Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Korku & Gerilim Eserleri => Konuyu başlatan: Denaro Forbin - 02 Eylül 2014, 15:08:07

Başlık: Bill Hodges Üçlemesi - Stephen King (Polisiye Üçleme)
Gönderen: Denaro Forbin - 02 Eylül 2014, 15:08:07
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/08/mr-mercedes-top.jpg)

Stephen King (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/stephen-king/)'in dedektiflik romanı “Mr. Mercedes” geçtiğimiz ay raflardaki yerini aldı. Kitapta, katilin dedektife yazdığı ve King’in sitesinde de yayınlanan mektubu sizler için çevirdik!

King her zamanki gibi şaşırtmaya devam ediyor. Yeniliklere sürekli açık olan usta yazar, kendisini dünya çapında ünlü kılan korku ve gerilim türü dışında da kalem oynatmayı seviyor. Bildiğiniz üzere bu sefer karşımıza bir dedektiflik romanıyla çıkmıştı.

Cesur, sert ve tecrübeli dedektif Bill Hodges’un içine daldığı tehlikeli olayları konu edinen Mr. Mercedes, bir üçlemenin ilk kitabı. Diğer kitaplar da Bill Hodges karakteri üzerine olacak.

King, üçlemenin ikinci kitabı Finders Keepers’ın (Kim Bulduysa Onundur) ilk taslağını bitirmiş bile. Kitap gelecek yıl yayınlanacak.

Gelelim Mr. Mercedes’in konusuna:

Alıntı
   Sıkıntılı bir Ortabatı şehrinin güneş doğmadan evvelki kasvetli saatlerinde, yüzlerce umut dolu işsiz, bir iş fuarı için sıraya girerler. Acımasız bir sürücü, hiçbir uyarı olmadan, kükreyen Mercedes’iyle kalabalığa dalarak insanları biçer. Sekiz kişi ölür; 15 kişi yaralanır. Katil bahar öncesi sisinin içine doğru kaçar ve bir daha asla görülmez. Şimdiye kadar…

    Dedektif Bill Hodges, savaşın sertleştirdiği, sokakları adı gibi bilen bir suç savaşçısıdır. Zamanında Mercedes cinayetleri için görevlendirilmiştir. Artık emekli olan Hodges bölgenin en azılı suçlularını alaşağı etme heyecanıyla yanıp tutuşmaktadır hala. Bıkkınlık ve sıkıntı içinde yolunu kaybetmişken, Mercedes Katili’nden gelen rahatsız edici bir mektup kapısına geldiğinde her şey değişir ve Hodges bir anda kendini aklının almayacağı büyük tehlikelerle dolu bir kedi fare kovalamacasının içine kontrolsüzce çekilmiş bulur.

Mr. Mercedes, Stephen King’in ilk “hard-boiled dedektiflik kitabı.” Bu kitap sizi aklın kanlı sınırlarında yaşayan gözü pek karakterlerle dolu hareketli ve tehlikeli bir dünyanın içine götürecek. Hazır olun!

Kitabın içinde geçen katilin dedektife yazmış olduğu mektubu da sizler için çevirdik. Ulaşmak için BURAYA (http://www.kayiprihtim.org/portal/on-okumalar/mr-mercedes-stephen-king-mektup-cevirisi/) tıklayabilirsiniz!

Romanı orijinal dilinden okumuş okurlarımızdan da kitapla ilgili yorumları bekliyoruz.

İyi okumalar!

Haber: Bülent "periyodik neşriyat" Özgün (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/bulent-ozgun/)
Başlık: Ynt: Mr. Mercedes Mektup Çevirisi Yayında!
Gönderen: mit - 05 Eylül 2014, 17:21:43
Bülent Bey'e bu güzel çevirisi için teşekkürler. Bakalım kitabın tamamını da dilimizde okuma şansına erişebilecek miyiz.
Başlık: Ynt: Mr. Mercedes Mektup Çevirisi Yayında!
Gönderen: - 05 Eylül 2014, 22:54:20
Bülent Bey'e bu güzel çevirisi için teşekkürler. Bakalım kitabın tamamını da dilimizde okuma şansına erişebilecek miyiz.
Asıl ben teşekkür ederim, her zamanki gibi, imdadıma yetiştiniz. Kitabı merakla bekliyorum.
Başlık: Ynt: Mr. Mercedes - Stephen King (Mektup Çevirisi Yayında!)
Gönderen: Elendil_XX - 10 Aralık 2014, 20:03:28
Beklenen Stephen King romanı "Bay Mercedes" 19 Aralık'ta çıkıyormuş.

Meraklılarına duyurulur.

Spoiler: Göster
(https://scontent-a-sjc.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10857970_848879798497737_7551540225848772020_n.jpg?oh=5d1d8f5f90d4ab427fb1ae8998e61874&oe=55188C4A)
Başlık: Ynt: Mr. Mercedes - Stephen King (Mektup Çevirisi Yayında!)
Gönderen: eroniki - 10 Aralık 2014, 20:49:52
Bu güzel de ne zaman biz '' o '' nun sansürsüz tam metin olarak göreceğiz bu gün baktım Mahşer tükenmiş gösteriyordu umarım yeniden basarlar . Mahşeri de , o yu da. :)
Başlık: Ynt: Mr. Mercedes - Stephen King (Mektup Çevirisi Yayında!)
Gönderen: Ugur - 12 Aralık 2014, 01:30:43
Arkadaş'ta ön siparişte http://www.arkadas.com.tr/kitap/bay-mercedes/9789752119161
Başlık: Stephen King’in Yeni Romanı Bay Mercedes’e Kavuşmamıza Çok Az Kaldı
Gönderen: mit - 12 Aralık 2014, 22:34:37
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/12/bay-mercedes-top.jpg)

King’in Bay Mercedes’ine Çok Az Kaldı

Sıcak bir Ağustos akşamı sizlere bir mektup getirmiştik. Stephen King o sıra son kitabı Bay Mercedes (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/bay-mercedes/)’i dünyayayla tanıştırıyordu ve bu sırada kendine taktığı adı kitaba da vermiş olan katilin mektubunu resmi sitesinden sunuyordu herkese.

Emekli dedektif Bill Hodges’aydı bu mektup. Katilden dedektife… Dedektif, posta kutunuzda sizi bekleyen bir katil var. İşte kitaba dair bildiklerimizi ve o mektubu size o Ağustos gecesinde taşımıştık. Şimdiyse Altın Kitaplar onu ülke raflarında sergilemeye hazırlanıyor.

Altın Kitaplar (http://www.kayiprihtim.org/portal/yayinevi/altin-kitaplar/)’ın Facebook sayfalarında yaptığı açıklamaya göre çok yakın bir tarihte, 19 Aralık’ta kitap raflardaki yerini alıyor.

Bu eser için çok değişken yorumlar vardı. Kimi sevmiş kimiyse Stephen King için oldukça vasat bulmuştu. Okumadan bir şey demek çok zor. Yine de ne olursa olsun, Kral’ı tekrar görmenin heyecanını yaşıyoruz.

Haber (http://www.kayiprihtim.org/portal/2014/12/12/kingin-bay-mercedesine-cok-az-kaldi/): Hazal "Fırtınakıran" Çamur (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/hazal-camur-firtinakiran/)
Başlık: King’in “Finders Keepers”ı Sonbaharda Yayında
Gönderen: Denaro Forbin - 03 Temmuz 2015, 18:38:45
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/07/finders-keepers-top.jpg)

Stephen King’in polisiye üçlemesi Bill Hodges’ın ilk kitabı Bay Mercedes, geçen yılın aralık ayında okurlarla buluşmuştu. Şimdiyse sıra 2. kitap Finders Keepers’ta!

Altın Kitaplar
, Facebook’ta kendisine yöneltilen bir soruya cevaben, Bill Hodges üçlemesinin ikinci kitabı Finders Keepers’ın tahminen ekim ayında raflarda olabileceğini söyledi.

Haberimizin devamı ise şurada (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/07/03/kingin-finders-keepersi-sonbaharda-yayinda/).

Haber: B. Doğukan "Denaro Forbin" Şahin (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/bahri-dogukan-sahin/)
Başlık: Ynt: Bill Hodges Üçlemesi - Stephen King (Polisiye Üçleme)
Gönderen: azizhayri - 08 Temmuz 2015, 12:50:46
Bu iyi bir haberdi, teşekkür ederim. Uzun zamandır ağız tadıyla King okumamıştım, umarım beklentilerim boşa çıkmaz.
Başlık: Ynt: Bill Hodges Üçlemesi - Stephen King (Polisiye Üçleme)
Gönderen: azizhayri - 10 Ağustos 2015, 12:42:22
Geçen hafta aldım ve okuyorum. Şu ana kadar beklentilerimi karşıladı. Bir ustadan beklentiniz fazla olduğu için ufakta olsa bir hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Yine de sıkılmadajn okuduğum bir roman ve daha şimdiden Finder Keepersı sabırsızlıkla bekliyorum

Bay Mercedes’i dün akşam bitirdim, iyiydi. Baş karakter emekli Müfettiş Hodges yerine oturmuş bir karakter bence. Jerome’ u da sevdim.  Holly sanki zorlamaymış gibi geldi.

Spoiler: Göster
Janelle’nin ölmesi gerekmiyordu. Brady Hartsfield da iyi bir kötü olmuş. Özellikle de Azrail’den telefon böülmünün 5. Kısmından etkilendiğimi söylemeliyim.


İlk aldığımda da kitabı bitirip kapattığımda da merak ettiğim konu şuydu; Usta Mercedes markasının bu kadar övdüğü ve kitabına adını verdiği için sponsorluk türünden bir destek veya ödül filan almış mıdır? Bir de diğer markaları ve mağazaları hep adlarıyla anıyor. Wall-Mart diyor, Mc Donald diyor. Sizce bu ne kadar doğru.
Başlık: Ynt: Bill Hodges Üçlemesi - Stephen King (Polisiye Üçleme)
Gönderen: Oliver_ - 10 Şubat 2016, 20:02:18
Bay Mercedes benim için büyük bir hayal kırıklığı olmuştu. Stephen King en sevdiğim yazarlardan biridir.  Her zaman en beğendiğim özelliği ise kimseye acımaması olmuştur. Normal bir yazar karakterlerine acıyıp olayların seyrini değiştirirken King ayırt etmeden acı çektirmiştir. Sadist, Ruhlar Dükkanı, Blaze ve Kara Kule aklıma gelen ilk örnekler. Bay Mercedes'i okurken King'i değil başka bir yazarı okuyormuş gibi hissettim. Basit bir olay örgüsü, zayıf karakterlerin beklenmedik şeyler yapması hiç hoşuma gitmedi.  Bence kitap klasik bir polisiyeden öteye geçemez.
Spoiler: Göster
Eski King olsaydı son bölümde bombayı patlatıp konserdeki birçok kişinin ölmesine sebep olurdu bence. Zaten bunu bekleyerek okuduğum için o son beni hiç tatmin etmedi.


Kitabın ön kapağı orijinal haliyle aynıydı yanlış hatırlamıyorsam. Merak ettiği acaba ön kapak aynı olunca arka kapakta mı aynı oluyor? Çünkü arka kapakta spoiler vardı. Kitabın ileri bölümlerinden değilde ilk 50 sayfada olan bir şey hakkındaydı galiba. Tabii çok önemli gözükmeyebilir ama ben en küçük spoilerı bile yemekten hoşlanmadığım için sinirlenmiştim. İkinci kitabı da aldım. Konusu ilk kitaptan daha güzel gözüküyor. Umarım aynı hayal kırıklığını yaşamam.
Başlık: Ynt: Bill Hodges Üçlemesi - Stephen King (Polisiye Üçleme)
Gönderen: azizhayri - 11 Ağustos 2016, 09:10:58
"Kim Bulursa Onundur" bitti. İyiydi, rahat, sıkılmadan okudum. Polisiye türünü ve Stephen King'i sevenlere rahatlıkla önerebilirim. Şimdi üçüncü kitabı bekliyorum. Sahi ne zaman yayınlanacak? Yayınlandı da benim mi haberim yok?
Başlık: Ynt: Bill Hodges Üçlemesi - Stephen King (Polisiye Üçleme)
Gönderen: mit - 11 Ağustos 2016, 23:29:48
Üçüncü kitap "End Of Watch"yurtdışında daha yeni çıktı. 7 Temmuz'da. Çeviri sonbaharda bizle olur tahminen.
Başlık: Ynt: Bill Hodges Üçlemesi - Stephen King (Polisiye Üçleme)
Gönderen: azizhayri - 12 Ağustos 2016, 08:32:21
Sabırsızlıkla bekliyorum...
Son üç noktadan bu yana neredeyse 3 ay geçti, yeni bir haber var mı?