Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Sinema => Konuyu başlatan: OZ - 11 Haziran 2012, 16:00:00

Başlık: Prometheus
Gönderen: OZ - 11 Haziran 2012, 16:00:00
Arama yaptım ama bulamadım. Film görsel olarak aşmış. Atmosfer, gezegen, tasarımlar ala. Yıllardır bekliyordum tam bir Alien hayranı olarak. Ancak bu filmi Alien filmi olarak görmedim hiç bir zaman. Sadece aynı uzayda geçen ve mitolojisininden az da olsa yararlanan başka bir film olacağını düşünüyordum. Tahminlerime yakın oldu.

Spoiler

Spoiler: Göster
[spoiler]

İlk Alien filminde hatırlarsınız Space Jockey dediğimiz dev bir ölü uzaylı vardı. Alien bunun içinden fırlamıştı ve bu ceset kendi kendine zamanla mitolojik bir yaratığa ve kült bir şahsiyete dönüştü. İşte bu adamlar kimdi bunun cevabını kesinlikle alıyoruz. İşte bunun cevabını aldığımız anda da film Alien filmi olmaktan çıkıp kendi mitolojisini yaratan bambaşka bir yol alıyor. Filmin sonunda sevgili Aliencığımı (Xenomorph) da gördük ama bunu benim gibileri sevindirmek için olduğunu düşünüyorum. Çünkü bunu bize kesinlikle göstermelilerdi. Yoksa sinema perdesini yakabilirdim. Herneyse... Film bir çok yanıt verip bir çok da gizem yaratıyor ki 2. film için zaten öyle olmalıydı. Devam filmlerinin Alienlerle birebir alakalı olacağını düşünmüyorum. Aynı uzayın içinde farklı bir mitoloji anlatacaktır dediğim gibi. İlk Alien filmi adeta bu filmi kurgulayabilmek için eldeki şans olmuş. Şimdi adamların elinde mükemmel bir malzeme var. İnanılmaz filmler gelebilir. Umarım gelir.

FECİ SPOILER

Space Jockey'lerin ilk alien filminde biyolojik giysiler giyen mühendisler olarak düşünüldüğünü sanmıyorum. Bence bu filmi hızlandırabilmek için ortaya atılmış yeni bir fikir olmuş.
Eğer ki böyle olsalardı:
(http://fc06.deviantart.net/fs70/f/2010/277/c/f/space_jockey_sketch_by_harnois75-d303r0e.jpg)
Film pek yürümezdi. Hologlramda bişeylerden koşan mühendislerin, insanlardan bu kadar kabaca nefret etmelerini yine insanlarla alakalı bir olay olduğunu düşünüyorum. Başka bir alien, tehlike ya faktörden değil.

Her ne kadar aynı uzayın içinde farklı bir mitolojide ilerleyeceğini düşünsemde Hollywood burası. Gezegene inen gemiyi gizlici izleyen başka bir insan gemisi varsa ve filmin sonundaki Alien'ı ele geçirip, android ve arkeoloğun peşine takılıp Mühendis'lerin gezegenine giderlerse olay tamamen değişir.[/spoiler]

Spoilerler verdim lütfen filmi izlemediyseniz okumayınız! Bu bir başlangıç filmi olmuş, insanlar filmleri beğenmemek için kasıyor bence. Bilimkurguyu zaten edebiyat ve sinema olarak yabancı olmayan beni bile fazlasıyla doyurdu film. Adete bilimkurgu severleri selamlıyor. Yıllar sonra kendi kült mertebesine erişeceğini düşündüğüm harika bir film olmuş.
Başlık: Ynt: Prometheus
Gönderen: Malkavian - 19 Haziran 2012, 18:07:36
Film görsel ve 3 boyuta adaptasyon açısından 10 puan, konu ve işleniş açısından 5 puan, konunun özgünlüğü ve ilginçliği açısından 2 puan aldı benden. (o iki puanı da son 5 dksına verdim)

IMDB de 8.3 rating görünce çok beklentiyle gittiğim ve bu beklentileri sadece görsel açıdan karşılayan bir film oldu. Konu ve işleniş açıkçası çok sıradandı. Sinemada gitmeyecekseniz boşuna uğraşıp indirmeyin kısacası :)
Başlık: Ynt: Prometheus
Gönderen: Buzmavisi - 22 Haziran 2012, 14:57:19
Filmi üç boyutlu yapmak yetmiyor işte. Görsel hakikaten iyi, atmosfer güzel ama senaryo çok sıradandı. Alien filmleri içinde en sevdiğim Aliens olandır. Bunun ondaki heyecanla alakası bile yok. Filmi üç boyutlu yaptık yeter moduna girmişler herhalde.

Malkavian'a katılıyorum, özellikle superonline veya ttnet'ten internetiniz kotalıysa onu harcamaya değmez :) Hah film şu işe yarar: bir tane üç boyutlu televizyonunuz olur, onu test etmek isterseniz görselleri iyi.
Başlık: Ynt: Prometheus
Gönderen: OZ - 01 Temmuz 2012, 18:22:23
Alien diyince insanların aklına Aliens gelir genelde zaten. Herkes aksiyonu hatırlar, kimse korku filmi olarak birinciyi hatırlamaz. Bu film ilk filme çok benziyordu ama bir o kadar da farklıydı.
Başlık: Ynt: Prometheus
Gönderen: Fırtınakıran - 03 Ağustos 2012, 21:54:17
İkinci filmin çekileceği duyurulmuş. Daha DVD çıkmadan 2. filme yeşil ışık yakmışlar. Tahminen 2014 ya da 2015'te vizyona girmesi planlanıyormuş. Bu habere sevindim doğrusu. Sonunda bir bitmemişlik, bir eksiklik var gibiydi. Filmden çıktığımda devamının gelmesi gerektiğini düşünmüştüm; açıkçası epey merakta bırakarak bitmişti. Bakalım ikinci filmde bizi neler bekleyecek.
Başlık: Ynt: Prometheus
Gönderen: Malkavian - 03 Ağustos 2012, 22:31:52
Bu ilk filmden sonra ikinciye gitmeyi pek düşünmüyorum. Belki çok bir görsel şov izlemek istersem giderim ama film izlemek için doğru bir tercih olmayacak gibi. Konu işlenişi çok zayıftı.
Başlık: Ynt: Prometheus
Gönderen: OZ - 04 Ağustos 2012, 19:55:55
Elbette gelecekti. Bu daha başlangıç.
Başlık: Ynt: Prometheus
Gönderen: TheSpell - 04 Ağustos 2012, 21:58:50
İlk filmi pek de fazla beğenmemiştim. Buna rağmen ikinci filmi de izleyeceğim.