Neden fantastik kitapların filmleri yapılmalı? Bu sorunun benim için birden fazla cevabı var.
Lord of the Rings gibi bir üçleme yapıp beni ve eminim benim gibi birçok insanı fantastik edebiyatla tanıştırıp, ona tutkuyla bağlanmamıza sebep olabildikleri için.
Hobbit filminin ilk fragmanı yayınlanacağı zaman, heyecandan uyuyamama sebep olduğu ve gün içerisinde sayısını hatırlayamadığım kadar çok izleyebileceğim bir fragman yayınlayarak beklentilerimi boşa çıkarmadıkları için. (Bir kez daha "far over the misty mountains cold")
Belki birlikte büyüdüğüm karakterlere henüz elveda demeye hazır olmadığımdan belki de filmlerden sonra yaşadığım sayısız hayal kırıklıklarına bir yenisini eklemeye hazır olmadığımdan almış olduğum Harry Potter serisinin son filmini izlememe kararını gözden geçirmeme sebep oldukları için.
İki saat boyunca film gösterimi yapmayan boş bir sinema salonunda oturduktan sonra çıkıp gönül rahatlığıyla yine de bir Twilight filminden daha iyiydi diyebilmek için

(Neyse haksızlık yapmayayım ilk filmde beyzbol oynadıkları sahne iyiydi, Alice'i de beğenmiştim)
Bazen isabetli kehanetlerde bulunmama yardım ettiği için. (Game of Thrones adlı dizinin daha çıkmasına aylar varken, arkadaşlarıma dizinin ne kadar mükemmel olacağını anlatan biriydim. Gerçi bunu yapmanızı tavsiye etmem, arkadaşlarım bana evet evet çok güzel olacak demelerine rağmen sanırım benle aynı fikirde olmaktan çok benim deli olduğumu düşünüyorlardı)
Stardust filmini izledikten sonra gün boyunca yüzümde kontrol edemedeğim bir sırıtmayla dolaşmama sebep olduğu için. Ayrıca filmden sonra, ama ama çok güzeldiden başka birşey diyemeyecek kadar beni etkileyebilen filmler ortaya çıkabildiği için (Ayrıca bu film beni Neil Gaiman denen adamla tanıştırdığı için sanırım yapımcısına hayat boyu borçlu kalacağım)
Earthsea adlı filmi izledikten sonra yaşadığım hüsranı saklayabilmek için zaten Yerdeniz serisini yeteri kadar güzel anlatabilecek bir film yapmak neredeyse imkansız diyerek kendimi teselli etmeme sebep oldukları için.
The Lightning Thief filmini izledikten sonra(başladık bari bitirelim mantığı) filmdeki uçan converse ayakkabı "konseptiyle" yaklaşık bir hafta boyunca dalga geçebilmek için. (İşin kötü tarafı filmi izlemeyi teklif eden taraf siz olursanız bir süre arkadaş grubunda şamar oğlanı durumuna düşmenize de yardım eder bu güzide film. Not:Serinin kitaplarını okumadım ama filmi nasıl desem ki böyle çok kötüydü

)
Dragons of Autumn Twilight adlı başyapıtı izledikten sonra kime küfredeceğimi şaşırıp bir süreliğine sanırım herkese küfretmeme sebep oldukları için.
Bridge to Terabithia filmini yanlış zamanda izleyip,(ben hoş vakit geçirebileceğim mutlu sonla biten bir masal bekliyordum) filmden sonra dokunsan ağlayacak bir halde günü geçirmeme sebep olabildikleri için.
Philip Pullman'ın His Dark Materials adlı üçlemisini satın almaya her karar verdiğimde, The Golden Compass filmini hatırlamamla birlikte seriyi almaktan 50. kez vazgeçmeme sebep olacak kadar etkili yapımlar ortaya koyabildikleri için.
İzlediğim çoğu fantastik kitaptan uyarlama filmden sonra acaba Zaman Çarkı serisinin film/dizi uyarlamaları nasıl olurdu diye düşünmekten kendimi alıkoyamayıp, hızlıca kafamdan birkaç sahneyi çekip filmin/dizinin mükemmel olacağına karar verdiğim için.
Her zaman kitapların filmlerinden daha güzel olduğunu-olacağını savunsam da(gerçi karşılaştırmak ne kadar doğru ondan da emin değilim) yukarıdaki hikayeye yeni bölümler ekleyebilmem için bence fantastik kitapların filmleri yapılmalı.