Kayıt Ol

Harper's Island

Çevrimdışı Black Helen

  • ***
  • 782
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
Harper's Island
« : 04 Temmuz 2011, 17:52:36 »



Dizi aslen 13 bölümden oluşan, 2009 yılında, Amerika'da Cbs kanalında yayınlanmış olup sonradan Cnbc-e sayesinde Türk izleyicilere de sunulmuş olan bir korku - gerilim dizisidir. Temel özelliklerinden biri her bölümde karakterlerden biri veya birkaçının ölmesi olmasına rağmen, ölümler hep sürprizdir. Yönetmenlerinin Sanford Bookstaver ve Craig R. Baxley olduğu dizinin konusu ise yedi yıl önce meydana gelen cinayet olaylarında annesi de öldürülmüş olan Abby adlı karakterin, yakın arkadaşının düğünü için cinayetlerin işlendiği adaya geri dönmesine dayanır.

Alıntı
Yapımcılar diziyi "Scream" (Çığlık) filmi ve "And Then There We Were - Ten Little Niggers" (On Küçük Zenci) adlı Agatha Christie romanının karışımı olarak tanımlıyorlar.

Oyuncu Kadrosu.


    Elaine Cassidy -Abby Mills
    Christopher Gorham -Henry Dunn
    Katie Cassidy -Trish Wellington
    Cameron Richardso -Chloe Carter
    Adam Campbell -Cal Vendeuson
    C.J. Thomason -Jimmy Mance
    Jim Beaver -Sheriff Charlie Mills


Yorumum.

Zaten IMDb'den de 7.4 almış bir dizi üzerine fazla olumsuz yorum yapılabileceğini sanmıyorum. Sıkıntıdan ve tesadüfen izlemeye başladığım fakat sonradan "Yok artık!" naralarıyla son bölüme gelene kadar soluksuz izlediğim bir yapımdı. Benim için sonunu tahmin edemeden izlediğim ilk diziydi. Bu yüzden de sonunda ilk on saniye koltuktan kıpırdayamamıştım. Bunun dışında dizinin en büyük eğlencelerinden biri o bölümde kimlerin öleceğini tahmin etmek. Her bölümde bir kaç kişinin sadistçe kesilip biçilmesinin neresinin eğlenceli olduğunu merak edenler çıkacaktır tabi ki, ancak izlemeden böyle yorumlara kalkışmak büyük bir hata olur.

Aynı zamanda benden tam not alan kısımlarda biri de insan psikolojisinin işlenişi oldu. Bunu ana karakterler üzerinden değil da yan karakterler üzerinden yapabilmek de ayrı bir başarı bence. İnsanların zor ya da kendi çıkarlarına ters düşen durumlarda ne kadar değişebilecekelerini izlemek hoştu.

Bundan sonraki bölüm finalle ilgili ağır dozda spoiler içerir.

Spoiler: Göster
Sonunda ikinci katilin Henry çıkması da büyük şok oldu benim için. Ben hep Jimmy diye düşünmüştüm. Çünkü dizinin sondan birkaç önceki bölümlerinden Jimmy'i hep pis pis sırıtırken ya da cinayetler olduğunda ortadan kaybolurken gördük. Trish'in babasının kafasına giren küreği ( daha doğrusu denizci küreğini ) de gördükten sonra bu düşünceden emin olmuştum. Ama Henry büyük şoktu gerçekten. Ama bana mantıksız gelen kısım Henry'nin, bu Wakefield amcaya bu kadar kolay inanması. Sonuçta yıllarca gerçek ebevynlerim sandığım insanlarla büyüyüp, sonra da önüme çıkan ve ben senin babanım diyen ilk kişiye inanmam mantıksız olurdu. O kısım epey saçmaydı bana göre. Ama her dizide hatalar olur ve bu dizideki hatalar da sonunda aldığım tadı gölgeleyemedi.


Ayrıca dizinin traileri için de buraya buyurabilirsiniz.
Spoiler: Göster