Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Güncesi => Kurgu İskelesi => Konuyu başlatan: M.K.Immortal - 20 Ocak 2014, 14:04:02

Başlık: Zombiler
Gönderen: M.K.Immortal - 20 Ocak 2014, 14:04:02
     Hastalık yayılalı altı yıl oldu. Aşağılık yaratıklar dünyayı bir anda sardı. Filmlerdeki gibi, insanların değişime uğrayıp birbirini öldürmesine neden olan virüstü onları bu hale sokan. Zombilere dönüştüler kısacık zamanda. Ama bildiğimiz zombiler gibi değildiler. Karanlıkta saklanan iğrenç görünümlü şeyler olmuşlardı. Onların yüzünden sokaklar beyin parçalarıyla doldu. Beyine olan düşkünlüklerinin nedenini hala anlayabilmiş değiliz.

     Neden bu kadar vahşiydiler veya niye saldırgandılar bilmiyoruz. Onlarla uzun süre iletişime geçmeye çalıştık. Belki geçmişlerini hatırlarlar diye yavaşça yaklaşmayı denedik. Faruk geliyor aklıma. Onların aslında kötü olmadıklarını, bizim onları yanlış anladığımızı düşünmüştü. Ellerini kaldırıp sakin olmasını söyleyerek onlardan birine yaklaşıyordu. “Sakin ol” diyerek ağır ağır ilerlerken korkudan kalbi atmıyordu sanki.

     Ama yanılmıştı. İyice yaklaşmasıyla beyninin etrafa saçılması bir oldu. O beyin tutkunu aşağılık yaratıklar onu da öldürmüştü. Neden bunu yapıyorlardı? Bu hastalık onları neden bu kadar değiştirmişti acaba?

     Hastalık yüzünden karanlıklara çekiliyorlar. İnanılmaz güçlüler. Çıplak elleriyle bile bizleri parçalayacak kadar güçlü ve bizlerden kat kat daha hızlılar. Onlardan kaçmak zor. Geceleri ortaya çıktıklarında etrafta koşuşturup, bizlerden onlarcasını öldürüp tekrar mağaralarına dönüyorlar.

     Hastalık yüzünden üretim durdu. Yiyecek üretilmiyor. Açlıktan ne yapacağımızın korkusunu yaşarken çok ilginç bir şey fark ettik. Hastalıklı olanların geçirdikleri değişim aynı zamanda bizim kurtuluşumuz olmuştu. Saklanan tavşanlar gibiydiler. Avlanması zor ama lezzetli. Evet, onların etleri düşündüğümüz gibi bizleri değişime uğratmıyordu. Aksine bizi hayatta tutan tek etkendi. Artık onlara birer ölü gözüyle baktığımız için bazılarını bizim yaşamamız için öldürmek kötü bir düşünce olarak gelmiyordu.

     Saklandıkları deliklerden çıktıklarında bizler de onları avlamak için var gücümüzle saldırıyoruz artık. Yaşama dürtüsü yüzünden birer yamyama dönüştük.

     Ağızlarından çıkan hep aynı sözü duyuyoruz. Acaba bu çıkardıkları sesler onların iletişimini mi sağlıyor diye düşünüyoruz. Ne zaman birisini görsek “Zombi! Zombi!” diye acayip sesler çıkarıyor. Sonra ellerini uzatıp beyinlerimizin patlamasına neden oluyorlar. Bizler de kendimizi korumak için ellerimizi uzatıyoruz genelde. Ama nafile. Çok güçlenmişler çünkü.

     Hastalık yayıldığından beri geçmişimizi pek hatırlamaz olduk. Hayatta kalma derdine düşünce tek gerçeklik günümüzü yaşamak oldu çünkü. O saklananlardan biri dışarıya çıktığında yakalayabilmek için sokaklarda pusuya yatıyoruz sürekli. Saklandıkları mağaraları örttükleri, tahtadan duvarları tanıdık geliyor aslında. Bir şekilde o yaratıklar onları aşıp içlerine giriyor fakat bizler yine yumruklayarak onları parçalamak zorunda kalıyoruz.

     Bir virüs bulabilsek de onları tekrar eski hallerine, yani gözleri yuvasından çıkmış, derileri dökülen o normal insan görünümüne dönüştürebilsek diye umut ediyoruz. Ne kadar yazık. Şimdiki çirkinlikleri acaba normale döndüklerinde düzelir mi bilmiyorum.

     Yine dışarıya çıktılar. Neden bu nesneleri topluyorlar aklım almıyor. Biri benim üzerime doğru koşuyor. Ellerini uzattı bana doğru. Yoksa elleri arasında metal bir şey mi var? Evet, galiba bu bir...


Not: Çok ilginç bir konu olmadığını biliyorum. Hatta eminim buna benzer şeyler de internette çıkacaktır biraz araştırınca. Ama aklıma gelince yazmak istedim. Yine de yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim.
Başlık: Ynt: Zombiler
Gönderen: duhan - 20 Ocak 2014, 15:14:25
Bir şeyin örneklerinin çok olması artık yapılmaması gerektiğini göstermez. Öyle olsaydı, ilk zombi hikayesinden sonra çeşitlenmezdi :) Zombiler konu sıkıntısı yüzünden zaman içinde evrim geçirdi. Bildiğimizzombi, yaşayan bir ölüydü. Nabzı, yavaş ve beyin sever, virüs yayar. Konu çekiciliğini kaybettiğinde, çeşit çeşit zombi türedi. Senin zombiler de bunlardan gördüğüm kadarıyla. Onun dışında farklı bir şey gözükmüyor ama zombi olsun ne olursa olsun :)
Başlık: Ynt: Zombiler
Gönderen: Bars Elsa - 20 Ocak 2014, 17:10:08
Ben de bundan bahsediyordum işte Esinlenilmiş Gerçeklikler'de. Bir zombi -hortlak- öyküsü yazmak,başkalarını taklit etmek değildir, asıl mesele o klişe konuyu orijinal bir şekilde yazmak, farklılık yaratmaktır. Sen de bu öyküde -bana daha çok uzun bir öykünün ön yazısı gibi geldi, umarım öyledir- bunu yapmışsın. Ellerine sağlık...
Başlık: Ynt: Zombiler
Gönderen: M.K.Immortal - 20 Ocak 2014, 18:12:57
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ama yorumlara bakınca bir kuşku kapladı içimi. Şöyle ki:

Normalde bir insanın gözünden zombileri anlatıyormuş gibi ilerlerken öykü, sonlara doğru okuyucunun "heee aslında bu zombi olduğunun farkına varmayan bir zombinin gözünden anlatılıyormuş" demesini sağlamaktı amacım. Ama pek başarılı olamamışım sanırım :D

Normalde devam etmeyi düşünmediğim tek bölümlük bir öyküydü. Ama zaman neyi gösterir bilemem. Daha yazmayı düşündüğüm diğer öyküleri aradan çıkarmam gerekiyor. Onlardan sonra zombilerimizin gözünden dünyayı anlatmaya devam edebilirim belki :)

Yorumlarınızı eksik etmediğiniz için tekrar çok teşekkür ederim.
Başlık: Ynt: Zombiler
Gönderen: Bars Elsa - 20 Ocak 2014, 19:53:13
Hmm... Ben kesinlikle bu bir zombinin dilinden anlatılmış diye anlamadım; son bölümde senin anlatmak istediğini şu şekilde anladım ki; insan olan kahraman, zombi ile yüz yüze gelmekte, elinde gördüğü metal şeyi ise bir çeşit zombi silahı olarak anladım; hani çok güçlü oluyorlar ya, bu güçlerinin sebebinin o metal alet ya da evrimsel bir zımbırtı... Her neyse, bunu açıklamış olmana sevindim, şimdi öyküyü tekrar düşününce gerçekten de zombi olduğunun farkında olmayan bir zombi ile karşılaşıyoruz..

Bu arada ben de bir haftadır bir hortlak öyküsü yazmaktayım ve "zombi olduğunun farkında olmama durumunu" ben de kullanmıştım, tesadüf mü bizim yazar tanrısının bi oyunu mu bilemedim şimdi.. :)
Başlık: Ynt: Zombiler
Gönderen: duhan - 20 Ocak 2014, 21:24:17
:) ben de zombiler, alet edavat  kullanmaya başlamış diye düşündüm. herkese farklı şeyler düşündüren hikaye başarılı demektir :D
Başlık: Ynt: Zombiler
Gönderen: M.K.Immortal - 20 Ocak 2014, 21:44:22
@Bars Elsa; Notta özellikle bu yüzden kesin vardır demiştim benzer öyküler :D Genelde farklı bakış açılarıyla yazılan öyküler çok var ve zombi de kesin kullanılmıştır diye düşünürken Rıhtım içinden başka bir yazarın bunu yapmış olmasına sevindim bir yandan. Hikayeler İndeksi içinde gördüğüm öykülerinizi okuma listeme aldım. Hem hangisi olduğunu görmek, hem de sizin öykülerinizi de okumak için bir fırsatım oldu :)

Uzun zamandır zombi konulu öykü yazmak istesem de pek değişik fikirler aklıma gelmediği için hep askıya almıştım. Fakat bu öykü ile birlikte bir fikir geldi aklıma. Ütopya Projesi adlı bir öykü serim var aylık öykü seçkisine yazdığım. O serinin son bir bölümü kaldı ki bittikten sonra Ütopya Projesi evreninde geçen bağımsız dört öykü daha yazıp Kurgu İskelesi'ne koymayı planlıyordum. Şimdi ise Ütopya Simülasyonları adı altında tamamen kendi çapında, simülasyonlar içinde geçen öyküler yazmayı düşünüyorum. Elbette ilk simülasyon da Zombi simülasyonu olacak :D

Son olarak umarım kısa zaman içinde "hortlak" konulu öykünüzü okuruz :)


@duhan; Aslında çok belirsiz bir öykü oldu desek daha doğru olacak :D Alet edevat kullanan zombiler Resident Evil 4 oyunundan sonra fazlasıyla boy göstermeye başlamıştı aslında, yine pek orjinal bir fikir olmazdı yani :D