Kayıt Ol

İhtiyaç Molası

Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
İhtiyaç Molası
« : 01 Nisan 2008, 00:14:33 »


İhtiyaç Molası, Çanakkale’de, Taner Sarf (Gitar-vokal), Sinan Gürsoy (Bas), Tolga Çebi (Keman-klavye) ve Murat Güllü (Davul-vurmalılar) tarafından 1995 yılında kuruldu. Grup rüzgarların durmak bilmediği bu kentte, 1993’ten itibaren çeşitli şekillerde bir arada çaldı, 1 Eylül Dünya Barış Günü gibi etkinliklere katıldı. İlk yıllarda farklı şehirlerde yaşıyor olmalarından dolayı, biraraya geldiklerinde yollar katedip sonunda kendileri için bir "İHTİYAÇ MOLASI" vermeleri grubun adını dogurdu. 1995’ten itibaren, grup elemanlarının İstanbul’da yaşamaya başlaması ile İHTİYAÇ MOLASI sürekli bir grup kimliği altında çalışmalarına başladı. Bir süre, başkalarının şarkılarını çalarak, bir de doğaçlamalar yaparak birçok yerde sahne aldılar ve isimlerini duyurmaya başladılar. Bu arada yaptıkları besteleri de bu mekanlarda çalmaya başladılar ve alınan olumlu tepkiler albüm yapma fikrini ortaya çıkarttı. Bunun için öncelikle kendilerine bir çalışma stüdyosu yaptılar. 4. Levent Sanayi Mahallesinde “inşa” ettikleri bu stüdyo sayesinde rahat bir çalışma ortamı buldular. 1996 yılında Zuhal Müzik’in “Rock House”da düzenlediği yarışmada ilk beşe kaldılar. 1997 yılında 2.Roxy Müzik Günleri’nde avant-garde dalında finale kaldılar.
1998 yılında Ada Müzik tarafından çıkarılan “Sesimizi Yükseltiyoruz” adlı toplama albümde “Çengi” ile yer aldılar. Albüm fikrinin ardından, yapımcı aramaya başladılar. Ve sonunda Zihni Müzik’le albüm için anlaşmaya varıldı. Daha önce yapılan emprovize çalışmaların düzenlenmesi ile enstrümantal ve İngilizce sözlü parçalardan oluşan ve müzik eleştirmenlerinin “progressive rock” olarak tanımladığı “MİLAD” ortaya çıktı. Kayıt öncesi 2 aylık bir prova döneminden sonra, albüm kayıtları Raks-Marşandiz stüdyolarında Okan Doğu ile birlikte gerçekleştirildi. Albümün çıkış tarihi Nisan 1999’dur. Albümün çıkışından sonra Istanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir ve Çanakkale’de çesitli konserler verdiler. Ekim 1999’da “ÇENGİ” adlı parçaya bir de klip çektiler. Albümle ilgili birçok yayın organında olumlu eleştiriler yayınlandı. Özellikle yurtdışında bulunan progressive rock ile ilgili websitelerinde gelecek vaat eden grup olarak gösterildiler. Bu özelliklerinden dolayı "Gibraltar Encylopedia of Progressive Rock"ta yer aldılar. Italya’da bir radyoda -radio popolare; “from Genesis to Revelation” programında Mart 2002’de ayın grubu seçildiler. Avrupa’da birçok radyonun playlistine girdiler. Yurtdışında progressive rock dağıtımı yapan firmaların kataloguna girdiler.
1999 sonundan itibaren grup elemanları askerlik nedeniyle 2 yıl kadar bir araya gelemediler. Bu görevlerinin sonunda tekrar toplanan grup, Taner’in yaptığı stüdyoda provalarına başladı. Aynı stüdyoda yapılan kayıtlarla İHTİYAÇ MOLASI’nın ikinci albümü "1,5”, Eylül 2004’te Çan Müzik etiketiyle piyasaya çıktı. Albüm 1993 – 2003 yılları arasında bestelenen 11 Türkçe parçadan oluşmaktadır. Düzenlemeler ve kayıtlar İHTİYAÇ MOLASI tarafından yapıldı. Albümün miksajını ise ilk albümde olduğu gibi Okan Doğu yaptı, mastering ise Çağlar Türkmen tarafından yapıldı. “1buçuktanem” ve “Sus” adlı parçalara yine grubun imkanları ile klip çekildi. “Sus” parçasının klibi Dream TV’de 10 hafta boyunca Top 10’da (Dream10) kaldı. "Her Zaman" adlı parçaya çekilen klip halen müzik kanallarında gösterilmektedir.
İHTİYAÇ MOLASI şu anda 3. albüm hazırlıklarını sürdürmektedir. Albüm hazırlıkları sürerken grup konserler vermeye de devam etmektedir.


dınlemek ısteyenler : tık yeterlı

kaynak:ihtiyacmolasi.com


Çevrimdışı Rüya

  • **
  • 226
  • Rom: 0
  • ~ röya. *
    • Profili Görüntüle
Ynt: İhtiyaç Molası*
« Yanıtla #1 : 10 Nisan 2008, 22:52:13 »
Umut sayesinde öğrendiğim bi gruptur kendileri :P Dümeni bırak ve 1,5 Tanem (: ahh ahh LL.