Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Fantastik Edebiyat => Gediksavaşları Efsanesi => Konuyu başlatan: Hurin - 11 Ağustos 2011, 11:44:30

Başlık: Darkwar Saga
Gönderen: Hurin - 11 Ağustos 2011, 11:44:30
(http://www.davincisworld.com/CastleRooms/Library/RiftwarSaga/FlightOfTheNighthawks.jpg)

Flight of the Nighthawks

Kadim Keshia’da yer altı dünyasının en derinleriden en yüksekteki güç mevkisine kadar ağlarını örmüş, yeni bir kötülük Midkemia’yı tehdit etmekte. Her iki gezegenin kaderi için, Gölgeler konseyi kara büyünün en güçlü ajanları olacak 2 çırağı görevlendirdi. Raymond E. Feist kendi eseri Midkemia dünyasına döndüğü üçlemenin bu ilk kitabında üçüncü ve en dramatik gedik savaşlarını; Karanlık Savaş’ı anlatıyor. Büyücü adasında gecenin bir yarısı, kudretli büyücü Pug Midkemia’nın yokoluşuyla ilgili gördüğü bir kabus sebebiyle uyanır. Rüyadan etkilenen Pug, Gölgeler Konseyi’ni bir araya toplar.

Pug daha bilmemesine rağmen oğlu Magnus babasının kehanet sayılabilecek rüyalarının nedenini bulmuştu.  İşaret ateşlenmiş ve  kudretli Tsurani İmparatorluğuna dahi diz çöktürebilecek derecede güçlü, uzaylılardan oluşan bir ordu Midkemia’ya doğru yola çıkmıştı. Bu arada Yıldız Limanı kasabasında erkeklik yaşına gelen iki genç kendilerini evlerine götürecek olan tozlu yolda ilerlerken kaderin cilvesi ile kendilerini hayal bile edilemeyecek bir yaşamın içinde, vahşet, cinayet ve ihanet ile iç içe kalırlar. Eğitimsiz ve hazır olmamalarına karşın, gizemli konseyin çağrısına uyarak kendilerini  Büyük Kesh İmparatorluğu soylularının hatta Hanedan Mensuplarının bile içerisinde bulundukları karanlık ve çapıtılmış bir oyunun içinde bulurlar.

Bu planın ardında ise kadim ölüm kardeşleği denilen ve Gece Şahinleri olarak bilinen suikastçilerin olduğunu keşfederler. Ve Pug bir daha eski düşmanları ile karşılaşmak zorunda kalır; şimdilerde Leso Varen ismiyle bilinene kara büyücü Sidi. Pug için bu karşılaşmada her şey tehlike altında: onuru, hayatı ve Midkemia’nın geleceği.

(http://briped.net/gallery/albums/bookcovers/9780060792824.jpg)

Into a Dark Realm

Tarihteki en tehlikeli güç Midkemia’yı fethetmekle tehdit ederken, kaos her iki gezegenide ele geçirmiş durumda. Tarihteki en hain büyücü Leso Varen Kelewan’ı mahvetmeye çalışmaktadır.
Pug ve Gölgeler Konseyi Varen’i arama çalışmalarında Varen’in Tsurani İmparatorluğundaki en güçlü adamlardan birisi olan Meclis üyesi Kara Cübbelilerden birinin bedenini ele geçirdiğini farkederler. Pug tamamen Kara Cübbelilerden oluşan bir şehirde canavar ruhlu büyücünün gerçek kimliğini açığa çıkarmak gibi imkansız bir görevi yerine getirmek zorunda kalır.

Midkemia ve Kelewan üzerindeki tehlikeyi keşfetmeye çalışan Pug’ın oğlu Magnus ve yoldaşlarını cinayet, kargaşa, korku ve en karanlık kötülük beklemektedir. Magnus ana dünyasını fethetmek için gelen kötücül imparatorluğa karşı Dasati gezegenine umutsuz bi yolculuğa çıkar. Magnusun tek amacı her iki dünyayıda yerle bir edebilecek kuvvete sahip bu gücü durduracak çözümü bulmaktır. Bunu başarmasına rağmen kendisi ve yoldaşları önemli haberi ana yurda götürebilmek için çok büyük müdaleler vermeleri gerecektir.

Üçüncü Gedik Savaşı Karanlık Savaşı’nın getireceği yıkım ile üç gezegenide titretecektir.

(http://images.contentreserve.com/ImageType-100/0355-1/%7BF73CE396-6EB6-4F1F-99AA-11DB2769C837%7DImg100.jpg)
Wrath of a Mad God

Karanlık savaşları kahramanları, sıkıntıları ve yıkımı ile Kelewan ve Midkemia üzerine çökmüştü. Tehlikeli görevleri sebebiyle uzaylı Dasati’nin diyarına giden Magnus ile diğer konsey üyeleri şimdi halklarını Deli Tanrı’nın gazabından kurtarmak için bir yol bulmalıdır.
Başlık: Ynt: Darkwar Saga
Gönderen: Rang Baru - 12 Ağustos 2016, 23:32:52
Feist'in ilk okuduğum kitabı. Bundan sonra da başka birşeyini okumadım. Aslında iyi bir yazar olduğunu söyleyebilirim. Gayet sade bir anlatımı var. İnsanı çok boğmuyor. Ama nedense fantastik roman için eksik olduğunu düşündüm. Küre olayı pek inandırıcı gelmedi. Tak küre elinde teleport. Yani önceki romanları okumadığım için mi bir temele bağlayamadım bilmiyorum ama bu biraz cheesy geldi. Yaratıcı bir dünya oluşturma ve büyü sistemi de yok.

En beğendiğim karakter Ralan Bek'ti. Keşke üzerine biraz daha gitseydi. Fazla geri planda kaldı. Belki serinin sonraki kitaplarında öne çıkacaktır. Pek okumaya niyetli değilim gerçi. Önerisi olan var mı?
İnternette okuduğum yorumların çoğu, feistin ilk kitabının (magician) iyi olduğu ama tek sıkımlık kurşun olduğu, diğer kitapların bekleneni veremediği yönünde. Bu doğru mu ? Yoksa bu seride hatta diğer serilerde mutlak okunması gereken kitaplar var mı?