Sevgili Leopold ;
Sanırım en keyif aldığım eleştiri seninkiydi. Mesaj sayının az olduğunu görüyorum (benimkide bir okadar az) ilerde seninle yeniden tartışmak isterim

Sevgili Grayswandir(nickini değiştirdin değil mi , iki gün önce farklı birşey olduğuna eminim

) ,
Yanlış birşey yaptığımı düşünmüyorum çünkü bazı kitaplar vardır yukarıda verdiğim yaş sınırları içinde ( ama bu sınırı 1 yaş arttırabilirim oda sadece bana cevap vererek parmaklarını yorduğun için

) kitap önerisi isteyen birine ilk sırada önerebileceğiniz kitaplardır.Harry Potter da o serilerden biri.Ama bazı kitaplar vardır okunması için belli bir olgunluğa erişip bazı şeyler yaşaması gerekir insanların . Fakat bu tür insanlara ilk sırada önereceğin kitap Harry Potter değildir . Aynı yere koymak ile bunu kastediyorum.

Sevgili Denaro Forbin ;
Bu birincisi bu ikincisi mesajları gelmiş ben bu konudan kaçayım artık en iyisi

Belki hatayı en başta ben yaptım Harry Potter'a çocuk işi diyerekten. Fakat demek istediğimin çocuk kitabı olduğunu üstteki mesajlarımda açıkladım .Eğer DAHA DİKKATLİ ve DAHA İLGİLİ olsaydın önceki mesajlarımda görürdün bunu . Ama hâla çocuk işi diyorsun bana cevap verirken. Hayır , böyle yapma lütfen . Biraz daha ilgili ol.
Ve son kez bir açıklama daha yazıyorum , anlaşılmadığımı düşünerek.Umarım bu sefer mesajın doğru kısmı ilgi çeker

[ilgi]Şahsen kendim bir Narnia hayranıyım . Okuyanlar bilir yazarıda C.S. Lewis gibi bir ustadır.Hani şu Tolkien'in kankası. Birçok kişide bu seriye çocuk kitabı der. Nitekim haklıdırlarda.Narnia her yaşta okuduğunuzda keyif veren bir seridir. Her okuduğunuzda size birşeyler katar. Her yaştan insana önerebilirsiniz.Ama yinede bir çocuk kitabıdır.Harry Potter da böyledir işte . Daha sonra çıkan kitaplarıda daha karanlık falan değildir.Evet belki biraz daha "yetişkin işidir" ama okadar değil.Eğer öyle olduğunu düşünüyorsanız orada bir yerlerde gerçekten yetişkin işi olan içinde karanlık şeylerin olduğu kitaplar olduğunu söylemek isterim

. Ben demiyorum ki Harry Potter'ı sadece çocuklar okumalı.Ama onlara hitap eden bir seri olduğunu söylüyorum (çocuktan kastım yukarda yazıyor ) . Biz geç-çocuklar için ise daha ağır kitaplar mevcut . Hem edebi olarak ( sakın bana Harry Potter'ın üst düzey edebi bir eser olduğunu söylemeyin yoksa bu sefer gerçek bir tartışma çıkar ) , hem kurgu olarak daha ağır kitaplardan bahsediyorum.O kitaplarla Harry Potter'ı kıyaslamayın . Çünkü siz ne zaman Harry Potter kesinlikle bir yetişkin kitabı derseniz işte bu ağırlığı olan kitaplara ayıp etmiş olursunuz . [/ilgi]
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar . Bu sayfaya Harry Potter ile ilgili bir yorum yazmayacağım daha . Ama en kısa zamanda Büyücü Kral'ı alıp okuyup onun hakkında yorum yazacağım (bu kısa zaman sanırsam sömestr gibi demek oluyor )
Evet. Son olarak birde Büyücüler iyi bir kitap .