Kayıt Ol

Hayatındaki Azizleri Keşfetme Kılavuzu|A Guide to Recognizing Your~ Dito Montiel

Çevrimdışı Sophié

  • ***
  • 836
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
    • Sinek Alkışı

Tür :   Dram  / Suç
Gösterim Tarihi : 19 Ocak 2007
Yönetmen : Dito Montiel
Senaryo : Dito Montiel
Görüntü Yönetmeni : Eric Gautier
Müzik : Jonathan Elias ,  Jimmy Haun ,  David Wittman
Yapım : 2006, ABD , 98 dk.


Oyuncular

Robert Downey Jr. (Dito) , Rosario Dawson (Laurie) , Shia LaBeouf (Genç Dito) , Chazz Palminteri (Monty) , Dianne Wiest (Flori) , Channing Tatum (Antonio) , Eric Roberts (Antonio)


Dito, New York'un fakir ve tehlikeli mahallelerinde yaşayan, serseri bir yaşamla farklı arayışların arasında kalmış genç bir adamdır. Sürekli birlikte takıldığı üç arkadaşı arasında en büyükleri olan Antonio'ya sevgi ile birlikte ayrı bir saygı beslemektedir.

Fakat Dito, birlikte sokaklarda takılırken yaşadığı hayattan çok daha farklı bir naifliği de içinde barındırır. Özellikle son derece zeki olan kız arkadaşının yanında bu yönünü daha fazla ortaya çıkarabilen Dito'nun hayatı, İskoçya'dan New York'a taşınan arkadaşı Mike sayesinde önemli bir dönemece gelecektir. Sanata çok düşkün olan ve şiir yazan Mike, Dito'ya sokaklar ve şiddetin haricinde de yaşanabilecek keyifli bir yaşam alternatifi sunar. Gittikçe Mike'dan daha çok etkilenen Dito için seçimini yapma vakti gelmiştir.

A Guide to Recognizing Your Saints ile ilk yönetmenlik deneyimine imza atan Dito Montiel, Sundance Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ve Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Dito Montiel'in filmde kendi hikayesinden yola çıktığını ve aynı isimli bir romanı olduğunu da ekleyelim. Robert Downey Jr., Rosario Dawson, Chazz Palminteri gibi başarılı isimlerin de filme çok büyük bir artı kazandırdıklarını belirtmek gerek.





*"İzleyin lan!" diye baskı yapabileceğim filmdir. Montiel'in ilk filmiymiş, duyduğumda çok şaşırmıştım. Fakat küfür içeriği birazcık fazla gibi. Hani her ne kadar deli gibi küfür etsem de beni bile rahatsız etti o derece :P
İzlenmeli, görülmeli... Mükemmel bir dram.

too much sugar 
tb