Kayıt Ol

Hermaphrodite

Hellrider12

Hermaphrodite
« : 15 Ağustos 2009, 17:07:14 »
Bende Hermaphrodite hakkındaki bilgilerimi paylaşmak istedim. Eğer bir yanlışlık varsa kusura bakmayın. Düzeltirseniz sevinirim.

Hırsızlar ve haberciler tanrısı "Hermes" ve güzellik tanrıçası "Aphrodite" in bir oğulları olur. Adını Hermaphrodite koydukları bu oğlan müthiş yakışıklı bir erkek haline gelir. Annesinin güzelliğini ve babasının çevikliğini aldığı söylenir. Birgün bir ırmakta yüzerken bir su perisi Hermaphrodit i görür ve ona aşık olur. Annesi Aphrodite in kibrini taşıyan Hermaphtodite ise su perisine yüz vermez. Bunun sonucunda su perisi Zeus'a yalvararak ikisini sonsuza kadar bir araya getirmesini ister.

Olympos baştanrısı Zeus işin suyunu kaçırarak su perisi ve Hermaphrodit'i aynı vücuda yerleştirir. Böylece erkek ve dişi birey tek bir vücut haline gelmiş olur.

Günümüzde hem erkek hem dişi özellik gösteren basit canlılara verilmiş Hermaphrotidism(hermafroditizm) buradan gelmektedir.

Çevrimdışı Sophié

  • ***
  • 836
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
    • Sinek Alkışı
Ynt: Hermaphrodite
« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2009, 18:24:01 »
Konuyu gasp edicektim bu bayaa bildiğimiz toprak solucanının üreme şekli diye ama son cümlede o bilgi verilince hevesim kursağımda kaldı :P.

too much sugar 
tb