Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Güncesi => Kurgu İskelesi => Konuyu başlatan: Hikayeci - 20 Mayıs 2014, 14:33:55

Başlık: Ka
Gönderen: Hikayeci - 20 Mayıs 2014, 14:33:55
Ka
Giriş

Arkasından yavaşça kapanan kapının menteşelerinden çıkan o tanıdık gıcırtı yüzünde ufak bir gülümsemeye sebep oldu. Küt kesim, düz, siyah saçlarından süzülen ter damlaları hiç zahmete girmeden aşağı doğru süzülürken nefesini düzenlemeye çalıştı. Kapı gıcırtısı tok bir sesle kesilince hızla inip kalkan göğsünü dizginlemeye çalışırcasına kapanan kapıya dayadı sırtını. Fakat yorgunluk sonunda onu da ele geçirmişti. Belki de saatlerdir kastığı omuzları bir rahatlamayla düştüğünde ciğerlerini yakacak kadar sık aldığı nefesler düzene girerken sırtı kapıda yavaşça kaydı ve taş zemine sertçe oturdu. Ayaklarının alt kısmını neredeyse hissedemiyordu artık. Vücudundaki ağrılar o kadar uzun süredir oradaydılar ki onları neredeyse unutmuştu… Ta ki şimdiye kadar…

Sırtını dayadığı kapı beraberinde güneşin tüm ışığını da kestiği için aldığı derin nefesler arasında gözlerinin karanlığa alışmasını bekledi. Fakat gözleri daha uyum sağlayamadan karşısındaki karanlıktan gelen ayak seslerini duymaya başladı. Kısık sesli bir hışırtıdan fazlası gelmiyordu ama kulakları bunun için eğitilmişti. Kendisine doğru gelen kişi bez bir ayakkabı giymişti ve kumaşlara sarılmıştı. Seslerden bu kadarını algılayabiliyordu ve bu kadarı bile yeterliydi.

“Hoş geldin çırak.” Ses duygusuz, pürüzsüz ve hipnotize ediciydi. İçinde güç, sadelik ve umursamazlık barındırıyordu.
“Artık çırak değilim.” Dedi kararlılıkla. Bunu yapması saygısızlık mı değil mi düşünmemişti bile.
“Değilsin...” Dedi umursamaz sesin sahibi giderek yaklaşırken ve devam etti. “Kaç yaşındasın?” diye sordu ama sesinde merakın zerresi yoktu.
Beklediği an sonunda gelmişti. Uğruna çalıştığı ve yıllarını harcadığı… Karşısındaki kadın kaç yaşında olduğunu biliyorduysa bile önemli değildi. Artık hiçbir şey önemli değildi. Bu onun kabul ritüeliydi ve bu kelimeleri duymak için yaptığı şeyler hiç de azımsanacak nitelikte değildi. Göğsünün yanmasını ve ayaklarındaki uyuşukluğu umursamadan ayağa kalktı ve cevapladı. “ Ölümün yaşı olmaz Kahin. Ben yaşadıkça bu dünyada ölüm olacak ve ben ölünce de yerimi bir başkası alacak. Hizmet etmek için sınava girdim ve sınavımı geçtim.”
Kahin üzerine giydiği koyu gri bol kumaşı bir omzuna attı ve başını hafifçe aşağı eğdi. Bir elini karşısında duran kızın beyaz teninde gezdirdi ve işaret parmağını alnına götürüp durdu. Durdu çünkü karşısındaki kız daha önce kimsenin cüret edemeyeceği bir şekilde Kahin’in elinden sıkıca tutmuştu.

“Tek bir şeyi hatırlamak istiyorum, tek bir ismi… Thar” Neredeyse yalvarırcasına koyu gri cüppeler içindeki kadına bakıyordu.

Elinden karanlığı yaran ufak bir ışık etrafa saçıldı Kahin’in, yüzünde nadir görülen bir gülümseme belirirken. “Adın bundan böyle Ka olacak kızım.” Elindeki parıltı söndü ve kadın hafifçe arkasını döndü. “Bugün izinlisin. Yarın sabahın ilk ışıklarıyla konseyimize gel. Görevlerin sana orada bildirilecek.”

Hışırtılı ayak sesleri uzaklaşırken Ka kendini olduğu yere tekrar bıraktı. Hayatına dair hiçbir şeyi hatırlamıyordu artık. Tek bir şey hariç… Bir isim… Thar… ve derin bir uykuya daldı.
Başlık: Ynt: Ka
Gönderen: BoZCiN - 20 Mayıs 2014, 15:15:07
Sanırım bir giriş okuduk. Belki önemi yoktu ama okurken mekana ilişkin kafamda bir yer canlanmadı. kapı vardı ama kişi nasıl bir yerdeydi merak ettim. Tamamen karanlık olduğu için küçük bir oda mı, dev bir salon mu merak ettim aslında. Bunun yanında duygusal tasvir yeterince vardı. Akıcılık anlamında bazı sözcükleri dikkatimi çekti. Ayak tabanı yerine ayağının altınının tercih edilmesi gibi. Sorunsuz bir başlangıçtı. Merak da uyandırdı. Umarım devamı elir.
Başlık: Ynt: Ka
Gönderen: Hikayeci - 20 Mayıs 2014, 20:18:23
Değerli yorumun için teşekkürler Bozcin.
Başlık: Ynt: Ka
Gönderen: M.K.Immortal - 21 Mayıs 2014, 02:31:23
Kısa ama öz bir başlangıçtı. Merak uyandırıcı, akıcı, güzel tasvirlerle yazılmış bir giriş olmuş. Elinize sağlık.
Başlık: Ynt: Ka
Gönderen: Hikayeci - 21 Mayıs 2014, 18:25:23
Teşekkürler M.K. Immortal