Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Yolgeçen Hanı => Güncel => Konuyu başlatan: Quid Rides - 09 Eylül 2015, 14:56:03

Başlık: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Quid Rides - 09 Eylül 2015, 14:56:03
(http://i.hizliresim.com/vL28jr.jpg)


Ey Rıhtım ahalisi, ey kitap severler, Romalılar. Naber? Yaklaşın bakayim yamacıma. Uzunca zamandır sahaf kılığına bürünmüş vampirlerden çokça çektiğinizin farkındayım. Aynı sıkıntıları bende yaşadım hala arada bir de olsa yaşamaya devam ediyorum. Ne yapsam işlemiyor bu vampirlere. Hiç beklemediğim yerlerden çıkveriyorlar. Neyse.

Size bugün duyurmak istediğim mevzu şu: Kitap mezatları. Bilmiyorum duyanınız bileniniz var mı? Varsa lütfen sessizce okumaya devam etsin, ben anlatacağım işte. Ama başlamadan hemen önce durun bir ağzınızı sulandıralım.

Bakın bu dört kitabı geçen Pazartesi (07.09.2015)  günü mezattan aldım. Niyazi Divanı dışındaki kitaplar yeni. Hatta Fırat’ın jelatinini ben söktüm.  
Spoiler: Göster
(http://i.hizliresim.com/rVk8jB.png)

Kavgam – 4 tl (Etiket Fiyatı 26 tl)
Şamatacı Suçlular ve Daha Fazlası – 6 tl (20 tl)
Niyazi Divanı – 3 tl
Fırat – 6 tl (16 tl)
Birde köşeden şunu ekleyivereyim Mongoliad’ı sadece 8 tl ye pey vererek almıştım. Pazartesi günkü mezatta teslim aldım. Pey mi? O da ne? Az sonra öğreneceksiniz.

Öncelikle cahilliğimden dolayı anlamını bilmediğim mezatın kelime anlamına çok değerli Türk Dil Kurumumuzun internet sitesinden bir bakalım. Mezat: Açık artırma ile satış, açık artırma ile satış yapılan yer. Anlamını bilmiyordum ama bu vakte kadar hep doğru kullanmışım. Aferin bana. Mezat, açık artırma yani müzayede.

“Peki ne oluyor burada çok konuşmada onu anlat,” diyorsanız azcık sabır canım. Olay şu onlarca, yüzlerce kitap teker teker havaya kaldırılıp taliplilerine gösteriliyor. Sonrada kitabı isteyenler fiyat artırmaya başlıyor. En düşük fiyat artırma bedeli 1 TL ki genellikle fiyatlar bir lira bir lira artıyor. Sadece arada bir çok uçuk fiyat artırmalarıyla karşılaşıyorsunuz. Bunlarda zaten değerli kitaplar, dergiler vs.  oluyor genelde.

Kitaplar her telden her cinsten. Herhangi bir yayınevinin herhangi bir baskısı çıkabiliyor buralarda. Yahut el yazması eserler veyahut tıpkı basım eserler. İmzalı kitaplar, ilk basımlar, şairlerin şiir defterleri... neler yok ki?

Kitaplar her yerden oluk oluk akıyor buralara. Sahaflar kitap getiriyor. Sizin gibi benim gibi yoldan geçen herhangi bir kişi de girip kitaplarını satabiliyor. Tabii ki küçük bir ücret karşılığında.

(Burdan sonra anlatacağım şeyler benim düzenli olarak gittiğim “Dylemi Sahaf’ın” mezatında geçerli olan şeyler. Sonra başka bir mezata gidip “Yok sen bunu dememiştin, hani bu böyle değildi?” demeyin olur mu canlar.)

Ücret mi ne ücreti, kim ücret dedi? Sakin arkadaşlar sakin. Olay şu: Her satıcıdan ve her alıcıdan %15 komisyon alınıyor. Yani eğer alıcıysanız ve mesela 10 liralık kitap aldıysanız 11,5 lira ödüyorsunuz. Yok satıcıysanız ve 10 liralık kitap satmışsanız 8,5 lira alıyorsunuz. Ee mezat yapılan mekanın sahibide kazansın değil mi.

Şimdi sıra geldi size benim düzenli olarak gittiğim ya da en azından gitmeye çalıştığım mezatı tanıtmaya. Mezatı yapan abinin ismi Hüseyin Palevi. Soyadı bu değil Elazığ Palolu olduğu için Palevi. Neyse. Bu Hüseyin abi Dylemi Sahaf’ın sahibi. (Ayrıca Afro Dergi'nin (http://afrodergisi.blogspot.com.tr/) “imtiyaz sahibi”.) Dükkanı Fatih, Kıztaşı’nda. Mezat yeri olarak kullandığı mekan da yine aynı çevrede asıl dükkanından bir iki sokak ileride sadece. Mezatını Pazartesi ve Perşembe günleri yapıyor. Saat 18:00’de başlayan mezatın bitmesi 24:00’ü buluyor bazen. Ama korkmayın canım. İstediğiniz zaman ayrılabilrsiniz mezattan. Tabii ki aldıklarınızın parasını ödemek kaydıyla.

Dylemi Sahaf iletişim bilgileri: Adres: Kıztaşı Cad. No: 42/A Fatih Yol Tarifi: Fatih’teki ana cadde olan Macar Kardeşler Caddesi’ndeki İtfaiye durağından Fatih Camii istikametine giderken üçüncü sağdan içeri girin. (Trafik ışıklarının olduğu yer. Köşede Yapı Kredi bankası var.) Telefon: 0555 462 58 21

Bu arada neden tek bir sahafı anlatıyorsun diye merak eden olur diye söyleyeyim: Diğer mezatlara en fazla bir iki kere katılmışımdır. Ama Hüseyin abinin mezatlarına çokça katılmışlığım hatta kısa bir zamanlığına da olsa yazmanlık (kitap kime satıldı, kim sattı, kaça satıldı bilgilerini kayda alan kişi) yapmışlığım bile var. O yüzden mazur görün.

Şimdi de sizlere eğer ki giderseniz ortama Fransız kalmamanız için gerekli olacak birkaç sözcük sunalım:

Pey vermek: Diyelim ki mezata gelemeyeceksiniz. Ama mezata çıkacak bir kitabı gördünüz ve canınız çekti. O kitaba en fazla kaç kayme verirsiniz? Heh işte o fiyatı söylüyorsunuz mezatı yapana. O da eğer kimse sizden yukarı fiyat vermezse sizin için alıyor. Sizde daha sonra gidip söylediğiniz fiyattan alıyorsunuz. Veya daha düşük bir fiyata.
Lob : Kitabın tek tek değil seri halde veya birkaç kitapla beraber satılması.
Çil: Neredeyse okunmamış kadar temiz ve zarar görmemiş.
Yorgun: Kapağında ve sayfaları zarar görmüş dağılmak üzere olan.
Şömizli: Genellikle karton ve ciltli kapaklarının üzerine sarılan koruyucu ilave kâğıt.
Planş: Kitapların içinde katlı halde bulunan harita ve posterlere verilen ad.
Efemera:  Günlük hayatta ıvır zıvır diye tabir edilen pul, reklam, ilan, kartpostal...
Mücellit: Kitapları boyu ve kalınlığına göre ciltleyen veya tamir eden sanatkâr.
Tezkire: Ünlü kişilerin özgeçmişlerinin ve eserlerinden örneklerin yazıldığı elyazması antoloji.
Ketebe: Elyazması kitapların son sayfasındaki hattat künyesi.
Şiraze: Ciltleme dikişi sırasında kitap sırtının başında bulunan ibrişim bağ örgüsü.

Sizin için küçük bir araştırma yaptım ve mezatlar yapan bir iki sahafın adresini daha buldum. Tabii ki bunlar hepsi değil. Dahası da var. Onları ya ben unutmuşumdur ya bilmiyorumdur. Ekleyiverirsiniz canım ne olacak. İnsanız hata ederiz. Ayrıca aşağıda saydığım sahaflara facebook üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Fatih - Dylemi Sahaf – Pazartesi, Perşembe saat 18:00’da
Fatih - Park Sahaf – Çarşamba saat 18:00’da
Beyoğlu - Gezegen Sahaf – Cumartesi saat 14:00’de
Kadıköy – Artemis Sahaf – Pazar saat 14:00’da

Ankara da her ayın üçüncü cumartesi, saat 14.30'da Kızılay'da Aksoy Çarşısı Kat:-2 Mefkure Sahaf adresinde görüşmek üzere. (Bilgilendirmesi için @ronin47ye teşekkür ederim.)

Bonus #1: Dylemi Sahaf mezatından bir kesit. (https://www.youtube.com/watch?v=bmY4HcPX1gg/)
Bonus #2: Gezegen Sahaf, Mamati Sahaf ve Dylemi Sahaf ile ilgili kısa bir video. (https://www.youtube.com/watch?v=idf6h4P045U/)
 
Bu arada eğer mezata beraber gidelim derseniz beklerim efendim. :)

Ekleme: Birde bakın şöyle bir site var. İstanbuldaki sahafların yerini gösteren. Hangi Sahaf (http://hangisahaf.com/)

Ekleme 2: Yazıya bir şey eklemeyi unutmuşum. Farkettiğiniz üzere yukarıda saydığım 5 kitabı da oldukça uygun fiyatlara aldım. Fiyatlar genellikle düşük. En pahalı aldığım kitap Yüzüklerin Efendisi'nin tek ciltlik Metis baskısı. Onuda 25 liraya almıştım. Son olarak Dylemi Sahaf facebook sayfasında mezattan bir gün önce, satışa çıkacak olan kitaplardan bazılarının resimlerini yayınlıyor.

Düzelti: Fırtınakıran hoş demiş güzel demiş. Teşekkür ederim kendisine. Ve unuttuğum birşeyi hatırlattı. Jargonu içeren bölümü bir yerden kopyaladım. Sadece gerekli gördüğüm madde/maddeleri değiştirdim.  

Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: azizhayri - 09 Eylül 2015, 15:55:33
İyiymiş, gerçekten iyiymiş. Her ne kadar İstanbula uzak olsak ta belki yakınlarda İzmir'de filen benzeri uygulamalar vardır... Bilen var mı?...
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Quid Rides - 09 Eylül 2015, 16:08:07
Pazartesi günü gittiğimde orada İzmirden gelen bir sahafta vardı. İzmirde mezat düzenlemeyi düşünüyormuş. Ama tutup tutmayacağı konusunda bazı çekinceleri vardı. Eğer haberim olursa size de haber ederim buradan. :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: azizhayri - 09 Eylül 2015, 17:31:59
Eyvallah...
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Fırtınakıran - 11 Eylül 2015, 21:45:21
Süper bir konu oldu bu. Sadece duyduğum ama hiç bilmediğim apayrı bir dünya öğrendim. Özellikle jargona dair bilgiler veren Quid Rides'a ayrıca teşekkür ederim :).
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Quid Rides - 25 Eylül 2015, 18:47:40
Şimdi Gezegen Sahaf'ın facebook sayfasında Cumartesi çıkacak kitaplardan bazılarını gördüm. Bir tanesi hayli ilgimi çekti. Sebebi ise Zaman Çarkı'nın imzalı bir baskısının aralarında olması. İmza gerçekten Robert Jordan'ın mı bilmiyorum. Resmi bırakıp kaçıyorum ben. :)

Spoiler: Göster
(http://i.hizliresim.com/4k7Ga7.jpg)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: mit - 26 Eylül 2015, 11:46:05
Bizzat kendisinin imzası. Ya da çok başarılı bir taklit :) Google'dan karşılaştırabilirsiniz "Robert Jordan signature" diye aratarak.
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Fırtınakıran - 26 Eylül 2015, 12:20:10
Abi bazen senden çok korkuyorum :D.

@Quid Rides,

Neler buluyorsun öyle yahu! Helal olsun :).
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Quid Rides - 26 Eylül 2015, 18:38:38
Spoiler: Göster
(http://i.hizliresim.com/aD9k2d.jpg)


Ben zaten "Demir Yumruk" oynayan ve oynatan herkesten, düzenli olarak, hafif hafif tırsıyorum. :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Sauron - 27 Eylül 2015, 00:22:02
Şimdi Gezegen Sahaf'ın facebook sayfasında Cumartesi çıkacak kitaplardan bazılarını gördüm. Bir tanesi hayli ilgimi çekti. Sebebi ise Zaman Çarkı'nın imzalı bir baskısının aralarında olması. İmza gerçekten Robert Jordan'ın mı bilmiyorum. Resmi bırakıp kaçıyorum ben. :)

Spoiler: Göster
(http://i.hizliresim.com/4k7Ga7.jpg)

ben ona teklif bıraktım ama kabul edildi mi bilmiyorum :) edildiyse bile kazandımmı ondan da habersizim, gezegen sahaf pey almıyor pek-niyeti yok-, ama dylemi öyle değil.
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: magicalbronze - 27 Eylül 2015, 01:52:04
Gerçek imzadır o. Hatırlayanlarınız vardır, 2004 yılıydı sanırım İthaki Yayınları, Robert Jordan'ı fuar kapsamında Türkiye'ye getirmişti ve yüzlerce imza dağıtılmıştı. Birileri elinden çıkarmış demek :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Grayswandir - 27 Eylül 2015, 03:24:12
Şimdi Gezegen Sahaf'ın facebook sayfasında Cumartesi çıkacak kitaplardan bazılarını gördüm. Bir tanesi hayli ilgimi çekti. Sebebi ise Zaman Çarkı'nın imzalı bir baskısının aralarında olması. İmza gerçekten Robert Jordan'ın mı bilmiyorum. Resmi bırakıp kaçıyorum ben. :)

Spoiler: Göster
(http://i.hizliresim.com/4k7Ga7.jpg)


Şuna ulaşamadığım için gözümden bir damla yaş aktı. :/ Hiç sanmıyorum Ankara'da böyle şeyler olduğunu.
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Sauron - 27 Eylül 2015, 20:06:06
imza orijinalmiş ve 40 tlye gitmiş kitap :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Quid Rides - 27 Eylül 2015, 20:27:27
imza orijinalmiş ve 40 tlye gitmiş kitap :)

Hoayda. Ucuza gitmiş ya la. :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Maria Puder - 18 Ekim 2015, 12:34:53
Bazen tası tarağı toplayıp İstanbul'a gidesim geliyor bu haberleri okuyunca. ._.
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Quid Rides - 18 Ekim 2015, 16:04:53
Bazen tası tarağı toplayıp İstanbul'a gidesim geliyor bu haberleri okuyunca. ._.

Ah, ah siz öyle diyorsunuz ama hala Rıhtımdan arkadaşları mezata gitmeye ikna edemedim. :( Bakın kısıtlı olan vakitlerimde ben gidip aşağıdaki iki güzide kitabı (soldaki) 15tl ve (sağdaki) 5tl ye aldım. Komisyonuda siz ekleyi verin.

Spoiler: Göster
(http://i.hizliresim.com/68q9mW.png)


Spoiler: Göster
Bu arada Rüzgarın Adını isteyen olursa ozel den dönsün. Kargo parasını kendi karşılaması koşuluyla kendisine hediye edebilirim. :)

Birde bilmeyenler için söyleyeyim "Amerikan Tanrıları" baskısı yok ve 60 lira gibi fahiş bir fiyattan satılıyor. nadirkitap.com'dan dogrulayabilirsiniz bu bilgiyi.
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: mit - 18 Ekim 2015, 17:03:18
Define bulmuşsun yine. Güle güle oku :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Maria Puder - 19 Ekim 2015, 00:29:47
Gözyaşlarım istemsizce akıyor. :)
Keyifle okuyun.
Başlık: Yaklaşın Yağma Var!
Gönderen: Quid Rides - 19 Ekim 2015, 14:23:09
Gözyaşlarım istemsizce akıyor. :)
Keyifle okuyun.

@MariaPuder Eğer dylemi sahafin facebookta paylaştığı görsellerden bir kitabı begenirseniz bana mesaj atın ben onu size (eğer alabilirsem tabii ki) kargolarim. :)

Şimdi asıl etkinliğimize gelelim. Arkadaşlar zamananında mezatta iken "Ben bu kitabı okumam ama Rıhtımdan biri okur belki." Diyerek bazı fantastik bilimkurgu kitapları almıştım. Sonra bu kitaplardan bazılarını Kraliyet Meydanında satmayı denedim. Aldığım fiyatların çok üstüne çıkmadım. Böylece fiyatlar ucuzluğundan birşey yitirmeden ve maliyeti kendime yüklemeden bir amme hizmeti yapacaktım olmadı. Neyse. Şimdi bu kitapları ve akrabalarımın sırf kitap okuyorum diye bana sırf kitap tanımına uyuyor diye verdikleri kitapları isteyen olursa hediye etmeyi düşünüyorum. Kargo ücretini alıcı ödeyecek. İlk başta isteyen her kişiye en azından bir kitap vermeye çalışacağım ancak gelecek haftaya kadar kitaplar gitmezse kalan kitapların hepsini tümden sadece bir kişiye bile vereceğim. :) Acele edin yani.

HEDİYE KİTAP
Spoiler: Göster
(http://i.hizliresim.com/V6vgan.png)
(http://i.hizliresim.com/n2L5M0.png)
(http://i.hizliresim.com/vRnQ5v.png)
(http://i.hizliresim.com/1rM2vA.png)
(http://i.hizliresim.com/LE1YAj.png)
(http://i.hizliresim.com/68q9mW.png)

NOT: Amerikan Tanrıları bu ise dahil değildir. :)

Giden Kitaplar:
Spoiler: Göster
Görünmez Adam - HG Wells
İhanet - Raymond E. Feist
Sethonan'da Karanlık - Raymond E. Feist
Ruhun Uzun Karanlık Çay Saati - Douglas Adams
Muska
Gece odasında
Rüyalar ve Karabasanlar
Hayvan zihni
Ruhun Uzun Karanlık Çay Saati
Kıyametin koz kartları Roger Zelazny
Amber kanı Roger Zelazny
Demir Ökçe Jack London
Zaman Çarkı 4
Rüzgarın Adı
Karaoğlan
Sofie'nin Dünyası - Jostein Gaarder
Amber Yıllıkları - Roger Zelazny
Hayatın Anlamı - Lev Nikolayeviç Tolstoy


Sayın Fırtınakırandan özür dilerim. Bu işi yapmayı aylar önce onunla planladık ama hem onun hem benim aklımdan çıktı. Bende bir kütüphane düzenlemesi daha yapıp bazı kitapları ekledim bu listeye.
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Grayswandir - 19 Ekim 2015, 18:57:24
@MariaPuder Eğer dylemi sahafin facebookta paylaştığı görsellerden bir kitabı begenirseniz bana mesaj atın ben onu size (eğer alabilirsem tabii ki) kargolarim. :)

Dev hizmet. rıhtım'ın düşünmesi lazım artık bunları, bakın adam kendi imkanlarıyla neler yapıyor. Boşuna mı aidat ödüyoruz kardeşim biz bu siteye!
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: mit - 19 Ekim 2015, 20:00:41
@MariaPuder Eğer dylemi sahafin facebookta paylaştığı görsellerden bir kitabı begenirseniz bana mesaj atın ben onu size (eğer alabilirsem tabii ki) kargolarim. :)

Dev hizmet. rıhtım'ın düşünmesi lazım artık bunları, bakın adam kendi imkanlarıyla neler yapıyor. Boşuna mı aidat ödüyoruz kardeşim biz bu siteye!

Doğru söz ne denir? İlk işimiz aidatları iki... hayır, hayır, üç katına çıkarmak! Vatandaş hizmet görsün! Adaletimle çok yaşayayım e mi?  :king
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Sauron - 27 Ekim 2015, 00:52:40
Bazen tası tarağı toplayıp İstanbul'a gidesim geliyor bu haberleri okuyunca. ._.

Ah, ah siz öyle diyorsunuz ama hala Rıhtımdan arkadaşları mezata gitmeye ikna edemedim. :( Bakın kısıtlı olan vakitlerimde ben gidip aşağıdaki iki güzide kitabı (soldaki) 15tl ve (sağdaki) 5tl ye aldım. Komisyonuda siz ekleyi verin.

Spoiler: Göster
(http://i.hizliresim.com/68q9mW.png)


Spoiler: Göster
Bu arada Rüzgarın Adını isteyen olursa ozel den dönsün. Kargo parasını kendi karşılaması koşuluyla kendisine hediye edebilirim. :)

Birde bilmeyenler için söyleyeyim "Amerikan Tanrıları" baskısı yok ve 60 lira gibi fahiş bir fiyattan satılıyor. nadirkitap.com'dan dogrulayabilirsiniz bu bilgiyi.

a. tanrılarına 30 tl kadar fiyat verme sınırın  varmış galiba :) ama 15 le iyi çıkmışsın işin içinden :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Quid Rides - 27 Ekim 2015, 01:03:25
Bazen tası tarağı toplayıp İstanbul'a gidesim geliyor bu haberleri okuyunca. ._.

Ah, ah siz öyle diyorsunuz ama hala Rıhtımdan arkadaşları mezata gitmeye ikna edemedim. :( Bakın kısıtlı olan vakitlerimde ben gidip aşağıdaki iki güzide kitabı (soldaki) 15tl ve (sağdaki) 5tl ye aldım. Komisyonuda siz ekleyi verin.

Spoiler: Göster
(http://i.hizliresim.com/68q9mW.png)


Spoiler: Göster
Bu arada Rüzgarın Adını isteyen olursa ozel den dönsün. Kargo parasını kendi karşılaması koşuluyla kendisine hediye edebilirim. :)

Birde bilmeyenler için söyleyeyim "Amerikan Tanrıları" baskısı yok ve 60 lira gibi fahiş bir fiyattan satılıyor. nadirkitap.com'dan dogrulayabilirsiniz bu bilgiyi.

a. tanrılarına 30 tl kadar fiyat verme sınırın  varmış galiba :) ama 15 le iyi çıkmışsın işin içinden :)

Hiç sorma. A. Tanrıları için açık artırma başlayınca bende hasıl olan heyacanı anlatamam. :)

NOT Yukarıda hediye etmeyi vaadettiğim kitaplara sadece 3 arkadaş (o da toplasan 7/8 tane etmez kitaba) talip oldu. Rıhtım uyuma gözünü seveyim. :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Fırtınakıran - 27 Ekim 2015, 17:08:32
Quid Rides'a sahip çıkalım. Şu zamanda kimsenin yapmayacağını yapıyor bu çocuk vallahi.

Ayrıca hırlı ya da hırsız değil :D. Gönül rahatlığıyla "hediyesini" kabul edebilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Quid Rides - 27 Ekim 2015, 18:09:27
@Fırtınakıran Hazal abla iltifat ediyor. Yüzüm kızarmamış olsada kızarmış gibi yapayım. :)

Şu kitaplar ayırtılmış durumdadır arkadaşlar.


Görünmez Adam - HG Wells
İhanet - Raymond E. Feist
Sethonan'da Karanlık - Raymond E. Feist
Ruhun Uzun Karanlık Çay Saati - Douglas Adams
Muska
Gece odasında
Rüyalar ve Karabasanlar
Hayvan zihni
Ruhun Uzun Karanlık Çay Saati
Kıyametin koz kartları Roger Zelazny
Amber kanı Roger Zelazny
Demir Ökçe Jack London
Zaman Çarkı 4
Rüzgarın Adı
Karaoğlan
Sofie'nin Dünyası - Jostein Gaarder
Amber Yıllıkları - Roger Zelazny
Hayatın Anlamı - Lev Nikolayeviç Tolstoy
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Quid Rides - 18 Kasım 2015, 13:04:27
Geçtiğimiz pazartesi günü kitapları kargoladım. Resim vs. de çektim ama acayip üşendim. Denediğim tek seferde de beni çok uğraştırınca "Amaaaan" deyiverdim. :) Demek istediğim o ki kitaplar kargolandı.

Not: Görevli arkadaşın bir hatasından dolayı bazılarınızın kargo ücretini de ben ödedim. Ödemediklerim sonradan görüp kızmasınlar diye şey ettim. :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Rosemary - 18 Kasım 2015, 20:29:57
Okumak için aklımda olan kitaplardan üçünü Quid Rides'ten hediye aldım. Parayla mı? Yok canım, free free. Kendisine teşekkür ediyorum. Üçkağıtçı değildir yani gönül rahatlığıyla edinebilirsiniz istediğiniz kitabı. Ben de zaten kitap mafyası üyesi değilim, o da değil. Ya da olabilir miyiz? Sanki oluruz gibi. İşte tüm bu aksiyonu yaşamak için bir kitapta siz isteyin.

Kitapların resminin ufak halini bir türlü yükleyemedim. Buraya (http://i1204.photobucket.com/albums/bb413/Rosemary09/01ca625d2d3e09f218f9649845fb3142b9711a976b_zps6qnak9fg.jpg) tıklayarak görebilirsiniz.
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: - 18 Kasım 2015, 23:38:57
Ne kadar teşekkür etsem az bu yüce gönüllülük için. Kitaplar geldi. Hepsi de harikaydı. Çok teşekkür ederim, çok çok çok teşekkür ederim.

Okuduklarımı ya takas eder ya satarım ama gönderdiğiniz hiçbir kitabı ne satacağım (bu düşünülemez bile) ne de takas edeceğim; sizin yaptığınız gibi hediye edeceğim ve mümkünse hediye ettiğim insanlardan da aynını isteyeceğim.

Çok teşekkür ederim. Sağolun.
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: safir - 19 Kasım 2015, 16:15:01
Kitaplar geldi. Okumaya başladım bile. Çok teşekkür ederim. :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Marius - 19 Kasım 2015, 17:23:10
Bugün aldım ben de şubeden. Karaoğlan'ı yolda gelirken okumaya başladım bile. Çok teşekkür ederim yahu :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: uveybaba - 20 Kasım 2015, 16:01:56
Quid Rides'a çok teşekkür ediyorum. Kargo iki gün önce gelmiş benim daha yeni haberim oldu :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: ronin47 - 20 Kasım 2015, 18:52:50
Uzun araştırmalar sonucunda Ankara'da da düzenli mezat düzenleyen bir sahaf buldum. Her ayın üçüncü cumartesi, (an itibariyle yarın) saat 14.30'da Kızılay'da Aksoy Çarşısı Kat:-2 Mefkure Sahaf adresinde görüşmek üzere.

Bu arada Aydınlıkevler Kütüphanesi diye bir yer de yapıyormuş ama onun hakkında bilgilerim net değil. Doğrulayabilirsem yine burada paylaşırım.

@Quid Rides bu mezatın bilgilerini de ilk mesaja ekleyebilir misin ?
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Quid Rides - 22 Kasım 2015, 22:06:09
@Quid Rides bu mezatın bilgilerini de ilk mesaja ekleyebilir misin ?

Tabi ki. :) Bilgisayar başına geçer geçmez eklerim efendim. Telefondan çok zor oluyor. :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Evis - 24 Kasım 2015, 19:38:43
Kargo elime ulaştı. Çok teşekkür ediyorum, resmi çektiğimde ekleyeceğim. Sağ olasın tekrar. :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: ronin47 - 08 Aralık 2015, 13:43:18
Bu Cumartesi yine Aksoy Çarşısı'ndaki Mefkure Sahaf'ta mezat var arkadaşlar. Ankara'daki arkadaşları bekliyorum ;D
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Quid Rides - 22 Aralık 2015, 04:04:33
Gezegen Sahafın 26 Aralıkta yapılacak olan mezatında imzalı Fahrenheit 451 çıkacakmış. Siz hala mezatlara gitmiyor musunuz?

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=712746718856336&substory_index=0&id=222327747898238

@ronin47 kendi şehrinizde bir mezat bulmuş olman sevindirici. :) Geç farkettim mesajını. Kusura kalma.
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Quid Rides - 29 Aralık 2015, 13:37:31
Biz demiştik: https://onedio.com/haber/kitap-mezatlarina-gitmeniz-icin-12-sebep-638232

Not: Evet sizlerden biri üşenmeyip gidene kadar konuyu canlı tutacağım. :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Grayswandir - 29 Aralık 2015, 18:26:34
Yanımda sürükleyecek birini bulabildiğim anda Ankara'daki bir mezata kesin uğrayacağım. Fena halde gitmek istiyorum. Tatilde gidebilirim herhalde.
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Quid Rides - 29 Aralık 2015, 18:42:47
Yanımda sürükleyecek birini bulabildiğim anda Ankara'daki bir mezata kesin uğrayacağım. Fena halde gitmek istiyorum. Tatilde gidebilirim herhalde.

Beyefendi rica ediyorum beni Ankara'ya getirtmeyin. :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Grayswandir - 29 Aralık 2015, 18:49:37
Hahahah :D Gittiğimde buraya yazacağım söz.
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: ronin47 - 29 Aralık 2015, 19:59:10
Yanımda sürükleyecek birini bulabildiğim anda Ankara'daki bir mezata kesin uğrayacağım. Fena halde gitmek istiyorum. Tatilde gidebilirim herhalde.
İnsanları zorlamaya gerek yok ben her mezatta oradayım  ;)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Grayswandir - 29 Aralık 2015, 20:33:48
O işi şakası canım, kimseyi zorla götürecek değilim :D
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Quid Rides - 29 Aralık 2015, 20:37:00
Yanımda sürükleyecek birini bulabildiğim anda Ankara'daki bir mezata kesin uğrayacağım. Fena halde gitmek istiyorum. Tatilde gidebilirim herhalde.
İnsanları zorlamaya gerek yok ben her mezatta oradayım  ;)

Gittiğinizi delillendirin efendim.  Bir fotoğraf neyin koyuverin. :)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: ronin47 - 30 Aralık 2015, 14:51:26
Kanıt isteyen bir sonraki mezata gelir yerinde görür efenim  ;D Şaka bi yana bi dahakine foto olayına gireyim zira acayip kalabalık oluyor. Sonuncusunda 40 kişi falan vardı. İnsanlarda gaza gelir belkim ;)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Quid Rides - 15 Mayıs 2016, 15:13:28
Merhaba, uzun zamandır sizleri rahatsız etmemiştim. Hâlâ bir mezata katılmadınız mı yoksa?

Neyse efendim konumuz bu değil. Yine mezatta çıkacak kitapların resimlerine bakarken bir tanesi Kayıp Rıhtım sakinlerinin ilgisini çeker diye düşündüm. Kitaplar bu pazartesi günü mezata çıkacak.

Spoiler: Göster
(http://i.hizliresim.com/6n7O4N.png)
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: mit - 15 Mayıs 2016, 16:03:17
Vay arkadaş... Asimov definesi mübarek.
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: okanakinci - 15 Mayıs 2016, 21:20:10
Asimov. Alırım bi dal. :D
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Marius - 24 Eylül 2016, 19:24:39
Daha önce Quid Rides'ın yolladığı Rüzgarın Adı kitabı var elimde. Okudum bitti, isteyen biri varsa yollayayım arkadaşlar.
Başlık: Ynt: Yaklaşmayın Satarım
Gönderen: Quid Rides - 25 Eylül 2017, 13:26:21
Bugün Dylemi Sahaf'ın mezatına gideceğim. Gelmek isteyen olursa beklerim. Bi çay çorba ısmarlarım yani. :)

Bugün mezatta çıkacak kitapların bir kısmına Dylemi Sahaf'ın Facebook adresinden ulaşabilirsiniz.

Az önce Twitter'da gördüm. Burçin Aydoğdu (takip etmenizi öneririm) bir kaç tane mezat adresi paylaşmış. Bilgisayar başına geçince ilk mesaja eklerim. Şimdilik linki buraya bırakayım. https://twitter.com/bvray/status/912270322933665792