Kayıt Ol

Heimdall-Nors mit kahramanı

Çevrimdışı Asfaloth

  • **
  • 161
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Heimdall-Nors mit kahramanı
« : 31 Temmuz 2013, 04:11:24 »
   Öncelikle herkeze selam. Bu günden sonra elimden geldiğince Nors mit Asynjur veya Vanir( Nors dilinde tanrı demektir) hakkında sahip oldugum bilgileri paylaşıcam. Thor , Loki , Odin gibi Hoh Asynjur (temel tanrılar) hakkında herkez genel bilgilere sahip oldugu için onlari direk geçtim. Ama belki Odin'in simgeleri üzerine bi inceleme yazabilirim sonra , enteresan ve birçok fantastik kurgu kitabında geçen benzerlikler görülmektedir Odin'in simgelerinden.

   Heimdall

İskandinav mitolojisi tanrılarındandır.  Rig ismiyle de bilinir. Heimdall dokuz dalga annesinin oğlu olarak bilinir ve bir çok yüksek sıfatın sahibidir,  diğer anılışı ‘’Ak tanrı’’dır.  Asgard'ın bekçisi ve insan topluluklarının yönetici tanrısıdır. Diğer tanrıların ve aynı zamanda midgaard ile asgaard arasındaki bifrost köprüsünün bekçisidir. Gözlerinin çok keskin, kulaklarının da hassas olmasıyla bilinir. Efsaneye göre dünyanın sona ereceği ve tekrar doğacağı ragnarök saldırısına karşı Gjallarhorn'ü çalarak Aesiri uyarır. Elinde bir boruyla görülür. Bu boru Odin'in ölmüş kahramanlar ordusunu (Einharjar) son savaşa çağırmak amacıyla kullanılmak üzere tanrılar tarafından yapılmıştır.Bazı metinlerde Odin’in manevi oğlu olarak bahsedilir(Sanırım bunun başlica sebebi Cermen mitolojisindeki Wodanaz'ın Odin ile benzerlikler göstermesi ve Wodanaz'ın manevi bir evlat sahibi olmasıdır). Ragnarök’te, Loki ve canavarları ile yapılan savaşta en son ayakta kalacak olandır ve Loki ile teketek dövüşecektir. Heimdall ve borusu çokça nordik efsanede ve fantastik kurguda bir öge olarak yer alır.

Örnek olarak Zaman Çarkı serisinde Matrim Cauthon’un elinde olan ve Paendrag soyuna karşı yapılan savaşta ‘Ölmüş kahramanları' çağırmak için kullanılan 'Valere borusu' Heimdall'a işaret etmektedir.
I'm not bad. I'm just drawn that way

Çevrimdışı Gadd

  • *
  • 27
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Heimdall-Nors mit kahramanı
« Yanıtla #1 : 01 Nisan 2016, 21:52:17 »
Aynı zamanda Heimdall ,

Üç sosyal sınıfı kurandır. Asiller, köylüler ve köleler. Ölümlü Rig' in kılığına girerek Midgard' da üç ev dolaşır. Asiller için güzel çocukların, köylüler için gürbüz çocukların ve köleler için çirkin çocukların BABASI olur.