Kayıt Ol

Bir Noel Şarkısı - Charles Dickens

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Bir Noel Şarkısı - Charles Dickens
« : 12 Ocak 2015, 19:13:38 »

Uyarlayan: Scott McCullar
Çizer: Naresh Kumar

"Noel, beş parasız olmana rağmen faturalarını ödemek zorunda olduğun, bir yıl daha yaşlanmana rağmen bir kuruş daha zenginleşmediğin ama her şeye sahip olduğunu iddia ettiğin saçma bir kutlamadır."

Ebenezer Scrooge son derece kibirli, kendini beğenmiş ve para düşkünü bir adamdır. Özellikle Noel zamanlarından nefret eden Scrooge, yılın o döneminde farklı bir havaya bürünen insanları küçümsemektedir Davetlere gitmemekte ve Noel'i kutlamamaktadır.

Yine bir Noel Arifesi zamanıdır. Evine gelen Scrooge, yedi yıl önce ölmüş olan iş ortağı Jack Morley'in hayaleti ile karşılaşır. Hayalet ona, kendisini üç hayaletin daha ziyaret edeceğini belirtir. Geçmiş Noel'in Hayaleti ile geçmişi, Bu Noel'in Hayaleti ile bugünü, Gelecek Noel'in Hayaleti ile de geleceği yaşayan Ebenezer Scrooge, asla eskisi gibi kalmayacak ve gördükleri onu değişmeye zorlayacaktır.

Charles Dickens'ın kült romanı Bir Noel Şarkısı'nın bu çizgi roman versiyonu daha iyi olabilirdi düşüncesindeyim. Sanki biraz aceleye getirilmiş gibi hissettim. Fakat henüz kitabını okumuş değilim, günün birinde okuyacağımı umuyorum.