’in klasik romanlarından uyarlanan ve Bryan Fuller (“Pushing Daisies,” “Heroes”) tarafından yaratılan bu yeni dizide, inanılmaz hikayenin nerede başladığını görüyoruz.


Konu: Will Graham (Hugh Dancy, “The Big C”) FBI ile birlikte bir seri katilin peşinde olan yetenekli bir suçlu profili çıkarma uzmanıdır. Graham’in kendine özgü düşünme tarzı ona herkesle -psikopatlarla bile- empati kurma yeteneği vermiştir. Onları farklı kılanın ne olduğunu her zaman bilir. Ancak yakalamaya çalıştığı son katilin zihni Will için bile oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu nedenle ülkenin ileri gelen psikiyatrlarından biri olan Dr. Lecter’dan yardım ister. Dahi doktorun uzmanlığıyla silahlanan Will ve Hannibal (katil olduğunu sadece izleyici bilmektedir) mükemmel bir ortaklık oluştururlar. Hatta ikilinin yakalayamayacağı bir katil olmadığı düşünülür. Ama Will gerçeği öğrenirse…

Yorumum: NBC'nin büyük bir merakla beklenen dizisi Hannibal geçtiğimiz günlerde izleyiciyle buluştu. Kanal tarafından yapımına geçen yıl onay verilmişti. Ayrıca ilk bölmüyle 4.3 milyon kişiye ulaşarak NBC'nin son 1 yıldaki en büyük başarısına da imza attı.

Hannibal Lecter, inanılmaz zeki bir psikiyatrist ve kurbanlarının etini yiyen bir seri katildir. Şimdiye dek yapılan Hannibal filmlerinde de olduğu gibi dizide de bu durum geçerlidir. Hannibal'ı oynayan Danimarkalı aktör Mads Mikkelsen çok güzel bir seçim olmuş öncelikle. Soğuk ve delici bakışlarının altında zeki bir kimliğe sahip aynı zamanda. Will Graham‘i oynayan Hugh Dancy ise karizmasıyla işi götürecek gibi. Empati yeteneğini de kıskanmadım değil.

Cinayet filmleri/dizileri izlemek herkese göre değildir. Kimi insan sıkılır, çünkü pek bir aksiyon olduğu söylenemez. İlk 2 bölüm itibarıyla güzel bir giriş yaptıklarını düşünüyorum. Gerilim müziğiyle insanı gerim gerim geriyor valla.

Dizinin yapımcısı aynı zamanda Heroes'in de senaristlerinden biri olan Bryan Fuller. 27 Haziran'da sezon finali yapacak olan Hannibal'ın ilk sezonunun 13 bölüm olması planlanıyor. İlk sezonun Toronto, Kanada'da çekildiğini de ekleyeyim.

Gerilmek isteyenlere önerimdir.

Dizinin tanıtım fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.

Oyuncular ve Karakterleri

Hugh Dancy, seri katiller konusunda yetenekli bir suçlu profili uzmanı olan Will Graham rolünde.
Mads Mikkelsen, muazzam bir zekaya sahip psikiyatrist ve kanibalist seri katil Dr. Hannibal Lecter rolünde.
Laurence Fishburne, FBI’da Davranışsal Bilimler departmanının başı ve Graham’in patronu Dr. Jack Crawford rolünde.
Caroline Dhavernas, psikoloji profesörü ve FBI’ın danışman profilcisi Dr. Alana Bloom rolünde.
Hettienne Park, suç mahalli uzmanı Beverly Katz rolünde.
Lara Jean Chorostecki, Fredricka “Freddie” Lounds rolünde.
Scott Thompson, parmak izi uzmanı Jimmy Price rolünde.
Aaron Abrams, suç mahalli araştırmacısı Brian Zeller rolünde.
Gina Torres, Jack Crawford’ın eşi Bella Crawford rolünde.
Ellen Greene, Dr. Lecter’ın arkadaşı ve Bostonlı yazar Mrs. Komeda rolünde.
Raúl Esparza, Baltimore Hastanesi’nün müdürü Dr. Frederick Chilton rolünde.
Gillian Anderson, Lecter’ın psikoterapist’i Dr. Bedelia Du Maurier rolünde.

Çevrimdışı oguzkaan

  • **
  • 92
  • Rom: 11
    • Profili Görüntüle
Ynt: Hannibal
« Yanıtla #1 : 17 Nisan 2013, 19:26:51 »
İlk duyduğumda, Mads Mikkelsen'in Dr. Hannibal Lecter rolüne böyle yakışağını hiç tahmin etmemiştim. Anthony Hopkins'den sonra oyuncu seçimine en kuşku ile yaklaştığım karakterlerden birisiydi. Lakin 2 bölümdür inanılmaz bir iş çıkarıyor.  Devamında da öyle olduğuna eminim. Önce Bates Motel sonra da Hannibal. Tv sektörü kült seri katillere el attı. Umarım suyunu çıkarmazlar.
3.Bölümü izledikten sonra gelen edit;
Spoiler: Göster
Olmuyor. Gazeteci kadın senaryoda daha fazla açık veya hatalı yönlendirme olmasından başka bir şeye hizmet etmiyor. Elini kolunu sallaya sallaya oraya buraya girmesi vs. Ayrıca o ev sahnelerinde ki dikkatsizlik nedir? Suç ortağı diye birini olay mahalline getiriyorsunuz fakat ortada polis namına varolan adamların sayısı bir elin parmağını geçmez.

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: Hannibal
« Yanıtla #2 : 10 Temmuz 2013, 19:14:47 »
İlk sezon biteli oldu birkaç hafta oldu ama yine de bir şeyler yazayım.

NBC'nin dizilerine şöyle bir baktığımda, Hannibal'ı en kaliteli dizi olarak ilan edebilirim, kişisel düşüncem bu yönde. Sıra dışı cinayetler, fazlaca ilginç karakterler, alışılmışın dışında farklı diyaloglar ve genelindeki o müziksiz gerilim havasıyla çok farklı bir yer ediniyor kendisine diziler arasında.

Hannibal'ı oynayan Mads Mikkelsen'ı anlatmak için kelimeler yetmez. Kaba bir tabir olur mu bilmiyorum ama adamın paçalarından karizma akıyor, o denli. Will Graham'ı oynayan Hugh Dancy ise son 3 bölümde oyunculuğunu 3 misli katladı desem hiç de yanlış olmaz. Diziyi izleyenler neyden bahsettiğimi anlayacaklardır.

13 bölümlük ilk sezonda her bölüm dolu dolu geçti. Final ise enfesti. Hannibal'ın planları karşısında ağzım açık kaldı. İleri derecede bir zekaya sahip ve çok da soğukkanlı.

2.sezonu dört gözle bekliyorum.

Edit: Eklemeyi unutmuşum. Will'in aşırı gelişmiş empati yeteneğine hayranım, keşke benim de öyle bir yeteneğim olsaydı diyorum her yeni bölümde. Çok... çok müthiş bir olay!

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: Hannibal
« Yanıtla #3 : 09 Mart 2014, 14:50:06 »
Dizinin ikinci sezonu geçtiğimiz hafta başladı.

Uzun zaman olmuştu Hannibal izlemeyeli ve bu yüzden başka hiçbir dizide rastlamadığım bu karanlık ve gerilim dolu havayı, Will'in empati yeteneği sayesinde cinayetleri çözmesini, Hannibal Lecter'ın keskin ve delici bakışlarını, insan organlarını özenle kesip biçip yemekler hazırlayıp, onları misafirlerine hayvan etiymiş gibi yedirmesini özlemişim hakikaten.

Çok farklı bir havası var Hanibal'ın ve ikinci sezonun ilk iki bölümü itibarıyla da beni gerim gerim germiştir her zamanki gibi. İlk sezona oranla gerilim dozu epey artmış, çok rahatsız edici sahneler var fakat dizi buram buram kalite koktuğu için bu tip sahnelere tahammül edip kurgunun tadını çıkarmak gerek.

Will hapiste dahi cinayetleri çözmeye devam ediyor, kendisine getirilen dosyalar sayesinde. Bir zamanlar çok iyi bir iş arkadaşı olan Jack'in, Will'i bir anda silmesini ise tahammül edememekle birlikte zavallılık olarak nitelendiriyorum. Bu kadar çabuk mu silinir bir insan? Acaba Will'in suçsuz olduğu ortaya çıkarsa Jack ne yapacak çok merak ediyorum şimdiden, yüzüne nasıl bakacak.

Ayrıca sezonun açılış sahnesindeki Hannibal-Jack kavgası olağanüstüydü. Böyle bir açılış yapmakla senaristler sezonun sonuna kadar izleyicileri kendilerine bağlamış bulunmakta. Acaba Breaking Badvari bir son mu olacak? Bu sahne kesinlikle sezon finalinde kullanılabilir. Olayların o raddeye nasıl geldiğini çözümlemekse biz izleyicilere düşüyor sanırım.

Çok güzel başladı Hannibal. Umarım hep bu kalitede devam eder.

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: Hannibal
« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2014, 18:54:17 »
Hakkında çok fazla eleştiri yapmadan, oturup her bölümü büyük bir keyifle seyrettiğim, istisnasız her bölümde senaristine ve görüntü yönetmenine hayranlık duyduğum, buram buram kalite kokan bir dizi Hannibal.

İkinci sezon da tıpkı ilk sezon gibi 13 bölüm yayınlandı ve yaklaşık iki hafta önce de bitti. Müthiş bir sezon finali izledik. İzlediğim tüm dizliler arasında "en iyi sezon finali" olabilir hatta. Ne yalan söyleyeyim, tahmin edemeyeceğim kadar çok etkilendim. Bana kalırsa oldukça duygusaldı.

Önce Doktor Chilton ve Mason Verger, sezon finalinde ise Will Graham, Jack Crawford, Alana Bloom, Abigail Hobbs... Doktor Hannibal Lecter, dizideki tüm önemli karakterlere karşı tek başına bir zafer elde etmiş oldu. Zeka, güç ve karizmanın tek bir bedende toplanmış hali olan Hannibal'a hayran kalmamak elde değil. Yani tabii ki yaptıklarını tasvip etmiyoruz ama nihayetinde bu bir edebi karakter ve bize de okurken ve izlerken tadını çıkarmak düşüyor.

Hannibal hikayesini bilmeyen biri olarak, en ufak bir olayda dahi şaşkınlığımı gizleyemiyorum. İşte bu yüzden, üçüncü sezona dek Richard Harris tarafından kaleme alınan orjinal Hannibal serisini okumak gibi bir planım var. Hannibal ve Hannibal Doğuyor adlı kitapları aldım lakin diğer iki kitabı bulmam biraz zaman alacak gibi görünüyor. Baskıları tükenmiş zira.

Tekrar diziye dönecek olursam eğer. İkinci sezon birinci sezonu ezdi geçti desem yeridir. Will Graham ve Hannibal Lecter'ın karşılıklı hamlelerini izlemek olağanüstü bir deneyimdi. Dizi, her bölümde üzerine koyarak ilerliyor. Dizinin yapımcısı Bryan Fuller'ın gelecek sezonlara dair güzel planları olduğunu okudukça ben de birçok izleyici gibi heyecanımı gizleyemiyorum. Fakat kanaldan yana dertliyiz. NBC'nin yaptığı katliamdan sağ çıkan nadir dizilerden biri Hannibal ve reytingleri de düşük olunca insan endişeleniyor ister istemez. Umarım planlandığı gibi 7 sezonu görür şimdiden bir kült olarak anılan bu dizi.

Ayrıca sezonun açılış sahnesindeki Hannibal-Jack kavgası olağanüstüydü. Böyle bir açılış yapmakla senaristler sezonun sonuna kadar izleyicileri kendilerine bağlamış bulunmakta. Acaba Breaking Badvari bir son mu olacak? Bu sahne kesinlikle sezon finalinde kullanılabilir. Olayların o raddeye nasıl geldiğini çözümlemekse biz izleyicilere düşüyor sanırım.

Demiştim bir önceki yazımda. Bu dediğimde haklı çıktım zira sezonun açılış sahnesi aynı zamanda kapanış sahnesi oldu. Tabii ki bir sürü sürprizin ardı ardına patlamasını da eklemekte yarar var. Kısaca unutulmaz bir sezon finali izledik.

Gelecek sezonunu iple çektiğim "şu an için" tek dizi Hannibal.

İzleyenler zaten aşağı yukarı benimle aynı duyguları paylaşıyorlardır lakin izlemeyenler çok şey kaybediyorlar. İleride efsane kategorisine girecek bu dizi. OZ, The Wire, The Sopranos, Six Feet Under, Breaking Bad, True Detective gibi dizilerle aynı kefede yer alacak, yayınlandığı esnada izlemediğiniz için de pişman olacaksınız.

Çevrimdışı Light

  • **
  • 359
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Ynt: Hannibal
« Yanıtla #5 : 06 Haziran 2014, 23:18:03 »
Hannibal'ın kalitesi gerek oyuncular, gerek yönetmenler olsun cidden harika.Oyuncular karakterleri çok iyi oynuyor, gerek ruh hali, gerek mimikleri uydurmaları beni hayran bırakıyor.Hannibal gibi bir dizinin ya da kurgunun atmosferinde bu şekilde oynamak daha zordur, çetrefilli bir iştir.Bence diğer dizilere baktığımızda oyuncuların bazı bölümlerde sendelediğini görebiliyoruz, o kişiler oyunculuğu artık zanaata çevirmişler, Hannibal'dan ise sanat akıyor.Bunu söyleyebilirim.(Özellikle Hannibal Lecter'ı oynayan adam.Sanırsam Danimarka asıllıydı.)
Alıntı yapılan: W.S.
Yet do thy worst, old Time; despite thy wrong
My love shall in my verse ever live young.

Çevrimdışı Elendil_XX

  • ***
  • 504
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Hannibal
« Yanıtla #6 : 03 Haziran 2015, 17:26:11 »
3. sezon yarın başlıyor. Merakımız çoook büyük, hadi bakalım. İlk 2 sezondan çok farklı bir atmosfer ile karşılaşacağımız için daha da bir heyecanla bekliyordum bu sezonu. Hadi başlasın artık! 8)

Çevrimdışı Celestine

  • *
  • 4
  • Rom: 0
  • uçtum ama uçuşum/radarlarla izlendi
    • Profili Görüntüle
Ynt: Hannibal
« Yanıtla #7 : 08 Ağustos 2015, 02:22:55 »
Benim hafif kişilik bozukluğu olan, asosyal, depresif kurumsal karakterlere ilgim var galiba. Takip ettiğim ya da merak ettiğim diziler hep bu çizgide.
Hannibal da kutsallarım arasında başlığı görünce yazmadan duramadım. Replik yönünden bu kadar doyurucu ve kusursuz bir diziye rastlamak zor oluyor. Resmen boş konuşan yok her cümlesi dolu dolu. En sevdiğim yönü de bu sanırım.
3 sezon başladı ama ben diziye başlayamadım. Hafta hafta takip etmekte zorlandığım icin bölümlerin birikmesini bekliyorum. Sonra kendimi Hannibal'ın gizemine bırakıcam.

Çevrimdışı milenya

  • **
  • 260
  • Rom: 6
  • Belki de Tanrı bize inanmıyor!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Hannibal
« Yanıtla #8 : 08 Ağustos 2015, 05:04:42 »
Başlarda bende sizin gibi düşünüyordum. Güzel bir edebiyat dönüyordu benim için dizide lakin ilerledikçe konuşmalar tamamen içi boş ve çekilmez bir hal aldı. Uzatmaya çalıştıklarını düşündüğüm bu dizinin hakkı iki sezondu. Yitirdiğimi düşündüğüm ve iki hafta önce bıraktığım dizi sanırım bir başka sezon hakkını alamadı. İyi oyuncular ve iyi bir kitabı öldürdüler fikrimce.
Spoiler: Göster