Kayıt Ol

Hepimiz Uyuyalım

Çevrimdışı Black Helen

  • ***
  • 782
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
Hepimiz Uyuyalım
« : 12 Nisan 2011, 18:08:30 »
*Artık bazı şeylere çok sinir olduğum için kaleme aldığım bir nevi köşe yazısıdır. Rahatsız olacağını düşünen arkadaşlar için Türk insanına eleştiri vardır.

Yanına iyi gider tık!

Hepimiz Uyuyalım

Sene 1993. Yer Bosna Hersek. Beş günde sekiz bini aşkın kadın, çocuk kısacası sivil öldürüldü. Biz ne yaptık? İzledik. Hem de canlı olarak. Her anı, her kareyi sadece söz oyunlarının ardına saklanarak izledik. Televizyonun dili olsa utançtan çığlıklar atacağı, vicdanı kan sızdıran o görüntüleri elimizde çekirdeklerle takip ettik. Ve eğer bugün siz hala insanların duygusuzluğunu eleştiriyorsanız, üzgünüm efendim ama kendinize başka bir evren bulmanız gerekir. Çünkü bizim evrenimizde “Ölenle ölünmez gari!”

Her gün içimizde üçüncü sayfa haberlerini açıp okumaya zahmet edenlere sesleniyorum. Siz ne görüyorsunuz o kırmızı gölgeli sayfada? Sizi bilmem ama benim gördüğüm şey kocaman ve hüzünle ağırlaşmış kapkara bir delik. O kara delik, içindeki pisliklerle adeta bir bataklığa dönüşmüş durumda. Ve bir gün, bizi, hepimizi, ülkemizle beraber yutacak.

Türk insanı çok rahat bir milletin çocuğu. Gelin bundan yakının. Başına gelmediği sürece dünyayı kötü olaylardan arındırılmış, tozpembe bir rüzgar gülünün ardından izler. Bu rüzgar gülü döndükçe hipnotize olur, unutmaya devam eder. Bildiğiniz öküz- ten ilişkisi.

Öyleyse şunu söyleyebilirim, insanlar bayram günü çocukları kestikçe, en yakını olacağı halde azraili olup karılarını linç eden kocalar bulundukça, genç kadınlar töre cinayetlerine kurban gittikçe veya kafaları kesilip gitar kutularına kondukça ve en fenası, anneler kendi öz çocuklarını doğradıkça Türk insanı uyumaya devam edecek.

Peki bunda medyanın payı nedir? Sonsuz. Eğer medya hala kendince “dram” sandığı haberlerin arkasına adını bile bilmediği halde Mozart'ın Summer Overture'unu koyup ( ki Türk insanı bunu Requim For A Dream olarak da bilir, hatta onu da bilmez ya neyse), üç dört haber sonra magazin bülteni moduna geçip, gündüz vakitleri da benim “Kimin eli kimin cebinde?” demeyi çok sevdiğim, hiçbir yararı olmayan, aksine milleti daha çok uyuşturan ve insanımızdan nefret etmeme yol açan o izdivaç programlarını yayınlıyorsa niye uyansın bizim ahali?

Al sana Japonya örneği. Hatırlıyor muyuz Japonya'yı? Yooo! Niye peki? Çünkü artık o tarz haberler yayınlayıp arkasına da “Requim For A Dream” koymuyorlar.

Bırak kardeşim, rahatsız etme. Sen de uyu, ben de uyuyayım. Hepimiz uyuyalım.
Spoiler: Göster

Çevrimdışı Wanderer

  • ****
  • 1501
  • Rom: 28
  • Uzun günler ve hoş geceler dilerim.
    • Profili Görüntüle
    • Blog Sayfam - Yolsuz Yolcu
Ynt: Hepimiz Uyuyalım
« Yanıtla #1 : 12 Nisan 2011, 21:10:31 »
Sondan ikinci paragraftan önce şöyle dedim. Ulan haber kanallarındaki zamazingo müzik değil mi bu ya? Vay arkadaş amma cahilim. Sonra da sen suratıma çarptın :) Teşekkürler.

Söylediklerine katılmakla birlikte, Japonya olayının haberleri de harbiden gösteriyor ki, haberlerin verdiği süre boyunca hatırlıyoruz bir çoğumuz. Yazık.
May the force, be with you.

Çevrimdışı Gilderoy

  • ***
  • 416
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
    • Kuyutorman
Ynt: Hepimiz Uyuyalım
« Yanıtla #2 : 12 Nisan 2011, 21:22:25 »
Yerden göğe kadar haklı olduğunu elbette biliyorsun. Bende şunu biliyorum ki Atatürkçü düşünce sisteminden her geçen gün biraz daha uzaklaşan milletimizin bu gidişle dibe vurduğu an muhakkak gelecektir. Ve inanıyorum ki o an, Türkiye'de yaşayan her insanın iyiyi ayırt edebileceği, tekrar doğru yola gireceği andır.

Yazık.

Yazık. Sadece bana sana değil, hepimize yazık.

Eline sağlık Black Helen.
to see world in a grain of sand
and a heaven in a wild flower
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour
-William Blake