Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Liman Kütüphanesi => Konuyu başlatan: _Cyta - 27 Temmuz 2014, 16:49:44

Başlık: Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda- Yılmaz Özdil
Gönderen: _Cyta - 27 Temmuz 2014, 16:49:44
Okumuş olduğum bu kitap usta gazeteci Yılmaz Özdil'in büyük bir başarı daha sağladığı eseridir. Kitabın önsözünde belirtildiği üzere bu eser gazete manşetlerinin kronolojisidir. 11 yıllık bir arşiv özeti ve haber hafızasıdır. Kitap karşımıza üç bölümde çıkıyor bunlar ; Çıraklık,Kalfalık ve Ustalık dönemleri. Anlatımı gayet açık ve yine Yılmaz Özdil'e özgü olan bir tarz.
Kitabında medyanın taraf tutup ne kadar komik hale geldiği, magazin haberlerini öne sürerek ciddi olayların üstünün kapatılmasında sarf edilen çabadan bahsediliyor ve gerçekten hayret edilesi. Bu eseri küçük yaştaki bireylerin anlaması ve olaylar üzerine düşünüp doğru yolu bulabilmesi elbette zor olacaktır. Bundan dolayı bu kitabın hedef kitlesi yaş olarak biraz daha üst seviyeyi ele almakta. Fakat meraklı olan ve ilgi duyan kişiler de rahatlıkla okuyabilirler.
Eseri okurken ''Bu da mı yapıldı? Bu kadarı da fazla artık'' dediğim çok oldu. Sinirlendiğim anlar çok oldu ama gerçekleri öğrenmek için bıkmadan usanmadan diğer sayfaları çevirdim. Özgür düşünce yapısını bu kitapta oldukça hissedeceksiniz. Tabi ki tarafsızlığı da. Okumak isteyen arkadaşlara küçük bir notum da olacak. Alıp okumaya başladıktan sonra sıkılsanız, sinirlenseniz dahi okumaktan vazgeçmeyin. Sonuna kadar gelin ve on bir yıl boyunca neler yaşanmış hepsini görün diyerek sözümü burada noktalıyorum.

Hepinize sevgiler!
Başlık: Ynt: Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda- Yılmaz Özdil
Gönderen: azizhayri - 05 Ağustos 2014, 09:27:49
Günaydın
Okudum ve çok beğendim. Bence Yılmaz Özdil son yılların en rahat yazan ve iyi okunan yazarlarından birisi. Ülkemizde bu konuda istatistik yapan yani hangi yazarın veya hangi kitabın ne kadar sattığına dairi çetele tutan bir kurum var mı? Eğer varsa -bana da bildirir misiniz- Yılmaz Özdil bu listenin en üst basamaklarında olmalı. Okudum ve okumanızı ülkemizde neler oluyor bilme açısından okumanızı tavsiye ediyorum...
Başlık: Ynt: Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda- Yılmaz Özdil
Gönderen: estelturin - 05 Ağustos 2014, 11:08:59
Anlamadığım yılmaz özdil'in fantazya ile alakası yada kitabının?
Başlık: Ynt: Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda- Yılmaz Özdil
Gönderen: Light - 05 Ağustos 2014, 11:47:32
Anlamadığım yılmaz özdil'in fantazya ile alakası yada kitabının?

Öncelikle, yazım kurallarına uyarsak çok daha iyi olacağı kanaatindeyim.
Sorunuza gelirsek; fantazya ve diğer türler için ayrı kategoriler açılmış bulunmakta fakat ağırlık fantazya üzerine.Burası Liman Kütüphanesi olduğu için bu tarz paylaşımlar yapılabiliyor. :)
Başlık: Ynt: Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda- Yılmaz Özdil
Gönderen: _Cyta - 05 Ağustos 2014, 13:25:42
Günaydın
Okudum ve çok beğendim. Bence Yılmaz Özdil son yılların en rahat yazan ve iyi okunan yazarlarından birisi. Ülkemizde bu konuda istatistik yapan yani hangi yazarın veya hangi kitabın ne kadar sattığına dairi çetele tutan bir kurum var mı? Eğer varsa -bana da bildirir misiniz- Yılmaz Özdil bu listenin en üst basamaklarında olmalı.

Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Sizin gibi düşünen insanlar oldukça karanlıktan aydınlığa çıkabileceğimizi bir kere daha anlıyoruz. Kitaplarla ilgili istatistik bilgisi veren bir kurum olduğunu düşünüyorum. Gerekli araştırmayı yapıp size daha detaylı bilgi vereceğim.