Kayıt Ol

Konsol Üssü

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Konsol Üssü
« : 18 Aralık 2010, 10:07:48 »

Şu aralar izlemekten keyif aldığım, oyunlara fazla vakit ayıramasam bile kaçırmadığım, televidyon üzerinden yayın yapan ve işlerini ciddiye alan Onur Kaya ve Murat Sönmez tarafından sunulan harika bir oyun programı.

İkilinin gerçekten oyun oynamayı bildiklerini ve herhangi bir kar amacı gütmeden bu işi birçok benzer şekilde yayın yapan organlara taş çıkartacak biçimde yapmalarından öte bana sorarsanız mizah anlayışları ve esprileri ile araya kattıkıları farklı gündem konularıyla da sizi çekebiliyor bünyesine.

Ayrıca konsolussu.com adresinden de direkt olarak kendilerine ulaşabildiğimizden ve sorulara yine özenli şekilde cevap verdiklerinden dolayı da ayrı bir takdiri hakediyor.

Şu son yapmış oldukları ve kinect'i tanıttıkları programdan sonra konuyu açma gereği duydum. İzlenesi, izletilesi...

Siteleri: http://www.konsolussu.com/
Televidyon adresi: http://televidyon.com/konsolussu
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Konsol Üssü
« Yanıtla #1 : 18 Aralık 2010, 14:35:30 »
Hmmm... Tek bir videosunu izleyip yorum yapmak yanlış belki ama kendimi tutamayacağım. New Vegas incelemelerini izledim ve biraz sinir oldum açıkçası. Sinir olduğum nokta oyunu oynamamış, hatta ilk defa başına oturmuş olan sayın Onur Kaya'nın, sevgili Murat Sönmez'in neden bahsettiğini bilip bilmeden konuşmaları, yersiz yorumları ve gereksiz eleştirileri oldu. Muhtemelen Fallout bilgisi sadece üçüncü oyun ile sınırlı... Ama bu ayıp değil. Ayıp olan bilmediğin bir konu hakkında ahkam kesmektir.

Bir başka sinir olduğum nokta ise oyunun altında yatan cevheri görememiş olmaları. Evet, Obsidian çok iyi işler çıkaran bir firma değil belki. Oyunları bug'dan geçilmiyor. Ama Obsidian firmasının eski Black Isle firması çalışanlarından yani ilk iki Fallout'u yapan insanlardan oluştuğu gibi önemli bir noktayı atlamışlar. Oyuna katılan pek çok ayrıntıyı da fark edememişler üstelik. Ya da fark ettiler de Onur Kaya sürekli araya girip Murat Sönmez'in lafını kestiğinden biz duyamadık.

Şimdi ben Fallout incelememi gaza gelip bitirmez miyim? Bitiririm!

Bu arada Murat Sönmez'i canlı canlı görmek keyifli :) Yıllardır sadece bir ekran ve harflerden ibaret olan birini karşınızda görmek hakikaten de acayip bir duygu.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Konsol Üssü
« Yanıtla #2 : 20 Aralık 2010, 18:39:13 »
Sana da tam ters düştüğün bir video kaydı denk gelmiş demek ki mit :) Özellikle kinect'i izlemediyseniz bir kez daha belirtiyorum; kaçırılmaması gerek. Her gün yaptıkları haberler ile de oluşumun aktif şekilde devam etmesini sağlıyorlar.

Bu arada haber demişken, bugünkü haberlerinde sağolsun Murat Sönmez bizim sitemizden bahsetmiş. Kendisine teşekkür edip, ilgili habere ulaşmak isteyen arkadaşlarımız için adresi aşağıya yazıyorum:

http://www.konsolussu.com/2010/12/haber-20-aralik-pazartesi/
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "