Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kayıp Rıhtım => Radyo Kulesi => Konuyu başlatan: Fiddler - 10 Temmuz 2012, 01:21:22

Başlık: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 10 Temmuz 2012, 01:21:22
(http://i1144.photobucket.com/albums/o492/FiddisBack/ruyacelezgonlokloro.jpg)


Alıntı
11 Temmuz Çarşamba gecesi saat 22:00'da başlamak üzere, üç hafta boyunca küçük bir sinema programı yapacağım. Yaklaşık olarak birer saat olacağını varsaydığım programda her hafta sinema içerisinde farklı konulardan konuşacağım. Bir şey bilip, bildiğini aktarmaktan çok, duyduklarımı, gördüklerimi, okuduklarımı paylaşmak, tartışma olacak asıl amaç. Umarım keyifli olacaktır.

Daha ayrıntılı bilgi vermek gerekirse, hiçbir şeyi yarıda bırakmış olmak istemediğimden şu anda 3 bölümde başlayıp bitecek bir program olarak hazırladım. Eğer 3 bölümün sonunda ben de dahil herkesin keyfi yerindeyse, ve daha fazlası isteniyorsa bir üç bölüm daha devam etmeyi planlıyorum.

Programda işin hem mutfağı (teknik konular, kamera arkası konuları vs.), hem sanatı hem de genel olarak izlence keyfi üzerine pek çok şeye değinesim var. Her haftanın konusunu da önceden paylaşacağım. Her ne kadar genel ölçekte sinemadan konuşacak olsak da, gerek bazı haftaların kendine özgü konuları, gerekse kişisel zevklerimizle çoğu zaman fantezi ve bilim-kurgu sinemasının bahsi geçecek.

Gelelim, bu çarşambanın, yani ilk haftanın konusuna:

SÜPERKAHRAMAN SİNEMASI!
"Henüz vizyona giren The Amazing Spider Man, geçen ay gördüğümüz The Avengers, merakla beklediğimiz, ay sonunda gösterime girecek olan The Dark Knight Rises ile birlikte süperkahraman filmleri açısından dolu dolu bir yaz geçiriyoruz... Acaba geçmişte süperkahraman sinemasından hangi filmler aklımızda kaldı, hangileri izlenmeye değerdi, hangileri vasattı? Neden bazı süperkahramanlar sayısız yeniden çekimde gişe rekorları kırarken diğerleri bir türlü kar getiremedi? Bu filmler nasıl çekildi, nasıl yapıldılar? Ve elbette, gelecekte ne süperkahraman filmleri göreceğiz?

Herkesi bekliyorum efendim.
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: TheSpell - 10 Temmuz 2012, 14:19:31
İyi bir program olacaktır eminim :D
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 11 Temmuz 2012, 20:56:23
Efendim heyecanımı mazur görün.. Hatırlatmak istedim ilgilenenler için "Süperkahraman Sineması" konuşarak açılışı yapacağımız "Rüyagezer Günlükleri" Radyo Programı'nın ilk bölümü 1 saat sonra, saat 22:00'da radyo.kayiprihtim.org adresinde başlayacak.

Umuyorum ki keyifli bir zaman geçireceğiz dinleyebilecek olanlarla.


Elim kulağımda.. Yayındayım sayılır...
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Madam Vio - 11 Temmuz 2012, 23:05:10
Fiddler biraz heyecanlı; ancak pek de hâkim konularına. Eh, biz de kısa süreli yeni yayım programı kendisine hayırlı olsun diyelim. :)
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Galaxie - 11 Temmuz 2012, 23:28:04
Hem konusuyla hem arada inceltip kalınlaştırdığı sesiyle, heyecanıyla çok renkli ve güzel bir yayın oldu. Ağzına sağlık Fiddler haftaya görüşmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz ^^
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: magicalbronze - 11 Temmuz 2012, 23:35:05
Benim de çok hoşuma gitti. Özellikle konu ve alakalı sohbeti ile yeterince keyifliydi, diğer haftayı merakla bekliyorum!
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fırtınakıran - 13 Temmuz 2012, 23:41:54
İlk programa daha önce yayıncıya haber verdiğim gibi katılamadım. Güzel olacağını tahmin ediyordum, fakat yorumları görünce iyice meraklandım. Umarım haftayaki yayında olup dinlemeye başlayacağım :). Keyif alacağımdan şüphem yok zaten.


Not: magicalbronze, "senin dinleyiciler oraya kaçtı" diye gaz vererek aramızı bozmaya çalışıyor u_u. Tahriklere kapılmıyorum.
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 13 Temmuz 2012, 23:44:03
Not: magicalbronze, "senin dinleyiciler oraya kaçtı" diye gaz vererek aramızı bozmaya çalışıyor u_u. Tahriklere kapılmıyorum.

Tam bir yılan.. aldırış etmeyiniz.. Bizi bize kıydırmak isteyen bir zihniyet bu.. Haftaya bekliyorum ama bak!! (Yarın seni dinleyecek miyiz bir de?)
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fırtınakıran - 13 Temmuz 2012, 23:48:14
Tam bir yılan.. aldırış etmeyiniz.. Bizi bize kıydırmak isteyen bir zihniyet bu.. Haftaya bekliyorum ama bak!! (Yarın seni dinleyecek miyiz bir de?)

Haftaya oradayım ben ya *-*. İlk giden en önden yer tutsun bana.

(Yarın ben radyo civarındayım. Yayın var :))
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 16 Temmuz 2012, 16:54:16
Öncelikle geçen haftaki katılımınız için herkese çok teşekkürler. Yayın sırasında bazı aksaklıklar yaşadık; ama görüyorum ki benim kadar keyif alanlar olmuş. Beni ne kadar mutlu ettiğinizi anlatamam. Gelelim bu çarşambanın, 18 Temmuz'un konusuna:


UYARLAMA SİNEMASI!!

"Çoğu ticari, bazısı sanatsal kaygılardan ötürü bugün izlediğimiz her 10 filmden 5'i o ya da bu şekilde bir uyarlama oluyor. Bir kitaptan, çizgi romandan, şiirden, resimden, televizyon dizisinden uyarlanan onlarca film var. Peki bu filmler nasıl uyarlanıyor? Neden sık sık hüsrana uğratıyorlar? Başarabilenler nasıl başarıyor? Uyarlama filmleri eleştirirken adil davranıyor muyuz ( :hemk cevap hayır.. bunu da konuşacağız elimize vicdanımıza koyup.. kızacağım hepinize)? En iyi, en kötü uyarlamalar hangileriydi, hangi uyarlamaları bekliyoruz?"

Bir kez daha işin hem "son ürün"ü olan filmlerin kendilerinden, hem de mutfaklarından, işlerin ve filmlerin kamera arkasından bahsdeceğiz..

Çarşamba günü saat 22:00'da herkesi bekliyorum..
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri - Son Dakika Duyurusu
Gönderen: Fiddler - 18 Temmuz 2012, 15:51:09
Merhabalar. Bugün Londra'daki "The Dark Knight Rises" Avrupa galasına gideceğim efendim. Kırmızı halıda yürüyen insanları görüp fotoğraf çekmeye çalışacağım. O yüzden program saatini bir saat ileriye 23:00'a alıyorum. Galayla ilgili de konuşabilmeyi umuyorum. Yalnız küçük bir bilinmezlik var. Galada filmi izleme biletim yok elbette; ama bazen oradaki insanlar arasından rastgele seçip izlemeye davet ediyorlarmış. Çok küçük de olsa filmi yapan insanlarla birlikte izleme olasılığım olduğu için, %5 gibi bir ihtimalle bugünkü program hepten iptal olabilir; ama öyle bir şey olursa da yine olabildiğince erken haber vermeye çalışacağım.

Böyle son dakikada iş çıkardığım için özür diliyor, kusura bakmamanızı diliyorum. %95 yayında görüşmek üzere..
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: TheSpell - 18 Temmuz 2012, 17:57:51
Ah, yerinizde olmayı ne çok isterdim bir bilseniz! Neyse, biz de anlattıklarınızla yetineceğiz sanırsam. Umarım filmi izleyebilirsiniz. Program ertelenebilir, sorun olmaz. :)
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 18 Temmuz 2012, 21:10:52
Efendim kesin olarak gece 23:00da yayindayim.. Gelebilen herkesi bekliyorum..
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: TheSpell - 19 Temmuz 2012, 00:58:35
Gayet güzel bir yayındı efendim. Gerek bilgilendirmeleriyle, gerekse aradaki küçük esprileriyle çok eğlenceliydi. Haftaya görüşmek üzere!
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Galaxie - 19 Temmuz 2012, 01:05:38
Çok güzel yayındı Fiddler ağzına sağlık. Son yarım saatini sanırım kendi internet problemimden dolayı hiç mi hiç duyamasam da bütününden çok zevk aldım. Haftaya görüşmek üzere.
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Raisor - 19 Temmuz 2012, 02:52:32
Ehem ehem biri ben uyurken yayın yapmış!

Tüh yahu, ben de bu yayını bekliyordum. Üzülmüştüm kaçırdığıma da, şimdi yorumları görünce bir o kadar daha üzüldüm.
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 23 Temmuz 2012, 17:24:15
Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler. Umuyorum ki bu hafta daha az teknik aksaklık yaşayacağız (söz vermiyorum).

Gelelim bu haftanın konusuna.

KISA FİLM (Bölüm 1)

Alıntı

Hepimiz büyük perdede, televizyonda, bilgisayarlarımızda uzun metrajlı filmleri izliyoruz; ama elbette tüm bu filmleri çeken insanlar oralara kısa filmlerle geldiler. Bu programımızda kısa film tanımlarını, uzun metrajla olan farklarını işleyeceğiz. Güncel ve klasik kısa film örnekleri vereceğiz, öğrenci filmlerine değineceğiz ve eninde sonunda işin mutfağına etraflıca göz gezdireceğiz. Haftaya yayımlanacak olan ikinci bölümde ise "kısa film yapmak" konusunun kalanını işleyeceğiz. Önümüzdeki iki haftada bizi bir fikrin ortaya çıkışından filmin bitişine, dağıtım ve pazarlamasına kadar kısa filmle ilgili her türlü knouyu göreceğiz. Aranızda bu işle uğraşan, uğraşmak isteyenler varsa, bu iki haftayı kaçırmamalarını tavsiye ederim. Bir şey bildiğimden değil, bir şeyler yapıyor olduğumdan, pek çok örnekle pek çok şeyi tartışacağız...

Rüyagezer Günlükleri "Kısa Film" dosyasının ilk bölümüyle Çarşamba günü normal saatinde, 22:00'da sizlerle..
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 25 Temmuz 2012, 19:48:38
Efendim üst üste mesajlar attığım için özür diliyorum; ama geçenlerde radyo programı olan günler programdan önce de yayın olduğunun bildirilmesine dair istekler geldiğini gördüm, o yüzden bildiriyorum..

2 saat sonra, saat 22:00'da yayındayım.. Özellikle sinemayla ilgilenen, film çekmeye heves eden, kısa film merakı olan insanların kaçırmaması gereken bir program olduğunu düşünüyorum.. Teknik sorunları da çözdük gibi duruyor (gerçi yayında neler olacağını hiç bilemeyiz ama), umarım çok güzel bir yayın olacak.
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: TheSpell - 25 Temmuz 2012, 19:59:20
22:00'da olması iyi oldu. O zamana kadar iftarda şişirdiğimiz karnımız da bir nebze iner en azından :)
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 25 Temmuz 2012, 22:01:19
Yayındayım.. Herkesi bekliyorum..


Edit Büdüt: Yayın bitti. Çok teşekkürler katılan herkese..
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: TheSpell - 26 Temmuz 2012, 00:09:35
Oldukça keyifli ve bilgilendirici bir yayındı. Böyle güzel bir yayın için sana teşekkürlerimi sunuyorum Fiddler :)
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 30 Temmuz 2012, 13:17:43
Merhabalar herkese,

Bu Çarşamba günü, her zamanki saatimiz olan 22:00'da yine birlikte olacağız inşallah. Geçen hafta "Kısa Film" konuşmaya başlamıştık. İşin tekniğinden çok estetiğine ve süre içerisindeki değişimine değinmiştik. Bu hafta çok daha teknik ve pratiğe yönelik bir yayın yapacak, işin kamera arkasına değineceğiz. Kısa filmle uğraşan, uğraşmak isteyen insanlar için tavsiyeler, tartışmalarla dolu bir yayın olacak.

Yine geçen haftaki gibi arada videolar da izletmeye çalışacağım. Geçen hafta ve bu  hafta meraklısına güzel, ama meraklı olmayana ölüm gibi sıkıcı yayınlar olduğunun farkındayım. Bundan sonraki haftalarda işin sanatından, sinema filmlerinden, neleri sevip sevmediğimizden bahsetmeye devam edeceğiz efendim merak etmeyiniz.

Sonuç olarak bu haftanın konusu:

KISA FİLM!! (Bölüm 2)
Alıntı

Geçen hafta görmüştük bugün uzun metraj filmlerini beğeniyle izlediğimiz yönetmenlerin işe hep kısa filmlerle başladığını. Belki de bir sonraki şahane yönetmen siz olacaksınız? Belki halihazırda kısa filmle uğraşıyor, bir şeyler çekiyorsunuz, belki hep istediniz; ama bir türlü cesaretinizi toplayamadınız. Ne olursa olsun bu işlerle ilgileniyorsanız bu haftaki yayını kaçırmamalısınız! İşte bahsedeceğimiz şeylerden birkaçı:

Nereden başlamalısınız? Olmazsa olmazlar nelerdir? Nelerden kaçınmalısınız? Bir kısa film projesinde nasıl süreçler olabilir? Sorunlar nelerdir, nasıl çözülebilirler? Babanız böyle pasta yapmayı nereden öğrendi?


Her zamanki gibi herkesi bekliyorum efendim. Görüşmek üzere..
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: DarLy OpuS - 30 Temmuz 2012, 20:08:51
Muhtemelen katılamayacağım, çok üzgünüm. :-\
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 01 Ağustos 2012, 20:14:48
Bu kadar gec haber verdigim icin ozur dilerim..son iki gundur internet kesiliyor uzun sure gelmiyor. Bu haftaki yayinimiz da bu sebeple haftaya erteleniyor.. Kusura bakmayiniz lutfen..
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 08 Ağustos 2012, 22:44:32
Arkadaşlar kusura bakmayın, filmi bitirme meşguliyeti ve stresi içerisinde bugün yayın olduğunu tamamen unutmuşum.. Gerçekten tamamıyla aklımdan çıkmış. Şimdi, eretrusilden'in mesajını görmeseydim de muhtemelen aklıma gelmeyecekti. Çok çok özür diliyor, haftaya telafi edeceğime ant içiyorum. Özür diliyorum.
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 15 Ağustos 2012, 13:51:39
Alt alta üç mesaj atmış oldum. Hiç olmadı bu.

Neyse  efendim. Bu hafta yeminle burdayım. Yalan dolan yok, kaldığımız yerden devam etmek var. Saat 22:00'da bekliyorum hepinizi, gerisi copy-paste'ten ibaret:


Merhabalar herkese,

Bu Çarşamba günü, her zamanki saatimiz olan 22:00'da yine birlikte olacağız inşallah. Geçen hafta "Kısa Film" konuşmaya başlamıştık. İşin tekniğinden çok estetiğine ve süre içerisindeki değişimine değinmiştik. Bu hafta çok daha teknik ve pratiğe yönelik bir yayın yapacak, işin kamera arkasına değineceğiz. Kısa filmle uğraşan, uğraşmak isteyen insanlar için tavsiyeler, tartışmalarla dolu bir yayın olacak.

Yine geçen haftaki gibi arada videolar da izletmeye çalışacağım. Geçen hafta ve bu  hafta meraklısına güzel, ama meraklı olmayana ölüm gibi sıkıcı yayınlar olduğunun farkındayım. Bundan sonraki haftalarda işin sanatından, sinema filmlerinden, neleri sevip sevmediğimizden bahsetmeye devam edeceğiz efendim merak etmeyiniz.

Sonuç olarak bu haftanın konusu:

KISA FİLM!! (Bölüm 2)
Alıntı

Geçen hafta görmüştük bugün uzun metraj filmlerini beğeniyle izlediğimiz yönetmenlerin işe hep kısa filmlerle başladığını. Belki de bir sonraki şahane yönetmen siz olacaksınız? Belki halihazırda kısa filmle uğraşıyor, bir şeyler çekiyorsunuz, belki hep istediniz; ama bir türlü cesaretinizi toplayamadınız. Ne olursa olsun bu işlerle ilgileniyorsanız bu haftaki yayını kaçırmamalısınız! İşte bahsedeceğimiz şeylerden birkaçı:

Nereden başlamalısınız? Olmazsa olmazlar nelerdir? Nelerden kaçınmalısınız? Bir kısa film projesinde nasıl süreçler olabilir? Sorunlar nelerdir, nasıl çözülebilirler? Babanız böyle pasta yapmayı nereden öğrendi?


Her zamanki gibi herkesi bekliyorum efendim. Görüşmek üzere..
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fırtınakıran - 15 Ağustos 2012, 14:03:02
Gelmezsen İngiltere'yi basarız artık Orçun u_u. Benim kursum bile bitti yani, yayın sonuna kadar kalabilirim.
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 15 Ağustos 2012, 22:01:24
Yayındayım.. Hadi koşun..

Edit Hun: Yayında değilim.. Sakın koşmayın..
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: TheSpell - 16 Ağustos 2012, 00:55:40
Katılmak istediğim ancak bazı nedenlerden dolayı katılamadığım bir radyo yayını. Hiç de kaçırmak istemiyordum ama... Neyse, bir sonrakini bekleyeceğiz herhalde.
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: emuk - 16 Ağustos 2012, 01:23:54
Cok guzel bir yayindi. Bu yayin ayrıca programı yapan arkadasımız fiddler hakkında da bize biraz ip ucu verdi. Kendisi mukemmeliyetci ve daha azinı kabul etmeyen, daha azı olması-oldugunu dusunmesi- durumunda mahcubiyetten yerin dibine giren gayet mütevazı bir kimsedir. Ve bu özellikleri sebebiyle ileride mesleğinde cok yükseleceğini düşünüyorum, önü açıktır kendisinin. Ayrıca bu guzel yayin için teşekkürler -her ne kadar kendisi tam tatmin olmuş gözükmese de yayin cok kaliteliydi.
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 22 Ağustos 2012, 02:15:08
Cok guzel bir yayindi. Bu yayin ayrıca programı yapan arkadasımız fiddler hakkında da bize biraz ip ucu verdi. Kendisi mukemmeliyetci ve daha azinı kabul etmeyen, daha azı olması-oldugunu dusunmesi- durumunda mahcubiyetten yerin dibine giren gayet mütevazı bir kimsedir. Ve bu özellikleri sebebiyle ileride mesleğinde cok yükseleceğini düşünüyorum, önü açıktır kendisinin. Ayrıca bu guzel yayin için teşekkürler -her ne kadar kendisi tam tatmin olmuş gözükmese de yayin cok kaliteliydi.

Demeyin öyle lütfen, garip hissediyorum kendimi. Ben teşekkür ediyorum asıl dinleyen herkese. Son iki program kısa film yapmak konusunda sohbet ettiğimiz için işin kamera arkasına çok fazla girdiğimizin farkındayım; ama onu da aradan çıkarttığımızı göre artık tekrar genel planda sinemayla ilgili konuşabiliriz. Bu haftanın konusunu beğeneceğinizi umuyor, hiç vakit kaybetmeden bu haftaki yayınımızın (yarının) konusunu da bildiriyorum:

2012 YILININ FİLM TAKVİMİ!!!

Alıntı
2012 yılının 3'te 2'sini geride bırakırken pek çok film izledik, peki hangileri güzeldi? Hangileri beklediğimizi veremedi? Hangi filmler bizi şaşırttı? Hangi filmleri keşfettik? Neyi beğendik, neyi beğenmedik? Neyi mutlaka izlemeliyiz? Kalan 4 ayda bizi heyecanlandıran hangi filmler var? Bu filmler hakkında neler biliyoruz? Festivalleri sallayan "Beasts of the Southern Wild"dan, The Avengers, Spider-man ve Batman üçlüsüne, Aralık'ta gelecek olan, merakla beklediğimiz Hobbit'ten Onur Ünlü'nün son filmi "Sen Aydınlatırsın Geceyi"ye kadar pek çok film konuşacağız... film yapan insanlar olarak değil bu sefer... film izleyen insanlar olarak...


Her zamanki gibi herkesi bekliyorum.
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: TheSpell - 22 Ağustos 2012, 02:21:59
Cok guzel bir yayindi. Bu yayin ayrıca programı yapan arkadasımız fiddler hakkında da bize biraz ip ucu verdi. Kendisi mukemmeliyetci ve daha azinı kabul etmeyen, daha azı olması-oldugunu dusunmesi- durumunda mahcubiyetten yerin dibine giren gayet mütevazı bir kimsedir. Ve bu özellikleri sebebiyle ileride mesleğinde cok yükseleceğini düşünüyorum, önü açıktır kendisinin. Ayrıca bu guzel yayin için teşekkürler -her ne kadar kendisi tam tatmin olmuş gözükmese de yayin cok kaliteliydi.

Demeyin öyle lütfen, garip hissediyorum kendimi. Ben teşekkür ediyorum asıl dinleyen herkese. Son iki program kısa film yapmak konusunda sohbet ettiğimiz için işin kamera arkasına çok fazla girdiğimizin farkındayım; ama onu da aradan çıkarttığımızı göre artık tekrar genel planda sinemayla ilgili konuşabiliriz. Bu haftanın konusunu beğeneceğinizi umuyor, hiç vakit kaybetmeden bu haftaki yayınımızın (yarının) konusunu da bildiriyorum:

2012 YILININ FİLM TAKVİMİ!!!

Alıntı
2012 yılının 3'te 2'sini geride bırakırken pek çok film izledik, peki hangileri güzeldi? Hangileri beklediğimizi veremedi? Hangi filmler bizi şaşırttı? Hangi filmleri keşfettik? Neyi beğendik, neyi beğenmedik? Neyi mutlaka izlemeliyiz? Kalan 4 ayda bizi heyecanlandıran hangi filmler var? Bu filmler hakkında neler biliyoruz? Festivalleri sallayan "Beasts of the Southern Wild"dan, The Avengers, Spider-man ve Batman üçlüsüne, Aralık'ta gelecek olan, merakla beklediğimiz Hobbit'ten Onur Ünlü'nün son filmi "Sen Aydınlatırsın Geceyi"ye kadar pek çok film konuşacağız... film yapan insanlar olarak değil bu sefer... film izleyen insanlar olarak...


Her zamanki gibi herkesi bekliyorum.

Orada olmaya çalışacağım efendim.

Bu arada dikkat ettim de, konuşurken hiç duraksamıyorsun, ıı falan olmuyor sende. Öyle yani. Bir şekil hissediyor insan. Dinleyiciler bile.
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 22 Ağustos 2012, 20:36:01
Bu son dakikada değiştirme işlerinin suyunu çıkardım galiba, ve bu yüzden de özür diliyorum; ama bu haftaki yayını da iptal etmek durumundayım. Şu an son aşamalarında olduğumuz kısa film için ara veremeyeceğim bazı işler yapmam gerekiyor. Tekrar özür diliyor, kusura bakmamızını diliyorum.
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 11 Eylül 2012, 23:16:57
Nerelerdeydim? Neler oldu programa? Neler oluyor?

Öncelikle böyle bir durumu çok çok önceden belirtmemiş olduğum için çok özür dilerim hepinizden. Pek çoğunuzun bildiği üzere buradaki yüksek lisansımın bitirme projesi olarak bir kısa film çekmiştim. Bugün bitti onun teslimiyle ilgili son şeyler ve ben yarın sabah uçağıyla Türkiye'ye dönüyorum. Temelli olarak.

Anlayacağınız son bir ayım filmi tamamlamak ve toparlanmakla geçti tamamen. Yarın Türkiye'ye döndüğümde Ayvalık-Ankara ikilisinde zaman geçireceğim, ardından İstanbul'a taşınacağım. Temelli yine. Yani yaklaşık 1 ay daha belli bir düzenim olmayacak.

Sonuç olarak, ikinci bir duyuruya kadar, (en az 1 ay) programa ara vermek durumundayım; ama dönmek için de sabırsızlanıyorum.

Özür diliyor, iyi geceler diliyorum.
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: emuk - 12 Eylül 2012, 01:08:24
İnanın, inanın; güzel günler bekliyor bizi, güneşli günler...

Geçmiş olsun, sizin için yoğun ve yorucu bir süreç olsa gerek. O "işin mutfağı" diye tabir ettiğiniz bölümleri dinlerken bile yorulmuştum; bu sürece katlanmak bile takdir edilesi...

...Bu arada;

Meşgulüm falan diyorsun ama trenlerle ilgili fevkalade şeyler yazıyorsun? Açıklama istiyoruz. (Böyle hikayeler yazacaksan hep meşgul ol.)
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 08 Ekim 2012, 00:50:05
Sahaf Festivali sonrasında otururken Hakan'ın söylediğine göre bazıları "Rüyagezer Günlükleri"nin temelli bittiğini düşünmüş. Ben de bir açıklama yapmayı uygun gördüm.

Belki de bayramın hemen sonrası olabilecek kadar az kaldı tekrar başlamamıza. Duyururken de belirttiğim gibi, Londra'dan Türkiye'ye taşınma, Ankara'dan İstanbul'a taşınma, iş bulma vs. dertleri arasında bir türlü düzenimi oturtabilmiş değilim; ama emin olun programı yapmayı çok seviyordum, devam ettirmeyi de çok istiyorum. Bahsi geçen düzen oturduğu anda yeni bölümlerle karşınızda olacağım.

Sabır gösteren herkese çok teşekkür ediyor, gösteremeyenlerden çok özür diliyorum.

Salıncakla kalın.
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 02 Kasım 2012, 22:48:18
Beklenen gün geliyor!!! (İnşallah bekleyen insanlar da varsa tabii)

Rüyagezer Günlükleri'ne Kasım Ayı'nın ilk yarısında tekrar başlıyoruz. Şu an için aynı gün ve saatimizde devam edip etmeyeceğimizi bilmediğim için tam bir gün veremiyorum; ama inanın az kaldı.

Uzun aradan sonra yapacağımız ilk programın konusuna henüz karar veremedim; ama programlara daha bir neşe, daha bir enerji, benim bol bol su içip boğazımı dinlendirebilmem için biraz daha müzik ve daha nice yenilikler de gelecek.

Önümüzdeki günlerde tarih ve saat için haber bekleyiniz (dediğim gibi, hala benim programı yarıda bırakıp kaçmadığımı, ve gerçekten devam edeceğimi düşünenler için)...
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: magicalbronze - 03 Kasım 2012, 18:33:10
Kısa zamanlarda alınan ikinci güzel haber bu. Hem bu akşam itibari ile dönüş yapan Hazal, hem de sevgili Orçun radyolarımızı tekrar şenlendirecek gibi gözüküyor. Hadi bakalım.
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: KingKiller - 09 Kasım 2012, 19:49:52
Merakla bekliyorum. Sizin yayınınızı ilk defa dinleyeceğim.
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: TheSpell - 09 Kasım 2012, 20:09:48
Sırf sesin için dinleyebilirim seni vallahi. Şurada (http://www.youtube.com/watch?v=tGOVsypWaJo&list=PLDAF4757D3D118A3E&index=8&feature=plpp_video/) konuşan adam gibi, sen de beni dinden bile çıkarabilirsin :P
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 09 Kasım 2012, 21:43:57
Sırf sesin için dinleyebilirim seni vallahi. Şurada (http://www.youtube.com/watch?v=tGOVsypWaJo&list=PLDAF4757D3D118A3E&index=8&feature=plpp_video/) konuşan adam gibi, sen de beni dinden bile çıkarabilirsin :P

Evet.. Bu biraz korkutucu; ama olsun. Teşekkür ediyorum beklentileriniz için. Hemen açıklıyorum içinde bulunduğumuz durumu. Düzen kurmak açısından hiçbir sorunum kalmadı, yayın yapmaya hazırım; ancak şu an evde ailem de var ve ev bu kadar çok kişiye tek tek özel alan bırakabilecek büyüklükte değil. Bu durum çözülür çözülmez yayına başlıyoruz.
Başlık: Rüyagezer Günlükleri, Yeni Bölüm Bu Akşam saat 21:00'da!
Gönderen: Fiddler - 25 Kasım 2012, 16:38:25
Evet, sonunda zamanı geldi. Rüyagezer Günlükleri'ne kaldığımız yerden tekrar başlıyoruz. İlk bölüm bu akşam (Pazar) saat 21:00'da başlayacak; ama sonrasında yeni günümüz/saatimiz olur mu, yoksa Çarşambaları devam mı ederiz şu an bilemiyorum. Çok geç haber verdiğimin farkındayım; ama akşam herkesi bekliyorum sohbete. Gelelim konumuza:

Alıntı
2012 FİLMLERİ

Bu sene sinema izleyicisi için çok verimli bir sene oldu. Yıllardır beklediğimiz filmler, hiç beklemediğimiz halde bizi şaşırtan filmler, güzel filmler, kötü filmler, beklentiler, beklentiler... Bu yayınımızda 2012'nin sonuna gelirken bu yıl izlediğimiz filmlerden bahsedecek, öneriler vereceğiz. Hollywood ve dünya sinemasının nereye doğru gittiğini anlamaya çalışacağız ve yılın bitmesine kalan şu 5 haftalık süreçte merakla beklediğimiz filmlerden bahsedeceğiz.

Hobbit mi dediniz? 21:00'da radyo.kayiprihtim.org adresinde görüşmek üzere!
Başlık: Ynt: Rüyagezer Günlükleri
Gönderen: Fiddler - 25 Kasım 2012, 20:43:52
Yayın bitti. Dinleyen herkese teşekkürler. Teknik sorunlar için de tekrar özür dilerim.