Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Oyunlar => Konuyu başlatan: Legend - 16 Ocak 2012, 21:27:24

Başlık: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Legend - 16 Ocak 2012, 21:27:24
Bu bölümün belini biraz doğrultacağına inanıyorum bu konunun. Neyse, başlayayım.

Saints Row 3

Spoiler: Göster
(http://i1-news.softpedia-static.com/images/news2/Saints-Row-3-The-Third-Gets-First-Screenshots-Character-Details-2.jpg)


Saints Row 2'de Stilwater şehrini mora boyayan Saint'lerimiz bu sefer eski ve onlar kadar iyi olan yeni karakterleriyle Steelport şehrinde.

Söyleyebileceğim ilk şey eğlence dolu olması. SR2 den çok daha fazla içeriğe sahip,gerektiği yerde ciddileşip gerektiği yerde cıvıtan... Ana hikaye modu tatmin eden,o bittikten sonra da insanı oyunda tutabilen zevkli bir oyun. Anlayacağınız Saints Row 3 'olmuş'.

Whored Mode'da isminden birşeyler çaktırıyor zaten.Apayrı bir eğlence kendisi.

Grafikler ise ortalama.Ben şu haliyle pek grafik aramadım oyunda.Yeterli seviyede diyebilirim.

Sonuç olarak beğendim,gülüp eğlenebileceğiniz bir oyun arıyorsanız aranan kan burada diyebilirim içtenlikle.



Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: mit - 17 Ocak 2012, 14:24:45
Rochard.

Rock is hard, John Rochard is harder.

Spoiler: Göster
(http://www.rochardthegame.com/wp-content/uploads/2011/07/Chapter1_Level1_Checkpoint2_20110223102536.jpg)


Temelde çok basit bir oynanışa sahip, bağımsız bir oyun Rochard. Half-Life 2'deki Gravity Gun'ı andıran, Portal tarzı bulmacalar içeren gayet eğlenceli bir yapım. Aynı zamanda güzel esprilere de sahip. Türün meraklılarına duyurulur.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Malkavian - 17 Ocak 2012, 14:57:06
Skyrim oynuyorum 3 gündür. 3. Günde Full Dragonplate armor set yaptım. O da biraz ayıp oldu. Level sınırı var mı bu oyunun bu arada?

Şu an iş yerindeyim gözlerim kapanıyor. Skyrim bana pek iyi olmadı. Ayrıca açık alanda yolculuk yaparken hızlı koşarsam 5-10 saniyede bir takılmaları cidden oyundan soğuttu.

Mini yoruma gelince çok geniş ve çok çeşitli quest yapmışlar doğrudur. Ama konuşma seçeneklerinin azlığı buna gölge düşürmüş. Level atlama ve skill seçenekleri oldukça geniş. Ayrıca sağlam bir kurgusu var gibi. Ah bir de takılmasa tadından yenmeyecek.

Our hero, our hero claims the warriors heart...
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: cigarette smoking man - 17 Ocak 2012, 15:28:13
akliniza gelebilecek her turlu platform oyununa yoneldim.

limbo; karanlik atmosferiyle guzeldi fakat son bolumlerimdeki yercekimi ve ortamin donmesi muhabbeti adamin canini sikiyor.

trine: bu oyun kadar gereksiz zaman kaybi gormedim millet bunu neden bu kadar cok begendi anlamadim.

oio: evet gercekten eglenceli bir oyundu, oyunun tek problemi 12 seviyeyiydi sanirim siz kacarken ardinizdan bir makine ortaligi yakip yikarak geliyor ve cok seri kovaliyor sizi...

nightsky: zaman oldurgecinden baska bisi degil

machinarium: flashla yapildigi icin bazi seyleri tekrarlatirken adamin canini sikiyor.

and yet it moves ve trine 2 oyunu bilgisayarimda bulunuyor bir ara kurup bu ikisinide bitirecegim. yukaridaki listeden tavsiyem limbo ve oio digerlerine zaman harcamaniza gerek yok.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: LegalMc - 19 Ocak 2012, 20:53:38
Skyrim

Şu sıralar oyunun harikalığının içinde kayboldum. Çok fazla zaman ayıramıyorum ama oyunun ana hikayesi dışında yan görevler yapmanın çok ayrı bir tadı var. Bazen onları da yapmayıp etrafta boş boş dolanıyorum. Karakterim ile aramızda duygusal bir bağ oluştu.

Biraz da benim karakterin başından geçen son olayı anlatayım.

Spoiler: Göster
Şu an adını hatırlayamadığım bir yere giderken -ve uyumak için yer ararken- han gibi bir yer gördüm, kapısı da kilitli değildi. İçeriye girdiğim anda içeriden buzdan oklar falan fırlamaya başladı. İçerideki büyücüyü görünce Lydia ile kılıçları çektik hemen tabi. Ben Fus-Ro[*]Dah'ını daha öğrenemedim[/*] ve Flame ile adamı yıpratırken o kılıçla adamı baya bir yıprattı. Sonunda Lydia'ya büyücünün buz oklarından biri daha isabet edince kalkamamak üzere düştü. Ben de onun acısıyla adamı öldürdüm ve evi yağmaladım.

Evden çıkınca yandaki dağın tepesinde dolanan bir ejderha gördüm. Lydia da ölünce tek başıma ejderhaya saldırdım. 6-7 kere öldüm tabii. Sonra 2 tane kaçma girişimi başarısız kaldı. Ama biraz önce ejderhayı peşime takarak tabanları yağladım ve kaçabildim. Bir sandığın önünde kilit açmaya çalışıyordum, kaydettim kapattım oyunu. Bu kadar adrenalin yeter ama kendimi tutamıyorum, oyunu yeniden açacağım galiba.

Eğer buraları gören biri varsa o ejderhayı öldürmem gerekir miydi? Bana ne kaybettirir?


Edit: Unuttuğum bir şey daha var, her oyunda okçuluğa ve onunla ilgili özelliklere dikkat ederim ama bu oyunda okçuluk çok zor olmuş.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Malkavian - 19 Ocak 2012, 21:24:06
Spoilerlı kısma cevaben
Spoiler: Göster
Ben büyücü değil de savaşçı yaptım kendime hatta bir kalkan bir one handed kullanıyorum. Dragonları öldürmek benim için hiç sorun olmadı şimdiye kadar biraz stamina ve dengeli bir hp ile halledilmeyecek bir durum yok. yer seviyesinde gezinirken dragon nefesini üflediği zaman hızlı koşmayı ve dragon özelliğini kullanıp durun ejderha sıkılıp yere inince de allah ne verdiyse boca edin ölüyor zaten. Dragon öldürmenin artısı büyük o özellikleri öğrenmek için ruhunu yakalayabiliyorsun. Ayrıca öldürdüğünde sana dragon bone ve dragon scale gibi iki eşya düşürecek bunlarla smithing özelliğini arttırıp dragon armor yapabiliyorsun ki oyunda en iyi ikinci armor.

Ha bir de Sana saldıran ejderha buz kullanıyorsa ateşle eğer ateş kullanıyorsa da buzla saldır böylece kolayca halledersin.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Laughing Madcap - 19 Ocak 2012, 22:05:41
Spoilerlı kısma cevap,

Spoiler: Göster
Eğer Dragon Scale, Dragon Bone ya da Dragon Soul'a ihtiyacın varsa öldürmeye çalış tabi ama çok da kilit bir durum söz konusu değil.

Öldürebilme konusunda da savaşçının defansif olarak avantajı daha fazla olabilir fakat ben en çok büyücüyle oynarken rahat ettim. Özellikle dual castingin varsa ve impact açıksa, çift elle yaptığın her büyü düşmanı bir süre sersemletiyor. Düşman ayılana kadar bir tane daha, bir tane daha, bir tane daha derken ejderha ağzını açamadan yığılıyor yere.


Okçuluk konusuna hiç katılmıyorum. Sneak + Okçulukla, sessiz sedasız, düşmanlar ne olduğunu anlayamadan ilerleyebiliyorsun. Okçuluk konusunda gizlenmeyi iyi yaptığın sürece, oldukça rahat yani.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Eldarion - 23 Ocak 2012, 23:27:41
Warhammer 40K - Dawn of War II - Retribution. Bir yerden sonra sıkıyor, arkadaşlarınızla oynayacaksanız oldukça eğlenirsiniz. Tek oyunculu bölümler beni çok sıktı. Eldar'la oynadım, hikayesi vasat. Sürekli aynı şeyleri yapıp duruyorsunuz, çok monoton.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Legend - 28 Şubat 2012, 23:54:14
İnfamous 2

Spoiler: Göster
(http://images.eurogamer.net/assets/articles//a/1/3/4/2/7/0/3/ss_preview_250506_infamous_2.jpg.jpg)
Cole'un macerası devam ediyor. Ben evil karma bitirdim. şu an fırsat buldukça good karma olarak oynuyorum. Tabiki türkçe oynamak zevkimi 2'ye 3'e çıkarıyor.

Herşeyin yerli yerinde olduğu benden tam not alan bir oyun. PS3 aldırma sebebi. Sonsuz Tavsiyeler.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Legend - 16 Mart 2012, 18:33:28
Uncharted 3 : Drake's Deception

Bir PS3 başyapıtı daha Türkçe Dublajlı olarak oynadığım Uncharted 3 oyun görsel bir şölen oldu benim için. Normal da oynadım. Oynanış mükemmel, bulmacalar şahane yapay zeka kusursuzdu hele rubulhali de rpg bulunması gerekn bölümde kafamı siperden zar zor çıkardım. Tabii bu bir fps değil. Senaryosu "legen...dary" idi. Süprizlerle doluydu. Spoiler vermeyeyim.

Görsellik ise Killzone 3'ten sonra gördüğüm en iyi görselliklere sahip diyebilirim. Yüz modellemeleri şahaneyken mekan hiç bir zaman yapay değil ve kaplama hissiyatı vermiyor. Bir PS3 efsanesi. Daha da övmeye gerek yok.  9.7/10
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Catrouble - 16 Mart 2012, 19:08:35
Star Wars: the Old Republic

Öncelikle bilmeyenler için oyunun bir mmorpg olduğunu belirtmek isterim. Yani Single Player seçeneği yok.

Oyunla ilgili düşüncelerim ise rakiplerine göre en büyük farkı olan hikaye tabanlı oyun teması çok büyük bir keyif versede zamanla rakiplerine karşı olan en büyük zaafı haline geliyor. Açıkçası oyuna hem çok güzel hemde yetersiz diyebilirim fazlasıyla karışık duygular içerisindeyim :)

Ultima Onlinedan sonra World of Warcraftın aldığı mmorpg tahtını kendisi üzerine alabilecek mi? Sanmıyorum ama kötü mmorpg denemelerine nazaran bir farklılık yarattığını belirtmeden geçemeyeceğim.

Bu arada Star Wars kurgusunu seviyorsanız bu oyunu mutlaka oynamalısınız. Her classın kendine özgü hikayesi gerçek anlamda muhteşem. Cumhuriyet ve imparatorlukta 4+4 toplam 8 class var buda 8 ayrı muhteşem hikayeyi deneyimleyebileceğiniz anlamına geliyor.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: LegalMc - 08 Haziran 2012, 23:51:33
Şu sıralar Batman Arkham City oynuyorum. Henüz ana senaryoda çok ilerleyemesem de baya yan görev yaptım, müthiş oyun olmuş. Her şeyiyle kaliteli. Yalnız bazı bölümler çok zor. Özellikle silahlı adamlara karşı neredeyse hiç avantajımız yok. 7 tane otomatik silahlı kişiyle bir odaya kısıldım ve vantage pointler de işe yaramıyor çünkü şu garip gözlüklerden var adamlarda. 4'ünü sessizce aynı yerde indirdim ama sonuncusunu indirirken gördüler beni sonra da taradılar. Bilgisayar oyunu oynarken oyunla çok özdeşleşen bir insan olarak kalbim yetmiyor öyle bölümlere.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Ancient - 09 Haziran 2012, 09:27:28
En son oynadığım oyun Diablo 3. Madem yorum istiyorsunuz, şunları söylemekten çekinmeyeceğim:

Diablo 3, kesinlikle güzel bir oyun olmuş. Ne var ki, çok aceleye geldiğini düşünüyorum. Hiç zamanlı çıkış yapmadı. Biraz daha geliştirilmesine olanak tanınabilirdi. Şuan bu durumun sorunlarını yaşıyoruz. Arka arkaya gelen patch'ler, error'lar, işlem gerçekleştirememeler...

Blizzard'ın, oyunun zorluk derecelerinden Nightmare'dan sonra çok çok çok abarttığını söylemeliyim. Item'larınız her ne kadar sağlam olsa bile, daha ilk bölümden Undead'lerin 2-3 vuruşta sizi öldürmesi büyük olasılık. Nightmare'da karşınıza çıkan elite yaratıkların çok güçlü olması ve 3-4 kişilik gruplarla dolaşarak, her birinin ardı ardına attığı buz ve arcane'ler sayesinde ayakta kalmanız çok zor.

Şunu söyleyerek bitireyim; oyunda düşmanlarınızı zorlamak istiyorsanız, PayPal sistemini bekleyip, ahım şahım özelliklere sahip item'lar almak zorundasınız.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: zekican5 - 09 Haziran 2012, 10:22:45
En son oynadığım oyun Diablo 3. Madem yorum istiyorsunuz, şunları söylemekten çekinmeyeceğim:

Diablo 3, kesinlikle güzel bir oyun olmuş. Ne var ki, çok aceleye geldiğini düşünüyorum. Hiç zamanlı çıkış yapmadı. Biraz daha geliştirilmesine olanak tanınabilirdi. Şuan bu durumun sorunlarını yaşıyoruz. Arka arkaya gelen patch'ler, error'lar, işlem gerçekleştirememeler...

Blizzard'ın, oyunun zorluk derecelerinden Nightmare'dan sonra çok çok çok abarttığını söylemeliyim. Item'larınız her ne kadar sağlam olsa bile, daha ilk bölümden Undead'lerin 2-3 vuruşta sizi öldürmesi büyük olasılık. Nightmare'da karşınıza çıkan elite yaratıkların çok güçlü olması ve 3-4 kişilik gruplarla dolaşarak, her birinin ardı ardına attığı buz ve arcane'ler sayesinde ayakta kalmanız çok zor.

Şunu söyleyerek bitireyim; oyunda düşmanlarınızı zorlamak istiyorsanız, PayPal sistemini bekleyip, ahım şahım özelliklere sahip item'lar almak zorundasınız.
Kesinlikle katılıyorum.Ben ölmekten bıktım onlar öldürmekten bıkmadı ;) Paypal'ı ise sabırsızlıkla bekliyorum.Çok para gidicek çook :(

Star Wars: the Old Republic

Öncelikle bilmeyenler için oyunun bir mmorpg olduğunu belirtmek isterim. Yani Single Player seçeneği yok.

Oyunla ilgili düşüncelerim ise rakiplerine göre en büyük farkı olan hikaye tabanlı oyun teması çok büyük bir keyif versede zamanla rakiplerine karşı olan en büyük zaafı haline geliyor. Açıkçası oyuna hem çok güzel hemde yetersiz diyebilirim fazlasıyla karışık duygular içerisindeyim :)

Ultima Onlinedan sonra World of Warcraftın aldığı mmorpg tahtını kendisi üzerine alabilecek mi? Sanmıyorum ama kötü mmorpg denemelerine nazaran bir farklılık yarattığını belirtmeden geçemeyeceğim.

Bu arada Star Wars kurgusunu seviyorsanız bu oyunu mutlaka oynamalısınız. Her classın kendine özgü hikayesi gerçek anlamda muhteşem. Cumhuriyet ve imparatorlukta 4+4 toplam 8 class var buda 8 ayrı muhteşem hikayeyi deneyimleyebileceğiniz anlamına geliyor.
Çıkar çıkmaz alıp oynamaya başladığım oyunlardan biriydi.Beklentilerimin ise oldukça yüksekti.Karakter sınıfları,oyun içi çeşitlilik yeterli gibi gözüksede oynanabilirlik düşük seviyede kalıyor ve başlangıç hariç oyunu oynarken sizi oyuna bağlayan bir sebep yok maalesef.Keşke daha detaylı bir yapımla karşımıza çıksaydı "Old Republic". 
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Legend - 22 Haziran 2012, 04:22:55
Max Payne 3

Spoiler: Göster
(http://www.teknotakip.net/wp-content/uploads/2011/09/maxpayne3-2.jpg)


PS3'te oynayan ben oyunu çok beğendim. Senaryo ve kurgu zaten büyüleyiciydi , soft lock oynadığım savaş mekanizmasıysa (tam karşılığı bu oluyor sanırım ifade etmek istediğim şeyin) Uncharted'dan sonra en rahat ettiğim savaş mekanizması olduğunu söyleyebilirim. Söyleyecek fazla söz yok. Rockstar ortaya inanılmaz iyi bir oyun çıkarmış.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Buzmavisi - 22 Haziran 2012, 15:24:44
Mass Effect üçlemesine başlamıştım geçende. Bayağı sardı. Daha evvel de bitirmişliğim vardır çok şükür de, yeniden bir ele aldım. Çok güzel bir senaryosu var. Oynanış 3. oyunda bayağı geliştirilmiş ve nihayet Reaperlar ile kapışıyoruz. Aynı karakter save'i ile baştan sona gidiyorum, eski oyunlarda aldığımız kararlar oyunun geri kalanını da etkiliyor. Bioware oyunlarını hep tutmuşumdur zaten. Çok başarılılar.

Ondan evvel PS3'te Heavy Rain'ı oynadım. Tavsiye ederim, çok iyi bir seri katil senaryosu vardır, film gibi. Ayrı ayrı karakterleri yönetiyorsun falan. Bayağı güzel. Biraz eski bir oyun olan Fahreniet'ı hatırlattı. Tabii Fahreniet çok fantastikti, bunda öyle şeyler yok.

Uncharted 3'ü bitirdim ama konusu falan hiç aklımda kalmadı. Güzeldi ama sıradan bir konusu vardı. Ben iyi senaryosu olan oyunları severim, Sanitarium gibi. Başka Dragon Age 2 sıradandı. Dragon Age 1 oldukça iyiydi.

Bu aralar PS3'te Shadows of the Damned'e takıldım. Biraz res gibi bir oyun bekliyordum ama bu biraz komedi çıktı. Yine de oldukça başarılı.

Son olarak zevkler ve renkler tartışılmaz elbette ama ben bu Diablo oyununu bir türlü sevemedim. Eski witcher oyununa bakıyordum da, Gerald hopluyor zıplıyor, sağa sola atlıyor. Bir sign yapıp adamları itince karşı tarafa bir etki hissettiriyordu. Bunda al mouse'u ne kadar hızlı basarsan. Hep de aynı hareketi yapsın. Diablo 3 oynamadım ama onun da böyle olduğuna eminim. Ben hiç açmıyor. Biraz varyasyon lazım.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Legend - 17 Ağustos 2012, 01:41:39
Sorcery

Spoiler: Göster
(http://galleria.gamesvillage.it/medias/11/uid_137a7f32f18.900.0.jpg)


Belki PS Move tarihinin gördüğü en iyi  oynanışlardan birine sahip olması belki de o klişe fantastik ve büyü havası. Bu oyun sardı beni. Şunu söyleyeyim Move sahibi olanların parasına değecek bir oyun.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Mira - 07 Eylül 2012, 01:32:00
Limbo'ya merak saldım gerçekten güzel bir oyun :)
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: mit - 04 Kasım 2012, 16:05:46
(https://lh4.googleusercontent.com/-xSwdeVVtWnU/UJZqYMcvpRI/AAAAAAAACeE/Zn6vKi0Jhs8/s640/Deadlight-for-PC.jpg)

Deadlight, konusu klişe ama oynaması aşırı derecede zevkli bir korku-platform oyunu. Konuya klişe dememin sebebi oyunun yine uluslararası bir virüs vakasından bahsetmesi ve yine tüm nüfusu zombiye dönüşen bir dünyada geçiyor olmasından kaynaklanıyor. Oyunu farklı kılan şeyse oynanışı ve grafikleri.

El çizimi arka plan mekanların üzerinde koşturan, gölgeli bir siluetten ibaret olan ve hatları ancak seçilebilen bir adamı kontrol ediyoruz oyunda. Tüm Seattle önlenemez virüs salgınının kurbanı olmuş ve içinde yaşayan hemen hemen herkes "Shadows" olarak anılan zombilere dönüşmüştür. Tüm bu hengamenin içinde Randall Wayne isimli adamımız hayatta kalmaya ve ailesini bulmaya çalışıyor. Bunun için çatılarda koşturuyor, kanallarda gizleniyor ve oradan oraya atlayıp zıplıyor. Bunu o kadar gerçekçi yapıyor, hareketleri göze o kadar sahici geliyor ki bir an için oyunun gerçek video çekimlerinden yapılıp yapılmadığını merak etmeye başlıyorsunuz.

(https://lh4.googleusercontent.com/-imIISGZsy0A/UJZqZFINSII/AAAAAAAACeQ/U4RjUimJwWo/s558/deadlight_shot03.jpeg)

Oyunun bir diğer güzel tarafı da türün diğer yapımlarının aksine çok fazla vurdulu kırdılı olmaması. Evet, hayatta kalma maceramız sırasında karşımıza ateşli ve kesici silahlar da çıkıyor ama bunları kullanarak durdurulamaz bir savaş makinesi falan olmuyoruz. Mermiler sınırlı ve çabucak bitiyor. Zombileri durdurmak içinse yapmanız gereken belli, kafasından vurmalısınız... Tabi ilk atışta becerebilirseniz. Üstelik gerçek hayata olduğu gibi bir enerjimiz de var. Çok fazla koşarsak nefes nefese kalıp tükeniyoruz, ya da bir duvara asılı kalırsak kollarımız yoruluyor ve düşüyoruz. Bir baltayı en fazla üç-dört defa savurabiliyor, sonra da soluk soluğa kalıyoruz. Ardından ekran titreyip, gözlerimiz kararmaya başlıyor. Kısacası oyun önüne geleni vurmaya değil, işin hayatta kalma kısmına odaklanıyor.

(https://lh4.googleusercontent.com/-jaTrGI84VKA/UJZqZW0ij9I/AAAAAAAACeM/vHETggoys7k/s640/screenlg1.jpg)

İşin korku boyutu çok fazla değil, ancak etrafınız çevrildiğinde ve kaçacak yeriniz kalmadığı zaman paniklemeye başlıyorsunuz. Ama platform ve bulmaca öğelerini çok başarılı kullanmışlar. O panik içerisinde ne
yana koşacağınızı bulmaya çalışmak ya da kapalı kaldığınız bir odadan nasıl çıkabileceğinizi bulmaya çalışmak gayet eğlenceli.

Oyun Xbox Live ve Steam üzerinden satışta. Meraklılarına duyurulur.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: jamela - 12 Şubat 2013, 19:34:17
Assassin's Creed III

Assassin's Creed II ve devamlarından sonra açıkcası bende biraz hayal kırıklığı yarattı. Hikayesi her ne kadar yine dramatize edilmeye çalışılsa da Ezio'da verdiği tadı vermedi. Sonu desen bence çok iyi bağlanamadı. Ama herşeye rağmen sırf gemi savaşları için bile oynanabilir.

Gerçi bu oyundaki hayal kırıklığından sonra dönüp tekrar Assassin's Creed II oynadım ama son oynadığım oyuna onu saymak istemedim.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: KingKiller - 23 Şubat 2013, 21:57:18
Pes 2013.

Bana göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbol oyunudur. Her yeni oyunda bir seviye yukarıya çıkar. Hele ki Ps3 te online oynamanın verdiği haz... Bu oyunu oynayın ve oynatın efenim. Oynamayanları da uyarın.

Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Fırtınakıran - 02 Mayıs 2013, 00:24:03
Darksiders 2

Apokaliptik modda bitirmenin keyfi bir başka olsa da sonu beni bir hayli duygulandırmıştı. War'dan sonra atlıların en güçlüsü Death ile oynamak, kombolar yapıp kardeşimiz War'un haksız suçlanışını ispatlamak için hedefe bir adım daha yaklaşmak heyecanı bir hayli artırıyor. En büyük sorunu PC versiyonunun sık sık çöküyor olmasıydı, ancak eğlencesi ve merak unsuru (söverek de olsa) oyunu tekrar tekrar açmanıza neden oluyor.

Death oldukça karizmatik bir karakter olmuş. War'dan geri kalır yanı yok. Ses tonu olsun, tasarımı olsun, sözleri olsun hep yerinde. Yalnız bu mahşerin 4 atlısında genetik bir "atar" durumu var. Ailecek herkese, her şeye hemen atar yapmaya başlıyorlar. O çok dikkatimi çekti.

Eğer hack'n slash oyunlarını seviyorsanız kaçırmayın derim. 3. oyunun geleceğine dair (yakın zamanda olmasa da) söylentiler dolanırken şimdi gözüm kulağım o 3.oyundaki karakterin Fury olması yönünde. Hayır, bunun kırbacı olmasıyla hiçbir ilgisi yok u_u.

Son olarak Death'in sevdiğim bir sözüyle yorumumu bitireyim: "Many knows the Reaper, but I don't know you"

Yine de sonu niye öyle bitti ya :/?

Spoiler: Göster
(http://i2.cdnds.net/12/37/618x450/gaming_darksiders_2_1.jpg)



Batman: Arkham Asylum

Bu oyunla ilgili her yerde olumlu eleştiriler dönüyor. Ben de aksini iddia edecek değilim. Kendimi kaptırdığım oyunlar arasına giriverdi. Hatta öyle ki evde şöyle gezer oldum:

"Oracle, bana su bardağının yerini söyle." [*]el kulakta[/*]

Senaryosu, çizimleri ve seslendirmesi muazzamdı ^^. Bir de Riddler'ın bilmecelerini çözmenin verdiği keyfe diyecek söz yok.

Spoiler: Göster
(http://www.indir.com/resimler/batman-arkham-asylum-turkce-yama-4662-81.jpg)
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: cigarette smoking man - 02 Mayıs 2013, 15:42:06
the cave

eglenceli grafikleri yuzunden oynamayan bin pisman

duzenleme;
onceki mesajimda trine oyunun begenmedigimi belirttim ve hala ayni dusuncedeyim trine oyunun kontrolleri adamin tepesini attiriyor ama trine 2 ve goblin menace exp.pack i tavsiye ederim.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: KoyuBeyaz - 03 Mayıs 2013, 19:22:22
Tomb Raider

Bazı şeyler tadında bırakılmalı diye düşünenlerdenim ve yeni fikir üretemedikleri için klasikleşmiş serileri "reborn" adı altında yeniden basıp basıp satanlara fena halde gıcığım. Tomb Raider'ın da yeniden çıkacağını duyunca iç geçirip yüzümü sıvazlamıştım ama koltuğa Square Enix'in geçmesi beni heyecanlandırdı. Hele o film gibi ilk trailer'ını izledikten sonra oyunu almayı bile düşünür oldum ve oyun içi videoları da gördükçe bu düşüncem pekişti. Sağolsun Steam de beni kırmayıp %50 gibi güzel bir indirim yapınca cüzdanı aralamak durumunda kaldım.

Pişman mıyım? Kesinlikle hayır.

İndiana Jones serisini oldukça seven biri olarak bu tarz macera avcılıklarına alışığım ama şunu söyleyebilirim ki daha önce hiçbir aksiyon oyununda böyle stres olmamıştım. Çalıları kıpırdatıp üzerinize atlayan kurtlar mı dersiniz, üzerinize saldıran adamlar mı dersiniz, oku çekip zamanında atmaya çalışırken eli titreyip kaydıran Lara mı istersiniz... hepsi var oyunda. Atmosferi oldukça başarılı, yağmalanacak eey bir şeyin olduğu bir adada bilinmedik düşmanlarla çevrili vaziyetteyken bir yandan neler olduğunu anlamaya, bir yandan da canımızı kurtarmaya çalışıyoruz. Yalnız aksiyon sahnelerinde kamera ve sesler öyle güzel harmanlanmış ki gerçekten ezileceğiniz, düşeceğinizi ya da oradan kurtulamayacağınızı düşünüyorsunuz arada. Bastığınız yerin kırılmayacağı garanti değil ki bu çok hoş bir etken.

Çok klişe ve mantıksız yönleri de yok değil tabi. Tek bir okla ölen adamların 5 kurşunla hala ayakta kalması gibi. Ama çok oyun oynayanlar bilir, böyle şeylere artık o kadar alışığız ki gözümüze batmıyor bile. En azından bende durum bu. Bazı şeyleri kabullenmek lazım. :P Ha bir de, böyle bir oyundan çevreyle etkileşimin daha fazla olmasını beklerdim. Gene etrafta bulabileceğiniz epey bir materyal ve gzli tapınaklar var dilediğinizce 'tomb raidlemeniz' için ama daha fazla obje güzel olabilirdi.

Şunu da eklemeliyim ki Lara çok gerçekçi bir karakter olmuş. Hareketleri, yüz ifadeleri, sesleri ve duruma göre nefes alış verişi bile gerçekten ayrıntılı düşünülmüş. Canı acıyıp bağırdığında oyundan almak istediğiniz havayı alıyorsunuz, sizin de canınız acıyor gibi olmasa da hissediyorsunuz kızın gerçekten niye bağırdığını. Özellikle bu açıdan çok başarılı bir oyun olmuş.

Türün sevenlerine tavsiye ederim. En azından karakter yansıtması ve yer yer sizi gerçekten gerebilmesi açısından özgün ve denenesi bir oyun olmuş yeni Tomb Raider.

Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Nightmare - 03 Mayıs 2013, 19:38:53
Call of duty 2
Bilgisayarımdaki tek oyun olduğu için her yaz oynadığım oyun.Online olarak oynamayı daha çok seviyorum ama single da hiç fena değil.Biraz eski bir oyun ama hâlâ oynayan var emin olun.Grafiklerini hâlâ beğenmiyorum ama mecbur bunu oynamak zorundayım :)
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: mbdincaslan - 03 Mayıs 2013, 20:08:06
Crusader Kings 2. En son oynadığım oyun, esasında son bir kaç aydır sürekli oynadığım, uğruna finalleri yaktığım oyun :)

İnternette şöyle bir yorum vardı hakkında: "Döllerini dünyaya yayma simülasyonu" Aynen öyle :)

Oyuna küçük bir kont olarak başlayıp, yüksele yüksele altı yedi nesil sonra bir kral ya da söz gelimi Kutsal Roma İmparatoru vs. haline gelmek çok zevkli. Ve özellikle Galler, İrlanda gibi parçalanmış, henüz birleşik olmayan bölgelerde küçük bir kont olarak başlayıp, teker teker kontluklar ve düklükleri yutarak, evlilik yoluyla ünvanlar kazanarak, evlilik siyaseti ile kaba kuvveti birleştirerek kral olmak, haçlı seferlerine katılıp yeni topraklarda ünvan toplamak, Moğollar gelince götün götün kaçmak ve nihayet Avrupa'nın ya da Asya'nın yarısını yöneten bir aile olarak oyunu bitirmek... Daha ne olsun yahu!
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: daifunka_vc - 03 Mayıs 2013, 23:50:51
Ve özellikle Galler, İrlanda gibi parçalanmış, henüz birleşik olmayan bölgelerde küçük bir kont olarak başlayıp, teker teker kontluklar ve düklükleri yutarak, evlilik yoluyla ünvanlar kazanarak, evlilik siyaseti ile kaba kuvveti birleştirerek kral olmak, haçlı seferlerine katılıp yeni topraklarda ünvan toplamak...

Konudan biraz sapan bir yazı yazmış olacağım ama yazayım yine de. Bu oyundan gözü korkan çok arkadaş var. Onlara tavsiyem yukarıda da belirtilen (ne kadar oyun zorluk seviyesi olarak onlarla oynamayı yüksek gösterse de) paramparça yerlerden aldığınız (Misal İrlanda'dan Dublin. Ne güzel komşu toprak parçası da babanızın ve mirasçısı da sizsiniz. Ya bir kaç seneye nalları dikmesini bekler, ya da tezcanlıysanız suikaste kurban gönderiverirsiniz babanızı; hooop toprak size kalır. :D Ondan sonra düklük, sonra krallık, sonra da ver elini Britanya İmparatorluğu. :D) küçük topraklarla oyuna başlamaları. Hem mbdincaslan'ın belirttiği gibi başarmaya çalıştığınız şeyler çok zevkli hem de oyunun mekaniklerini öğrenmeniz (bence) bu şekilde çok daha basit.

Bir de A Song of Ice and Fire diye bir modu mu varmış neymiş... :D

Bir de bu oyunu oynarken etrafınızda doğan çocuklara birer toprak parçası gözüyle bakabiliyorsunuz. Aman dikkat edin. :D Sonra 'Aaa! Amcamın kızı olmuş, bunu karşı mahalledeki Hayri Emmi'nin torunuyla nişanlayalım. 20 seneye eleman kazaya kurban gitse şu arsa üzerinde hak iddiamız olur. Sonra oldu bitti derken tapuyu haneme geçiririm. Niohahaha!' gibi senaryolarla karşı karşıya kalabiliyor insan. Use at oyur own risk yani. :P
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Jasdebitto - 04 Mayıs 2013, 00:07:45
En son DAO oynadım. Sanırım ikinciye bitirip Awakening'de kendi karakterimi görmeden rahat etmeyeceğim, çünkü oyunu ilk bitirdiğimde bu konuda bir sorun yaşamıştım; sevgili playstation'ım trophy'leri aynı oyunda göstermesine rağmen ilk aldığım Origins CD'si ile daha sonra aldığım Ultimate Edition'ı birbirlerinden farklı oyunlarmış gibi gördü. Sonuç olarak eski Warden'ım yerine yenisini yarattım ve Alistair beni tanımadı doğal olarak. Oghren'i hiç tanımadı ya neyse.

İşte az kaldı bitmesine oyunun, en son Landsmeet bitti. Sonra adını unuttuğum, Denerim'de bana hırsızlık yaptıran adamdan görev alıp birinin kalesine girdim. Ama sonra "Aman yeaa, ben bunları hemen öldürürüm, niye uğraşayım?" gibi bir düşünceyle umursamazsa oynayınca saçma sapan mage'in teki benim işime çomak soktu. En son save'im de kaleye sızdığım yer olduğundan içimden devam edesim gelmedi, bıraktım.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Fırtınakıran - 11 Mayıs 2013, 18:43:42
Alice: Madness Returns

"Abov" nidasıyla başlıyorum yorumuma. O nasıl bir sanatsallık, nasıl edebiliktir?! Her bölüm bir sanat eseri, detaylarının her noktası adeta oya işlemesi. Diyaloglar deseniz (zaman zaman ağır kaçıyor bu yüzden) ahenkli, edebi. Ve Alice'imizin çarpık Harikalar Diyarı'nda, onun o deli kafasının içinde gezinmek gerçekten solunması gereken bir hava barındırıyor.

Bu oyundan hep korkunçtur diye uzak duruyordum, ancak hiç de öyle çıkmadı. Alice'i bir psikopat sanırken meğerse bir mağdur olduğunu öğrendim oyun başlarında. Platform tarzı oyunları özleyenler, bulmaca arayanlar, güzel grafiklerin güzel senaryolarla birleştiği oyunlar arayanlara şiddetle tavsiye edilir.

Bazen Alice'in Harikalar Diyarı'ndayız, bazense gerçek Alice ile birlikte çürümüş Londra sokaklarında. Geçişler gayet güzel, topladığımız hatıralarla gerçeğe bir adım daha yaklaşmak heyecanlı ve sonu gerçekten vurucu. Ayrıca, oyundaki 4 çeşit silahın yapılarının oyunla bu kadar uyumlu olmasına da gülüp saygı duymadan edemiyorum. Çok yaratıcıydı :).

Bu oyunu daha sonra tekrar oynayacağım anlaşılan. Geç kalmışım, ama iyi ki oynamışım.


Not: Mekana göre değişen ve ortamla uyumlu bir hal alan giysiler fikri de ayrı bir hoştu.

Spoiler: Göster
(http://youngmedialove.files.wordpress.com/2013/03/2.jpg)
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Quad - 11 Mayıs 2013, 19:15:27
Aion

İki ırkın amansız mücadelesi, geniş questler, bitmeyen macera. Gerek grafikler, gerek oynanış ve menü kolaylığı ile mmorpg türü oyunlar arasında benim Ultima'dan sonra bağlandığım ender oyunlardan. Skyrim'in campaing'lerinin bitişinden sonra bu oyunda geçirdiğim 1-2 saat, Skyrim'i benim bilgisayarımda "arada sırada" klasörüme atmama sebep olmuştur. Oyunun yarı f2p olmasının en temel sebebi, gerçek parayla alabileceğimiz birçok şeyi oyunda da bulabilmemizdendir.

Denememiş olanlara tavsiye ederim. Ama oyunun takım olmadan oynanmayacağını, en kötü ihtimalle bir iki arkadaşınızla oynamanız da tavsiye edilir.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Jasdebitto - 13 Mayıs 2013, 21:06:15
Don't Starve
---
Kafayı yiyeceğim, Maxwell'in kapısından girdikten sonra ya donarak ya açlıktan ya da domuzların saldırısıyla ölüyorum. Normal oyunda yirmi gün dayanmışım ama Maxwell'de beş gün dayanamadım. Ayrıca zar zor biriktirdiğim havuçlarımı ateşin çok kenarına bıraktığım için tutuşturmuş ve kül haline getirmiş bulundum. Sonra da domuz ordusu tarafından dövüldüm.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: selfrepair - 18 Temmuz 2013, 17:21:03
Save the Date
Oyunlar ve tüm anlatılan hikayeler üzerine minik bir "oyun". Anlatılan hikayeyi beğenmediyseniz, kapatıp gitmekten sizi alıkoyan nedir?
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: mit - 29 Kasım 2013, 16:39:03
Papers, Please

Bu kadar küçük bir oyunun (200 Mb) bu kadar ayrıntılı ve eğlenceli çıkması karşısında afallamış durumdayım. İçinde ne ararsanız var. Big Brother'ı andıran distopik bir düzen, tüm dikkatinizi ekrana vermenizi gerektiren ince ayrıntılar, durmadan artan içerik, kara mizah...

Aslında oyun çok basit, grafikleri de hiç de öyle ahım şahım değil. Tek yaptığınız sabahları sınır kapısına gidip kapıdan geçmek isteyenlerin pasaportlarını kontrol etmek. Ama bu süreç hiç durmadan artıyor. Örneğin ilk başta sadece kendi ülkenizin vatandaşlarını içeri alırken daha sonra düzgün pasaporta sahip yabancıları da almaya başlıyorsunuz. Derken belirli izin kağıtları, kimlikler, sahte pasaportlar derken oyun alıp başını gidiyor. Terörist saldırılar, üçkağıtçılar neyse de sizden yardım isteyen çaresiz bir kadınla karşı karşıya kaldığınızda işinizi doğru yapmakla vatanınıza bağlı kalmak arasında kaldığınız anlar sizi ciddi ciddi etkiliyor.

Bir taraftan da hızlı davranmak zorundasınız. Çünkü her geçiş maaş demek, paraysa evde sizi bekleyen ailenize iyi bakabilmeniz demek. Hatalı geçişler maaşınızdan kesiliyor, eve para götüremediğiniz zaman da akşamları yemek ve ısınma gibi şeylerden mahrum kalıyorsunuz. Akabinde de sadece siyah ekranın üzerindeki bir isimden ibaret olan oğlunuzun hastalanmasını (hata belki de ölmesini) çaresizce izlemek zorunda kalabiliyorsunuz. Oyunun 20 farklı sonu olduğunu söylemiş miydim?

Pasaport kontrolü gibi basit bir olgudan böylesine eğlenceli ve derin bir oyun yapmak gerçekten de marifet işi. Kesinlikle bağımlılık yapıyor, uyarmadı demeyin.

http://store.steampowered.com/app/239030/
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Gilderoy - 05 Şubat 2014, 23:06:25
Heartstone: Heroes of Warcraft

(https://us.battle.net/shop/static/images/logos/logo-family-hearthstone.png?v=58-1.3.10)

Güzel bir kart oyunu. Fazla bir abartısı yok. Eğlencelik, zaman geçirmek için ideal. İlk gördüğümde biraz ön yargılı davranmıştım. Sebebi ise göze çok basit ve çocuksu görünmesiydi. Yine de bir şans verdim ve tamamen öyle olmadığını anladım, tamam biraz basitlik var yinede. Oyun içerisinde yapabileceğimiz kombolar iyi düşünülmüş, isteyen gerçekten hoş stratejiler yapabilir. Fakat bir süre sonra bunlardan da sıkılıp oyunu bırakmanız da mümkün tabii. Bunun dışında düello kısmını başarılı buldum. Hemen aynı seviyede insanlara karşı düelloya girince zevkli olabiliyor. Neredeyse her zaferde heromuz seviye atladığı için yeni kartlar falan açılıyor. Ayrıca quest sistemini de iyi oturtmuşlar. Öyle ki insan verilen görevi bitirmeden başından kalkamıyor. Kısacası, şu anlık fena değil.

ekleme: oyun şu anda open beta döneminde.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Stormholder - 06 Şubat 2014, 04:11:49
Bioshock: Infinite
Kesinlikle oynanilmasi gereken bir oyun. Nedeni, oynanisinin guzel olmasi degil; cok derin bir kurguya sahip olmasi. Ancak ingilizce oldugu icin sikinti yasanabilir. FPS tarzi oyunumuz fantastik ogeler icermekte ama bilimkurgu yonu agir basmakta bana gore. Hatta bilimkurgu acisindan bir basyapit diyebilirim. Acikcasi film izler gibi oynadim pek de keyif aldim. Paralel boyutlar ilginizi cekiyorsa bu oyunu kacirmayin diye de yorumumu bitirmis olayim.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Nightmare - 06 Şubat 2014, 11:31:40
Age of empires 3

Online oynadığım güzel bir oyun.Osmanlı ve yeniçerilerle süper zevkli :)
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Fırtınakıran - 02 Temmuz 2014, 22:25:46
Transistor az önce bitti.

Verdiğim her kuruşa sonuna kadar değdi. Super Giant Games ne yapsa alırım, dememe neden olan bir oyun oldu. Önce Bastion ve şimdi de Transistor. Birbirinden sanatsal iki oyun. İster mekan tasarımı, ister karakter tasarımı olsun. Ama en çok da senaryoları ve müzikleri...

Oy oy. Mahvettin içimi Transistor. oyun boyunca da, bitirişte de birileri soğan doğradı durdu.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: sleepingforest - 24 Temmuz 2014, 05:44:29
Destiny betası.

Oyun bomba gibi geliyor, özellikle PS4'ün bu kadar az oyunu olduğu bir dönemde parasını sonuna kadar hak eden bir oyun olacak gibi.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Jasdebitto - 26 Ağustos 2014, 02:30:18
Terraria

Önceden ipodumdan oynuyordum, bugün de bilgisayarıma indirdim. Biraz zorlandım açıkçası ama güzel gidiyor, heh.

Sabah da azıcık da:o oynadım ama lothering hep bana sıkıcı gelmiştir, beş dakika sonra kapattım. Inquisition'ı da çıkarsalar artık, ama pc versiyonu 70 euro nedir? *playstation'a nasıl çıkar o zaman, ağlamak istiyorum*
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Grayswandir - 26 Ağustos 2014, 12:59:23
Europa Universalis 4

Sanırım oynadığım en karmaşık strateji oyunu. Elbette daha zorları vardır ama Total War falan da çok zorlamasına rağmen askeri ağırlığı fazla, her şeyle bunun kadar uğraştırmıyor insanı. Askerleri bir yerde toplarken o şehrin asker kapasitesine bile bakmak zorundasınız, eğer yetmiyorsa üstünde tutunca morali düşüyor adamların. Bir savaşa giriyorsunuz, oyun takır takır ne kadar iğrenç event varsa yağdırıyor üzerinize bazen. Oh çok güzel gidiyorum derken pat, kral ölüyor. Regency Council'la (bunun türkçesini bilmiyorum) kalakalıyorsunuz ortada. Epey mesai harcamak gerekiyor çözebilmek için, çok ayrıntılı oyun. Yardım etmek isteyen olursa memnuniyetle karşılarım. :P
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Ugur - 26 Ağustos 2014, 13:06:10
Pillars of eternity (beta) :
Oyun tek kelime ile mükemmel . Yeni bir Baldur's Gate geliyor bu kadar :)  


Sabah da azıcık da:o oynadım ama lothering hep bana sıkıcı gelmiştir, beş dakika sonra kapattım. Inquisition'ı da çıkarsalar artık, ama pc versiyonu 70 euro nedir? *playstation'a nasıl çıkar o zaman, ağlamak istiyorum*

Da:o i 5 kere bitirdim şu ana kadar son oynayışım 100 saati geçti galiba :D Lotheringde sıkılıyorsan Deep Roads bölümlerini nasıl oynuyorsun bilmiyorum artık :P  Inqusition'a gelince ben  tam şuradan siparişimi vereceğim ----> ( http://www.amazon.com/Dragon-Age-Inquisition-PC-Deluxe/dp/B00JUI8HJ4/ref=sr_1_1?s=videogames&ie=UTF8&qid=1409047405&sr=1-1&keywords=dragon+age+inquisition ) deluxe edition olduğu için 70 dolar normali 60 dolar pc ps4 xbone hepsi aynı. Bu da biraz reklam gibi oldu ama Amazonla aramda hiç bir bağ yoktur arkadaşlar :D
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: daifunka_vc - 23 Kasım 2014, 23:38:16
Spec Ops: The Line'ı bitirmek sonunda nasip oldu. Mekanikleri çok tekdüze olsa da harika atmosferi ve senaryosuyla kendini oynatmayı bilen bir oyun olmuş. Hani bir oyunun filmi yapılacaksa o film Spec Ops: The Line olmalı. :D
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Nightmare - 24 Kasım 2014, 19:21:12
Mount and blade/warband
Oyun türk olmasının yanı sıra bu tarz oyunlar arasında bence en iyi oyunlardan.grafikleri çok iyi olmasa da konu ve oynanış bakımından şahane oynayın derim.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: okanakinci - 24 Kasım 2014, 20:11:10
Son zamanlarda olduğu gibi bugün de Empire: Total War. Teknolojiyi hızla geliştirmek gerekiyor ve bu da ülkede ister istemez bir aydınlanma çağı yaşanmasına ve devrime neden oluyor. Osmanlılarla oynuyorum. Daha 1720'li yıllarda Osmanlı bir devrimle yıkılıp Türkiye Cumhuriyeti kuruluyor. 200 yıl ileriden gidiyorum. :D
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Grayswandir - 24 Kasım 2014, 23:00:10
Saints Row IV. Müthiş eğlenceli bir oyun, absürdlük hat safhada, kesinlikle oynamak gerek. :D
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: arrazy - 22 Şubat 2015, 17:59:33
Bu sefer bir bilgisayar oyunu değildi.
Kaçış oyunlarını oynamışsınızdır mutlaka. Dijital ortamdan gerçek hayata geçen bu oyunlarından birini, Ankara'daki Odadan Kaçış isimli mekanı ziyaret ettim.
Odalarda saklanmış ipuçlarını toplayarak evden çıkmaya çalışıyorsunuz. Profesörün Hikayesi isimli oyunda hazırlanan bulmacalar gerçekten başarılıydı. Oyunun yapısı gereği detayları hakkında çok fazla bilgi veremiyorum ama kesinlikle keyif alacağınızı düşünüyorum. İncelemek ve rezervasyon yaptırmak (rezervasyon yaptırmadan gitmek mümkün olmuyor) için sitelerini ziyaret edebilirsiniz : www.odadankacis.com
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Bardes - 10 Nisan 2015, 13:22:41
Android üzerinden oynanan "aa" isimli oyun. Oynaya(maya)nlarınız vardır mutlaka. Ömrümü yedi ömrümü! Gözlerim biraz daha bozulmuş olabilir :P Aşırı derecede bağımlılk yapan bir oyun, başlarsanız bırakamıyorsunuz. Son bir haftadır falan bıraktım galiba ama, geçemiyorum 108. bölümü.

Spoiler: Göster
(http://i.imgur.com/qRIE00q.jpg)
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: kargasiz - 10 Nisan 2015, 14:21:39
aa oyununda 2 saatte 49. bölüme geldim, 2 saatte de o bölümü geçemeyince oyunu sildim. Stres atmak için değil, stres yapmak için üretilmiş oyunlar serisinden :)
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Evis - 10 Nisan 2015, 15:04:59
Ketchapp'ın oyunlarını oynamalısınız. Her biri sinir kat seviyenizi ölçüyor.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Black Helen - 27 Eylül 2015, 19:36:51
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
Açıkçası bugüne kadar keyifle oynadığım/izlediğim bir serinin beni çok tatmin etmeyen son oyunu oldu. Bunun başlıca sebebi de açık dünya oynanışının getirilmesi. Oyunun kurgusu, bittikten sonra sağlam bir film izlenmiş gibi tat bırakması benim için önemli. Bu tadı en son Guns of the Patriots'da alabilmiştim. Son oyunda ise maalesef oyuncuya zevk veren o bütünlük kaybolmuş. Zaten Big Boss karakterine de pek içim ısınmamıştı zaten. Solid Snake'in esprilerini arar oldu gözlerim. Oynanır mı hayli hayli oynanır hem de. Ama o eski tadı beklemeyin.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Gadd - 14 Nisan 2016, 21:03:11
TOM CLANCY'S ''THE DIVISION'' oynuyorum bu ara.
Virüslü bir şehirde önce alıştırmaları yaparak başlanıyor. Dark zone lara gidip çok oyunculu karşılaşmalar veya takım etkinliklerine katılabiliyorsunuz. Normal bir hikayeden yola çıkarakda oynayabilirsiniz. Fps türü sevenlere birebir sanırım. 2016 yapımı bir oyundur. Ps4 te oynuyorum, Pc versiyonu var mı bilmiyorum açıkcası...
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Evis - 15 Nisan 2016, 01:35:54
Dark Souls 3

Şimdi bir hikaye anlatıcısı düşünün, size hikaye yerine hikayeyi tamamlayabileceğiniz parçaları veriyor. Parçalardan bazıları eksik ki bu, dinleyenin hikayesi olsun. Size verilen ipuçları her yerde, bir mekanın ismi, bir boss'un ismi veya npc'lerin söylediği küçük sözler, hatta eşyaların üzerinde. Bu ipuçlarını takip etmek ve hikayeyi saklandığı yerden çıkarmakta bizim elimizde. Dark Souls 1 ve 2'yi sadece okudum. Oyungezer'de güzelce, en ince ayrıntısına kadar yazılmış bir kaynak var. Ama Bloodborne'u yaşadım.

Türkçe altyazılı olması ve Lovecraftvari, gothic viktoryan dönemini andıran bir mekan tasarımına sahip olması oyunu edinmemin ilk nedenlerindendi. Çok oyun oynayan biri değilim, ya da 2 aya öncesine kadar bu durum böyleydi. Biraz da kendimi test etmek için oynamaya başladığım Bloodborne, genel oyunların aksine rastgele tuşlara basmaktan ibaret değildi. Çoğu hamlenizi düşünerek yapmak, strateji geliştirmek ve şimdiye dek gördüğüm en incikli cincikli haritayı o inciğiyle cinciğiyle kafanda tutmaya çalışıp ilerlemek insana oyun oynadığını hissettiriyordu.

Bloodborne sizin başlar başlamaz ölmeniz için uğraşan bir oyun. Ancak diğer oyunlarda canımı sıkan, öldükten sonra bunun bir anlamı olmaması noktasında Bloodborne sizi cevaplayacak, bazen aşırı sinir edecek yapıya ve hikayeye sahip. Bölüm sonu canavarı dediğimiz Boss dövüşlerinde kalp atışlarınız hızlanıyor, bazen terliyorsunuz, geriliyorsunuz ve kimi zaman korkuyorsunuz. Haritalarda dolaşırken de bu korku var. Ama emin olun, bütün bunlara değer, sizi güvenli yere götürebilen bir lambayı gördüğünüz veya boss'u geçtiğiniz vakit, bütün bu stres bir zafer sevincine dönüşüyor.

Neyse konumuz Dark Souls, daha bitirmedim oyunu, Bloodborne'dan daha zor olduğunu söyleyebilirim şimdilik. Mekanlar yine müthiş. Boss dövüşleri ve tasarımları yine aynı özgünlükte. Hikaye yine o saklandığı yerde.

Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: eregion - 15 Mayıs 2016, 11:52:15
Fallout 4'ü oynadım ve bir süre dinlenmem gerekti.

Arkadaş o nasıl bir çelişkiler yumağıdır öğle.
Teknik anlamda hiç bir eleştiri yapamam sanırım. Şimdiye kadar ki en iyi oyunlardan birisi. Oyun mekaniği, grafik vs.

Gelgelelim senaryoya, oyun boston dynamics'in ve MIT'nin bulunduğu Boston şehrinde geçiyor. Elbette isim modifikasyonları var...

Nükleer felaketten sonra ortaya çıkan bir kurum (the institute) var ve ilerleme ile insan ırkının tekinsiz korkuları ekseninde bir gerilim yaratmış.

Tercihler sizin.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: daifunka_vc - 09 Temmuz 2016, 14:16:02
Cami avlusunda Ghastly avlamak, pokestopları tek tek gezebilmek için Adana sıcağında kilometrelerce yürümek, İbrahim Şinasi Efendi Gym'inde Team Valor saflarında çarpışmak...
Pokemon Go'dan bahsediyorum tabii ki. :D 11/10
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Bay_Karamsar - 18 Şubat 2017, 20:31:55
Soul Searching (http://playsoulsearching.com)

     Sıkı bir video oyunu meraklısı değilim. Hayatta kalma tarzı oyunlara yabancıyım. Oyun yapımcılarının esinlendikleri Ursula K. Le Guin'in Yerdeniz Serisini de Pi'nin Yaşamı'nı da okuyamadım. Yine de, kısa oynanış deneyimime rağmen oyunu beğendim. Bir buçuk saatlik oyun deneyimime dayanarak kısa yorumum şöyle:

     Oyun adalardan oluşan bir harita üstünde geçiyor. Siz de, adasından ruh arayıcısı olarak ayrılıyorsunuz. Göreviniz için ada ada dolaşıyorsunuz. Yolculuk esnasında bazı hayaller gördüğünüz de oluyor. Bulduğunuz harita parçaları sayesinde yeni adaları keşfediyorsunuz. Tekne ve araç gereç alabiliyorsunuz. Oyunda büyü de yapılabiliniyormuş. Belirttiğim gibi oyunun çok ama çok başlarındayım. Oralara kadar gelemedim. Büyü öğrenebilmek için birini bulmanız gerek. Bu da harita parçaları ve ada ada dolaşıp gezmeniz gerekliliğini doğuruyor.

     Piksel estetiği basit ve etkili biçimde kullanılmış. Bu da, oyuna yaşayan bir atmosfer kazandırmış. Gece gündüz döngüsündeki değişimler vasıtasıyla hoş manzaralar oluşuyor. Kuşlar, balıklar, hayvanlar, kelebekler dolanıyor. Bulutlar geçiyor karakterimizin üstünden. Kumsallı, ağaçlıklı, karlı, değişik değişik adalar bulunuyor. Dev kuşlar, katil balinalar, ejderhalar bu yolculukta size engel olmaya çalışıyorlar.

     Karakterimizin yolculuğu esnasında karşılaştıklarının anlattıkları ilgi çekici. Dramatiklik ile karamsarlık arasında giderken arada bir yüzüme buruk bir gülümseme yerleştirdiği oldu. Örnek mesela: Karamsarların kol gezdiği Meşgul Adası'ndaki hanın önünde bir karakter var. Onunla konuşunca benim karaktere ilk dediği "Ben aslında süper kahramanım." oluyor. Ekranın karşısında adanın delisi diyorum kendi kendime. Sonra konuşmasınj devam ettiriyorum. İkinci cümlesi "Bunu kimse bilmiyor ama." diyor. Ben de ekranın karşısında "Tabii bilmezler!" diyorum. Bu konuşmanın sonu nasıl bitecek diye merakta ediyorum. Son cümlesi "Gece çöktüğü zaman depresyonla savaşıyorum." oluyor. Ben şok!

     Karakterlerle konuşma dedim de, oynadığımız karakter konuşmuyor. Yaşanan, diğer karakterler konuşuyor biz de dinliyoruz durumu. Hanlardaki hancılar da gevezelikleri sırasında bizim karakterin konuşmamasına vurgu yapıyorlar. Aslında konuşmamak en iyisi gibi laflar geveliyorlar. Bir şey anlatacak gibi yapıp fazla şey anlatmamalarına hayran kaldım doğrusu. Çeneleriyle sizi meşgul edip harcama yaptıryorlar :D

     Oyun açlık, susuzluk ve enerji olmak üzere dikkat edilmesi gereken üç şey var. Enerji uyuyarak yükseliyor. Su adalardaki kuyulardan sağlanıyor. Açlık adalarda toplanan meyvelerden veya tutulan balıklardan sağlanıyor. Dördüncü olarak yüzerken ihtiyaç duyduğunuz nefes de eklenebilir. Bunlar bitince karakteriniz ölüyor. Oyun uğradığınız son adadaki son kayıttan başlıyor. Tekneden karaya indiğinizde ya da karadan tekneye geçişte oyun otomatik olarak kayıt ediyor. Tehlikelere geri döneyim. Denizdeyken katil balinaya yem olmanızı da beşinciden sayabilirim belki. Oyunu biraz daha oynarsam bu listeye daha fazla tehlike ekleyebilirim. Mesela yıldırımlara veya ejderha alevine henüz maruz kalmadım. Yanmadan(!) geçmeye kastığım için bunları kurcalamaktan kaçındım(!) Karakterimizin karşısındaki zorluklar genel olarak zamanını tükettirmesi üstüne kurulu. Haritaya bakarken bile, hayatının bağlı olduğu o üç bar azalmaya devam ediyor.

     Değinmediğim bir iki ayrıntı daha var. Yazma hevesim tükenir ve başlığın amacını çoktan aşılmışken yazıya son veriyorum :D

19 Şubat 2017 Editi:

     Hikaye modunu bitirdim. Kısaydı zaten. Oyun mekanikleri değişmediği için bunj pek dert etmedim de. Hikayenin sonu, sahteyle gerçek arasındaki ilişki açısından gayet tadındaydı. Bir adayı kaçırdığımdan dolayı galiba, büyü yapmayı öğrenemeden oyunu bitirdim. Tek içime dert olan sadece bu oldu. Rastgele moda da bulaşırım.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Celebhol - 24 Şubat 2017, 21:19:57
Baldur's Gate 2: Enhanced Edition

Ryuk'un son yayınından sonra, tekrar bir deneyeyim dedim. Yıllar önce tam enhanced çıkmadan önce denemiştim fakat piksellerden dolayı kör olup bırakmıştım. Şaka bir yana, D&D kural sistemi alışkın olduğum bir şey ve Unutulmaz Diyarlar da gayet tanıdık bir yer. 4-5 saat oynadım daha ve şimdilik güzel gidiyor, oyunu bitirmeden kesin bir yorum yapamam. Belki o zaman da yapmam. Oyunlara eleştirmen gözüyle pek yaklaştığım söylenemez ama gözüme çarpan bir şey olursa söylerim.

Divinity 2: Dragon Knight Saga

Çok aralıklarla oynadığım bir oyun. Bunu da yıllar önce denemiş fakat devam etmemiştim. Bu sefer daha çok hoşuma gitti ve saf okçu olarak devam etmeyi planlıyorum. Savaşların güzel bir zorluğu var.

Dark Souls 2: Scholar of the First Sin

120. seviye saf str build karakterimi bırakıp, yeni bir tane açıyorum. Teknik olarak ilk Souls oyunumdu fakat hiç bitirmedim. Soft cap'leri yanlış hatırlayıp, str'yi 40'ın üstüne çıkarmıştım. DS3'ten sonra daha idmanlıyım ama PC'ye aktarımı DS3 kadar iyi olmadığı için biraz çekinmiyor değilim. Yine de, Drangleic bizi bekler! Yine Warrior mı gitsem, yoksa Sorcerer mı açsam karar veremedim daha. DS3'ü de Str odaklı pyromancy desteğiyle bitirmiştim ve yakın dövüşün kesinlikle bir çekiciliği var ama değişiklik de istemiyor değilim. Kararsız kaldım, karakterim hala en başta duruyor :D Zaten bu karakter yaratım ekranları hayatımın yarısını yiyiyor.

Resident Evil 7

Yarılarında bir yerdeyim. Başına tekrar oturursam hemen biteceği için kaçınıyorum biraz. Doğru düzgün oynadığım ilk korku oyunu ve epey sevdim.

Girip çıktığım başka oyunlar ve tekrar oynamalar da var ama hepsini yazmayacağım.
Başlık: Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
Gönderen: Celebhol - 08 Mart 2017, 18:51:20
Spec Ops: The Line

Adını hep duyuyordum ama oynamamıştım. Oyun tarzı çok sıradan bir shooter fakat hikayesi gerçekten güzel. Elbette hikaye sırf bundan ibaret değil ama savaşın gerçekliğini ve "kahraman olma" kavramını eleştirel bir şekilde, güzelce işlemiş.