Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Çizgi & Anime => Konuyu başlatan: Kaze - 17 Ekim 2012, 23:32:57

Başlık: Slam Dunk
Gönderen: Kaze - 17 Ekim 2012, 23:32:57
(http://ryotsumusic.files.wordpress.com/2009/06/slamdunk.jpg)

Tür: Komedi, okul, spor
Bölüm Sayısı: 101
Yayın Tarihi: 1993 ~ 1996 tarihleri arası

Takehiko Inoue'nin bir ulusa basketbolu sevdiren, dünya genelinde gençleri spora teşvik etmiş, ana konusu olan basketbolu dostluk, azim ve daha birçok önemli hususta aşan, dolayısıyla hayatında basketbol oynamamış insanları dahi etkileyebilecek önemli bir anime.

Ayrıca animelerde sıkça karşılaştığımız beceriksiz, kızlardan ilgi görmeyen, en basit işleri dahi layıkıyla yapamadığı halde gerekli şartlar sağlandığında imkasızı kolayca başaran baş kahraman ve bütün kızların ilgi odağı olduğu halde onlara pek ilgi göstermeyen, soğukkanlı görünüşünün altında bir o kadar hırslı olan yardımcı kahraman klişesini yaratan anime olduğu söylenir. (Günümüz için buna en uygun örnek; Uzumaki Naruto & Uchiha Sasuke)

Sakuragi Hanamichi liseye başlamadan evvel tam 50 kez kızlar tarafından reddedilmeyi başarmış, genelde çetesiyle vakit geçiren, dersleri zayıf, fiziği sayesinde kavga dövüşte yetenekli bir gençtir. Derken bir kız çıkagelir ve uzun boyu sebebiyle kendisini basketçi zanneder, kıza derhal aşık olan Sakuragi durumu bozuntuya vermez ve basketbola başlamaya karar verir ve olaylar gelişir.

İlk bölümden izleyicisini kendisine bağlayan, Naruto, Ichigo severlerin yabancılık çekmeyeceği bir animedir Slam Dunk. İzlenilmeli, gençleri spora yönlendirmek ve dostluk kavramını genç zihinlere kazımak amacıyla da izletilmelidir.
Başlık: Ynt: Slam Dunk
Gönderen: Fırtınakıran - 18 Ekim 2012, 01:12:30
Bir zaman Türkiye'de de yayınlanmıştı bu anime. Kanalı hatırlamıyorum fakat (belki ta HBB zamanıydı) animeyi ve bölümleri gayet net hatırlıyorum.

İzlerken epey keyif aldığımı bu kadar rahat anımsıyorsam bence belli bir öneme sahiptir. İzlemeyenlere tavsiye ederim. Özellikle boş zamanı değerlendirmek için güzel olabilir.
Başlık: Ynt: Slam Dunk
Gönderen: Kaze - 18 Ekim 2012, 02:02:00
Yanlış hatırlamıyorsam Show Tv'de yayınlanmıştı. Yalnız o günlerden hafızama tutunabilen tek şey kızıl saçlı baş karakterdi. Zaten bölümleri sırasıyla ve hakkını vererek izleyemediğimden o kadarı bile mucize sayılır.

Animeyi gönül rahatlığıyla herkese tavsiye ediyorum ve arkadaşlarıma söylediğimi burada da tekrar edeyim. Yalnızca ilk bölümü izleyin, ondan sonra devamını izleyip izlememek size kalmış yalnız ilk bölümü izleyerek animeye bir şans vermekten sakınmayın, pişman olmayacaksınız.
Başlık: Ynt: Slam Dunk
Gönderen: zeynikey - 22 Şubat 2013, 17:33:13
show tvde bayada erken saatlerde yayınlanıyordu benim gençliğimin çizgifilmleri
Başlık: Ynt: Slam Dunk
Gönderen: zekican5 - 30 Mart 2013, 12:41:06
Benimde çocukluğumun animesi... Ahh nerde o eski günler :D