Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Güncesi => Tartışma Platformu => Konuyu başlatan: Light - 07 Mayıs 2014, 13:33:37

Başlık: PageFour - Yazı Programı
Gönderen: Light - 07 Mayıs 2014, 13:33:37
     PageFour programı çoğu programdan çok daha iyi bir yazar programı. Benim çok işime yaradı ve sizle paylaşma ihtiyacı duydum.
                                      PageFour
    -Öncelikle hiçbir şekilde yazdığınız yazıların tek harfi bile kaybolmaz. Anında kapatsanız bile açtığınızda olduğu yerde kalır.
    -Aynı anda birden fazla yazı sekmesi açıp, sekmeler arasında hızlıca gezinebilir, aklınıza geleni hemen not edebilirsiniz. (Not sekmesi gibi bir sekme yaparsanız, tabii ki bu bir sayfa olacak.)
    -En sevdiğim özelliği hemen açılıp kapanması, hiçbir koşulda sizi uğraştırmamasıdır.

img]http://www.softwareforwriting.com/images/notebook-tree.png[/img]

    -Yukarıda gördüğünüz gibi yazılarınızı üç farklı şekilde kategorize edebilirsiniz. Bölümler(Notebooks), Defterin içini grublara ayırabilmeniz için Dosyalar(Folders) ve dosyaların içindeki Sayfalar(Pages). Sayfalar denince yanlış anlaşılma olmasın, sayfaların içine sayfalarca yazı yazabilirsiniz..

(http://www.softwareforwriting.com/images/smart-edit.png)        
(http://www.softwareforwriting.com/images/search.png)

     -Geniş bir kelime arama özelliği var. Bu kelimeleri, isimleri ayrı sayfalarda kullandıysanız bunu da gösteriyor. Diyelim ki bir karakterin adını değiştirmek istiyorsunuz, yazının yarısına gelmişsiniz ve tüm yazıyı tekrar okuyup değiştirmeniz gerekiyor. Sizi bu ve bunun gibi zahmetlerden kurtarıyor.

(http://www.softwareforwriting.com/images/snapshots.png)

        -Snapshot özelliği de var. Bir yazıyı-bölümü bir şekle getirip sonradan değiştirip değiştirmemek konusunda kararsız kaldıysanız, hemen F12 ye basıp snapshot özelliğini kullanarak o bölümü yedekleyin ve istediğiniz gibi değiştirin. Beğenmezseniz Snapshot'tan eski haline getirirsiniz. Snapshot'ı üst üste yapabilirsiniz, Snapshotların yanında eylemin saati ve dakikası yazar.

(http://www.softwareforwriting.com/images/print-template.png)

     -Yazdıklarınızı bu program üzerinden de yazdırabilirsiniz. Yazıcıya yazılarınızı göndermeden size önce yazıların biçimlerini ve büyüklüklerini ayarlarma imkanı veriyor. Tüm yazıların sayfaların harflerinin biçimlerini, büyüklüklerini, teker teker ayarlamak zorunda kalmıyorsunuz. Sanırım altbilgi, üstbilgi ve sayfa numaraları da ayarlanabiliyor fakat denemediğim için bilemiyorum. Şu an yazıcım yok. :)

(http://i.hizliresim.com/vzXabO.jpg)

      * -Word Counter/Kelime sayıcı özelliği mevcut. Malum sayfaya girip SHİFT+CTRL+W tuş kombinasyonu ile sayfadaki kelime sayısını öğrenebilirsiniz. Günlük istatistiklerinizi tutabilirsiniz.

(http://i.hizliresim.com/7m7Byv.jpg)
      ** -Karşınızda ayrı bir güzel özellik. Kilitleme özelliği. İlk önce 'Tools' sekmesinden 'Change Password' ile kendinize bir parola koyup F4 e bastığınızda program kilitlenir ancak F5 e bastığınızda ve parolanızı girdiğinizde açılır. Aksi takdirde işlem yapılamaz. Program kapanıp açıldığında kilit kalkıyor fakat yararlı bir özellik.

 (http://i.hizliresim.com/nPjby0.jpg)
(http://i.hizliresim.com/1PVpZj.jpg)

       ***-'Spelling' özelliğine değinmeden geçemeyeceğim. 'Spell' fiil olarak heceleme anlamına gelir.'CTRL+F7' Komutu ile veya 'Spelling' sekmesinden açabiliriz. Bu özellikle bir kelimeyi seçiyoruz ve sayfadaki bu kelimenin kullandığı her yerde kelimenin yerine başka bir kelime geçirebiliyoruz. Programın altyapısı İngilizce v.b diller olduğu için 'ile' yazdığımızda 'lie' ile değiştirmek isteyip istemediğimizi soruyor ama biz kendimiz bunun yerine başka bir şey yazarsak, tüm 'ile' yazan yerler yazdığınız kelime ile değişir. (Replace/Yerine Koyma yazan boşluğa yazarak ve onaylayarak yapılır.)

(http://i.hizliresim.com/BXvOgM.jpg)
(http://i.hizliresim.com/gl2PRO.jpg)

         -Ve son olarak yazıların biçimleri ve büyüklükleri, paragraf şekli v.b şeyler hızlı bir şekilde ayarlanabilir.
      
İndirmek için: http://www.softwareforwriting.com/pagefour.html
          Herkesin verim alarak, rahatça kullanmasını diliyorum... Programdan yararlanan arkadaşların görüşlerini yorum olarak alabilirsek en azından diğer arkadaşlar için kullanıp kullanmamaları konusunda rehberlik etmiş oluruz.
Başlık: Ynt: PageFour - Yazı Programı
Gönderen: Tenekeci - 10 Mayıs 2014, 10:28:52
Teşekkürler, güzel bir anlatım olmuş, eline sağlık.
Özellikle böyle bir sistematiğin eksikliğini hissediyor gibiydim, programı görünce bunun farkındalığına ancak ulaştım ama.

Gerçekten çok işe yarar bir program gibi duruyor.