Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kayıp Rıhtım => Duyurular => Konuyu başlatan: magicalbronze - 15 Haziran 2011, 18:49:52

Başlık: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 15 Haziran 2011, 18:49:52
Selamlar,

Bundan sonra portalda yayınladığımız inceleme, eleştiri, makale, tanıtım gibi yazıların forum ahalisinin gözünden kaçmaması ve daha belirgin olması amacıyla bu başlığı açmaya karar verdik.

Artık yeni bir inceleme geldiği zaman sıcak sıcak burada duyurusu yapılacak ve genellikle portala girmeyen arkadaşlarımız da bu sayede yazılardan haberdar olabilecek.

Şimdiden hepinize keyifli okumalar diliyoruz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 15 Haziran 2011, 18:51:57
M. İhsan Tatari'nin yapmış olduğu Greystorm çizgi-romanı incelemesi için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/greystorm-inceleme/) tıklamanız yeterli!

Melahat Yılmaz'ın gerçekleştirdiği Angel-A kritiği ise bir tık (http://www.kayiprihtim.org/portal/melahat-yilmaz-arsivi/angel-a-kritik/) uzağınızda!
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 17 Haziran 2011, 00:35:58
Hazal Çamur'un yapmış olduğu Deliliği Beklerken kitabının incelemesine ulaşmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/deliligi-beklerken-inceleme/) tıklayınız!
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 19 Haziran 2011, 12:59:01
Beyza Taşdelen'in yapmış olduğu Machinarium oyununun incelemesine ulaşmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/machinarium-inceleme/) tıklayınız!
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 23 Haziran 2011, 23:18:50
Hakan Tunç'un yapmış olduğu Gece Kanatları kitabının incelemesine ulaşmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/gece-kanatlari-inceleme/) tıklayınız!
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 06 Temmuz 2011, 08:27:24
S. Fatıma Gemalmaz'ın yapmış olduğu Şato Serisi incelemesi için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/yeni-nesil-masal-sato-serisi/) tıklayınız!




(Yürüyen Şato- Uçan Şato- Sihirli Ev)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 07 Temmuz 2011, 11:35:19
Melahat Yılmaz'ın yapmış olduğu K-Pax filminin kritiğine ulaşmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/k-pax-kritik/) tıklayınız!
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 08 Temmuz 2011, 13:40:44
Özgürcan Uzunyaşa'nın yapmış olduğu Paul filminin kritiğine ulaşmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/paul-kritik/) tıklayınız!
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 12 Temmuz 2011, 12:54:01
Prof.Dr. Harun Mutluay'ın yazmış olduğu öyküsü Oyuncak Köy için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazarlar/harun-mutluay/oyuncak-koy/) tıklayın.

M.İhsan Tatari'nin yapmış olduğu Zaman Tozutan Sokaklar isimli Sadık Yemni incelemesine ulaşmak için ise buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/zaman-tozutan-sokaklar-inceleme/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 12 Temmuz 2011, 15:15:36
Hazal Çamur'un yapmış olduğu Rüyanın Öte Yakası kitabının incelemesine ulaşmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/ruyanin-ote-yakasi-inceleme/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 22 Temmuz 2011, 12:38:18
M. İhsan Tatari'nin yapmış olduğu Dresden Dosyaları incelemesi için buraya (http://goo.gl/QyDnP) tıklamanız yeterli!
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 23 Temmuz 2011, 15:57:10
Alper Kaya'nın Ankara'nın Korkutucu İklimi adlı Ankara'da Puslu Sabah (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitaplar/ankarada-puslu-sabah/) kitabı için hazırlamış olduğu yazıya ulaşmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/ankaranin-korkutucu-iklimi/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 06 Ağustos 2011, 16:19:46
Onur Selamet'in yapmış olduğu Kaptanın Teknesi adlı kitap incelemesine ulaşmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/kaptanin-teknesi-inceleme/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 25 Ağustos 2011, 13:20:07
Umut Cemre Serin'in hazırlamış olduğu Kırmızı Piramit adlı kitabın tanıtımına ulaşmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/kirmizi-piramit-tanitim/) tıklayın.

Özgürcan Uzunyaşa'nın yapmış olduğu Invasion of the Body Snatchers filminin kritiğine ulaşmak içinse buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/invasion-of-the-body-snatchers-kritik/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 29 Ağustos 2011, 22:47:32
Melahat Yılmaz'ın yapmış olduğu Cennetin Krallığı filminin kritiğine ulaşmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/cennetin-kralligi-kritik/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Laughing Madcap - 04 Eylül 2011, 12:52:09
Sevgili M. İhsan Tatari'nin Dresden Dosyaları serisinin 3. kitabı Hayalet Tehlikesi için yapmış olduğu incelemesi bir tık (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/hayalet-tehlikesi-inceleme/) uzağınızda.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 05 Eylül 2011, 16:02:17
Ve beklenen inceleme nihayet yayında! Hazal Çamur'un yazdığı Kralkatili Güncesi birinci kitabı "Rüzgarın Adı" incelemesi sizlerle! Okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/ruzgarin-adini-fisildamak/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 23 Eylül 2011, 17:56:00
Özgürcan Uzunyaşa'nın Bela Lugosi'li Drakula filmi incelelemesi yayında! Okumak için buyurun (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/bela-lugosi-drakula%E2%80%99yken/)bağlantıya.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 03 Ekim 2011, 14:13:48
Tevfik Alacan'ın Kane Günceleri incelemesi için buyurun (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/kane-gunceleri-inceleme/) bağlantıya.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 14 Ekim 2011, 18:46:14
Selahattin Samet Demir'in yapmış olduğu, üyelerimizden Alper Kaya'nın kitabı olan 08.00'in incelemesi için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/08-00-inceleme/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 22 Kasım 2011, 17:02:44
Erbuğ Kaya'nın yazmış olduğu Var Olmayanı Hayal Etmek adlı makalesi için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/the-elder-scrolls-v-skyrim-inceleme/) tıklayın!

Yiğit Levent'in nWoD Kitapları İncelemeleri için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/2011/10/31/nwod-kitap-incelemeleri-yayinda/), The Elder Scrolls V: Skyrim oyunu incelemesi için de buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/the-elder-scrolls-v-skyrim-inceleme/) tıklayınız!

Ece Güler'in Giddar[*]yazar: Erbuğ Kaya[/*] kitabı incelemesi için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/giddar-inceleme/) tıklayabilirsiniz.

Alper Kaya'nın henüz çıkan Zifiri Karanlık Yıldızsız Gece[*]yazar: Stephen King[/*] kitabı incelemesi için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/king-evreninde-gece-vakti/) tıklayabilirsiniz.

Son olarak Melahat Yılmaz'ın Yürüyen Şato[*]yönetmen: Hayao Miyazaki[/*] filmiyle ilgili yaptığı kritiğe de buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/howl%E2%80%99s-moving-castle-kritik/) ulaşabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 23 Kasım 2011, 23:09:21
Özgürcan Uzunyaşa'nın 2006 Fransa yapımı La Science Des Reves (Rüya Bilmecesi) filmi kritiği yayında! Okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/la-science-des-reves-kritik/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 03 Aralık 2011, 18:54:37
Büyük usta Ursula Le Guin'in yazmış olduğu Doksan Dokuz Hafta adlı öyküsüne ulaşıp, bir peri masalının özünde nasıl da hiciv taşıyıp, sosyal sorunlara ve işsizliğe dikkat çekebileceğini görmek için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazarlar/ursula-kroeber-leguin/doksan-dokuz-hafta-bir-peri-masali/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 16 Aralık 2011, 15:52:20
Gökçe Mehmet Ay'ın Lovecraft, Irkçılık ve Türkiye makalesini okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/lovecraft-irkcilik-ve-turkiye/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 01 Şubat 2012, 13:47:35
Tevfik Alacan'ın Kayıp Kahraman kitabı incelemesi için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/kayip-kahraman-inceleme/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 05 Şubat 2012, 17:48:44
Melahat Yılmaz'ın hazırladığı The Elephant Man kritiğini okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/the-elephant-man-kritik/) tıklayın.

Tarık Kaplan'ın hazırladığı bol ödüllü Kurma Kız kitabının incelemesini okumak için de buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/kurma-kiz-inceleme/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 11 Şubat 2012, 00:50:40
Mümin Can'ın yazmış olduğu Yerdeniz Büyücüsü’nde Anarşist Tavır yazısını okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/yerdeniz-buyucusunde-anarsist-tavir/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 23 Şubat 2012, 22:47:58
"Her bilge adamın korktuğu üç şey vardır; ama kimse önce o “bilge adama” dönüşmek gerektiğinden bahsetmez."

Hazal Çamur'un yapmış olduğu Kralkatili Güncesi 2. Gün "Bilge Adamın Korkusu" kitabı incelemesi huzurlarınızda! Okumak için BURAYA (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/kansiz-kvothenin-kanli-sarkisi/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Berre - 08 Mart 2012, 18:24:23
Alper Kaya'nın kaleme aldığı Yaşlı adamlar, evrensel savaşlar yazısını okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/yasli-adamlar-evrensel-savaslar/);

Melahat Yılmaz'ın hazırladığı The Warrior's Way kritiğini okumak için de buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/the-warriors-way-kritik/) tıklayabilirsiniz.

Tarık Kaplan'ın yazdığı Venüs Artı X incelemesine ise buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/venus-arti-x-inceleme/) ulaşabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Berre - 13 Mart 2012, 16:37:15
Gökcan Şahin'in yazdığı Yetmiş Beşinde Bir Asker isimli, Yaşlı Adamın Savaşı kitabının incelemesine buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/yetmis-besinde-bir-asker/) ulaşabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 14 Mart 2012, 00:10:20
S. Fatıma Gemalmaz'ın yazdığı Anatolya Efsaneleri 1 incelemesine buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/anatolya-efsaneleri-1-inceleme/) ulaşabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 17 Mart 2012, 14:07:38
Özgürcan Uzunyaşa'nın yazmış olduğu John Carter kritiğine buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/john-carter-kritik/) ulaşabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 26 Mart 2012, 13:30:52
Funda Özlem Şeran'ın hazırladığı Ölü Gelin filmi incelemesine buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/tim-burtonin-olu-gelini/) ulaşabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 12 Nisan 2012, 00:57:40
Melahat Yılmaz'ın yazdığı Beetlejuice (Beter Böcek) kritiğini okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/beetlejuice-kritik/) tıklayın.

Funda Özlem Şeran'ın hazırlamış olduğu detaylı Anita Blake incelemesini okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/anita-blake-inceleme/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 14 Nisan 2012, 16:48:17
Mert Bitmez'in kaleme aldığı "Hey Cesur Yeni Dünya" yazısını okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/hey-cesur-yeni-dunya/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 02 Mayıs 2012, 17:29:58
Tevfik Alacan'ın kaleminden "Neptün’ün Oğlu" incelemesi yayında. Okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/neptunun-oglu-inceleme/) tıklayabilirsiniz.

Ayrıca, Alper Kaya'nın yapmış olduğu Cynodia incelemesi, "Eski Bir Masal Tadında" için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/eski-bir-masal-tadinda/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 06 Mayıs 2012, 00:09:17
Onur Selamet'in Scooby-Doo! The Mystery Begins adlı filme yaptığı kritiği okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/scooby-doo-the-mystery-begins-kritik/) tıklayabilirsiniz.

M. İhsan Tatari'nin Sadık Yemni'ye ait Kuşadası’ndan Sevgilerle kitabına yaptığı inceleme için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/kusadasindan-sevgilerle-inceleme/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 10 Mayıs 2012, 14:18:03
Özgürcan Uzunyaşa'nın The Cabin in the Woods filmi kritiğine buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/the-cabin-in-the-woods-kritik/) ulaşabilirsiniz.

Mümin Can'ın Edebiyat Ne İşe Yarar? başlıklı yazısı için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/edebiyat-ne-ise-yarar/) tıklayabilirsiniz.

Melahat Yılmaz'ın Vincent kısa film kritiği için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/vincent-kritik/) tıklayabilirsiniz.

Kadri Kerem Karanfil'in kaleminden Stephen King: Bir Korku Yazarı (mı?) başlıklı yazıya buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/stephen-king-bir-korku-yazari-mi/) ulaşabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Berre - 31 Mayıs 2012, 22:37:42
Ozan Dinçer'in kaleme aldığı Kara Kule Serisi: Bölüm 1 isimli incelemesi için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/kara-kule-serisi-bolum-1/) tıklayabilirsiniz.

Onur Selamet'in Dr. Horrible’s Sing-Along Blog kritiğine buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/dr-horribles-sing-along-blog/) ulaşabilirsiniz.

Kadri Kerem Karanfil'in yazdığı Kara Gemi’den Dehşet Hikayeleri adlı incelemesine ise buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/kara-gemiden-dehset-hikayeleri/) ulaşabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 20 Haziran 2012, 20:38:03
Melahat Yılmaz'dan yeni bir film kritiği: The Raven (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/the-raven-kritik/)

Mümin Can bu defa başka bir Le Guin kitabını merceği altına alarak inceliyor: Yanılsamalar Kenti (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/yanilsamalar-kenti/)

Ece Güler, daha önce Giddar'ı incelediği gibi ikinci kitapla kaldığı yerden devam ediyor: Beşlerin Çağı (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/beslerin-cagi-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 22 Haziran 2012, 09:21:37
Asilkan Büke'nin detaylı "Kıyamet Gösterisi" kitabı incelemesi için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/kiyamet-gosterisi-inceleme/) buyurun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 27 Haziran 2012, 22:27:48
Kadri Kerem Karanfil'in usta Lovecraft ve eserleri için yazdığı bilgilendirici Lovecraft – Cehennemin Anahtarını Elinde Tutmuş İnsan adlı makaleye ulaşmak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/lovecraft-cehennemin-anahtarini-elinde-tutmus-insan/) buyurun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 18 Temmuz 2012, 15:21:54
Alper Kaya'nın hazırlamış olduğu “Fast Food” Çağına Düşman Kraliçe konulu polisiye yazı için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/fast-food-cagina-dusman-kralice/) buyurun.

Mümin Can'ın kaleme aldığı bir Philip K.Dick eseri olan Alfa Aynın Kabileleri incelemesi için ise sizi şöyle (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/alfa-ayinin-kabileleri-inceleme/) alalım.

Son olarak da, yine bir film kritiğiyle karşımıza gelen Melahat Yılmaz'ın mercek altına aldığı kült yapım Dark City içinse buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/dark-city-kritik/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 19 Temmuz 2012, 14:35:16
Uzun süren kitap incelemesi yazmaktaki sessizliğini Almuric ile bozan Hakan Tunç'un[*]magicalbronze[/*] incelemesine ulaşmak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/almuric-inceleme/) buyurun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 05 Ağustos 2012, 23:40:00
Bedir Yılmaz'ın uzun süredir merakla beklenen, oldukça detaylı Ben, Robot incelemesine ulaşmak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/ben-robot-inceleme/) buyurun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 15 Ağustos 2012, 16:11:14
Asilkan Büke'nin yapmış olduğu Fanboys film kritğine ulaşmak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/fanboys-kritik/) buyrun.

Ayrıca, Onur Şenel'in yazmış olduğu Yaratık incelemesi içinse şuradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/yaratik/) buyurun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Ağustos 2012, 19:50:08
Onur Altan'ın yapmış olduğu Ulus adlı kitap incelemesine ulaşmak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/ulus-inceleme/) buyurun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 29 Ağustos 2012, 20:43:08
Melahat Yılmaz yeni film kritiği Psycho ile şurada (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/psycho-kritik/) karşımıza geliyor.

Beyza Taşdelen ise King'in son romanını mercek altına alıp Kennedy’yi kim kurtaracak? diye burada (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/kennedyyi-kim-kurtaracak/) masaya yatırıyor.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 04 Eylül 2012, 11:35:56
Hazal Çamur bu sefer bir çizgiroman incelemesiyle karşımızda. Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan Okko adlı çizgiromanın incelemesine ulaşmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitaplar/olimpos-kahramanlari/www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/okko-ya-da-samuraylar-iblislere-karsi/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 09 Eylül 2012, 20:36:34
Tarık Kaplan'ın yapmış olduğu Bir Başyapıtı Katletmek: Neuromancer adlı eleştiriye ulaşmak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/bir-basyapiti-katletmek-neuromancer/) buyurun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 12 Eylül 2012, 12:26:54
Hazal Çamur'dan beklenen inceleme, 3  kere Arthur C.Clarke Ödülü'nü kazanmış China Mieville eseri olan
Şehir ve Şehir yayında. Okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/sehir-ve-sehir-inceleme/) tıklamanız yeterli olacaktır.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 25 Ocak 2013, 12:48:37
Buraları uzun süredir boşlamışız.

Şimdi şimdi şimdi...

   Melahat Yılmaz'ın kaleminden The Crow (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/the-crow-kritik/) ve The Good, The Bad and The Ugly (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/the-good-the-bad-and-the-ugly/) kritikleri ile Sergio Leone (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/sergio-leone/) ve Fritz Lang (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/fritz-lang/) incelemeleri,

   Esra Tanrıöver'den Ejder Kral (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/ejder-kral-inceleme/) kitabı incelemesi,

   Bahri Doğukan Şahin'den Hayalet Kitap (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/hayalet-kitap-inceleme/) ve Coraline (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/coraline-inceleme/) kitapları incelemesi,

   Ufuk Cem Çakır'dan Son Koloni (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/galaksideki-son-koloni/) kitabı incelemesi,

   Yosun Erdemli'den Kan Muskaları (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/kan-muskalari-inceleme/) serisi incelemesi,

   Hazal Çamur'dan Zoo City (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/gunahlar-ve-hayvanlar/) ve Bitmemiş Öyküler (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/kralin-donusu/) kitapları incelemesi,

   Onur Altan'dan Blind Guardian (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/blind-guardian/) müzik grubu incelemesi,

   Onur Şenel'den Mülksüzler (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/mulksuzler-inceleme/) kitabı incelemesi,

   Sinan Narmanlı'dan Leibowitz İçin Bir İlahi (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/leibowitz-icin-bir-ilahi-inceleme/) kitabı incelemesi,

   Buğra Şenyüz'den İyi Kurgu Hayat Kurtarır (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/iyi-kurgu-hayat-kurtarir/) makalesi,

   M. İhsan Tatari'den Yokluk Bahçesindeki Kayıp Melodi (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/yokluk-bahcesindeki-kayip-melodi-inceleme/) ve Mesih’in Klonu (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/nefes-kesen-bir-macera-mesihin-klonu/) kitapları incelemesi,

   Bengü Akagül'den Düşler, Kâbuslar ve Gelecek Masalları (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/dusler-kabuslar-ve-gelecek-masallari-inceleme/) kitabı incelemesi,

ve son olarak,

   M. Bahadırhan Dinçaslan'dan Tolkien Ne yaptı? - 1 (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/tolkien-ne-yapti-bolum-1/), Tolkien Ne yaptı? - 2 (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/tolkien-ne-yapti-bolum-2/), Tolkien Ne yaptı? - 3 (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/tolkien-ne-yapti-bolum-3/) ve Tolkien Ne yaptı? - 4 (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/tolkien-ne-yapti-bolum-4/) inceleme dizisi,


sitemiz bünyesinde yayımlanmıştır.

Okumamış olan arkadaşlarımıza şimdiden kolay gelsin.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 01 Şubat 2013, 16:28:46
Melahat Yılmaz'ın kaleme aldığı "Grave of the Fireflies" kritiğini okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/grave-of-the-fireflies-kritik/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 09 Şubat 2013, 19:22:57
Bu defa alışılmışın dışında, bir yandan destek görüp bir yandan da tepki çeken bir yazı var karşınızda. Gökçe Mehmet "TurkceBKF" Ay'ın hazırlamış olduğu Tolkien'i Unutmak İçin 5 Sebep adlı eleştiriye ulaşmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/tolkieni-unutmak-icin-5-sebep/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 25 Şubat 2013, 21:16:32
Mehmet Berk Yaltırık'ın, şenliklerimiz kapsamında kaleme aldığı Lovecraft’ın Orta Doğu Esintileri Üzerine yazısı için tıklayın (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/lovecraftin-orta-dogu-esintileri-uzerine/).

Onur Selamet'in Son Perde kitabı incelemesi için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/koca-dev-roald-dahl-ve-son-perde/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 12 Mart 2013, 16:05:14
Biraz geç de olsa yeni yazılarımızla karşınızdayız Rıhtım ahalisi.

İlk olarak, Melahat Yılmaz'ın hazırladığı büyük yazar Victor Hugo incelemesini buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/victor-hugo-inceleme/) okuyabilirsiniz.

Mümin Can'ın hazırladığı, Philip K. Dick'in eseri Vulcan’ın Çekici incelemesi de burada (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/teknolojiye-ve-burokrasiye-reddiye-vulcanin-cekici/).

Daha sonra yeni editörümüz Bahri Doğukan Şahin'in, nam-ı diğer Denaro Forbin'in, hazırladığı Walt Disney/Pixar animasyonu Sevimli Canavarlar filminin kritiğine buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/sevimli-canavarlar-kritik/) ulaşabilirsiniz.

Son olarak da Kadri Kerem Karanfil'den 1953 tarihli Invaders from Mars filmi tanıtımı var. Bu tanıtıma da buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/invaders-from-mars-tanitim/) ulaşabilirsiniz.

Kayıp Rıhtım hepinize iyi okumalar diler.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 17 Mart 2013, 18:49:09
‎Mehmet Berk Yaltırık'ın en önemli araştırma metinlerinden Dracula Efsanesi, güncellenmiş haliyle yeniden bizlerle! Okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/dracula-efsanesi/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 23 Mart 2013, 22:51:07
Onur Altan'dan bir Stephen King öyküsü incelemesi ile karşınızdayız. King'in "Karanlık Çökünce" adlı eserinde geçen "N." öyküsünün incelemesini okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/n-inceleme/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 01 Nisan 2013, 19:18:54
Eren Nadir Akşamoğlu'nun hazırladığı, Philip K. Dick Ödülü almış "Yaşamın Denklemleri" incelemesiyle karşınızdayız. Okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/yasamin-denklemleri-inceleme/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 02 Nisan 2013, 10:59:08
Onur Altan'ın kaleminden "Kuzgun’un Çizgi Roman Dünyasındaki Dalı" ile karşınızdayız bu sefer. Okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/kuzgunun-cizgi-roman-dunyasindaki-dali/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 03 Nisan 2013, 17:02:25
Bahri Doğukan Şahin tarafından hazırlanan Neil Gaiman'ın "Yokyer" kitabı incelemesi yayında. Buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/yokyer-inceleme/) incelemeyi okuyabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 08 Nisan 2013, 16:18:25
Onur Altan'dan "Oğul King’in Çizgi Roman Cephesi" yayında. Buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/ogul-kingin-cizgi-roman-cephesi/) tıklayarak incelemeyi okuyabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 20 Nisan 2013, 15:25:09
Bahri Doğukan Şahin'in Neil Gaiman imzalı Odd ve Ayaz Devleri kitabı incelemesini okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/odd-ve-ayaz-devleri-inceleme/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 09 Mayıs 2013, 00:05:22
Merhaba Rıhtım ahalisi! Yeni güne başladığımız şu saatlerde, en eli kırbaçlı yöneticimiz Hazal Çamur'un taze taze "Leviathan Uyanıyor" incelemesi "Bir Uzay Operası Geliyor Bu Yana" ile karşınızdayız (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/bir-uzay-operasi-geliyor-bu-yana/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 14 Mayıs 2013, 11:28:29
Bahri Doğukan Şahin'den bir incelemeyle daha karşınızdayız. Bahadır İçel'in yazdığı öykülerden oluşan "Başka Öyküler" kitabı incelemesini okumak için buradan buyrun (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/baska-oykuler-inceleme/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 27 Mayıs 2013, 22:35:20
Hazal Çamur'dan bir "Kıyamet Kitabı" tanıtımı: "Kıyamet Kapıyı 2 Kere Çalar" Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/kiyamet-kapiyi-2-kere-calar/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 13 Haziran 2013, 15:17:31
Gökçe Mehmet Ay'dan kaçış edebiyatı söylemine farklı bir bakış: "Fantastik Edebiyat ve Otoriterlik" Okumak için buyursunlar (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/fantastik-edebiyat-ve-otoriterlik/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 23 Haziran 2013, 20:51:43
M. Bahadırhan Dinçaslan, "Oğuz Kağan Efsanesi" hakkında yazdı. İncelemeyi okumak için buradan buyrun (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/oguz-kagan-efsanesi-uzerine/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 10 Temmuz 2013, 14:14:45
Ray Bradbury anısına kaleme alınan öykülerin yer aldığı "Gölge Oyunu" kitabının çevirmeni M. Ihsan Tatari yazdı: "Gece Yarısı Mareşaline Övgüler" Okumak için buyrun (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/golge-oyunu-gece-yarisi-maresaline-ovguler/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 15 Temmuz 2013, 00:10:12
A. Orçun Can, ebeveynlere rağmen yazdı: "Öcüler Yetişkinler İçin Öcüler" Okumak için buyrun (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/oculer-yetiskinler-icin-oculer/) efendim.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 28 Temmuz 2013, 23:53:06
M. Bahadırhan Dinçaslan'ın kaleminden mitoloji dizisi devam ediyor. Yazı dizisinin ikinci bölümü "Hayalet Süvariler Mitinin Peşinde" çıktı. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/hayalet-suvariler-mitinin-pesinde/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 15 Ağustos 2013, 20:12:33
Gökcan Şahin'in kaleme aldığı "Zikzak" kitabı incelemesi yayında. Okumak için buyrun (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/zikzak-inceleme/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 29 Ağustos 2013, 21:47:02
A. Orçun Can'ın ilk kitabı "Gökyüzüne Düşen Kız", Bahri Doğukan Şahin tarafından incelendi. Okumak için buyursunlar (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/gokyuzune-dusen-kiz-inceleme/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 31 Ağustos 2013, 14:14:04
Sadık Yemni'nin son kitabı "İfrit 18.19", Aslı Sena Karanfil tarafından incelendi. Ulaşmak için buyursunlar (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/ifrit-18-19-inceleme/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 13 Eylül 2013, 00:40:14
"Çünkü bir büyücüyseniz ve soyadınız Dresden ise bela sizi mutlaka bulur…" Harry Dresden'in dördüncü macerası "Yaz Şövalyesi", M. İhsan Tatari kalemiyle ve baş karakterimizin kendi bakış açısıyla anlatıldı: Buyursunlar (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/yaz-sovalyesi-inceleme/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 17 Eylül 2013, 19:45:52
M. Bahadırhan Dinçaslan'ın hazırladığı mitoloji dizisi devam ediyor. Dizinin üçüncü bölümü "Karşılaştırmalı Mitoloji: Evrensel Şiir" yayında. Okumak için buyrun. (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/karsilastirmali-mitoloji-evrensel-siir/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 04 Ekim 2013, 18:03:02
Ninsu Kahraman'dan bir oyun incelemesi geliyor, Kan, Kaos ve Delilik: Alice: Madness Returns! Okumak için buyrun (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/kan-kaos-ve-delilik-alice-madness-returns/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 12 Ekim 2013, 00:58:11
Ninsu Kahraman oyun incelemelerine hız kesmeden devam ediyor. Sıradaki oyunumuz: "Resident Evil: Revelations" İnceleme için tıklayın (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/resident-evil-revelations/).

Ve aynı yazarın elinden çıkma, daha önce buradan duyurmayı atladığımız, Game of Thrones - The Game incelemesi için de buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/taht-oyunlarinin-bir-parcasi-olun/) tıklayabilirsiniz. Bir Lannister kadar olmasak da, biz de borçlarımızı ödemeye çalışıyoruz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 23 Ekim 2013, 00:15:04
Kadri Kerem Karanfil'in kaleme aldığı "Tepedeki Ev" incelemesi yayında. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/tepedeki-ev-inceleme/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 26 Ekim 2013, 14:32:37
Ninsu Kahraman'ın kaleminden yürüyen ölülerle karşınızdayız. "Ölüm Kapılarını Kapattığında: The Walking Dead" incelemesini okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/olum-kapilarini-kapattiginda-the-walking-dead/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 05 Kasım 2013, 16:54:02
M. İhsan Tatari'nin ilk olarak Star Kitap ekinde yayınlanan "Mongoliad" incelemesi ile karşınızdayız. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/mongoliad-inceleme/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 22 Kasım 2013, 16:41:08
Melahat Yılmaz, uzun bir aradan sonra iflah olmaz bir yazarın, Edgar Allan Poe'nun yaşamını anlatan yazısıyla aramızda. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/iflah-olmaz-asik-edgar-allan-poe/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 10 Aralık 2013, 16:52:11
Kadri Kerem Karanfil'in "Eğlence Parkı" hakkında kaleme aldığı inceleme yayında. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/eglence-parki-inceleme/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 23 Aralık 2013, 09:21:04
M. Bahadırhan Dinçaslan'ın kaleme aldığı mitoloji dizisinin 4. bölümün yayında: "Sihir ve Büyüden Korunmanın Yolları" Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/sihir-ve-buyuden-korunmanin-yollari/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 06 Ocak 2014, 16:02:49
Bahri Doğukan Şahin'den "Lady Anne Susuyor" kitabı incelemesiyle karşınızdayız. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/lady-anne-susuyor-inceleme/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 20 Ocak 2014, 22:08:31
Mümin Can'ın kaleminden "Bilimkurgunun Afacan Çocuğu: Geleceğe Dönüş Serisi" ile karşınızdayız. Okumak için tıklayın. (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/bilimkurgunun-afacan-cocugu-gelecege-donus-serisi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 26 Ocak 2014, 18:53:55
Bahri Doğukan Şahin'den J.R.R. Tolkien'in "Noel Baba'dan Mektuplar" kitabı incelemesi yayında. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/tolkienin-kaleminden-noel-baba/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 04 Şubat 2014, 23:10:08
Özgürcan Uzunyaşa'dan Totoro araştırması, "Ölüm Tanrısı ya da Mutluluk Kaynağı" ile karşınızdayız. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/totoro-olum-tanrisi-ya-da-mutluluk-kaynagi/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 07 Şubat 2014, 21:37:39
Kadri Kerem Karanfil'den bir inceleme, "Bradbury Okumak" yayında. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/bradbury-okumak/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 15 Şubat 2014, 21:25:44
Bahri Doğukan Şahin, gelecekte televizyon dizisinin çıkacağı haber (http://www.kayiprihtim.org/portal/2014/02/15/once-gaiman-simdi-de-scalzi-tvye-geliyor/)ini aldığımız "Anansi Çocukları"nı inceledi. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/anansi-cocuklari-inceleme/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 01 Mart 2014, 21:41:22
En İyi Film, En İyi Özgün Senaryo, En İyi Yapım Tasarımı, En İyi Şarkı ve En İyi Müzik olmak üzere toplam 5 dalda Oscar adayı olan "Her (Aşk)" filminin detaylı kritiği Bahri Doğukan Şahin'den geldi. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/her-kritik/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 15 Nisan 2014, 22:57:42
Bahri Doğukan Şahin'den, bir müzisyenin, Soner Canözer'in kaleme aldığı ilk kitabı "Albatros Süvarisi" incelemesi yayında. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/albatros-suvarisi-inceleme/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 30 Nisan 2014, 23:50:33
M. İhsan Tatari'nin kaleminden Wool serisinin ilk kitabı "Silo" incelemesi ile karşınızdayız. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/silo-bir-yeralti-edebiyati/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 18 Mayıs 2014, 19:44:22
Bahri Doğukan Şahin'in kaleme aldığı Jo Walton imzalı "Ötekiler Arasında" kitabı incelemesi yayında! Okumak için buradan buyrun (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/otekiler-arasinda-bir-kiz/) efendim.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Denaro Forbin - 01 Temmuz 2014, 22:58:20
M. İhsan Tatari'nin kaleminden "Hayalet Avcıları" adlı yazıyı okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/hayalet-avcilari/), Şahin Kalkay tarafından hazırlanan oyun dosyamıza göz atmak içinse buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/2014/06/30/kayip-rihtimin-bakisindan-e3-2014/) tıklayabilirsiniz. İyi okumalar!
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 01 Ağustos 2014, 00:35:24
M. Bahadırhan Dinçaslan'ın Mitoloji Dizisi "Yaşayan Mitoloji II – Dilde Yaşayan Mitoloji" ile devam ediyor! Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/yasayan-mitoloji-ii-dilde-yasayan-mitoloji/)buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 13 Ağustos 2014, 17:05:43
Onur Şenel'in kaleminden "Uzayda Piknik" kitabının incelemesi yayında! Buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/uzayda-piknik-inceleme/)tıklayarak hemen okumaya başlayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 23 Ağustos 2014, 23:35:23
"Saga" çizgi romanı için Hazal Çamur tarafından yapılan detaylı inceleme yayında! Buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/saga-cilt-i-inceleme/) tıklayarak okuyabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 29 Ağustos 2014, 00:29:58
Bahri Doğukan Şahin'in kaleminden Neil Gaiman imzalı "Yolun Sonundaki Okyanus" kitabı incelemesi yayında! Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/yolun-sonundaki-okyanus-inceleme/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 02 Eylül 2014, 23:37:50
M. İhsan Tatari NoWhere Studios'un başarılı oyunu "Monochroma"yı inceledi. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/monochroma-inceleme/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 13 Eylül 2014, 23:08:41
Emel Kosi'nin kaleminden Neil Gaiman'ın yeni kitabı "The Truth is a Cave in the Black Mountains" için ilk inceleme ile karşınızdayız! Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/siyah-daglardaki-magaranin-gercegi/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 17 Eylül 2014, 14:56:06
Yazarlarımızdan M. İhsan Tatari, G. Willow Wilson'ın benzersiz eseri Elif'i sizler için inceledi. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/elif-modern-bir-binbir-gece-masallari/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 20 Eylül 2014, 20:26:23
Setenay Karaçay'ın Doctor Who'nun yeni sezonu ve yeni Doktor hakkında hazırladığı yazıyla karşınızdayız! Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/doctor-who-yeni-sezon-yeni-yuz/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 25 Ekim 2014, 21:05:03
Onur Selamet'ten yeni çıkan Kenneth Oppel imzalı "Karanlık İşler" kitabı incelemesi yayında. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/cenevrenin-kalbinde-donen-karanlik-isler/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 19 Kasım 2014, 12:27:25
A. Orçun Can'ın kaleme aldığı Nolan imzalı "Interstellar" filmi kritiği yayında! Okumak için tıklayın (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/yildizlararasi-bir-film/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 02 Aralık 2014, 23:48:46
Öncelikle tek tek ilgili başlıklarda duyurduğumuz ancak burada yer almayan iki incelememiz var:

Hazal Çamur'un yazdığı İstanbul Kitap Fuarı değerlendirmesini görmeyen, duymayan kalmasın! Eğer hala okumadıysanız, fuar incelemesini okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/kayip-rihtim-fuari-degerlendiriyor-oradaydik/) buyrun.

Burak İpek'ten, Devrim Kunter ve Cihan Türe’nin beraber kaleme aldıkları "Seyfettin Efendi - Hayırsız Ada" incelemesini de buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/seyfettin-efendi-hayirsiz-ada/) okuyabilirsiniz.

Son olarak da Mümin Can, bir sezon süren ama efsane olmayı başaran "Firefly" dizisi hakkında yazdı. Taze taze, okumak için hemen buyrun (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/firefly-uzayin-kovboylari) efendim. 
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 05 Aralık 2014, 20:34:55
Emel Kosi'nin kaleme aldığı Gaiman serisi "Chu's Days" yazısı yayında! Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/chus-day-chus-first-day-at-school/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 08 Aralık 2014, 12:08:15
Bahri Doğukan Şahin, Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi yazarı George R. R. Martin'den "Zekası ve Bilgeliğiyle Tyrion Lannister" kitabı hakkında yazdı. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/zekasi-ve-bilgeligiyle-tyrion-lannister/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 15 Aralık 2014, 18:37:38
Hazal Çamur, Robert Silverberg'ün dilimize çevrilen son kitabı "Cam Kule" hakkında yazdı: "Dev Kule Gölgesi Tüm Günahları Örter Mi?" Okumak için tıklayın (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/dev-kule-golgesi-tum-gunahlari-orter-mi).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 03 Şubat 2015, 12:23:25
Doruk Çetin, Andy Weir imzalı "Marslı" kitabını inceledi, okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/marsta-tek-basina/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 04 Mart 2015, 11:42:03
Emel Kosi, "Bay Mercedes" hakkında yazdı! Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/bay-mercedes-elestiri/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 07 Mart 2015, 21:26:16
Hazal Çamur, Elektra trajedyasını da ele alarak "Kill la Kill" animesi hakkında yazdı! Okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/once-jung-sonra-sophokles-icin-vur-kill-la-kill/) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 11 Mart 2015, 00:33:39
Bahri Doğukan Şahin, Aldous Huxley'in distopik eseri "Maymun ve Öz"ü inceledi! Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/korkunc-bir-distopik-gelecek-maymun-ve-oz) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 13 Mart 2015, 00:34:33
Canberk İleri, Ray Bradbury'nin geçtiğimiz ay dilimize kazandırılan kitabı "Sonbahar Ülkesi"ni inceledi. Okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/hepimizin-bagrindaki-cinayet-sonbahar-ulkesi) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 13 Mart 2015, 12:59:38
Okan Akıncı, geçtiğimiz hafta vizyona giren "Chappie" filmi hakkında yazdı. Okumak için böyle (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/chappie-kritik) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 14 Mart 2015, 12:16:08
Onur Selamet, Karin Tidbeck'in "Zeplin" adlı tekinsiz öykü kitabını inceledi. Buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/gunesin-donmeyi-biraktigi-baska-bir-dunyaya-merhaba/) tıklayarak incelemeyi okuyabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 01 Nisan 2015, 01:39:12
Bahri Doğukan Şahin, 11 farklı yazarın 11 farklı öyküsünden oluşan "Şamatacı Suçlular ve Daha Fazlası" hakkında yazdı. İncelemeyi okumak içi tıklayın (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/samata-yapan-oykuler/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 04 Nisan 2015, 12:43:18
Canberk İleri'nin kaleme aldığı "Kaplan! Kaplan!" incelemesi yayında. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/gecenin-ormaninda-kaplan-kaplan/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 06 Nisan 2015, 23:16:31
Bahri Doğukan Şahin ve Bengü Akagül, Doğu Yücel'in öykü kitabı "Güneş Hırsızları" hakkında yazdı! İncelemeyi okumak için tıklayın (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/gunesle-aydinlanan-oykuler/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 08 Nisan 2015, 19:03:12
Onur Şenel, Philip K. Dick'in "başyapıtım" olarak nitelendirdiği "Karanlığı Taramak" kitabını inceledi! Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/bagimlilarin-dunyasi-karanligi-taramak/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 08 Nisan 2015, 23:52:33
Burak İpek, Seyfettin Efendi'nin ilk cildi "Yeditepe Canavarı"nı inceledi. Okumak için böyle (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/vampirlerin-seyfettinle-imtihani-yeditepe-canavari/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 11 Nisan 2015, 00:23:41
Emel Kosi, son günlerin çok konuşulan kitaplarından "Trendeki Kız" hakkında yazdı. Okumak için tıklayın (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/uc-kadinin-hikayesi-trendeki-kiz).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 12 Nisan 2015, 23:52:22
Okan Akıncı, Insurgent filmi ve sosyal bilimkurgu hakkında yazdı. Okumak için böyle (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/insurgent-ve-sosyal-bilimkurgu-uzerine/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 24 Nisan 2015, 23:45:55
Kadri Kerem Karanfil, korkunun vücut bulmuş hali "O" için yazdı. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/korkunun-vucut-bulmus-hali-o) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 25 Nisan 2015, 20:38:38
Hazal Çamur, Patrick Rothfuss'un İthaki Yayınları'ndan yeni çıkan kitabı Sessizliğin Müziği'ni en ince detayına kadar inceledi. Okumak için tıklayın (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/onun-adi-auri-belki-onu-duymussunuzdur/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 28 Nisan 2015, 12:34:41
M. İhsan Tatari, gidemeyenler ve tekrar hatırlamak isteyenler için 20. İzmir Kitap Fuarı'nı değerlendirdi. İncelemeyi okumak için böyle (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/20nci-izmir-kitap-fuarinin-ardindan/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 30 Nisan 2015, 00:07:49
Burak İpek, Çizgi Roman Çarşambaları'nda son olarak "Masallar(Fables)"ı inceledi. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/bir-varmis-bir-yokmus-masallar/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 02 Mayıs 2015, 00:15:38
Burak İpek'ten, Selçuk Ören imzalı "Şehzade Yangını" çizgi romanı incelemesi yayında. Okumak için tıklayın (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/curuyor-dunya-sehzade-yangini).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 06 Mayıs 2015, 00:15:49
M. İhsan Tatari'den Marmara Çizgi etiketiyle raflara gelen "Don Kişot" çizgi romanı incelemesi yayında. Okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/cunku-cizgi-romanlar-tehlikelidir-don-kisot/) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 09 Mayıs 2015, 00:01:04
Bahri Doğukan Şahin'den, Stanislaw Lem'in kaleme aldığı "Aden" incelemesiyle karşınızdayız. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/bir-iletisimsizlik-sorunsali-aden) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 10 Mayıs 2015, 19:27:31
Kürşat Toker, 50. yıla özel kaleme alınan ve İthaki Yayınları etiketiyle raflara gelen "Doctor Who: 11 Doktor 11 Öykü" kitabını inceledi. Okumak için böyle (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/50-yil-serefine-11-doktor-11-oyku) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 16 Mayıs 2015, 00:36:03
Bahri Doğukan Şahin, Philip K. Dick'in ilk dönem eserlerinden "Gökteki Göz" hakkında yazdı. Okumak için tıklayın (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/paralel-evrenlere-bilet-gokteki-goz/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 18 Mayıs 2015, 10:34:37
Hazal Çamur'un yaptığı detaylı Mad Max: Fury Road incelemesi yayında. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/mad-max-bizim-max-bir-deli-oglan/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 27 Haziran 2015, 17:30:36
Bahri Doğukan Şahin, Stanislaw Lem'in "Gelecekbilim Kongresi" adlı kült eserini sizler için inceledi. Okumak için böyle (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/ijon-tichynin-hatiralari-gelecekbilim-kongresi/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 28 Haziran 2015, 23:33:55
Okan Akıncı, son zamanların ilgi çekici filmlerinden "Ex Machina" hakkında yazdı! Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/ex-machina-bir-yapay-zeka-deneyi/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 30 Haziran 2015, 17:26:01
Bülent Özgün'den geçtiğimiz ay raflardaki yerini alan Stephen King imzalı "Diriliş" romanı incelemesi yayında. Okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/?p=43622) tıklayın.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 15 Temmuz 2015, 20:21:20
Doruk Çetin, çizgi roman olarak raflarımıza gelen Dövüş Kulübü 2 hakkında yazdı. İncelemeyi okumak için tıklayın (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/maceranin-devami-fight-club-2-1/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 17 Temmuz 2015, 14:35:53
Bahri Doğukan Şahin, bir Metis Yayınevi bilimkurgusu olan "Yer Açın! Yer Açın!"ı inceledi. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/dunya-yasanilamaz-bir-yer-haline-geldiginde-yer-acin-yer-acin/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 20 Temmuz 2015, 09:55:19
Hazal Çamur'dan bir çizgi roman incelemesi: "Amerikan Vampiri: King Çalıyor, Snyder Kanlı Bir Şarkı Söylüyor!" Okumak için böyle (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/amerikan-vampiri-king-caliyor-synder-kanli-bir-sarki-soyluyor/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 25 Temmuz 2015, 19:20:07
Bahri Doğukan Şahin, usta bilimkurgu yazarı Eric Frank Russell'ın "...Ve Sonra Hiç Kalmadı" adlı eserini inceledi. Okumak için tıklayın (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/emre-itaatsizlik-giderek-azalmayi-gerektirir-ve-sonra-hic-kalmadi/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 03 Ağustos 2015, 23:22:27
Üyelerimizden Sayhh, İthaki Yayınları'nın Başka Kitaplar serisinden çıkan "Baba Yaga'nın Yumurtası"nı inceledi. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/tabut-ve-rahim-baba-yaganin-yumurtasi/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 08 Ağustos 2015, 20:32:40
Bir günde iki inceleme ile karşınızdayız!

İlk olarak Bahri Doğukan Şahin'in hazırladığı "Vitriol – Yeni Çağın Şafağı" incelemesi yayında. Okumak için böyle (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/gecmis-ve-gelecegin-romani-vitriol/) buyrun.

Doruk Çetin'in kaleme aldığı "Witcher: Camlar Konağı" çizgi roman incelemesini okumak içinse buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/witcher-camlar-konagi) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 09 Ağustos 2015, 15:38:55
Okan Akıncı, son zamanların göze çarpan bilimkurgu dizilerinden "Humans" hakkında yazdı. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/humans-robotlarin-gozunden-biz/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 13 Ağustos 2015, 11:41:41
Onur Şenel'den Gormenghast üçlemesinin ilk kitabı "Titus Groan" incelemesi yayında. Okumak için tıklayın (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/olagan-bir-fantezi-titus-groan/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Lordmuti - 14 Ağustos 2015, 20:06:14
Bahri Doğukan Şahin'den taptaze bir inceleme, "Kayıtsız Kalan İnsanlık: Beton Ada" yayında. Okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/kayitsiz-kalan-insanlik-beton-ada/) buyrun.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 08 Ekim 2015, 20:50:09
Bendenizden birkaç gün önce çıkmış minicik kitap "Phil'in Dehşet Verici Kısa Saltanatı" için, onun mega etkisini vurgulayan bir inceleme. Dileyenler okumak için buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/philin-dehset-verici-kisa-saltanati-mikro-dunyanin-mega-etkisi/) ulaşabilir.


Editörümüz çok yoğun olduğu için duyuruyu ben yaptım.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 24 Kasım 2015, 08:11:20
Beyza "Black Helen" Taşdelen bize incelemesinde, İtalyan edebiyatının uç ismi Italo Calvino ile birbirinden ilginç şehirleri gezme fırsatı sunuyor: Kentlere Yazılan Son Bir Aşk Şiiri: Görünmez Kentler (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/kentlere-yazilan-son-bir-ask-siiri-gorunmez-kentler/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Denaro Forbin - 29 Kasım 2015, 14:23:03
Okan Akıncı, Çin bilimkurgusunun en büyük ismi Cixin Liu'nun ülkemizde de büyük yankı uyandıran kitabı hakkında yazdı (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/uc-cisim-problemi-hayalgucunun-sinirlarini-zorlamak/).

Mehmet Bertk Yaltırık'ın, Dracula hakkındaki detaylı yazısı gözden geçirilmiş versiyonuyla "Dünden Bugüne: Dracula Efsanesi" ismi ile yayında (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/dracula-efsanesi-v3/).

OZ Diyarı'nı özleyenlere Onur Selamet'in kaleminden geliyor: "Oz Diyarına Kesin Dönüş: Tin Man" adlı yazı okunmayı bekliyor (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/oz-diyarina-kesin-donus-tin-man/).

Metis Bilimkurgu eserleri içindeki nadir kitaplardan biri olan Jack Vance'in eseri hakkındaki incelememiz "Bir Mekanik Distopya: En Son Kale" ismiyle portalımızda (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/mekanik-distopya-en-son-kale/).

Hazal Çamur, tam bir ödül şampiyonu olan Ann Leckie'nin Adalet'i hakkında yazdı. "Adalet: Kolektivite Bize Yeni Bir Tat Katacak!" isimli yazısını okumak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/adalet-kolektivite-bize-yeni-bir-tat-katacak/) tıklamanız yeterli.

Küçük Prens severler için M. İhsan Tatari'nin kaleminden geliyor: "Özüne Sadık Bir Film: Küçük Prens" adlı animasyon hakkında bir şeyler okumak isteyenleri şuraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/ozune-sadik-bir-film-kucuk-prens/) alalım.

"Marslı: Kızıl Gezegene Yolculuk Vakti Yaklaşıyor" isimli yazısı ile Okan Akıncı, son dönemin en çok konuşulan bilimkurgu yapıtı Marslı'nın sinema versiyonu ile karşımızda (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/marsli-kizil-gezegene-yolculuk-vakti-yaklasiyor/).

Müfit Özdeş'in Metis Bilimkurgu içerisinde yayımlanan öykü kitabı hakkındaki yazımız "Türk Usulü Bilimkurgu Öyküleri: Son Tiryaki" ismi ile bilimkurgu severlerin ilgisini bekliyor (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/turk-usulu-bilimkurgu-oykuleri-son-tiryaki/).

Okan Akıncı'dan "Labirent: Alev Deneyleri (Bir Fiyaskonun Analizi)" ismiyle bir yazı daha geliyor. Filmin kritiğini okumak için tıklayın (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/labirent-alev-deneyleri-bir-fiyaskonun-analizi/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 29 Kasım 2015, 14:33:19
Hazal "Fırtınakıran" Çamur tıpkı geçen senelerde olduğu gibi yine bir İstanbul Kitap Fuarı'nın ardından hem güldüren hem düşündüren bir değerlendirme yazısıyla bizlerle.

Yeni çıkacak kitaplar ve çizgi romanlar hakkında öğrendiklerimiz, yayınevleriyle olan görüşmelerimiz, fuar hakkındaki genel değerlendirmemiz ve tabii ki başımızdan geçen çılgın maceraların tekmili birden burada, bu yazıda sizleri bekliyor!
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Elendil_XX - 29 Kasım 2015, 19:22:24
Bahri Doğukan Şahin, Robert A. Heinlein'ın ölümsüz eserlerinden "Kaybolan Miras" hakkında yazdı: İnsanlığın Yok Olan Yetenekleri: Kaybolan Miras (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/insanligin-yok-olan-yetenekleri-kaybolan-miras/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 07 Aralık 2015, 20:35:40
M. İhsan Tatari, geçtiğimiz haftalarda dilimize çevrilen yeni Ms. Marvel'ı etraflıca inceledi: Ms. Marvel: Mükemmel Bir Anormal (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/ms-marvel-mukemmel-bir-anormal/)

Orçun "Fiddler" Can ilk köşse yazısı Bir Kitabı Yeni Bitirmiş İnsan (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose/bir-kitabi-yeni-bitirmis-insan/) ile çok tanıdık duygulara değindi.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 13 Aralık 2015, 13:35:48
Bendenizden bu senenin en merakla beklenen filmlerinden, Michael Fassbender ve Marion Cotillard'ın başrollerini paylaştığı Macbeth'e dair bir kritik: Macbeth: Hırs Üzerine Kanla Atılan İmza (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/macbeth-hirs-uzerine-kanla-atilan-imza/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 15 Aralık 2015, 09:01:04
Bendenizden yeni bir inceleme. Önce İngilizcesinden takip ettik, sonra Türkçeye çevrilmesini bekledik, son olarak çevrilmesini büyük sevinçle karşıladık.

Şimdi sıra geldi bu malum eserin, yani Injustice: Tanrılar Aramızda (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/injustice-tanrilar-aramizda/)'nın incelemesine.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 17 Aralık 2015, 13:44:31
Sıkı durun! Çünkü Star Wars VII: The Force Awakens (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/star-wars-vii-guc-uyaniyor-sesli-inceleme/) için ilk incelemelerden biri bizden!

Sitemiz kurucusu Hakan Tunç ve üyelerimizden Oğuz Karaaslan dün gece yarısı seasında filmi izledi ve bizlere sesli bir inceleme (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/star-wars-vii-guc-uyaniyor-sesli-inceleme/) hazırladı!
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Elendil_XX - 18 Aralık 2015, 00:25:10
Bahri Doğukan Şahin, usta bilimkurgu yazarı Alfred Bester'ın "Yıkıma Giden Adam" adlı eserini inceledi: Çağının İlerisinde Bir Bilimkurgu: Yıkım’a Giden Adam (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/caginin-ilerisinde-bir-bilimkurgu-yikima-giden-adam/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Elendil_XX - 23 Aralık 2015, 19:48:56
Hakan Tunç, Göktuğ Canbaba'nın yeni romanı "Arayış Ormanı"nı inceledi: Üst İstanbul’a Açılan Kapı: Arayış Ormanı (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/ust-istanbula-acilan-kapi-arayis-ormani/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Elendil_XX - 26 Aralık 2015, 13:43:57
M. İhsan Tatari, ortak çevirisini ve editörlüğünü üstlendiği, uzun süredir beklediğimiz Wool serisinin 2. cildi "Vardiya"yı inceledi: "Vardiya: Çünkü Her Hikâyenin Bir Başlangıcı Vardır" (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/vardiya-cunku-her-hikayenin-bir-baslangici-vardir/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Elendil_XX - 26 Aralık 2015, 17:17:55
Beyza Taşdelen, Ransom Riggs’in "Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları" eserini inceledi: Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları: Gerçeğe Dönüşen Bir Peri Masalı (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/bayan-peregrinein-tuhaf-cocuklari-gercege-donusen-bir-peri-masali/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Elendil_XX - 30 Aralık 2015, 23:40:30
Burak İpek, Devrim Kunter imzalı Seyfettin Efendi çizgi roman serisinin 3. cildi Tesla Silahı'nı inceledi: Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları – Tesla Silahı (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/seyfettin-efendi-ve-olaganustu-maceralari-tesla-silahi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Elendil_XX - 08 Ocak 2016, 19:01:28
M. İhsan Tatari, Grady Hendrix'in oldukça sıradışı korku romanı Horrorstör'ü inceledi: Horrostör: Ikea Kataloğu Görünümlü Bir Korku Romanı (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/horrostor-ikea-katalogu-gorunumlu-bir-korku-romani/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 12 Ocak 2016, 01:21:56
Setenay Karaçay'ın kaleminden Doctor Who Noel Özel Bölümü incelemesi sizlerle: "The Husbands of River Song: Bir Yedi Kocalı River Hikâyesi (http://www.kayiprihtim.org/portal/?p=51875)"
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 27 Ocak 2016, 10:34:58
Hazal Çamur, Arthur C. Clarke'ın önemli eserlerinden Çocukluğun Sonu'nu sizler için, her zamanki gibi detaylı ve doyurucu bir şekilde kaleme aldı: Çocukluğun Sonu: Olgunluğun Başı (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/cocuklugun-sonu-olgunlugun-basi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 07 Şubat 2016, 17:52:43
Hazal Çamur, Injustice serisini bizler için kaleme almaya devam ediyor. Injustice #2 – Tanrılar Aramızda tanıtımımız yayında (http://www.kayiprihtim.org/portal/2016/02/07/injustice-2-tanrilar-aramizda-tanitim/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 12 Şubat 2016, 17:07:23
"Robot" kelimesinin ilk kez ortaya çıktığı R.U.R. (Rossum’un Evrensel Robotları) adlı eseri sizler için inceledik (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/r-u-r-rossumun-evrensel-robotlari/). Setenay Karaçay'ın kaleminden...
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Elendil_XX - 17 Şubat 2016, 00:03:35
Bahri Doğukan Şahin, Robert Sheckley’nin "Mevki Uygarlığı" adlı eserini inceledi: Oligarşik Hiyerarşi: Mevki Uygarlığı (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/oligarsik-hiyerarsi-mevki-uygarligi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 17 Şubat 2016, 22:21:37
Ümit Kireççi'nin kaleminden "Malazgirt 1071: Sultan Alpaslan ve Afşin Bey" çizgi romanı incelemesi yayında: Malazgirt 1071: Bir Türk, “Vikingler” Olabilir Miydi? (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/malazgirt-1071-bir-turk-vikingler-olabilir-miydi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 01 Mart 2016, 20:33:23
Shaun Tan'ın gerçeküstü çizgilerle süslü, muazzam görsel romanı "Uzak" için hazırladığımız inceleme sizlerle - Sessiz Film Tadında Bir Çizgi Şaheser: Uzak (http://www.kayiprihtim.org/portal/?p=52352)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 03 Mart 2016, 20:15:36
Kelly Link'in tuhaf kurgu türündeki kısa hikaye derlemesi 'Tuhaf Şeyler Oluyor'u sizler için inceledik: Çünkü Tuhaf Şeyler Oluyor (http://www.kayiprihtim.org/portal/?p=53478)

"Damaklarda Karin Tidbeck'in 'Zeplin'i tadı bırakacakken son anda çenenize bir yumruk sallayarak dilinizi ısırttıran bir kitap. Çünkü kendi adı ve kendi tadı var."

Onur Selamet'in kaleminden...
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 14 Mart 2016, 02:40:25
Ümit Kireççi, M.K.Perker'in "Büyüklere Masallar" adlı eserini sizler için inceledi. Mizahi ve Şaşırtıcı Bir Edgar Alan Poe: M. K. Perker (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/mizahi-ve-sasirtici-bir-edgar-alan-poe-m-k-perker/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 18 Mart 2016, 21:33:32
Okan Akıncı, Gülşah Elikbank'ın sevilen romanı Yalancılar ve Sevgililer (http://www.kayiprihtim.org/portal/?p=53972)'i sizler için inceledi.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 22 Mart 2016, 10:47:30
Setenay Karaçay, Johan Harstad'ın ödüllü bilimkurgusu Ay'da 172 Saat'i inceledi: Bir Norveç Bilimkurgusu: Ay’da 172 Saat (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/bir-norvec-bilimkurgusu-ayda-172-saat/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Bengü - 23 Mart 2016, 20:58:53
M. İhsan Tatari, senaryosunu Fabien Vehlmann’ın çizimleriniyse Kerascoët’in hazırladığı Karanlık Güzel (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/masaldan-kabusa-karanlik-guzel/)adlı çizgi romanı sizler için inceledi.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Bengü - 30 Mart 2016, 22:18:44
Okan Akıncı, Stanisław Lem'in başyapıtı "Solaris" (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/solaris-hayal-gucunun-otesinde-bir-gezegen/)i sizler için inceledi!
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Bengü - 18 Nisan 2016, 20:37:40
Bahri Doğukan Şahin'in kaleme aldığı J.G. Ballard'ın distopik eseri Gökdelen (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/bir-modern-dunya-alegorisi-gokdelen/) incelemesi yayında.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 07 Mayıs 2016, 16:17:06
Hikmet Yamansavaşçılar'ın yepyeni tarihi çizgi-romanı Karabala'ya dair incelememiz Ümit Kireççi'nin yorumuyla yayında (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/karabala-tarihi-cizgi-roman-aliskanliklarimizi-yikacak-galiba/)!

Üstadın yarın (8 Mayıs) 14:00-17:00 arası Büyülü Dükkan'da imza günü olduğunu da hatırlatalım.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 19 Mayıs 2016, 19:16:33
Filibeli Ahmed Hilmi Efendi'nin ünlü eserinden uyarlanan çizgi romana dair detaylı incelememiz yayında: "Romandan Çizgi Romana Uyarlamada Bir Milat: A’Mak-ı Hayal (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/romandan-cizgi-romana-uyarlamada-bir-milat-amak-i-hayal/)"

"Bugün bu çalışma Vertigo Comics’den çıksaydı ve ülkemize sonradan çevrilseydi eminim şimdikinden çok satardı." - Ümit Kireççi
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 28 Mayıs 2016, 17:23:29
Burak "zehir" Mermer, uzun zamandır yolunu gözlediğimiz fantastik, bilimkurgu, korku, çizgi roman magazini Yabani Dergi incelemesiyle bizlerle - Türk Çizgi Romanının İhtiyaç Duyduğu Dergi: Yabani (http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/turk-cizgi-romaninin-ihtiyac-duydugu-dergi-yabani/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 01 Temmuz 2016, 22:17:10
Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu, bizler için Yıldız Gemisi Askerleri'nin animelerden oyunlara, kitaplardan filmlere kadar çok geniş bir alandaki etkisini ve öncülüğünü listeledi. Bir de üstüne irdeledi: Koca Bir Esin Kaynağı: Yıldız Gemisi Askerleri (http://www.kayiprihtim.org/portal/?p=57939)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 10 Temmuz 2016, 19:00:50
Hazal "Fırtınakıran" Çamur, sosyal medya ve teknolojinin esiri olmuş büyüklerin çocuklardan önce okuması gereken muazzam bir yapıtın incelemesiyle bizlerle: Bu Bir Kitap (http://www.kayiprihtim.org/portal/?p=58129)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 13 Temmuz 2016, 19:16:54
"Düşünsenize, kitap piyasasını, velinimetiniz olan okuru ve dost edinmenin referans anlamına geleceği yazarları düşman edeceksiniz. Bu sırada kendi yazarlık kariyerinizi de tiye alacak, bir de üstüne üstlük kitaba 'Okumadığınız İçin Teşekkürler' adını vereceksiniz. Biz buna Dubravka Ugresiç diyoruz."

Hazal "Fırtınakıran" Çamur, Ugresiç'in kara mizah tadındaki denemeler ve tecrübeler derlemesini sizler için inceledi. Okumadığınız İçin Teşekkürler: Sana Diyeceklerim Var Kitap Dünyası
(http://www.kayiprihtim.org/portal/?p=58127)


Onun adı Uatu. Ya da daha bilindik ismiyle İzleyici. Ve kendisi gizemli bir cinayete kurban gitti! Peki böylesine güçlü bir kozmik varlığı kim öldürebilir? Dahası, "gözlerini" neden çaldı?

M. İhsan Tatari, (o kim ki?) Gerekli Şeyler tarafından dilimize kazandırılan Original Sin (http://www.kayiprihtim.org/portal/?p=58077)'i sizler için inceledi.

Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 27 Temmuz 2016, 21:19:10
M. İhsan Tatari diye biri yaşına başına bakmadan Deadpool: İntihar Kralları (http://kayiprihtim.com/inceleme/deadpool-intihar-krallari/) çizgi romanını inceleme gafletinde bulunmuş. Bu yaşta çizgi roman... Cık-cık. İtinayla görmezden geliniz.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 02 Ağustos 2016, 21:31:14
Ve Çevirmenin Çemberi köşemizde yeni bir isim! İthaki Yayınları'ndan çıkan "Yıldız Gemisi Askerleri" kitabının çevirmeni Öznur Özkaya, bizlere çeviri sürecini ve kitabı nasıl bulduğunu anlatıyor. Okumak için buraya (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/cevirmenin-cemberi-yildiz-gemisi-askerleri/) tıklayabilirsiniz.

Bir de o M. İhsan Tatari denen hadsiz yine çizgi roman incelemesi yazmış. Üstelik iki tane!  Batman: Ölümcül Tasarım (http://kayiprihtim.com/inceleme/batman-olumcul-tasarim/) ve Pinokyo: Vampir Avcısı (http://kayiprihtim.com/inceleme/pinokyo-vampir-avcisi/). Yüzsüzlüğün de bu kadar canım!
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 04 Ağustos 2016, 00:19:59
Okan Akıncı, Dontnod'un doğaüstü dizi film tadındaki, bol ödüllü episodik oyununu inceledi - Life is Strange: Hayat Gerçekten de Çok Tuhaf (http://kayiprihtim.com/inceleme/life-is-strange-hayat-gercekten-de-cok-tuhaf/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 09 Ağustos 2016, 20:37:49
Türker "estorn" Beşe, Ölümcül Şaka'nın yıllardır beklenen animasyon filmini inceledi (http://kayiprihtim.com/inceleme/olduren-saka-incelemesi/): "Tüm gereken tek bir kötü gün." - Joker
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 16 Ağustos 2016, 23:32:57
Okan Akıncı, yerli bir bilimkurgu kitabının incelemesiyle bizlerle: M4Y4: İhtiyacın Olan Güç Senin İçinde (http://kayiprihtim.com/inceleme/m4y4-ihtiyacin-olan-guc-senin-icinde/) - "M4Y4 iyi bir kitap, daha iyi bir editörün ellerinde başyapıta dönüşebilirdi. Yüksel Yılmaz, Türk edebiyatının Adam Fawer’ı olabilir."

Türker "estorn" Beşe, Suicide Squad filmine gitti, izledi ve inceledi: “Gerçek Kötüler” Laff-A-Lympics’teydi, Ne Ara Suicide Squad Oldu? (http://kayiprihtim.com/inceleme/gercek-kotuler-laff-a-lympicsteydi-ne-ara-suicide-squad-oldu/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 18 Ağustos 2016, 20:40:38
Cemalettin "Bay_Karamsar" Sipahioğlu, Ursula Le Guin'in İthaki Yayınları tarafından dilimize kazandırılan son kitabını inceledi - Sürgün Gezegeni: Le Guin’den Günümüze Işık Tutan Bir Şaheser (http://kayiprihtim.com/inceleme/surgun-gezegeni-ursula-k-le-guin/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 26 Ağustos 2016, 19:12:55
Hazal "Fırtınakıran" Çamur, Ursula Le Guin'in 12 yıl aradan sonra tekrar basılan, 94 sayfalık mucizesi "Her Yerden Çok Uzakta"yı sizler için inceledi - Her Yerden Çok Uzakta: Kendinle Başbaşa (http://kayiprihtim.com/inceleme/her-yerden-cok-uzakta-kendinle-basbasa/)



Mehmet berk "wyern" Yaltırık Balkan folklorunu ve coğrafyasını konu alan Sırp Vampirleri Üzerine (http://kayiprihtim.com/inceleme/sirp-vampirleri-uzerine/) adlı araştırma makalesiyle bizlerle.



Belce Örü'den Dostoyevski'nin Öteki adlı eseri ve uyarlama filmi üzerine detaylı bir inceleme: Ben’in Ötekiyle Savaşı (http://kayiprihtim.com/inceleme/benin-otekiyle-savasi-oteki-filmi-ve-kitabi-uzerine-elestirel-bir-yazi/)



Türker "estorn" Beşe, eski dostumuz Kene'nin yeni dizisinin deneme bölümünü "Kaşııııık!" nidalarıyla inceledi: Kene Ekranlara Geri Döndü: Pilot Bölümü Analiz Ediyoruz! (http://kayiprihtim.com/inceleme/kene-ekranlara-geri-dondu-pilot-bolumu-analiz-ediyoruz/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 03 Eylül 2016, 22:24:33
M. İhsan Tatari (Ben!), her kitap âşığının okuması gereken, küçücük boyutuna bakmadan sizi altı çizilecek cümleler yağmuruna tutan Kâğıt Ev'i inceledi(m!). Kâğıt Ev: Kitapseverlere Bir Aşk Mektubu (http://kayiprihtim.com/inceleme/kagit-ev-kitapseverlere-bir-ask-mektubu/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: salvorhardin - 03 Eylül 2016, 23:16:47
Merakla bir inceleme yazacağını bekliyordum, İhsan abi :) Yazmışsın ve güzel anlatmışsın. Okunacaklar listesine ekledim.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 04 Eylül 2016, 10:06:23
Teşekkürler salvorhardin, beğenmene çok sevindim ^^ Arada fantastik ve bilimkurgunun dışına çıkıp böyle şeyler okumak keyifli oluyor. Hele ki kitap tutkusuyla alakalıysa... Umarım sen de seversin.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 07 Eylül 2016, 19:54:35
Arkham Tımarhanesi'ne deliler mi girer, yoksa girenler mi delirir? Veya belki gerçekten de "Bazen bizi biz yapan tek şey deliliktir."

Türker "estorn" Beşe, sürrealist çizimlerle bezeli Batman: Arkham Tımarhanesi'ni okudu, ürperdi ve inceledi (http://kayiprihtim.com/inceleme/batman-arkham-timarhanesini-okuduk-urperdik-ve-inceledik/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 21 Eylül 2016, 15:37:26
Gerisi Hikaye ekibinden tanıdığımız, korku öykülerine de aşina olduğumuz Işın Beril Tetik Kayıp Rıhtım için yazdı. Ülkemizde sadece bir eseri basılmış ama dünyanın önemli bilimkurgu yazarlarından olan Octavia E. Butler'ın Yavru Kuş adlı sıra dışı romanını inceledi: Yavru Kuş: Vampirizm Üzerinden Ayrımcılığın Tüm Renkleri (http://kayiprihtim.com/inceleme/yavru-kus-vampirizm-uzerinden-ayrimciligin-tum-renkleri/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 22 Eylül 2016, 19:14:16
Beyza "Black Helen" Taşdelen, adeta "inceleme nedir, nasıl yazılır" dersi veren bir inceleme kaleme aldı. Poe, Borges ve Lovecraft gibi ustalara esin kaynağı olmuş tuhaf, tekinsiz ve oryantalist Vathek'i, hem Fransızcaya fazlasıyla hakim biri, hem de bir edebiya öğrencisi olarak pek çok açıdan ele aldı. Ortaya da bizlerin gözlerini pörtleten bu inceleme çıktı: Vathek: Oryantal Rüyanın Ortasına Doğan Kabus (http://kayiprihtim.com/inceleme/vathek-oryantal-ruyanin-ortasina-dogan-kabus/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 26 Eylül 2016, 14:32:36
Doğaüstü dehşetlere maruz kalmış fakat "gayet iyi" olan 5 kurban, onlara inanan 1 doktor ve tuhaf, ürkünç, bir o kadar da mizahi bir kitap. Biz Gayet İyiyiz'i bendeniz masaya yatırdım. Sonra baktım ki çok bilindik bir arketipi en ilginç biçimde ele almış. Keyifle okuna (http://kayiprihtim.com/inceleme/biz-gayet-iyiyiz-ya-siz/).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: yaprak.onur - 26 Eylül 2016, 14:42:13
Oh be! Sonunda Hazal yazılı incelemelere geri döndü :D Mutluyum ben bu duruma... Ve kalemine sağlık tabii ki.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 01 Ekim 2016, 14:30:00
Marmara Çizgi'den fasiküller halinde çıkan Avenging Spider-Man 6 ve 7. sayılarını masaya bendeniz yatırdım. Fakat Peter Parker'ın eli dursa çenesi durmadı -_-.

Avenging Spider-Man 6 ve 7 Mercek Altında! adlı incelememize buradan (http://kayiprihtim.com/inceleme/avenging-spider-man-6-ve-7-mercek-altinda/) ulaşabilirsiniz.

Fakat iyi güldük
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 03 Ekim 2016, 21:21:23
Biri bizi durdursun! Çatır çatır inceleme yazıyoruz!

* Toplum düzenine ayak uyduramamış, akışta savrulup duran sıra dışı, tuhaf ve daima kaybedenlerin trajikomik hikayeleri: Pastoralya: Kaybedenlerin Tuhaf Kulübü (http://kayiprihtim.com/inceleme/pastoralya-kaybedenlerin-tuhaf-kulubu/). Bendeniz kaleme aldım.

* Venom ve Carnage'dan sonra ortaya bir üçüncü simniyot çıktı. Ortalık fena karıştı! Türker Beşe (estorn), Diego bi' dur Allah aşkına diyor: Venom ve Carnage: İkisi Yetmiyormuş Gibi Üçüncü Simbiyot da Geldi! (http://kayiprihtim.com/inceleme/venom-ve-carnage-ikisi-yetmiyormus-gibi-ucuncu-simbiyot-da-geldi/)

* Captain America'yı seviyorsanız sorun yok, ama sevmiyorsanız belki de Cap ile yıldızınızın barışması bu ciltte gerçekleşecek. Türker Beşe yazdı: Cap’i Sevmeden Bile Keyif Veren Çizgi Roman: Captain America Kızıl Tehdit (http://kayiprihtim.com/inceleme/capi-sevmeden-bile-keyif-veren-cizgi-roman-captain-america-kizil-tehdit/)

* Son olarak, bir köşe yazısı var karşımızda. Biz onu daha çok çevirmen ve editör kimliğiyle biliyor olsak da, eski bir yazar da olan M. İhsan Tatari (mit), yazar olmak isteyenlere 8 maddelik bir tavsiye listesi hazırladı. Hep "ne yapmak gerektiği"ne dair öneriler olur. Bu defa "ne yapmamak gerektiği"ne dair bir liste var karşımızda: Yeni Yazar Adaylarının Yapmaması Gereken 8 Şey (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/yeni-yazar-adaylarinin-yapmamasi-gereken-8-sey/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: milenya - 03 Ekim 2016, 22:40:32
mit;
Spoiler: Göster
(http://m.memegen.com/uzhrzm.jpg)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Guy Fawkes - 04 Ekim 2016, 07:13:35
Herkesin eline sağlık. Özellikle yazar adayları için olan öneriler müthiş faydalı.

Edit: İmla.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 04 Ekim 2016, 10:00:26
Teşekkürler dostlar :)

Spoiler: Göster
(http://www.gifbooster.com/wp-content/uploads/3978/jim-carry-in-the-mask-thank-you-meme_99_paused.jpg)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 10 Ekim 2016, 22:41:29
Lovecraft'ın öncüllerinden ve bizzat kendisinin "başyapıt" olarak nitelediği bu ürkünç tuhaf kurgu eserini Türker Beşe inceledi: Sınırdaki Ev: Keyiften Delirtecek Kadar Harika Bir Roman (http://kayiprihtim.com/inceleme/sinirdaki-ev-keyiften-delirtecek-kadar-harika-bir-roman/)

Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu, bir İthaki Bilimkurgu Klasiği'ni inceledi. 1920'lerde yazılıp bugün bile güncelliğini yitirmemiş, okuruna öyle kolay teslim olmayan bir efsaneye dair inceleme var karşımızda: Arcturus’a Yolculuk: Ah, O Müthiş Düş Makinesi Yok mu? (http://kayiprihtim.com/inceleme/arcturusa-yolculuk-ah-o-muthis-dus-makinesi-yok-mu/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 11 Ekim 2016, 21:20:12
Filmekimi'nde Canavarın Çağrısı'nı izledim. Vizyona girmesinden tam 1 ay önce, bu harika eserin sinema uyarlamasını hem bir uyarlama, hem de tek başına bir sinema eseri olarak bendeniz değerlendirdim: Canavarın Çağrısı (Film): Vahşi Hikayelerin Sanatsal Başarısı (http://kayiprihtim.com/haberler/edebiyat/canavarin-cagrisi-film-vahsi-hikayelerin-sanatsal-basarisi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 19 Ekim 2016, 19:44:18
Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu, yine bir İthaki Bİlimkurgu Klasiği'ni bizler için inceledi. Strugaski Kardeşler'in Pazartesi Cumartesiden Başlar'ını masaya yatıran Bay Karamsar, ortaya bir kez daha üzerinde kafa patlatılası ve doyurucu bir inceleme çıkardı: Pazartesi Cumartesiden Başlar: Bilim Dünyası Büyü Sistemi Üzerinden Ele Alınırsa (http://kayiprihtim.com/inceleme/pazartesi-cumartesiden-baslar-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 21 Ekim 2016, 17:25:12
Bay Karamsar'ı durduramıyoruz :) Kendisi bu defa yerli bilimkurguyu masaya yatırdı.

Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu, TBD Bilimkurgu Öyküleri Yarışması'nın kazananlarının derlendiği Dünyalılar'ı inceledi. Ortaya da Dünyalılar: Yerli Bilimkurgudaki Harika Yükseliş (http://kayiprihtim.com/inceleme/dunyalilar-yerli-bilimkurgudaki-harika-yukselis/) adlı inceleme çıktı.

Not: Derlemede 2012'nin kazananlarından sevgili periyodik neşriyat'ın bir öyküsü de var :)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 24 Ekim 2016, 19:37:00
Türker "estorn" Beşe'yi durduramıyoruz. Önce Black Mirror dizisini en başından yeni sezonuna (3.sezon) kadar inceledi ve ortaya Black Mirror: Baktığınıza Pişman Olacağınız Bir Ayna (http://kayiprihtim.com/inceleme/black-mirror-baktiginiza-pisman-olacaginiz-bir-ayna/) yazısını çıkardı.

Yetmedi, Carcosa olarak da bildiğimiz Sarı Kral'ın öykülerine el attı. Yapma dedik, çarpılırsın dedik, dinletemedik.
Sarı Kral Öyküleri: Carcosa’nın Ürkünç Güzelliği (http://=http://kayiprihtim.com/inceleme/sari-kral-oykuleri-carcosanin-urkunc-guzelligi/) adlı yazıyı bunlar üzerine. Sonu hayır olsun :(

Öte yandan dış kulvaran gelen bendeniz, tuhaf kurgunun yeni soluğu, kurmacalarıyla zihinlerimizi zorlayan China Miéville'in son çevrilen kitabı Elçilik Kenti'ni inceledik. Bu defa bilindik sularda kendi yöntemleriyle yüzüp bilimkurguya el atıyor. Bize dili kullanarak nasıl galaktik boyutlarda bir asimilasyon yapılabileceğini anlatıyor:
Elçilik Kenti: Galaktik Boyutlu Asimilasyon Nasıl Sağlanır? (http://kayiprihtim.com/inceleme/elcilik-kenti-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 26 Ekim 2016, 14:45:51
Hazal "Fırtınakıran" Çamur, tarihi-fantastik türünün yaşayan en büyük ustalarından Guy Kavriel Kay'in ödüllü eseri Gök Cennetin Altında'yı inceledi: 8. Yüzyıl Uzak Doğu’sunun Büyülü Gerçekliği (http://kayiprihtim.com/inceleme/gok-cennetin-altinda-8-yuzyil-uzak-dogusunun-buyulu-gercekligi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 30 Ekim 2016, 17:37:06
Daha önce Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları film uyarlamasını öven bir yazı yayınlamıştık. Şimdiyse kitaplarını da inceleyen Beyza "Black Helen" Taşdelen'in kaleminden sıkı bir eleştiri okuyoruz. Kitapları önüne katıp filmi mercek altına altığında ortaya şu yazı çıktı: Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları: Kitapları ve Okurları Hiçe Sayan Bir Film (http://kayiprihtim.com/inceleme/bayan-peregrinein-tuhaf-cocuklari-kitaplari-ve-okurlari-hice-sayan-bir-film/)

Sadece ülkemiz değil, dünyada bile kıymeti az bilinmiş, ama içinde gizli ve büyülü bir cevher saklayan bir çizgi roman incelemesiyle devam ediyoruz. Bendeniz tarafından incelenen Daredevil - İmgelem, bir sanat harikası olmasının yanı sıra çizgi roman formlu psikanaliz. Yok böyle bir şey. Gerek tarzı, gerek anlattıklarıyla akıllardan uzun süre çıkmayacak: Daredevil – İmgelem: Kusurlu Şeylerin Kusursuz Güzelliği (http://kayiprihtim.com/inceleme/daredevil-imgelem-kusurlu-seylerin-kusursuz-guzelligi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 31 Ekim 2016, 20:41:02
Sandman'i inceledim!

Göndermelerden başlayıp, eski baskısının baskı kalitesinden devam edip, fiyatından sola sapıp, çeviri karşılaştırmasına kadar gittim! Ortaya da kolay kolay rastlayamayacağınız türden bu Sandman incelemesi çıktı:
Sandman – Prelüdler ve Noktürnler: Rüyalar ve Kabuslar Arasındaki Harikalar Diyarı (http://kayiprihtim.com/inceleme/sandman-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: salvorhardin - 31 Ekim 2016, 22:44:48
Sandman'i inceledim!

Göndermelerden başlayıp, eski baskısının baskı kalitesinden devam edip, fiyatından sola sapıp, çeviri karşılaştırmasına kadar gittim! Ortaya da kolay kolay rastlayamayacağınız türden bu Sandman incelemesi çıktı:
Sandman – Prelüdler ve Noktürnler: Rüyalar ve Kabuslar Arasındaki Harikalar Diyarı (http://kayiprihtim.com/inceleme/sandman-inceleme/)
Harika bir inceleme yazısı olmuş gerçekten. Eski baskı tükenmişti, ilk fb sayfanızda gördüm yeniden basılacağını. O gün duyduğum heyecan, bu incelemeyle doruğa çıktı. Diğer ciltlerini beklemeden tek cildini sipariş edeceğim böyle giderse :)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 31 Ekim 2016, 23:08:00
Teşekkür ederim ^^!
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 09 Kasım 2016, 11:07:01
Buraları boş bıraktık. Oysa portalda incelemeler hız kesmiyor :)

Türker "estorn" Beşer, dünyaca ünlü  çizermiz M.K. Perker'in ses getiren eseri Büyüklere Masallar'ı inceledi: Büyüklere Masallar: Kim Demiş Masallar İlla Çocuklar İçin Olacak Diye? (http://kayiprihtim.com/inceleme/buyuklere-masallar-kim-demis-masallar-illa-cocuklar-icin-olacak-diye/)

Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu, son zamanların en çok beklenen bilimkurgu eserlerinden, bol ödüllü 2312'yi inceledi. Çevirisini M. İhsan Tatari'nin üstlendiği eser, yaşayan bilimkurgu ustası Kim Stanley Robinson'a ait. Hani Şu bir türlü tamamlanmayan Mars Üçlemesinin yazarı...
2312: Bir Ölümün Etrafında Şekillenen Uyanış (http://kayiprihtim.com/inceleme/2312-bir-olumun-etrafinda-sekillenen-uyanis/)

Son olarak, eski üyelerimizden Tarık "KoyuBeyaz" Kaplan sahalara döndü. Çizgi roman dünyasında New 52 ile "yine" resetlenen DC evrenine giriş kapısı olan The Flash - Flashpoint: Patlama Noktası'nı inceledi:
Flashpoint – Patlama Noktası: Yeni 52’ye Buradan Gidilir (http://kayiprihtim.com/inceleme/flashpoint-patlama-noktasi-yeni-52ye-buradan-gidilir/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: tormund - 09 Kasım 2016, 15:16:58
2312 incelemesini çok beğendim. Akıcı, açık ve ilgi çekici bir inceleme olmuş.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 14 Kasım 2016, 10:16:00
Gerisi Hikaye ve Yabani Dergi ekiplerinden tanıdığımız Işın Beril Tetik, korku ve post apokaliptik türlerini aynı potada eriten Hiçlikten Gelen Kız'ı inceledi: Hiçlikten Gelen Kız: Kıyamet Sonrası Türünde Takdire Değer Bir Eser (http://kayiprihtim.com/inceleme/hiclikten-gelen-kiz-kiyamet-sonrasi-turunde-takdire-deger-bir-eser/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: tormund - 14 Kasım 2016, 10:34:22
Çok güzel bir yazı olmuş.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 04 Aralık 2016, 15:58:54
Buraları ihmal etmişiz :).

Son yayınlanan incelemelerimiz şöyle gelsin o zaman:

Alex Ross gibi bir efsanenin çizimlerini taşıyan bir başyapıt olan Marvels: Mucizeler'i Türker "estorn" Beşe inceledi: Marvels: Adı Gibi Mucize Bir Başyapıt (http://kayiprihtim.com/inceleme/marvels-adi-gibi-mucize-bir-basyapit/)

Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları'nın 3. ve son kitabı Ruhlar Kütüphanesi, serinin diğer kitaplarını da incelemiş olan Beyza "Black Helen" Taşdelen tarafından incelendi. Seriye veda ederken bize detaylı bir inceleme hazırladı: Bayan Peregrine 3 – Ruhlar Kütüphanesi : Şeytanın Arka Bahçesi’nde Bir Kurtarma Operasyonu (http://kayiprihtim.com/inceleme/bayan-peregrine-3-ruhlar-kutuphanesi-seytanin-arka-bahcesinde-bir-kurtarma-operasyonu/)

Silpunk türünün öncüsü olan ve Uzak Doğu kültüründen doğan Kralların Merhameti'ni hepimiz çok merak ediyorduk. Türker "estorn" Beşe bu esere ışık tuttu. Yalnız bazı şeylere ciddi eleştirileri de oldu:
Kralların Merhameti: Asya Kültürlerinden Beslenen Bir Fantazya (http://kayiprihtim.com/inceleme/krallarin-merhameti-asya-kulturlerinden-beslenen-bir-fantazya/)

İthaki Bilimkurgu Klasikleri incelemelerimizde sıra geldi 2001: Bir Uzay Destanı'na. Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu, kaldığı yerden devam ederek bu klasiği de bizler için inceledi:
2001 Bir Uzay Destanı – Bilimkurguyu Nedenleri ve Sonuçlarıyla Ele Almak (http://kayiprihtim.com/inceleme/2001-bir-uzay-destani-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 05 Aralık 2016, 20:37:42
Çağımızın en büyük bilimkurgu ustalarından Kim Stanley Robinson'ın 2312'sinin çeviri macerasını, çevirmeni M. Ihsan "mit" Tatari anlatıyor.

Çeviri neden 8 ay sürdü? 118 dipnotu daha da artırmak yerine nasıl bir çözüm buldu? Gıcık cümleleri nasıl kotardı? Takdir okurun :) Çevirmenin Çemberi: 2312 (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/cevirmenin-cemberi-2312/)

Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: DarLy OpuS - 09 Aralık 2016, 00:08:54
Gotham’ın geçmişine uzanan karanlık bir hikâye. Kendisine Mimar diyen steampunk bir kötü. Ve karşısında Kara Şövalyemiz Batman. Ne kötü gidebilir ki, değil mi?

Sevgili M. Ihsan "mit" Tatari inceliyor: "Batman: Gotham Kapıları" (http://kayiprihtim.com/inceleme/batman-gotham-kapilari-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 12 Aralık 2016, 09:37:51
Tarık "KoyuBeyaz" Kaplan, Kurma Kız'ın yazarı Paolo Bacigalupi'nin dilimize çevrilen son kitabı Suda Bıçak İzleri'ni inceledi. Yine okuru tokat delisi yapan, sert bir kitapla geldi Bacigalupi:
Suda Bıçak İzleri: Yaşamın Kaynağının En Büyük Tıkanıklığı (http://kayiprihtim.com/inceleme/suda-bicak-izleri-yasamin-kaynaginin-en-buyuk-tikanikligi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 14 Aralık 2016, 19:44:29
Sel Yayıncılık kalitesiyle bizlerle buluşan ve cüretkar olduğu kadar büyük bir bilgi birikimine de içinde barındıran Kötünün Estetiği serisi üzerine yazdım: Kötünün Estetiği: İnsanoğlu Şeytan’ı Tahtından İndirince (http://kayiprihtim.com/inceleme/kotunun-estetigi-insanoglu-seytani-tahtindan-indirince/)

Bu seriyi yazar ve yazar adaylarına ayrıca tavsiye ediyorum :)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 02 Ocak 2017, 22:13:09
İncelemelerimiz tüm hızıyla devam ediyor sevgili rıhtımdaşlar. Öyle ki burayı güncellemeyi unutuyoruz :P En son eklenenler şöyle:

* Yaşlı Wolverine’in kıyamet sonrası bir dünyada geçen maceraları “Savaş Alanları!” adlı yeni ciltle kaldığı yerden devam ediyor! Ben de atladım atının terkisine, düştüm onunla birlikte yollara - İhtiyar Logan: Başka Bir Gelecekten Gelen Adam (http://kayiprihtim.com/inceleme/ihtiyar-logan-baska-bir-gelecekten-gelen-adam/)

* Türker "estorn" Beşe, animesiyle kendisine hatırı sayılır bir hayran kitlesi edinen One Punch Man’in mangasını sizler için inceledi! One Punch Man: Tek Yumrukla Bol Eğlence (http://kayiprihtim.com/inceleme/one-punch-man-tek-yumrukla-bol-eglence/)

* Burak "zehir" Mermer, Mary Doria Russell’ın En İyi Roman dalında British Science Fiction Association ve Arthur C. Clarke ödülleri alan ilk romanı Serçe'yi inceledi. Serçe: Yaban Diyarlarda Tanrıyı Aramak (http://kayiprihtim.com/inceleme/serce-yaban-diyarlarda-tanriyi-aramak/)

* Son olarak yine ben, yine bir çizgi roman :) Batman Hush: Sargılar Her Zaman Yara Sarmaz (http://kayiprihtim.com/inceleme/batman-hush-sargilar-her-zaman-yara-sarmaz/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 11 Ocak 2017, 08:18:58
Bir ilke imza attık! İthaki'nin 20 Ocak'ta çıkaracağı Kül Dağı'ndaki Kütüphane adlı hasta ruhlu eserden 25 tane erken baskı çıkarması ve bunları dağıttığı kişilerden biri de biz olmamız üzerine, kitabın çıkmasından tam 10 gün önce eseri bendeniz inceledim :) Ortaya da Kül Dağı’ndaki Kütüphane: O da Neydi Öyle? (http://kayiprihtim.com/inceleme/kul-dagindaki-kutuphane-o-da-neydi-oyle/) adlı inceleme çıktı.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 15 Ocak 2017, 17:29:13
Neil Gaiman'ın en sevilen öykülerinden Partilerde Kızlarla Nasıl Konuşulur?'un çizgi roman uyarlamasını bendeniz inceledim. Çizgi romanın suluboya ustaları, Güngezgini ile Ve: Öyküler'in arkasındaki çizer ve zihinler olan Moon ile Ba ikizlerinin elinden çıkma bu uyarlama üzerine hemen şurada gevezelik ediyorum:
Partilerde Kızlarla Nasıl Konuşulur? – Galaksideki Bütün Kızlar İçin Kural Aynı Aslında (http://kayiprihtim.com/inceleme/partilerde-kizlarla-nasil-konusulur-galaksideki-butun-kizlar-icin-kural-ayni-aslinda/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 24 Ocak 2017, 20:44:52
Sırp yazar Zoran Zivkovic’e 2003 yılında Dünya Fantezi Ödülü’nü kazandıran “Başka Zaman Kütüphaneleri (http://kayiprihtim.com/inceleme/baska-zaman-kutuphaneleri-sirp-edebiyatindan-bir-kutuphane-fantastigi/)”ni inceledik.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 28 Ocak 2017, 17:54:06
Bahri Doğukan Şahin, Margaret Atwood'un kült distopyasını inceledi - Bir Meta Unsuru Olarak Kadın: Damızlık Kızın Öyküsü (http://kayiprihtim.com/inceleme/bir-meta-unsuru-olarak-kadin-damizlik-kizin-oykusu/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 28 Ocak 2017, 17:56:02
Hazal "Fırtınakıran" Çamur'un kaleminden, Delidolu Yayınları'ndan çıkan ve hayli iddialı bir distopik eser olan "Cesurlara Davet" incelemesi yayında - Cesurlara Davet: Deneysel ve Edebi Bir Distopya (http://kayiprihtim.com/inceleme/cesurlara-davet-deneysel-ve-edebi-bir-distopya/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 29 Ocak 2017, 18:58:23
Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu, Taner Güler imzalı Supra Serisi'nin ilk kitabı Bir Parçacık Sonsuzluk'u sizler için inceledi - Supra: Sonsuzluktan Kopan Bir Parça (http://kayiprihtim.com/genel/supra-sonsuzluktan-kopan-bir-parca/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 31 Ocak 2017, 18:59:46
Hazal "Fırtınakıran" Çamur on günlerde adından sıkça söz ettiren feminist distopya "Kusursuzlar"ı inceledi ve hem vermek istenen mesajları irdeledi hem de ülkemizde feminizm denince ne anlaşıldığına, kadına ve genç kızlara ne kadar değer verildiğine değindi. Arada çuvaldızı hemcinslerine batırmaktan da geri kalmadı - Kusursuzlar: Mükemmel Kabuslarda Uyuyan Kadınlar (http://kayiprihtim.com/inceleme/kusursuzlar-mukemmel-kabuslarda-uyuyan-kadinlar/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 02 Şubat 2017, 19:17:18
Yazarlarımızdan Türker "estorn" Beşe(r),[*] ;D[/*] The Walking Dead serisinin yaratıcısı Robert Kirkman'ın kaleminden çıkan, efsane olmaya aday yeni çizgi romanı Outcast'i inceledi - Outcast: Sürgünlerin Dünyasında Başka Bir Sürgün’ün Hikayesi (http://kayiprihtim.com/inceleme/outcast-surgunlerin-dunyasinda-baska-bir-surgunun-hikayesi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 03 Şubat 2017, 20:02:56
"Canavarın Çağrısı" ile gönüllerimizi çalan usta yazar Patrick Ness'in büyük hayranı Hazal "Fırtınakıran" Çamur, yazarın dilimize çevrilen son kitabı "Biz, Ölümlüler"i neden beğenmediğini anlattı - Biz, Ölümlüler: Oldu mu Şimdi? (http://kayiprihtim.com/inceleme/biz-olumluler-oldu-mu-simdi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 06 Şubat 2017, 19:07:09
Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu, Fırat Yaşa'nın çizgileriyle hayat bulan Tepe'yi, çizerin başka bir çalışması olan Avcı Nun'la karşılaştırarak inceledi. Doğayla kurduğumuz bağları irdelerken, anaerkil ve ataerkil toplumlar üzerine çarpıcı tespitler barındıran bu iki eseri keşfederken bizlere katılıp renklerin arasında kaybolmaya davetlisiniz. - Tepe: Avcı Nun’un İzinde Bir Çizgi Yolculuk (http://kayiprihtim.com/inceleme/tepe-avci-nunun-izinde-bir-cizgi-yolculuk/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 07 Şubat 2017, 20:16:22
Okan Akıncı, ülkemizde Uzay Yolcuları adıyla gösterime giren, başrollerini Jennifer Lawrence ve Chris Pratt’ın paylaştığı Passengers adlı bilimkurgu filmini inceledi - Passengers: Uzay Gemisinde Romantizm (http://kayiprihtim.com/inceleme/passengers-uzay-gemisinde-romantizm/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 08 Şubat 2017, 19:23:39
Türker "estorn" Beşe, Baudelaire yetimlerinin üzücü, kırıcı, trajik ve talihsiz hikayesinin Netflix'te yayınlanan yeni sezonunu inceledi - Talihsiz Serüvenler Dizisi: Bu Kadar Trajedi de Fazla Ama! (http://kayiprihtim.com/inceleme/talihsiz-seruvenler-dizisi-bu-kadar-trajedi-de-fazla-ama/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 11 Şubat 2017, 19:03:24
Yıllar önce Spawn’la tanışmamıza vesile olan Arkabahçe Yayıncılık, cehennem kaçkını anti-kahramanımızı seneler sonra tekrar dilimize kazandırdı. Biz de bunun şerefine ilk cildini hem inceledik hem de eskisiyle kıyasladık - Spawn: Cehennemden Dönen Asi Tohum (http://kayiprihtim.com/inceleme/spawn-cehennemden-donen-asi-tohum/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 14 Şubat 2017, 00:21:44
Bugün, Amerika ile aynı aynda ülkemizde de raflara gelecek olan ve Mark Twain'ın ardından ironik edebiyatın temsilcisi olmuş George Saunders'ın "Arafta"sını inceledik!

Öykücü kimliğiyle pek çok ödül almış Saunders, bu defa bir roman yazdı. Ama bir de üzerine roman türüne yeni bir soluk getirdi. Biz de Delidolu ailesinin bir jestiyle kitabı raflara gelmeden önce okuduk, inceledik!
Hazal Çamur, romanı tüm detaylarıyla irdeledi - Arafta: Benden Selam Söyleyin Araftaki Tüm Aşklarıma (http://kayiprihtim.com/inceleme/arafta-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 20 Şubat 2017, 20:14:41
Astık çifte kılıcımızı sırtımıza, çevirisini hasretle beklediğimiz Witcher Serisi’nin ilk kitabı Son Dilek’i enine boyuna inceledik. Önsözde adının yer aldığına hâlâ inanamayan M. İhsan Tatari'nin (benim o, valla...) kaleminden! Witcher: Son Dilek – Her Efsanenin Bir Başlangıcı Vardır (http://kayiprihtim.com/inceleme/witcher-son-dilek-her-efsanenin-bir-baslangici-vardir/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 24 Şubat 2017, 00:42:44
M. İhsan Tatari denen o herif gene uslu durmamış, bu sefer Silver Surfer'ı son yolculuğuna uğurladığımız, anlamlı mesajlarla dolu şu duygusal çizgi romanı incelemiş: Silver Surfer: Ağıt – Bir Veda Senfonisi (http://kayiprihtim.com/inceleme/silver-surfer-agit-bir-veda-senfonisi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 28 Şubat 2017, 20:51:36
Çevirmenin Çemberi köşemizde bu kez Arrival filmine esin kaynağı olan Geliş’i konuk ediyoruz. M. İhsan Tatari, kitabın çeviri macerasını anlattı. - Çevirmenin Çemberi: Geliş (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/cevirmenin-cemberi-gelis/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 02 Mart 2017, 19:26:41
Aramızdaki en azılı Neil Gaiman hayranlarından biri olan A. Orçun "Fiddler" Can, yazarın eserlerini okumak isteyen ama nereden başlaması gerektiğini bilemeyenler için (siz hariç Bülent Bey  :D ) kaleme aldı: "Neil Gaiman Okuma Sırası (http://kayiprihtim.com/dosya/neil-gaiman-okuma-sirasi/)"
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 04 Mart 2017, 19:29:54
Şamanizm, Simya ve Game of Thrones adlı yeni yazı dizimiz yayında. Daenerys Targayen'in ya da namı diğer Khaleesi’nin bir şaman olabileceğini hiç düşündünüz mü? Eğer cevabınız hayırsa sizi Mümin Can tarafından kaleme alınan ilk bölümüne (http://kayiprihtim.com/inceleme/samanizm-simya-ve-game-of-thrones-1-daenerys-targaryen/) davet ediyoruz
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 05 Mart 2017, 20:01:55
Okan Akıncı, eski dost Wolverine'in son macerası niteliğindeki Logan'ı gitti, izledi ve bizler için inceledi - Logan: Her Şeyin Sonu mu, Yoksa Yeni Bir Başlangıç mı? (http://kayiprihtim.com/inceleme/logan-her-seyin-sonu-mu-yoksa-yeni-bir-baslangic-mi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 08 Mart 2017, 17:43:09
Çizgi roman araştırmacısı Ümit Kireççi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için kaleme aldı: Kadın Cinayetinden Doğan Kahraman: Wonder Woman
(http://kayiprihtim.com/inceleme/kadin-cinayetinden-dogan-kahraman-wonder-woman/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 13 Mart 2017, 20:36:14
Beyza "Black Helen" Taşdemir, Shida Bazyar’ın kaleminden çıkan ve İran Devrimi'ni konu alan ödüllü romanı inceledi - Geceleri Sessizdir Tahran: İran Devrimi’nin Parçaladığı Hayatların Hikayesi (http://kayiprihtim.com/inceleme/geceleri-sessizdir-tahran-iran-devriminin-parcaladigi-hayatlarin-hikayesi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 14 Mart 2017, 19:15:15
Çevirmenin Çemberi köşemizin yeni konuğu, Avatar: Son Havabükücü esintileri taşıyan "Hava Uyanıyor." Yaprak Onur kitabın çeviri hikâyesini sizler için anlattı - Çevirmenin Çemberi: Hava Uyanıyor (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/cevirmenin-cemberi-hava-uyaniyor/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 15 Mart 2017, 19:55:38
Onur "DarLy OpuS" Selamet, Pulitzer Ödüllü kazanan Amerikan yazar John Cheever’ın Delidolu Kitap'tan çıkan “Güz Nehri ve Daha Önce Derlenmemiş Diğer Hikâyeler” adlı derlemesini inceledi: John Cheever’ın Güz Nehri’nde Yıkanmak İçin En Doğru Yaştayım (http://kayiprihtim.com/inceleme/john-cheeverin-guz-nehrinde-yikanmak-icin-en-dogru-yastayim/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 16 Mart 2017, 19:23:24
M. İhsan Tatari (o ben oluyorum galiba sanırsam zannımca), Arrow dizisine ilham kaynağı olan ve Starfish Adası'nda yaşanan olayları etraflıca anlatan Green Arrow: İlk Yıl için kahramanın tarihçesinden tutun da çevirisine dek detaylı bir inceleme kaleme aldı(m): Green Arrow İlk Yıl: Zümrüt Okçu’nun Yeniden Doğuşu (http://kayiprihtim.com/inceleme/green-arrow-ilk-yil-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 17 Mart 2017, 19:40:28
Farz edin ki her kapının gizemli bir odaya açılmasını sağlayan bir anahtarınız var. Bir de bu odadan istediğiniz herhangi bir yere ulaşabiliyorsunuz.... Ne yaparsınız?

Setenay Karaçay'la 2006'nın en iyi dizilerinden The Lost Room'a nostaljik bir bakış attık - The Lost Room: Kıymeti Bilinmemiş Bir Gizli Cevher (http://kayiprihtim.com/inceleme/the-lost-room-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 18 Mart 2017, 19:09:44
Korku ve gerilim edebiyatımızın son dönemlerindeki yetkin kalemlerinden Onat Bahadır’ın son kitabı Yaklaşan Dip'e detaylı bir bakış atıyoru(m)z. Battaniyelerimizin altından… Yaklaşan Dip: Derinlerde Gizlenen Ürkünç Öyküler (http://kayiprihtim.com/inceleme/yaklasan-dip-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: tormund - 18 Mart 2017, 19:31:42
Çok güzel bir inceleme olmuş İhsan abi. Kalemine sağlık. Okuma listeme ekleyeceğim kitabı.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 19 Mart 2017, 13:03:15
Çok güzel bir inceleme olmuş İhsan abi. Kalemine sağlık. Okuma listeme ekleyeceğim kitabı.

Teşekkürler Yasin. Çok mutlu etti yorumun beni, pek ilgi görmedi diye üzülüyordum. Çok sağ ol, umarım beğenirsin ^^
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 27 Mart 2017, 20:43:28
Başrollerini Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal ve Rebecca Ferguson'ın paylaştığı Hayat (Life) beyazperdede boy göstermeye başladı. Beyza "Black Helen" Taşdelen (ahenge gel) Alien'ın yeni filminden önce bir ara sıcak havası veren bu yapımı bir de biz mercek altına yatırdı: Hayat: Uzayda Yaşam Olduğunu Kanıtlarken Ne Ters Gidebilir Ki? (http://kayiprihtim.com/inceleme/hayat-incelemesi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 01 Nisan 2017, 00:23:06
Türker "estorn" Beşe, fantastik edebiyatımızın yeni yazarlarından Murat Dural'ın kaleme aldığı Kibrit Ev'i inceledi - Kibrit Ev: Yerli Fantastikte Aranan Kan Bulundu! (http://kayiprihtim.com/inceleme/kibrit-ev-inceleme/)


Sitemiz yazarlarından A. Orçun "Fiddler" Can, çevirisini üstlendiği “Goblin Kral” kitabının çeviri sürecini kaleme aldı - Çevirmenin Çemberi: Goblin Kral (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/cevirmenin-cemberi-goblin-kral/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: magicalbronze - 02 Nisan 2017, 02:48:54
Sitemiz yazarlarından Cemalettin Sipahioğlu, 14 Şubat'ta İthaki Yayınları'ndan çıkan, 14 yazar ve 14 öyküden oluşan Aşkın Karanlık Yüzü derlemesini inceledi! - Aşkın Karanlık Yüzü: Aşk Masallarına Bir de Bu Açıdan Bakın (http://kayiprihtim.com/inceleme/askin-karanlik-yuzu-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 03 Nisan 2017, 19:38:00
Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu durmuyordu, yazıyordu! Şimdi de hazır Ghost in the Shell filmi vizyona girmişken Animelerde Karşılaşabileceğiniz Tekno-Kadınlar (http://kayiprihtim.com/dosya/animelerdeki-tekno-kadinlar/)ı listeliyor bize.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 03 Nisan 2017, 20:00:36
Biri Bay Karamsar'ı durdursun! (Yalan)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Mr.Sakal - 03 Nisan 2017, 21:11:01
Öncelikle Bay Karamsar'ı tebrik ederim. Gerçekten de bu alandaki bilgi birikimi oldukça iyi fakat şu iki noktaya da değinmeliyim. Motoko'nun kim olduğunu yazarken dizisindeki kişiliğini dikkate almışsınız fakat farklı evrenlerde farklı kişilikleri olduğuna değinmemişsiniz. Bence o evrenlerdeki kişiliklerinden de bahsetmeli ya da en azından farklı kişiliklere sahip olduğuna değinmeliydiniz. Mesela çocukluğundan beri cyborg olduğunu söylemişsiniz fakat filminde o bir android. En azından ben öyle görmüştüm. Arise'de ise doğuştan cyborg. Bunlara değinilmesi daha iyi olurmuş.

İkinci demek istediğim ise Megazone 23 ile alakalı. Bu biraz kişiden kişiye değişebilecek birşey fakat bence spoiler vermişsiniz. O evrenin aslında ne olduğu oldukça vurucu bir şekilde açıklanıyordu. Bence o evrenin aslında ne olduğunu açıklamamanız daha iyi olurdu.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Bay_Karamsar - 04 Nisan 2017, 11:51:27
Cemalettin "Bay Karamsar Sipahioğlu durmuyordu, yazıyordu!
...yazıyordu ve bitmiyordu :D
Biri Bay Karamsar'ı durdursun! (Yalan)
Lütfen nazar değdirmeyin :D

Öncelikle Bay Karamsar'ı tebrik ederim. Gerçekten de bu alandaki bilgi birikimi oldukça iyi...

Açık yüreklilikse söyleyebilirim ki, birikimimin iyi olduğu söylenemez. Eh, değindiğiniz hususlar da bunun ispatı aslında :)

Yazıda sadece TV serilerindeki Motoko'dan bahsettiğimiz eklenebilir. Megazone 23 için tanıtım kısmında küçük bir değişikliğe gidebilir belki.
Başlık: Goblin Kral İncelemesi Yayında!
Gönderen: mit - 10 Nisan 2017, 20:07:40
Bir zamanlar ezip hor gördüğünüz o yarı elf - yarı goblin çocuk var ya... İşte şimdi imparator oldu! Hugo ve Nebula'ya aday olan, Locus ödülünü kucaklayan, steampunk soslu, bol saray entrikalı Goblin Kral'ı A. Orçun "Fiddler" Can çevirdi, İthaki Yayınları bastı, Hazal "Fırtınakıran" Çamur inceledi, mit de hani bana, hani bana dedi.

Goblin Kral: Çok Yaşa (Yarı) Goblin Kral! (http://kayiprihtim.com/inceleme/goblin-kral-inceleme/)

Ayrıca (Duyurmamışım, ayıp etmişim):

Türker "estorn" Beşe, gündemin yeni bombası TRT Arşiv'de yer alan edebiyatla ilgili birbirinden güzel video ve programları sizler için derledi.

TRT Arşiv’de Mutlaka Göz Atmanız Gereken 6 Edebiyat Programı (http://kayiprihtim.com/dosya/trt-arsivde-mutlaka-goz-atmaniz-gereken-6-edebiyat-programi/)

Burak "Marius" İpek, korku edebiyatının kült isimlerinden H. P Lovecraft hakkında bilmiyor olabileceğiniz bazı bilgileri tüm cesaretini toplayarak battaniyesinin altında derledi.

H.P. Lovecraft Hakkında Bilmiyor Olabileceğiniz 12 Şey (http://kayiprihtim.com/dosya/lovecraft-hakkinda-bilmiyor-olabileceginiz-12-sey/)
Başlık: Tarihi-fantastik türündeki "Bir Yeniçeri Masalı"nı inceledik!
Gönderen: mit - 11 Nisan 2017, 19:11:11
Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu durmuyordu, yazıyordu! (Deja vu?) Bu kez alternatif bir Osmanlı dönemini fantastik edebiyatla birleştiren, bizleri kadın yeniçerimiz Yosma Hatun'la buluşturan Bir Yeniçeri Masalı'nı kaleme aldı.

Bir Yeniçeri Masalı: Alternatif Tarihle Fantastiğin Kesişimi (http://kayiprihtim.com/inceleme/bir-yeniceri-masali-inceleme/)
Başlık: Şamanizm, Simya ve Game of Thrones #2
Gönderen: mit - 12 Nisan 2017, 20:13:59
Mümin Can, Şamanizm, Simya ve Game of Thrones yazı dizisine bu kez kara bahtlı, kem talihli karakterimiz Jon Snow'u konuk ediyor:

Şamanizm, Simya ve Game of Thrones 2: Jon Snow (http://kayiprihtim.com/inceleme/samanizm-simya-ve-game-of-thrones-2/)
Başlık: "Bitmeyen Savaş"ın Karşılaştırmalı İncelemesi Yayında
Gönderen: mit - 14 Nisan 2017, 18:33:53
Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu durmuyordu, yazı... Tamam tamam, sustum :) Sevgili Bay Karamsar bu sefer de İthaki Bilimkurgu Klasikleri'nden çıkan Bitmeyen Savaş'ı hem inceledi hem eski baskısıyla karşılaştırdı hem de Yıldız Gemisi Askerleri ve Yaşlı Adamın Savaşı'yla arasındaki benzerlikleri masaya yatırdı. Yetmedi, serinin devam kitapları ve sinema-televizyon uyarlamaları hakkında da bilgiler verdi. İddia ediyoruz, bundan detaylı incelemesini zor bulursunuz.

Bitmeyen Savaş: Yaşlı Olmayan Adamın Savaşı (http://kayiprihtim.com/inceleme/bitmeyen-savas-inceleme/)
Başlık: Korku Yazmanın 7 İpucu
Gönderen: mit - 22 Nisan 2017, 21:02:40
Korku hikâyesi yazmanın metodu var mıdır? Okur nasıl ürkütülür? Hepsinin cevabı Mehmet Berk "wyern" Yaltırık'ın hazırladığı bu kısa ama güzel ipuçlarıyla dolu mini makalede!

Korku Yazmanın 7 İpucu (http://kayiprihtim.com/dosya/korku-yazmanin-7-ipucu/)
Başlık: Çevirmenin Çemberi: Taşradan Öyküler
Gönderen: mit - 23 Nisan 2017, 21:14:50
Çevirmenin Çemberi köşemize yeni bir isim katıldı! Tudem yayınlarından çevirmen ve editör Şirin Etik, hem çevirdiği son kitap olan Taşradan Öyküler'i hem de Shaun Tan'ın en az çizerliği kadar iyi bir yazar olduğunu anlatıyor.

Çevirmenin Çemberi: Taşradan Öyküler (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/cevirmenin-cemberi-tasradan-oykuler/)
Başlık: Yazarının Kaleminden: M4Y4 Nesil
Gönderen: mit - 02 Mayıs 2017, 21:30:31
"Yazarının Kaleminden" adlı yeni köşemizin ilk yazısı sizlerle. M4Y4: Nesil'in yazarı Ş. Yüksel Yılmaz kitabının yazım hikâyesini ve bu dönemde karşılaştığı güçlükleri anlatıyor.

Yazarının Kaleminden: M4Y4 Nesil (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/yazarinin-kaleminden-m4y4-nesil/)
Başlık: Sosyal medyayı taşlayan The Circle filmini inceledik
Gönderen: mit - 06 Mayıs 2017, 15:51:06
Okan Akıncı, Dave Eggers'ın aynı adlı romanından uyarlanan ve başrollerini Emma Watson ile Tom Hanks’in paylaştığı The Circle (Çember) filmini inceledi.

The Circle ve Düşündürdükleri (http://kayiprihtim.com/inceleme/the-circle-inceleme/)


Başlık: Yazarının Kaleminden: Yedikuleli Mansur
Gönderen: mit - 09 Mayıs 2017, 17:47:41
Yazar, tarihçi ve Kayıp Rıhtım'ın gedikli üyesi Mehmet Berk "wyern" Yaltırık, çok ses getiren tarihi-fantastik romanı Yedikuleli Mansur'un yazım hikâyesini anlattı.

Yazarının Kaleminden: Yedikuleli Mansur (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/yazarinin-kaleminden-yedikuleli-mansur/)
Başlık: Alien ve Çizgi Romanın Göbeğinden Çıkışı
Gönderen: mit - 11 Mayıs 2017, 18:26:57
Ümit Kireççi'den Alien filminin genç bir dimağı nasıl zehirlediğine, çizgi romanlara ve çıyanlara dair yarı eğlenceli yarı travmatik bir yazı: Alien ve Çizgi Romanın Göbeğinden Çıkışı (http://kayiprihtim.com/haberler/cizgi-roman-manga/alien-ve-cizgi-romanin-gobeginden-cikisi/)
Başlık: Alien: Covenant - İnceleme
Gönderen: mit - 14 Mayıs 2017, 22:55:24
Alien, öyle bir yaratık ki sizde hem korku ve tiksinti duyguları uyandırır hem de sizi kendisine aşık eder. Okan Akıncı, serinin son filmi olan Alien: Covenant'ı inceledi ve önceki filmlerle karşılaştırdı.

Alien: Covenant – Eski Dost Yeniden Bizlerle (http://kayiprihtim.com/inceleme/alien-covenant-eski-dost-yeniden-bizlerle/)
Başlık: Çevirmenin Çemberi: Jane Eyre
Gönderen: mit - 15 Mayıs 2017, 19:49:22
Bu kez köşemizde sevilen çevirmen Arzu Altınanıt'ı ağırlıyoruz. Kendisi unutulmaz başyapıt Jane Eyre'ı tekrar Türkçeye kazandırırken yaşadıklarını ve karşılaştığı zorlukları anlatıyor.

Çevirmenin Çemberi: Jane Eyre (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/cevirmenin-cemberi-jane-eyre/)
Başlık: 10’dan Geriye Say - İnceleme
Gönderen: mit - 16 Mayıs 2017, 19:33:21
Bir düşünün... Ölmek üzeresiniz ve her şeyi çözebilmek için sadece 10 dakikanız var. Ardından ölmek üzere olan başka bir bedene geçeceksiniz. Ne yapardınız? Ş. Yüksel Yılmaz, Hakan Urgancı'nın nefes kesici aksiyon romanını sizler için inceledi.

10’dan Geriye Say: Nefes Kesici Bir Aksiyona Hazırlanın (http://kayiprihtim.com/inceleme/10dan-geriye-say-nefes-kesici-bir-aksiyona-hazirlanin/)
Başlık: M4Y4: Nesil – İnceleme
Gönderen: mit - 18 Mayıs 2017, 19:49:19
M4Y4'ün hikâyesi tüm heyecanıyla devam ediyor. Akılda kalan sorular cevap buluyor. Yazar Ş. Yüksel Yılmaz ise sadece öyküsünü değil, kendisini de bir adım öteye taşıyor. Okan Akıncı inceledi.

M4Y4: Nesil – Cevapsız Bütün Sorulara (http://kayiprihtim.com/inceleme/m4y4-nesil-inceleme/)
Başlık: Çevirmenin Çemberi: Renkli Göğün Altında
Gönderen: mit - 19 Mayıs 2017, 19:59:30
Başarılı çevirmen Yaprak Onur, Vahşi Batı'daki iki genç kızın sıra dışı dostluk hikâyesini konu alan "Renkli Göğün Altında"yı çevirirken karşılaştığı zorlukları anlattı.

Çevirmenin Çemberi: Renkli Göğün Altında (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/cevirmenin-cemberi-renkli-gogun-altinda/)
Başlık: Son Nöbet: Rus Fantastiği Bir Başkadır (İnceleme)
Gönderen: mit - 22 Mayıs 2017, 19:45:46
M.[*]Mazlum[/*] İhsan Tatari, Gece Nöbeti’yle başlayan karanlık şehir fantastiği serisin son kitabını inceledi. "Son Nöbet" yine soluk soluğa okunacak, eğlenceli bir okuma deneyimi sunuyor. İncelemesi bir tık uzağınızda...

Son Nöbet: Rus Fantastiği Bir Başkadır (http://kayiprihtim.com/inceleme/son-nobet-inceleme/)
Başlık: Kayıp Köşeler'de Bu Hafta
Gönderen: mit - 25 Mayıs 2017, 20:09:56
Mümin Can, sevilen yazı dizisinin üçüncü bölümüyle karşımızda:

Şamanizm, Simya ve Game of Thrones 3: Brandon Stark (http://kayiprihtim.com/inceleme/samanizm-simya-ve-game-of-thrones-3-brandon-stark/)


Murat S. Dural​ yazarlık macerasına nasıl atıldığını ve Kibrit Ev adlı kitabında yer alan hikâyelerin çıkış noktalarını eğlenceli bir üslupla anlattı:

Yazarının Kaleminden: Kibrit Ev (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/yazarinin-kaleminden-kibrit-ev/)
Başlık: Yüksek Şatodaki Adam - Dizi İnceleme
Gönderen: mit - 26 Mayıs 2017, 19:56:12
Burak "Marius" İpek, Obergruppenführer John Smith karakterine aşkını ilan et... eee, şey... Philip K. Dick'in "Yüksek Şatodaki Adam" adlı eserinden uyarlanan dizinin ilk sezonunu sizler için inceledi.

Yüksek Şatodaki Adam: Son Yılların En İyisi Dizisi Mi? (http://kayiprihtim.com/inceleme/yuksek-satodaki-adam-inceleme/)
Başlık: Kasırga ve Yabanmersinleri
Gönderen: mit - 29 Mayıs 2017, 19:44:08
Hazal "Fırtınakıran" Çamur, incelemelerle sahalara döndü. Notos ve Sarnıç gibi dergilerde boy gösteren Çiyil Kurtuluş’un yerli öykücülüğümüzün tatlı bir örneği olan "Kasırga ve Yabanmersinileri" adlı kitabını sizler için inceledi.

Kasırga ve Yabanmersinleri: Aralarına Salınım Hareketi Saklı Öyküler (http://kayiprihtim.com/inceleme/kasirga-ve-yabanmersinleri-inceleme/)
Başlık: Ben, Efsane: Bir Efsaneyi Sevmemek
Gönderen: mit - 30 Mayıs 2017, 19:21:02
Bülent "Periyodik Neşriyat" Özgün, Richard Matheson'ın efsanevi romanı "Ben, Efsane!"yi inceledi. Ama filmin ateşli bir hayranı olarak okuduklarından pek memnun kalmadı. Neden mi? İşte orası incelememizde saklı...

Ben, Efsane: Bir Efsaneyi Sevmemek (http://kayiprihtim.com/inceleme/ben-efsane-bir-efsaneyi-sevmemek/)
Başlık: Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı - İnceleme
Gönderen: mit - 01 Haziran 2017, 20:13:09
Okan Akıncı, Karayip Korsanları serisinin beşinci filmi olan Salazar’ın İntikamı'nı inceledi. Ama ne yazık ki gördüklerinden pek memnun kalmadı...

Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı – Bu Sularda Yeni Bir Şey Yok (http://kayiprihtim.com/inceleme/karayip-korsanlari-salazarin-intikami-inceleme/)
Başlık: Alper Canıgüz - Kan ve Gül (İnceleme)
Gönderen: mit - 03 Haziran 2017, 19:32:01
Hazal "Fırtınakıran" Çamur, Alper Canıgüz'ün son kitabı Kan ve Gül'ü inceledi. Eğer ki Türk edebiyatına karşı önyargılarınız varsa, çeviri eserler dışında kitap okumuyorsanız, işte aradığınız yazar, işte kitabı.

Kan ve Gül: Bu Şarkıyı Siz de Biliyorsunuz (http://kayiprihtim.com/inceleme/kan-ve-gul-bu-sarkiyi-siz-de-biliyorsunuz/)
Başlık: Çevirmenin Çemberi: Ender’in Gölgesi
Gönderen: Fırtınakıran - 06 Haziran 2017, 09:46:29
M. İhsan "mit" Tatari, Ender'in Gölgesi'nin çeviri macerasını yine eğlenceli, yine bir oturuşta okunan ve yine bilgilendirici bir yazıyla Çevirmenin Çemberi (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/cevirmenin-cemberi-enderin-golgesi/#comment-3342922766) köşemizde anlattı.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: erenemre - 10 Haziran 2017, 06:18:33
Çevirmenin Çemberi yazıları neden bu kadar hoşuma gidiyor tam çözemedim. Her seferinde görür görmez okuyorum. Herhalde işin mutfağını görmek güzel oluyor. Bir de çevirmesi imkânsız gibi duran kelime oyunlarına filan bulunan yaratıcı çözümleri görmek her türlü bulmacadan keyifli oluyor. Düzgün çeviri yapmak için saç baş yolmakta olan çevirmenlere karşı bir art niyetim yok yanlış anlaşılmasın  :).
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 10 Haziran 2017, 14:50:52
Oley! Bunu duyduğuma çok mutlu oldum. Köşeye katkıda bulunan tüm süpürge saçlı çevirmen dostlarım adına teşekkürler :)
Başlık: Tekme Tokatlı Şehir Rehberi İncelemesi
Gönderen: mit - 10 Haziran 2017, 23:41:15
Hazal "Fırtınakıran" Çamur, ödüllü öykücü Mevsim Yenice'nin ilk kitabı "Tekme Tokatlı Şehir Rehberi"ni inceledi.

Tekme Tokatlı Şehir Rehberi: Bu Gelen Y Kuşağı’nın Ayak Sesleri (http://kayiprihtim.com/inceleme/tekme-tokatli-sehir-rehberi-inceleme/)
Başlık: Ay Işığını İçen Kız - İnceleme
Gönderen: mit - 11 Haziran 2017, 20:47:53
Hazal "Fırtınakıran" Çamur, bu yılki Locus Ödülleri'ne aday olma başarısı gösteren ve merak uyandırıcı konusuyla hayli dikkat çeken Ay Işığını İçen Kız'ı inceledi.

Ay Işığını İçen Kız: O Son Yudumu Almayacaktın (http://kayiprihtim.com/inceleme/ay-isigini-icen-kiz-inceleme/)
Başlık: Kaplan! Kaplan! - İnceleme
Gönderen: mit - 14 Haziran 2017, 18:32:11
Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu, Alfred Bester'ın İthaki Bilimkurgu Klasikleri serisinden çıkan efsanevi eseri Kaplan! Kaplan!'ı inceledi. Yetmedi, çeviri karşılaştırması yaptı. O da yetmedi, kitapla ilgili birbirinden ilginç anektotlar sundu.

İncelemeye jauntlamak için:

Kaplan! Kaplan!: Yıkımdan Sonra İntikama Giden Adam (http://kayiprihtim.com/inceleme/kaplan-kaplan-yikimdan-sonra-intikama-giden-adam/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: - 14 Haziran 2017, 21:25:33
Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu, Alfred Bester'ın İthaki Bilimkurgu Klasikleri serisinden çıkan efsanevi eseri Kaplan! Kaplan!'ı inceledi. Yetmedi, çeviri karşılaştırması yaptı. O da yetmedi, kitapla ilgili birbirinden ilginç anektotlar sundu.

Muazzam bir inceleme olmuş. Çok emek sarf edilmiş. Romana aşığım ben ama sondaki notlarda bahsedilenlerin çoğunu bilmiyorum. Çeviri karşılaştırması benim aklımdaydı ama siz önce davranmışsınız. Ellerinize sağlık Cemalettin Bey. Sayenizde daha çok okura ulaşacak bu muhteşem roman.
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Bay_Karamsar - 14 Haziran 2017, 23:16:30
Ellerinize sağlık Cemalettin Bey. Sayenizde daha çok okura ulaşacak bu muhteşem roman.

Umarım belirttiğiniz gibi daha çok okura ulaşmasına yardımcı olur :-[ Kitabın bilimkurgusal anlayışına takılıp diğer güzelliklerinin fark edilememesi olmaz umarım :-\
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: - 15 Haziran 2017, 17:25:28
Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu, Alfred Bester'ın İthaki Bilimkurgu Klasikleri serisinden çıkan efsanevi eseri Kaplan! Kaplan!'ı inceledi. Yetmedi, çeviri karşılaştırması yaptı. O da yetmedi, kitapla ilgili birbirinden ilginç anektotlar sundu.

İncelemeye jauntlamak için:

Kaplan! Kaplan!: Yıkımdan Sonra İntikama Giden Adam (http://kayiprihtim.com/inceleme/kaplan-kaplan-yikimdan-sonra-intikama-giden-adam/)

Jauntlamak? Bester ile yeni tanıştım Asker Kaçağı seçkisi sayesinde. Inceleme ve kitap daha yakından tanıtacak diye düşündüm :D
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Haziran 2017, 08:00:30
Jauntlamak kitap için geçen bir tabir :) Kitapta önemli bir yer tutuyor. Zaten Bay Karamsar'ın incelemesi de epey bilgilendirici.
Başlık: Çember: Büyük Birader Zorla Yapacağına Hepimiz İsteyerek Yapsak Nasıl Olur?
Gönderen: mit - 16 Haziran 2017, 18:20:38
Türker "estorn" Beşe, sosyal medyayı eleştiren ve hepimizin modern bir Büyük Birader hâline geldiğini vurgulayan "Çember"i sizler için inceledi.

Çember: Büyük Birader Zorla Yapacağına Hepimiz İsteyerek Yapsak Nasıl Olur? (http://kayiprihtim.com/inceleme/cember-inceleme/)


Başlık: Oblomov: Bir Yaşam Tarzı Olarak Oblomovluk
Gönderen: mit - 18 Haziran 2017, 18:25:58
Okan Akıncı, Rus yazar Gonçarov’un hem sıra dışı hem de çok gerçekçi olan, insanı kendisiyle yüzleştiren klasik eseri Oblomov’u etraflıca inceledi.

"Oblomov hayali bir karakter değil, hepimizin içinde ondan bir parça var."

Oblomov: Bir Yaşam Tarzı Olarak Oblomovluk (http://kayiprihtim.com/inceleme/oblomov-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: - 19 Haziran 2017, 14:53:08
Jauntlamak kitap için geçen bir tabir :) Kitapta önemli bir yer tutuyor. Zaten Bay Karamsar'ın incelemesi de epey bilgilendirici.

Teşekkür ederim, Hazal hanım. :)
Başlık: Çevirmenin Çemberi: Kuzeyin Derinliklerine Giden Dar Yol
Gönderen: mit - 19 Haziran 2017, 19:54:15
"İyi bir kitap kendini bir daha okutur. Muhteşem bir kitap ise kendi ruhunuzu bir daha okutur."

Kemal "Everfever" Küçükgedik, Man Booker Ödüllü "Kuzeyin Derinliklerine Giden Dar Yol" kitabına nasıl âşık olduğunu, çevirisini neden kimselere kaptırmadığını ve bu süreçte yaşadığı zorlukları anlattı.

Çevirmenin Çemberi: Kuzeyin Derinliklerine Giden Dar Yol (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/cevirmenin-cemberi-kuzeyin-derinliklerine-giden-dar-yol/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 20 Haziran 2017, 10:45:49
Kemal Bey'in esprili anlatımıyla çabucak okunan bir yazı oldu. Hem kitabı merak ettim, hem de Kemal Bey'in anlatımına hayran kaldım. Esprili göndermelerinde bir çevirmen olarak Yiğit Özgür'den de alıntı yapması benden 10 puan aldı :D

İyi ki yazdı, biz de iyi ki okuduk :) Kitabı da listeme ekledim gitti ^^
Başlık: Dorian Gray’in Portresi: Yaşlanmayan Tablonun Yaşlanmayan Öyküsü
Gönderen: mit - 22 Haziran 2017, 19:09:43
Bilgesu Çavuş'tan Oscar Wilde'ın "ölümsüz" eseri Dorian Gray’in Portresi üzerine naçizane birkaç kelam...

Dorian Gray’in Portresi: Yaşlanmayan Tablonun Yaşlanmayan Öyküsü (http://kayiprihtim.com/inceleme/dorian-grayin-portresi-inceleme/)
Başlık: Wonder Woman Yeni Dünya #1: Muhteşem Kadına Muhteşem Bir Çizgi Roman
Gönderen: DarLy OpuS - 04 Temmuz 2017, 04:08:12
Wonder Woman, filmiyle 2017'ye damgasını vurmaya devam ederken, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'tan yayınlanmaya başlayan çizgi roman serisinin ilk cildini Burak "Marius" İpek sizler için inceledi:

Wonder Woman Yeni Dünya #1: Muhteşem Kadına Muhteşem Bir Çizgi Roman (http://kayiprihtim.com/inceleme/wonder-woman-yeni-dunya-1-muhtesem-kadina-muhtesem-bir-cizgi-roman/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 01 Ağustos 2017, 19:24:11
Editör mü olmak istiyorsunuz? Ya da bu işin nasıl yapıldığını mı merak ediyorsunuz? Pegasus Yayınları editörlerinden Kemal "Everfever" Küçükgedik nasıl editör olunabileceğini ve bu işin ülkemizdeki gerçeklerini esprili bir dille kaleme aldı.

Editör Adaylarına, Bezgin Bir Editörden Tavsiyeler (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/editor-adaylarina-tavsiyeler/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 03 Ağustos 2017, 21:02:13
Bilgesu Çavuş, Arundhati Roy’un Man Booker ödüllü romanı Küçük Şeylerin Tanrısı'nı inceledi.

Küçük Şeylerin Tanrısı: Ürpermiş Tenlerin ve Apansız Gülümseyişlerin İlahı (http://kayiprihtim.com/inceleme/kucuk-seylerin-tanrisi-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 05 Ağustos 2017, 19:30:57
Onur "DarLy OpuS" Selamet, Fuat Sevimay'ın Kapalıçarşı'nın hikâyesini kâh bir sultanın kâh bir zanaatkârın gözünden anlattığı, masal tadındaki "tarihi olmayan, ama tarihte geçen" romanı Kapalıçarşı'yı inceledi. Bir şey diyelim mi, biz bu kitabı çok sevdik! Bakmadan geçmeyin.

Kapalıçarşı: “Masal Bu ya…” Dedirten Bir Roman (http://kayiprihtim.com/inceleme/kapalicarsi-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 07 Ağustos 2017, 19:28:39
Hazal "Fırtınakıran" Çamur, yerli edebiyatımızın hiçbir türüne tam olarak girmeyen ve "fantastiğin kıyısında" olarak tanımlanan şaşırtıcı eseri Orada Bir Yerde'yi inceledi.

Orada Bir Yerde: Tam Dilimin Ucunda (http://kayiprihtim.com/inceleme/orada-bir-yerde-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 12 Ağustos 2017, 19:47:27
Beyza "Black Helen" Taşdelen, (kafiyeye bakar mısınız? :) ), korku ve gizem karşımı hikayesiyle genç okurları karanlık sulara davet eden Serafina ve Siyah Pelerin'i inceledi.

Serafina ve Siyah Pelerin: Çocuklar İçin Korkunun Önlenemez Yükselişi (http://kayiprihtim.com/inceleme/serafina-ve-siyah-pelerin-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 20 Ağustos 2017, 19:17:17
Burak "Marius" İpek'ten çok acayip, bir o kadar da tatlı bir dosya konusu. Altı üstü bir çizgi roman, koca bir ulusun kaderini değiştirebilir mi? Okuduğumuz kitaplar, izlediğimiz çizgi filmler, oynadığımız oyunlar bizlere ne ölçüde ilham veriyor? İşte yaşanmış gerçek örneklerle iyi sanatın gücü.

Çizgi Romanlar Bir Ülkenin Kaderini Etkileyebilir mi? (http://kayiprihtim.com/dosya/cizgi-romanlar-bir-ulkenin-kaderini-etkileyebilir-mi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 23 Ağustos 2017, 19:52:59
Bahri Doğukan "Denaro Forbin" Şahin (isme bak, destan gibi :) ), Giddar ve Beşlerin Çağı'yla bizleri fantastik diyarlarda maceradan maceraya koşturan Erbuğ Kaya'nın bu kez İstanbul'da geçen ama büyü ve gizem yönünden hiç de eksik kalmayan yeni romanını inceledi.

Maderzad Palas: Büyülü Bir İstanbul Fantazyası (http://kayiprihtim.com/inceleme/maderzad-palas-inceleme/)
Başlık: Fullmetal Alchemist’in Yedi Büyük Kötüsü Satranç Tahtasında Rol Alsaydı?
Gönderen: mit - 25 Ağustos 2017, 19:18:24
Fullmetal Alchemist’in şeytani yanlarıyla içimizi ürperten, kötülüğün hakkını sonuna kadar veren ve yedi ölümcül günahı temsil eden karakterleri satranç tahtasında rol alsaydı hangi taşları temsil ederlerdi dersiniz? Seren Sapcılar hazırladı.

Fullmetal Alchemist’in Yedi Büyük Kötüsü Satranç Tahtasında Rol Alsaydı? (http://kayiprihtim.com/haberler/anime-cizgi/fullmetal-alchemistin-yedi-buyuk-kotusu-satranc-tahtasinda-rol-alsaydi/)
Başlık: Zaman Makinesi - İnceleme
Gönderen: mit - 26 Ağustos 2017, 20:00:43
Yeni yazarlarımızdan Seray Soysal, H.G. Wells’in ‘Zaman Makinesi’ adlı kült yapıtının "Bilimkurgu Klasikleri" baskısını inceledi.

Zaman Makinesi: Zaman Yolcusu’nun Bilimsel Romansın Merkezinde Çıktığı Arayış (http://kayiprihtim.com/inceleme/zaman-makinesi-inceleme/)
Başlık: Yazarının Kaleminden: Maderzad Palas
Gönderen: mit - 29 Ağustos 2017, 19:27:12
Fantastik edebiyatımızın önde gelen isimlerinden Erbuğ Kaya, son romanı Maderzad Palas'ın yazım serüvenini anlattı.

Yazarının Kaleminden: Maderzad Palas (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/yazarinin-kaleminden-maderzad-palas/)

Başlık: Yazarının Kaleminden: Benim Güzel Ölülerim
Gönderen: DarLy OpuS - 06 Eylül 2017, 23:54:48
Rıhtım'a has köşelerden birisi olan Yazarının Kaleminden'de "Benim Güzel Ölülerim" romanının yazarı Özlem Ertan vardı. Keyifle okuyacağınızı tahmin ettiğimiz metne hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Yazarının Kaleminden: Benim Güzel Ölülerim
(http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/yazarinin-kaleminden-benim-guzel-olulerim/)
Başlık: Kurban Ritüelinin Antik Çağlardan Günümüze Gelişen Macerası
Gönderen: mit - 07 Eylül 2017, 13:40:11
Elif Şeyda Doğan bizleri kurban ritüelinin antik çağlardaki yansımalarına doğru büyüleyici bir yolculuğa çıkıyor.

Kurban Ritüelinin Antik Çağlardan Günümüze Gelişen Macerası
(http://kayiprihtim.com/dosya/kurban-rituelinin-antik-caglardan-gunumuze-gelisen-macerasi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 08 Eylül 2017, 23:19:06
Onur "DarLy OpuS" Selamet, birbirinden değerli yazarların Ferit Edgü’nün yarım kalmış öykülerini tamamladığı "Parçalar" derlemesini inceledi.

Parçalar: Obsesif Ruhlara Merhem Olan Bir Öykü Derlemesi
(http://kayiprihtim.com/inceleme/parcalar-obsesif-ruhlara-merhem-olan-bir-oyku-derlemesi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 09 Eylül 2017, 20:30:12
Serenay Ağın, Murat Menteş’in aşkı uğruna savaşan erkekleri büyüleyici bir kurguyla anlattığı “Korkma Ben Varım” romanını inceledi.

Korkma Ben Varım: Saatte 200 Kilometre Hızla İlerleyen Kitap
(http://kayiprihtim.com/inceleme/korkma-ben-varim-inceleme/)

Başlık: Swastika Geceleri: Naziler Galip Gelse Ne Olurdu?
Gönderen: mit - 11 Eylül 2017, 20:02:30
Zeynep Demir Katherine Burdekin’in aleme aldığı Swastika Geceleri isimli kara mı kara feminist distopyayı inceledi.

Swastika Geceleri: Naziler Galip Gelse Ne Olurdu? (http://kayiprihtim.com/inceleme/swastika-geceleri-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: Fırtınakıran - 28 Eylül 2017, 20:00:06
Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu ile İthaki Bilimkurgu Klasikleri maratonuna devam ediyoruz :3 Sırada Strugatski Kardeşler'in şaheserlerinden Tanrı Olmak Zor İş var. Yine Bay Karamsar'dan oldukça derinlemesine bir inceleme geldi.

Tanrı Olmak Zor İş: Cehalete ve Zorbalığa Sessiz Kalmanın Dayanılamaz Istırabı (http://kayiprihtim.com/inceleme/tanri-olmak-zor-is-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 30 Eylül 2017, 19:00:27
Onur "DarLy OpuS" Selamet, Bartimaeus Üçlemesi ile tanıdığımız Jonathan Stroud'un hayaletlerle dolu son serisi "Lockwood ve Ortakları"nın ilk kitabı Haykıran Merdiven'i inceledi. Kitabın hiç dinmeyen aksiyonuna ve akıcı anlatımına hayran kaldı.

Haykıran Merdiven: Durduk Yere İnsanı Tatile Çıkartan Bir Hayalet Hikâyesi (http://kayiprihtim.com/inceleme/haykiran-merdiven-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 03 Ekim 2017, 20:48:36
Türker "estorn" Beşe, Ashley Elston'ın korku/gerilim olduğunu iddia eden ama polisiyeye daha çok yakışan "Bu Bizim Hikâyemiz" adlı kitabını inceledi.

Bu Bizim Hikâyemiz: Gerilim Görünümlü Genç Yetişkin Polisiyesi (http://kayiprihtim.com/inceleme/bu-bizim-hikayemiz/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 04 Ekim 2017, 20:16:45
Bayram Sarıkaya, Cartoon Network'ün çizgi dizisi Bahçe Duvarının Ötesinde ile Dante'nin Cehennem'i arasındaki çarpıcı benzerlikleri detaylı bir şekilde ele aldı, ortaya okuması keyifli ve dolu dolu bir dosya konusu çıktı.

Bahçe Duvarının Ötesinde: Kadim Alegorinin Modern Yorumu (http://kayiprihtim.com/dosya/bahce-duvarinin-otesinde-dante/)

Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 05 Ekim 2017, 18:59:28
Mustafa İzmirli, Kurt Vonnegut'ın “Otobiyografiye en çok yaklaştığım eser” diye tanımladığı “Paldır Küldür” adlı kara güldürüsünü inceledi.

Paldır Küldür: İsmiyle Müsemma Bir Güldürü (http://kayiprihtim.com/inceleme/paldir-kuldur-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 07 Ekim 2017, 20:18:15
Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu, bu kez de gotik edebiyat klasiklerine el attı! Shirley Jackson’ın Stephen King’ten Neil Gaiman’a dek pek çok ünlü yazara ilham kaynağı olan “Biz Hep Şatoda Yaşadık” adlı başyapıtına dair detaylı incelememiz yayında.

Biz Hep Şatoda Yaşadık: Büyük Usta Shirley Jackson’ın Tekinsiz Mirası (http://kayiprihtim.com/inceleme/biz-hep-satoda-yasadik-inceleme/)

Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 09 Ekim 2017, 20:10:16
Zeynep Hantik, "Dönüş" adlı bilimkurgusuyla bizi bizden alan Robert Charles Wilson'ın dilimize çevrilen bir diğer bol ödüllü eseri "Darwinya"yı inceledi.

Darwinya: Cennet Bile Yılansız Değil (http://kayiprihtim.com/inceleme/darwinya/)


Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 13 Ekim 2017, 18:52:41
Yerli fantastik edebiyatımızın sevilen yazarlarından Murat Başekim, geçtiğimiz ay okurlarıyla buluşan son romanı "Sefer"in yazım hikâyesini anlattı.

Yazarının Kaleminden: Sefer (http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/yazarinin-kaleminden-sefer/)



Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 14 Ekim 2017, 19:06:59
Yeni yazarlarımızdan Cem Altınışık, okumanın artık "gereksiz" görüldüğü post-apokaliptik bir dünyada geçen, bir baba ile iki oğlunun bu zorlu yaşam koşullarında yaşadıklarını konu alan "Oğulların Diyarı" adlı grafik romanı inceledi.

Oğulların Diyarı: Özgün Çizimlerle Post-Apokaliptik Issızlık (http://kayiprihtim.com/inceleme/ogullarin-diyari/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 20 Ekim 2017, 19:02:32
Mustafa Küçükvar'dan Susanna Clarke’ın "Jonathan Strange & Bay Norrell" adlı kitabından uyarlanan dizi için geç kalmış bir methiye.

Jonathan Strange & Bay Norrell: Toplanın, İngiliz Büyüsünü Yeşertecek Eleman Aranıyor (http://kayiprihtim.com/inceleme/jonathan-strange-bay-norrell-dizi/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 24 Ekim 2017, 16:18:38
Okan Akıncı, bu yılın ilgi çekici bilimkurgu filmlerinden Otherlife'ı inceledi. İstediğiniz bir rüyayı istediğiniz kadar görmenizi sağlayan bir nano-ilaç üretilseydi ne olurdu?

Otherlife: Bir Rüyada Sıkışıp Kalmak (http://kayiprihtim.com/inceleme/otherlife/)

Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 24 Ekim 2017, 19:06:28
Mustafa İzmirli, tarihçi ve yazar Mehmet Berk Yaltırık’ın bizim topraklarda vuku bulmuş, fantastik mahlûkları ve kabadayıları konu alan ilk romanı Yedikuleli Mansur’u inceledi

Tarihi ve Fantastik Bir Kabadayı Hikâyesi: Yedikuleli Mansur (http://kayiprihtim.com/inceleme/otherlife/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 26 Ekim 2017, 20:00:09
Sertaç Yapıcı, Sinestezya’nın yazarı Jeffrey Moore'un Türkçeye çevrilen ikinci kitabı Tükeniş Kulübü'nü inceledi.

Tükeniş Kulübü: Bir Direnişin Öyküsü (http://kayiprihtim.com/inceleme/tukenis-kulubu/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 30 Ekim 2017, 20:29:14
Çiğdem Schmidt, fantazya, distopya ve realizmi aynı düzlemde harmanlayıp, farklı zamanlarda geçen altı farklı öyküyü birbirine bağlayarak acı gerçeklerle dolu bir roman oluşturan David Michell’in Kemik Saatler adlı kitabını inceledi.

Kemik Saatler: Zamansızlığın İçinde Ruhun Ölümsüzlüğüne Hakim Olmak (http://kayiprihtim.com/inceleme/kemik-saatler-david-mitchell/)

Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 02 Kasım 2017, 20:12:47
İhsan Çağatay Boz, Metro 2033'le başlayan dünyaca ünlü post-apokaliptik serinin tüm kitaplarını ve oyunlarını tek bir özel dosyada topladı! Gaz maskenizin filtrelerini ve tüfeğinizin mühimmatını kontrol edin, metroda uzun bir yolculuğa çıkıyoruz!

Metro: Kıyamet Sonrası Ayakta Kalan Son Kaleye Hoş Geldiniz (http://kayiprihtim.com/inceleme/metro-serisi-inceleme/)


Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 04 Kasım 2017, 19:34:00
Cem Altınışık, Murat Başekim'in, günümüzün en acı sorunlarından biri olan çocuk istismarlarını Viking esintileriyle başarıyla harmanlayarak eleştirdiği son romanı Sefer'i inceledi.

Sefer: Zorbalık Karşısında Cesaretle Bezeli Destansı Bir Mücadele (http://kayiprihtim.com/inceleme/sefer-murat-basekim/)

Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 06 Kasım 2017, 20:04:27
Bayram Sarıkaya, üstat Kurt Vonnegut'ın en ünlü eserlerinden biri olan "Kedi Beşiği"nin April Yayınları’ndan çıkan yeni baskısını inceledi.

Kedi Beşiği: İroninin Başucu Kitabı (http://kayiprihtim.com/inceleme/kedi-besigi/)

Başlık: Southern Reach Üçlemesi: Bilinmezlik Denklemindeki X Neye Karşılık Gelir?
Gönderen: DarLy OpuS - 07 Kasım 2017, 21:02:43
Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu, Jeff VanderMeer'ın fantastik ve bilimkurguyu aynı anda harmanlayan "Southern Reach Üçlemesi"ni inceliyor!

Southern Reach Üçlemesi: Bilinmezlik Denklemindeki X Neye Karşılık Gelir?
 (http://kayiprihtim.com/inceleme/southern-reach-uclemesi-bilinmezlik-denklemindeki-x-neye-karsilik-gelir/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 09 Kasım 2017, 19:26:19
İhsan Çağatay Boz, uzun bir bekleyişin ardından nihayet kavuştuğumuz Stranger Things'in ikinci sezonunu inceledi.

Stranger Things 2: Uzun Süren Bir Bekleyişin Ardından
 (http://kayiprihtim.com/inceleme/stranger-things-sezon-2/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 13 Kasım 2017, 13:36:10
Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu, İthaki Bilimkkurgu Klasikleri'nden çıkan eserleri tek tek mercek altına almaya devam ediyor. Şimdi de Alexander Belyaev'in "Su Adamı" adlı romanının incelemesiyle bizlerle.

Su Adamı: İthaki Bilimkurgu Klasikleri’nin Bizimle Tanıştırdığı Şaheser (http://kayiprihtim.com/inceleme/su-adami//)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 13 Kasım 2017, 19:08:04
Hazal "Fırtınakıran" Çamur, Kafes'in yazarı Josh Malerman'ın yeraltı edebiyatı sosuna bulanmış son gerilim romanı "Kırmızı Piyano"yu inceledi.

Kırmızı Piyano: Ses’e Kulak Verecek Cesareti Olanlara (http://kayiprihtim.com/inceleme/kirmizi-piyano-inceleme/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 18 Kasım 2017, 20:18:37
Mustafa İzmirli, Afili Filintalar ekibinden Afşin Kum’un kaleme aldığı yerli bilimkurgu romanı “Sıcak Kafa”yı inceledi

Düşüncenin Ütopik Özgürlüğü: Sıcak Kafa (http://kayiprihtim.com/inceleme/sicak-kafa-afsin-kum/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 20 Kasım 2017, 19:59:34
Sertaç Yapıcı, II. Dünya Savaşı’nın sefaletini iliklerinize kadar hissettiren, Pulitzer Ödüllü “Göremediğimiz Tüm Işıklar” romanını inceledi.

Göremediğimiz Tüm Işıklar: Savaşın Çaldıklarına Duyulan Özlemin Kitabı (http://kayiprihtim.com/inceleme/goremedigimiz-tum-isiklar/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 24 Kasım 2017, 19:34:33
Çiğdem Schmidt, Bitmeyecek Öykü'nün yeniden basılması şerefine Michael Ende'nin bu ölümsüz eserini tekrar inceledi.

Bitmeyecek Öykü: Zamanın Eskitemediği Bir Hikâye (http://kayiprihtim.com/inceleme/bitmeyecek-oyku-michael-ende/)
Başlık: Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
Gönderen: mit - 01 Aralık 2017, 19:46:18
Haykırası papatyalar... Boşlamışız burayı. Yeni incelemeleri forumdan duyurmanın size faydası oluyor mu dostlar? Yoksa boşuna mı paralıyoruz kendimizi? :)

Uygar Özdemir, Drakula’nın yazarı Bram Stoker’ın ölmeden önce kaleme aldığı son roman olma özelliğini taşıyan “Beyaz Ejderha’nın Yuvası” adlı eseri inceledi.

Beyaz Ejderha’nın Yuvası: Drakula’nın Yazarından Farklı Bir Korku Romanı (http://kayiprihtim.com/inceleme/beyaz-ejderhanin-yuvasi//)

***
Hazal Çamur, George Saunders'ın dilimize çevrilen son öykü kitabı İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte'yi inceledi.

İçSavaşDiyarı Feci Düşüşte: Düşene Bir de Biz Vuruyoruz (http://kayiprihtim.com/inceleme/icsavasdiyari-feci-dususte/)

***

Uygar Özdemir, dünyaca ünlü çocuk romanı Momo’nun Pegasus Yayınevi’nden çıkan yepyeni baskısını inceledik.

Momo: Zaman Hırsızlarıyla Nasıl Baş Edilir? (http://kayiprihtim.com/inceleme/momo-michael-ende/)