Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Fantastik Edebiyat => Ejderha Mızrağı => Konuyu başlatan: DarLy OpuS - 09 Şubat 2008, 17:39:29

Başlık: Raistlin Majere
Gönderen: DarLy OpuS - 09 Şubat 2008, 17:39:29
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/b/bd/Ruhdoveni.jpg)

Raistlin Majere,Margaret Weis ve Tracy Hikcman tarafından yaratılan Ejderha Mızrağı Destanı'ndaki ana karakterlerden birisidir. Raistlin,Margaret Weis,Tracy Hickman ve arkadaşları bir frp oyunu oynamak üzere toplandıklarında Terry Phillips'e verilen karakterdir.Phillips'in Raistlin'i canlandırmadaki yeteneği herkesi şaşkına çevirir.Öyle ki Raistlin'i Ejderha Mızrağı dünyasına kazandıran ona hayat veren bir nevi Phillips olmuştur.Margaret Weis ise Raistlin'in en sevdiği karakter olduğunu söylemiştir.Tracy Hickman Ruhdöveni adlı kitabın önsözünde Margaret'in Raistlin'in sadece kendine ait olduğunu açıkça belirttiğini yazar.Raistlin'in karanlık ruhunu rahatlatabilen tek kişi Margaret'tir.Ejderha Mızrağı dünyasının büyücüsü belki de ikilinin yarattığı en gizemli ve derin karakterdir.Margaret Weis ise Raistlin hakkındaki ilk kitabı Ruhdöveni daha sonra ise Don Perrin ile yazdığı Silah kardeşliği adlı kitabıyla büyücünün hikayesini ve ötesini en güzel şekilde anlatır.

Hikayeye kızıl cübbeli bir büyücü olarak dahil olmuştur.
Solace doğumlu Raistlin'in annesi Rosamund, babası Gilon Majere'dir. Caramon isimli bir ikiz kardeşi ve annesinin önceki ilişkisinden, Kitiara isimli üvey bir kızkardeşi vardır. Raistlin ve ikiz kardeşi Caramon, fiziksel olarak birbirlerinin zıttıdır. Raistlin doğumundan itibaren zayıf ve sağlıksız bir insan olmuştur. Ancak büyüye karşı yeteneği vardır ve kendini büyücü olarak geliştirmiştir.

Hayatı

    * Doğumu

Rosamund ve Gilon'un çocuğu olan Raistlin, doğduğunda sağlıksız bir bebekti, ikiz kardeşi Caramon'un yaşaması ve onun ölmesi beklenirken, Rosamund'un önceki ilişkisinden olan Kitiara ona yardım etmiş ve yaşamasını sağlamıştı.

    * Çocukluğu ve Gençliği

Sağlıksız bedeni çocukluk ve gençliği süresince Raistlin'in, diğer çocuklarla oynaması ve yaşıtlarıyla anlaşmasını engellemiştir. Yaşıtları onu itip kakarken, ikiz kardeşi Caramon Raistlin'i koruması altına almış ve Raistlin buna ihtiyaç duyuyor olduğu için kardeşinden nefret etmiş, iyi niyeti, saflığı ve zeka seviyesi nedeniyle onu kendisinden aşağı görmüştür.
Ablası Kitiara ve güçlü ikizi Caramon kendilerini kılıç oyunlarında geliştirirken yaşıtlarıyla da ilgisini kesen Raistlin kendisini büyücülük konusunda geliştirmiştir.

    * Okul Hayatı

Par-Salian ın bir arkadaşı Raistlinin yaşadığı köyden geçerken Kitiara Uth Matar ile karşılaşır Raistlin'in üvey ablasının ısrarı üzerine bu beyaz cübbeli büyücü, Antimodes, Raistlin de yetenek olduğunu görerek okula yazdırır ve okul masraflarını karşılar. Okul hayatında arkadaşları tarafından pek sevilmeyen Raistlin "sinsi" olarak tanınmıştır. Daha acemiyken yaptığı ve annesinin intikamını aldığı büyü sayesinde Kulenin dikkatini üzerine çekmiştir.

Par-Salian tarafından mektup gönderilerek, sınava girilmesi tavsiye edilmiştir.

Paralı Askerlik Dönemi

    * Sınav Nedir?

Sınav, Krynn dünyasında büyücülerin kendilerini ispatlayıp büyücü sıfatı alması için gerekli testtir. Yüksek Büyücülük Kulesi'nde yapılır. Her büyücü için farklı bir deneyimdir, çünkü kişiye özgüdür. Gerçek dünyada değil özel yaratılmış bir dünyada yaşanır. Ancak sonuçları "oldukça" gerçektir. Katılanların çoğunun sağ çıkamadığı bu testte, büyücü kendi doğasını ve gücünü öğrenir, doğasına uygun büyü tanrısına (Solinari, Lunitari, Nuitari) biat eder ve buna göre beyaz, kızıl ya da siyah cübbelerden birini hak eder.

    * Raistlin'in Sınavı

Sınav sonunda Raistlin, Fistandantilus'la yaptığı anlaşmanın bedeli olarak "altın bir deri" ve zayıf bedenini parçalayıp adeta harap eden kalıcı öksürük nöbetlerine sahip olur ve sağlığını iyice yitirir. Beyaz Cübbelilerin başı Par-Salian tarafından sınavdan sonra, Raistlin'in gözlerini ölümlülüğünü hatırlatması için kum saati şeklinde gözbebekleri olan altın renkli gözlere dönüştürüldü. Raistlin, bu andan itibaren her şeyi çürümüş haliyle, ömürleri çok uzun olan elfler dahi gözüne yaşlanmış halleriyle görünmeye başladı. Sınavdan canlı çıkmayı başardığı için kadim çağların büyücülerinden Magiusun asası ona verildi ve Kızıl renkli cübbeyi giymeyi seçmiş oldu.

Bu Raistlin'in söylediği "Kardeşimi bir kez öldürdüm bir kez daha yapabilirim." (ing. "I killed my brother once, I can do it again.") sözünden de anlaşılabilir.

    * Mızrak Savaşı Dönemi

Mızrak savaşı sırasında İstar'ın kan denizinden aldığı ejderha küresiyle kaçan Raistlin yol arkadaşlarını ve kardeşini fırtına ortasında ölüme terketmiş ve Palanthasa gitmiştir. Burada Astinus ona yardımcı olmuş kütüphaneye almıştır. Fistandantilus'un kitaplarını okuyan Raistlin kara cüppeyi giyip kötülüğün tarafına geçmiş, seri sonundaysa Tanis -yarı- elf'in Ariakas'ı devirmesine yardımcı olmuştur. Yeşil ejderhası Cyan Kanfelaketi'ne binen Raistlin kardeşini bırakıp karanlık yolunda daha büyük hedeflere yürümeye başlamıştır.

Efsaneler Üçlemesinde Rolü

Bu üçlemede Raistlin kardeşi gibi efsaneler üçlemesinin ana karakteridir.Geçmişe giderek Fistandantilus'un yerine geçer amacı cehennem kapısını açıp karanlık kraliçe Takhisis'i alt ederek bir Tanrı olmaktır.

İkinci Nesil ve Yaz Alevi Ejderhalarında Rolü

İkinci Nesil adlı kitapta Raistlin'in bir kızı olduğuna dair efsane anlatılır.

Diğer bir hikaye ise Raistlin'in yeğeni Palin ve onun sınavı hakkındadır.Palin,Cehennemde olması gereken amcası ile karşılaşır.

Yaz Alevi Ejderhalarında ise Raistlin gene Palin ile iletişimdedir üstelik dünyanın kötüye giden kaderine etki etmek için tekrar krynn'a döner.

Tr.wikipedia.org'dan Alıntıdır.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Herr Mannelig - 17 Şubat 2008, 15:15:39
Ejderha Mızrağı serisinde Lord Soth ile birlikte adını en çok duyuran ve kesinlikle en başarılı yaratılmış karakter. Frp oyununda Terry Philips tarafından yönetildikten sonra Efsaneler serisinden itibaren Margaret Weiss karakteri bizzat kendisi oynatmaya başlamış.

Destan serisi bittiğinde 18 level wizard; Efsaneler serisi ile birlikte ise epic bir karakter. Hastayım ben elemena :D Tüm hayatını sanatına adamış, hırslı, piskopat bir karakter. Ve en sevdiğim sözü: "Umut, atların daha hızlı koşmasını sağlamak için burunlarının önünde tutulan havuçtur."
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: DarLy OpuS - 17 Şubat 2008, 15:51:35
 Efsaneler Üçlemesinde aşık olmuştum ben Raistlin'e.. Hatta sonunda ağladığımı hatırlıyorum..
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: RaiStLiN - 07 Mayıs 2008, 19:24:31
Raistlin Majere hırsını ve arzularını kontrol etmesini bilen belki de tek karakter. Fistandantilus'u bile ters köşe etmeyi başaran, Soth gibi bir ölüm şövalyesinin önünde eğildiği yüce kişi.

Hayatıyla, kararlarıyla, hırsıyla, güce olan tutkusuyla bazen kendimle bağdaştırdığım için kendime RaiStLiN diyorum. Aslında bu nicki, avatarı seçmemdeki en büyük neden bu. Hayranlığım ya da kahramanım olması değil.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: magicalbronze - 25 Mayıs 2008, 22:55:00
Herkes tarafından yanlış tanınan, bazılarına göre iyi bazılarına göre kötü ama herkesin saygı duyuğu yüce kişilik. Bir çok kişiye göre Ejderha Mızrağı serisindeki asıl karakter (ki benim için öyle..)
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Herr Mannelig - 26 Mayıs 2008, 18:38:13
Bence bu asıl karakter olması çok da iyi bir şey değil. Geniş bir diyarda farklı karakterler üzerine seriler olmalı ama baktığımızda bizim mızrak kahramanları, onların veletleri torunları üzerine falan. Pembe dizi gibi resmen :D UD'deki Drizzt'in laçkalaşması gibi Raistlin'in laçkalaşmasından korkuyodum ama Drizzt gibi olmadı yine. Bu kadar güzel oturtulmuş bir karakter umarım zamanla o hale de dönüşmez.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: DarLy OpuS - 26 Mayıs 2008, 19:33:03
Sırf Raistlin için, Palin'e hayranlık duymuştum mesela ben. Kahramanların çocuğu, amca oğlu, yeğeni vs. de kahraman olmasını yadırgamadım ben hiç. Hem öyle olunca bir şekilde, ilk kahramana da değiniliyor.. Bende durumdan gayet memnunum. :D
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Anita - 01 Haziran 2008, 11:40:18
Raistlin safi karizma bence üstüne büyücü tanımam. :klp
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: valthonis - 10 Haziran 2008, 01:04:10
raistlin neden sevilir?
Bir yemin etmişti bu küçük bir şey gibi görünsede bu benim için feanor un yeminn hemen altında yer alır.
"Bir gün bütün hancılar benden korkcak"(hatırlarladığım kadarı ile)
farklıydı, acı çekti, aşalandı, dışlandı,yeteneği keşfedildi, beyaz cübbe giydi, sınava girdi güç için neler yapılacağını bise öğretti.Hikayenin ikinci kısmında esas oğlanımız raist bedenen iyice zayıfladı hatta kum saati gözlere ölüm den baska bir şey göremez hale geldi ama büyüsü mükemmelleşti.Sonra mızrak savaşı ve silvanestinin laneti lorac ın ejderha küresi eline geçti, ona hükmetti.Sonra kara cübbe geldi.Palanthas a gitti kulesini geri aldı.Yemini fazlası ile gerçekleşti.Büyücüler meclisi bile ondan korkar hale geldi.Sonra tanrı olmak için kumsaldaki ayak izlerini takip etti.Takhisis e meydan okudu.Daha sonra abyss de esaret yılları başladı.Takhisis sözünü tuttu hergün ün sonunda raist acıdan öldü ve kraliçe her gecenin başlangıcında raisti yeniden canlandırdı...örs yazına kadar...

Spoiler: Göster
asasını verdiği paline  magius un kitabını verir ve kaos un defedilmesine yardım eder ama tanrılarla birlikte kryyn ı terk eder.İhanet beklenmedik ittifaklar doğurur.Wisdom u tanrılardan bile daha yükseğe çıkan Raist tanrılara kryyn bulma yolunda yardım eder ve herkesin dediği krynn in 21. gayri resmi tanrısı olur.


evet kısa hikaye böyle.Herkes kendinden bir parça bulur en azından hayal eder.Raist gerçek bir idoldur.İyi kötü herseyi yapmıştır.Herkes en azından bir pozitif yününü görür raistin.İste bu yüzden raist sevilir...
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: RaiStLiN - 13 Temmuz 2008, 15:02:27
Zaten toplam 21 tanrı vardır. 7 Işık tanrısına karşı 7 karanlık tanrısı ve bunların arasındaki sürtüşmeye denge olacak 7 tarafsız tanrı. Bu 21 tanrıya ek olarak Raistlin Majere 22. gayriresmi tanrı olarak tarihe geçmiştir.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: valthonis - 17 Temmuz 2008, 13:14:57
yanlıs hatırlamışım bi an pardon
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Morien - 18 Temmuz 2008, 02:07:33
Raistlin' den sonra favori sınıfım büyücülük olsada benim içime en dokunan Crysania'dır.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: feanor - 31 Temmuz 2008, 11:58:11
inanılmaz sıkıcı bulduğum dl serisini tek okuma sebebimdir.

okuduğum bunca fantastik eser içinde beni feanor ile birlikte en çok etkliyen karakterdir. hatta yazılmış olan en iyi karakter bile diyebilirim sanırsam :).

idealleri için dünyada onu seven tek insanı gözünü kırpamadan öldürmesi, kendisinden başka hiçbir insanı elfi cüceyi dengi görmemesi, yaptıkları, yapmak istedikleri ile önünde saygıyla eğiliyorum üstadın :).
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Olaff - 02 Eylül 2008, 20:38:37
Margered Weis ilk Ejderha mızrağı serisine başmadan önce Raistlin karakterine hiç yoğunlaşmamış hatta pek sevilmeyeceğini düşünmüş fakat okuyucu kitlesi aynı fikirde değilmiş.İğneli lafları ince espirileri hırsı ve düşünceleri ile okuyucu tarafından çok ilgi çekici bulunmuş.Bunun üzerine Weis Raistlin üzerinde yoğunlaşmış.Bence pekde iyi yapmış okuması zevkli bir karakter Raistlin Majere.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Herr Mannelig - 02 Eylül 2008, 20:42:15
Zaten toplam 21 tanrı vardır. 7 Işık tanrısına karşı 7 karanlık tanrısı ve bunların arasındaki sürtüşmeye denge olacak 7 tarafsız tanrı. Bu 21 tanrıya ek olarak Raistlin Majere 22. gayriresmi tanrı olarak tarihe geçmiştir.

Tekniksel olarak Raistlin tanrı olamamıştır aslında. Yani tanrı olmayı başarmıştır evet, ama varlığını sürdüremedi sonuçta.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: DarLy OpuS - 02 Aralık 2008, 11:21:47
"Umut, koşmaya devam etmesi için atın burnunun ucunda sallandırdıkları havuçtan ibarettir."

Şu sözüyle günlerce aklımdan çıkmamıştı...
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: PhoenixMan - 02 Aralık 2008, 15:50:10
Saygı duyulası, büyücü felsefesini en iyi yansıtan karakter, tartışılmaz zekasıyla beni benden aldı, sayfaları çevirirken acaba bu bölümde Raist olacak mı diye merak eder olmuştum... Tereddüt etmeden önünde saygıyla eğilebileceğim efsane karakter... ;)
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Caramon - 27 Mayıs 2009, 19:35:15
nasıl ölüyo raistlin peki o hiç biyerde yazmıyo
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: DarLy OpuS - 27 Mayıs 2009, 19:47:57
Spoiler: Göster
Öldüğünü kim söyledi ki? Yanılmıyorsam tanrılar arasında yerini alıyordu, ama bir tanrı olarak değil.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Fırtınakıran - 27 Mayıs 2009, 20:51:27
Spoiler: Göster
Raistlin ölüyor yahu :P. Gayet öldü adam :P. Bana spoiler veridirmeyin! Tanrılar arasında yerini alması bundan sonra. Ve evet tanrı olmadı(nıhahaha!).


Tamam yeter! Spoiler yok!
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: DarLy OpuS - 27 Mayıs 2009, 23:00:15
Yanılıyor da olabilirim pek tabii, bilgilerimi tazeleme zamanım geldi de geçiyor. :P
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Canina - 28 Mayıs 2009, 14:57:37
Spoiler: Göster
Yamulmuyorsam ölüyor ama tamda ölmüyor. Yani tanrısal boyutta Karanlık Kraliçe ile savaşıp dünyaya girmemesi için kendini önüne atıp portalı kapatıyor diye hatırlıyorum. Fedakarlığından ötürüde Paladine ona tanrısal diyarda bir tür ölümsüzlük veriyordu... Ah iyice unutmuşum bir daha okumam lazım :D Bir yerde sanki ejderhalar tarafından iç organları parçalanıyor ama ölümsüz olduğu için tekrar iyileşiyordu...
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: PhoenixMan - 28 Mayıs 2009, 15:36:46
Spoiler: Göster
Yamulmuyorsam ölüyor ama tamda ölmüyor. Yani tanrısal boyutta Karanlık Kraliçe ile savaşıp dünyaya girmemesi için kendini önüne atıp portalı kapatıyor diye hatırlıyorum. Fedakarlığından ötürüde Paladine ona tanrısal diyarda bir tür ölümsüzlük veriyordu... Ah iyice unutmuşum bir daha okumam lazım :D Bir yerde sanki ejderhalar tarafından iç organları parçalanıyor ama ölümsüz olduğu için tekrar iyileşiyordu...


Spoiler: Göster
Ölümsüzlük yüzünden değil, Karanlık Kraliçe'nin işkencesiydi o. Gün boyu iç organları parçalanıyor, gün bittiğinde işkence bitiyor. Organları gün başlarken geri iyileşiyor ve tekrar işkence çekiyor.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Canina - 28 Mayıs 2009, 15:48:08
Spoiler: Göster
Ölümsüzlük yüzünden değil, Karanlık Kraliçe'nin işkencesiydi o. Gün boyu iç organları parçalanıyor, gün bittiğinde işkence bitiyor. Organları gün başlarken geri iyileşiyor ve tekrar işkence çekiyor.




Paladine ile bir ilişkisi yok muydu? Yoksa Kaos Savaşında mıydı o?
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: DarLy OpuS - 28 Mayıs 2009, 15:51:39
Spoiler: Göster
Evet, işte doğru hatırlıyormuşum! Dünyayı kurtarmayı seçince, Abyss'de kalıveriyordu. Sonra da tanrıların arasında yaşama hakkı veriliyordu kendisine. Ben de diyorum nerde öldüydu bu diye.  :=)
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Caramon - 29 Mayıs 2009, 20:30:10
peki bu bahsettikleriniz hangi kitabında ooluyor ikizler serisindemi ?
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: PhoenixMan - 29 Mayıs 2009, 21:18:52
Efsaneler Üçlemesi, İkinci Nesil ve Yaz Alevi Ejderhaları'nı okuyarak öğrenebilirsin bu anlatılanları... Feci spoiler kastık yalnız :P
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Canina - 30 Mayıs 2009, 11:49:04
Şöyle bir düşününce seri neredeyse Raistlin üzerine kurulmuş. Güz Alacakaranlığında Tanis Kış gecesinde Sturm vardı o kadar. Kalan kitapların çoğu Raistlinin halt yemelerini anlatıyor. :D
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Caramon - 30 Mayıs 2009, 17:59:25
Efsaneler Üçlemesi, İkinci Nesil ve Yaz Alevi Ejderhaları'nı okuyarak öğrenebilirsin bu anlatılanları... Feci spoiler kastık yalnız :P
yok ben sadece o iç organları parçalanması bir de tanrı olmasını diyorum onların tek bi kitap ismini verirseniz iyi olur.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: magicalbronze - 30 Mayıs 2009, 18:22:37
yok ben sadece o iç organları parçalanması bir de tanrı olmasını diyorum onların tek bi kitap ismini verirseniz iyi olur.

Efsaneler Üçlemesi => İkizlerin Sınavı
Yaz Alevi Ejderhaları
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: DarLy OpuS - 30 Mayıs 2009, 18:48:28
Efsaneler Üçlemesi, aradığın seri o zaman. :)
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Canina - 30 Mayıs 2009, 19:18:07
Efsaneler Üçlemesi, aradığın seri o zaman. :)

Orada nasıl, iç organ parçalamaca olayına gelindiğini anlatıyor. Arkadaş direk iç organ parçalamacanın olduğu kitabı istiyor. Ben tüm seriyi tek kitap gibi düşündüğüm için hangi kitap hatırlamıyorum xD.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Caramon - 30 Mayıs 2009, 21:47:08
sağolun tamam
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Deadman107 - 17 Ekim 2009, 11:07:03
Ejderha mızrağı destanı'nda  Raistlin e aşırı bağlanmıştım.Efsaneler üçlemesi nde beni kendisinden soğutsada yaptığı o son fedakarlıkla beni tekrardan kendisine bağlamayı başardı.Bakalım diğer kitaplarda beni neler bekleyecek....
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: acthpa - 19 Şubat 2010, 00:36:43
raistlin i rüyamda görmüştüm...
aslında kurgularım başkaydı  :rr
neyse çok kaptırdım galiba  :D
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Vega - 08 Mart 2010, 13:51:22
ben bayıldım bu Raist'e.sırf o ve Tass için seriyi okuyorum.Müthiş biri.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: eleanor rigby - 23 Nisan 2010, 22:09:29
ben aşık oldum sanırım raistline. ;D
bir de, kötü bir insanmışım gibi düşünmeme neden olsa da çok yakın hissediyorum bazen, korkuyorum.  :P
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: LegalMc - 29 Nisan 2010, 20:29:55
Cidden süper ya! Raist 4ever ! :D Ve ilk Raistlin'i anlattığında aklıma Dr. Doom gelmişti :D :D
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: PhoenixMan - 08 Temmuz 2010, 13:01:21
Raistlin ölmez Krynn bölünmez! :P

Cidden süper ya! Raist 4ever ! :D Ve ilk Raistlin'i anlattığında aklıma Dr. Doom gelmişti :D :D
O bahsettiğin adam "Fantastik 4'lü"deki ezik kötülük mü? Raistlin'le kıyaslanamayacak kadar basit, eğer oysa. Raistlin, Raistlin işte... Kıyaslanamaz.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: LegalMc - 08 Temmuz 2010, 13:14:28
Hayır yani anlatmak istediğim ilk anlattığında böyle metalik, kapüşonlu falan deyince gözümün önünde öyle canlandı :D
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Elijah - 12 Temmuz 2010, 00:29:10
Raistlin gerçekten inanılmaz biri. Ne kadar tavırları umursamaz ve sert olsa da okuyucuları kendine çekiyor. Darth Vader misali  :)
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: PhoenixMan - 19 Eylül 2010, 15:03:32
Hayır yani anlatmak istediğim ilk anlattığında böyle metalik, kapüşonlu falan deyince gözümün önünde öyle canlandı :D
:D Off... Takdire şayan bir çağrışım aslında. :D Bu arada Raistlin'in Solinari'ye yakınlık duyması, ama Solinari'nin onu kabul etmeyişi gibi bir durum da varmış, çok ilginç geldi tabii.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: grikunduz - 21 Eylül 2010, 09:00:15
Spoiler: Göster
Aslında teorik olarak raistlin hem öldü, hem ölmedi, hem tanrı oldu, hem olmadı, hem karanlık kraliçenin esiri oldu, hem tanrılar arasında bir yer aldı. Çünkü sizinde bildiğiniz gibi İkizler serisi işe zamanı katarak işi iyicene bozdu. Bir gelecekde raistlin tanrıdır ki büyük kütüphanede bunun o zamanda hiç yazılmamış bir kaydı bulunmaktadır. Ama başka bir gelecekte Raistlin kendini feda etmiş ve Crysania yı kurtarmıştır ve başka gelecekler de Raistlin ölmüştür. Aslına bakacak olursak raistlin konusu işin içine zaman mevhumu karıştığı için karmaşıktır. Ve bence hakkında herhangi bir şey söylenemez.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: PhoenixMan - 22 Eylül 2010, 20:45:37
Spoiler: Göster
Aslında teorik olarak raistlin hem öldü, hem ölmedi, hem tanrı oldu, hem olmadı, hem karanlık kraliçenin esiri oldu, hem tanrılar arasında bir yer aldı. Çünkü sizinde bildiğiniz gibi İkizler serisi işe zamanı katarak işi iyicene bozdu. Bir gelecekde raistlin tanrıdır ki büyük kütüphanede bunun o zamanda hiç yazılmamış bir kaydı bulunmaktadır. Ama başka bir gelecekte Raistlin kendini feda etmiş ve Crysania yı kurtarmıştır ve başka gelecekler de Raistlin ölmüştür. Aslına bakacak olursak raistlin konusu işin içine zaman mevhumu karıştığı için karmaşıktır. Ve bence hakkında herhangi bir şey söylenemez.

Spoiler: Göster
E iyi de o zaman bir geçmişte de Raistlin-Caramon ikizler değil de sadece Raistlin ya da sadece Caramon vardı. Raistlin tanrı olabilirdi, ama engellendi. Raistlin işkence çekti, sonra yaptıklarından dolayı Paladine tarafından cezası kaldırıldı. Raistlin ölmedi, sadece tanrıların boyutunda, ama tanrı olarak değil onur konuğu olarak. O zaman olayı da şöyle "eğer müdahale edilmezse, durdurulamazsa olacaklar bunlar", ki bu da olası bir gelecek demektir, ayrıca bu gelecek de engellenmiştir, Raistlin'in tanrıları katli söz konusu değildir. Sadece teşebbüs etmiştir ve dediğim gibi cezasını da çekmişir.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: grikunduz - 22 Eylül 2010, 22:42:53
Spoiler: Göster
Bilmiyorum aslında kalbi onu engellemese idi bunu yapabilirdi. Onu engelleyen tek şey Crysania ya olan sevgisi idi.Yani raistlin hakkında herhangi bir şey söyleyemeyiz zira o geçmişin ve geleceğin efendisidir.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Fırtınakıran - 23 Eylül 2010, 10:44:17
Spoiler: Göster
Bilmiyorum aslında kalbi onu engellemese idi bunu yapabilirdi. Onu engelleyen tek şey Crysania ya olan sevgisi idi.Yani raistlin hakkında herhangi bir şey söyleyemeyiz zira o geçmişin ve geleceğin efendisidir.


Spoiler: Göster
Raistlin'i durduran Crysania'ya olan aşkı değildi. Raistlin asla Crysania'ya tam olarak aşık olmadı. Bunu ben değil, Margaret Weiss söylüyor :). Röportajında bu konuyla ilgili bir soru sormuştuk, oradan bakabilirsin. Sadece gerçekten aşık biri onun için böyle bir şey yapardı ki, Raistlin'inki geçici bir heves ve ilgiydi. Bir anlık bir hoşlanma, yakınlaşma.
Raistlin aslında, Caramon'un ona anlattığı gelecekte yönetecek hiçbir şey olmamasını ve bomboş bir dünyada tek başına kaslmasını gözönünde bulundurdur. Hatasını anladı evet ama bu bu dediğim de bir etmen. Raistlin hakkında söylenecek çok şey var aslında. Onun Geçmişin ve Geleceğin Efendisi olması zaten bize pek çok şey söyleyecek konular ve olaylar veriyor :).
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: grikunduz - 23 Eylül 2010, 11:11:30
Hmm bunu bilmiyordum. O röportajı okumamıştım ve yorumumu kendi kendime yapmıştım . Bu röportaja nereden ulaşabilirim bir link verebilirmisiniz.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Fırtınakıran - 23 Eylül 2010, 11:32:44
Hmm bunu bilmiyordum. O röportajı okumamıştım ve yorumumu kendi kendime yapmıştım . Bu röportaja nereden ulaşabilirim bir link verebilirmisiniz.


Röportaja buradan (http://www.kayiprihtim.org/forum/margaret-weis-ile-roportaj-t5314.0.html) ulaşabilirsiniz.

Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: PhoenixMan - 23 Eylül 2010, 19:35:36
Spoiler: Göster
Şu da var ki, Raistlin'in gençliğine dönülecek olursa zaten iyi bir kalbi olduğunu anlamak zor değil. Zamanla güç arzusu galip geliyor, sonuçta bir Lich'i yeniyor ve güçlerini emiyor. Kim olsa "Tanrı olucam uleeeynn!" diye gaza gelirdi. :D Raistlin kötü biri değil, yanlış anlaşılmış ve tatminsizlik yaşayan bir insandır.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Larien - 01 Kasım 2010, 10:59:20
Her Okuyanın "Abi tam ben yaa" dediği karakter :D
'Rasitlin' adı geçtiğinde bütün konuşmaların durdurulup bu isme kulak verilmesi gereken kişi. Lord Soth'un Raistlin'e söylediği o malum cümleleri hiçkimsenin aklından kolay kolay kaybolmaz..
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Vega - 01 Kasım 2010, 14:50:14
Spoiler: Göster
Şu da var ki, Raistlin'in gençliğine dönülecek olursa zaten iyi bir kalbi olduğunu anlamak zor değil. Zamanla güç arzusu galip geliyor, sonuçta bir Lich'i yeniyor ve güçlerini emiyor. Kim olsa "Tanrı olucam uleeeynn!" diye gaza gelirdi. :D Raistlin kötü biri değil, yanlış anlaşılmış ve tatminsizlik yaşayan bir insandır.

Kesinlikle. İyi bir insan olmasa kocaman kasabayı vebadan bedava kurtarmazdı.
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: emuk - 16 Kasım 2010, 18:27:41
raistlinin ruhlar savaşındaki rolü ne?
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Kasım 2010, 18:30:06
raistlinin ruhlar savaşındaki rolü ne?

Spoiler isteği?
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: emuk - 18 Kasım 2010, 00:48:48
evet lütfen
Başlık: Ynt: Raistlin Majere
Gönderen: kahlan amnell - 20 Ocak 2011, 21:11:08
Arkadaşlar, hepimiz Kum Saati Büyücü Ejderhaları'nı sabırsızlıkla bekliyoruz. Sanıyorum bekleyişte son düzlüğe girildi. Bu arada okumamış olanlara Majere Kardeşler kitabını alıp biraz hasret gidermelerini tavsiye ediyorum. Weis-Hickman'a ait olmasa da gerçekten güzel bir öyküsü vardır.