Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Televizyon => Konuyu başlatan: Luthien TinuvieL - 02 Ağustos 2010, 17:08:24

Başlık: Legend of the Seeker
Gönderen: Luthien TinuvieL - 02 Ağustos 2010, 17:08:24
(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/legend-of-the-seeker.jpg)

Konusunu Terry Goodkind'ın The Sword of Truth serisinden alan, 1 Kasım 2008'de Amerika'da gösterime giren dizi. Toplamda iki sezon oynayan dizinin ilk sezonu The Sword of Truth serisinin ilk kitabı Wizard's First Rule'a (Büyücünün ilk kuralı), ikinci sezonu ise serinin ikinci ve üçüncü kitabı olan Stone of Tears ve Blood of the Fold kitaplarına dayanmaktadır.

Dizimiz baş karakter Richard Cypher, Confessor Kahlan Amnell ve büyücü Zeddicus Zu'l Zorander'ın, düşmanları Darken Rahl'ın  kadim ve kötü bir gücü serbest bırakmasını engellemek için yaptıkları yolculuğu anlatıyor.

Her ne kadar ilk bir kaç bölümü  buram buram klişe koksa da zamanla eğlenceli ve izlenebilir bir hale geliyor, sonrasında ise sizi kendine bağlıyor zaten.

Kitaptan diziye uyarlanırken yapılan değişikliklere de değinmek lazım ama spoiler kısmını diziyi izleyeceklerin heyecanını kaçırmamak adına sonraya saklıyorum.
Başlık: Ynt: Legend of the Seeker
Gönderen: Malkavian - 03 Ağustos 2010, 13:39:32
Imdb puanı da 8.0 mış fena değil gibi duruyor. Birkaç görsel de eklersen insanların gözünde daha iyi canlanabilir dizi. :)
Başlık: Ynt: Legend of the Seeker
Gönderen: magicalbronze - 12 Ekim 2010, 13:29:54
Aslında bu dizi hakkında söylenecek o kadar çok şey var ki!

İlk başlarda bilgisayar ekranını pencereden atma hissini yaratmasından tutun da sonradan izlemediğiniz günler kendinizi eksik hissettiğiniz zamanlara gelene kadar güzelim serüvenli maceraların, dünyanın dört bir yanından, binlerce insanla aynı duyguyu paylaşmanın eşsiz lezzetlerinden birini yansıtıyor diyeyim şimdilik...

Şimdilik diyorum çünkü Gölge Dergisi'nin gelecek ayki sayısında bu dizi ile ilgili yapmış olduğum bir inceleme yayınlanacak, herhangi aksilik çıkmazsa. Orada zaten uzun uzun aklıma gelenleri yazdım.

Kesinlikle başlanılması gereken bir dizi. Şimdilik geri dönmesini umut etmekten başka bir şey yapamıyoruz...
Başlık: Ynt: Legend of the Seeker
Gönderen: Shinigami - 12 Ekim 2010, 15:07:52
Bir ara bayağı sarmıştım bu diziye. Şu aralar izleyemesem de pek kaliteli bir yapımdır. İzlenilesi ve sürükleyici. Görselinin yapmacık olmayışı güzel olan başka bir yanı. İzleyin derim mutlaka.

Birkaç görsel ekleyeyim.
Spoiler: Göster
(http://blog.nj.com/entertainment_impact_tv/2008/10/large_legendseeker.jpg.JPG)

Spoiler: Göster
(http://www.scifiscoop.com/wp-content/uploads/2009/06/legend_of_the_seeker_1x22_reckoning-3.jpg)

Spoiler: Göster
(http://images2.fanpop.com/image/photos/9300000/Legend-of-the-Seeker-legend-of-the-seeker-9360746-624-352.jpg)

Spoiler: Göster
(http://static.tvguide.com/MediaBin/Galleries/Shows/G_L/La_Lh/LegendOfTheSeeker/season1/Legend-ofthe-Seeker8.jpg)

Spoiler: Göster
(http://images2.fanpop.com/image/photos/9900000/Legend-of-The-Seeker-legend-of-the-seeker-9913559-636-356.jpg)

Spoiler: Göster
(http://www.kralix.com/wp-content/uploads/2009/03/watch_legend_of_the_seeker_episode_15.jpg)
Başlık: Ynt: Legend of the Seeker
Gönderen: magicalbronze - 23 Aralık 2010, 11:22:49
Arkadaşlar Gölge e-Dergi'nin 37. sayısı için yapmış olduğum incelemeyi portala da ekledim. Dileyen arkadaşlarımız aşağıdaki adresten incelemeye ulaşabilirler.

http://www.kayiprihtim.org/portal/legend-of-the-seeker-inceleme/