Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Fantastik Edebiyat => Ejderha Mızrağı => Konuyu başlatan: RedElf - 19 Eylül 2015, 13:56:05

Başlık: Ejderha Mızrağı Serisinin filmi Yapılmalı mı ?
Gönderen: RedElf - 19 Eylül 2015, 13:56:05
Gerçekten, bu zamana kadar Ejderha Mızrağı serisinin filminin neden yapılmadığını hep merak ediyordum. Çıkan çizgi filmi her ne kadar hayal kırıklığı olsa da, bu serinin sinema dünyasına uyarlanmasını çok istiyorum. Raistlin'i,Kender ırkını ve o muhteşem ejderhaları beyaz perdede görmeyi kim istemez ki ? Hayır Narnia gibi olacaksa hiç olmasın.Fakat bir Yüzüklerin Efendisi veya Hobbit kalitesinde çekilirse tadından yenmez. Ama gerçekten,neden bu zamana kadar bu serinin filmi yapılmadı ? Beyaz perdeye en çok yakışan kitap uyarlaması filmi olabilirdi  :inca
Başlık: Ynt: Ejderha Mızrağı Serisinin filmi Yapılmalı mı ?
Gönderen: Subotai - 19 Eylül 2015, 22:44:01
Belki de hayal ettiğimiz kadar geniş bir kitlesi yoktur; en azından ben ona yoruyorum.
Başlık: Ynt: Ejderha Mızrağı Serisinin filmi Yapılmalı mı ?
Gönderen: Spegill - 05 Aralık 2015, 13:21:51
Bir aralar bir kaç yazıda görmüştüm, Ejderha Mızrağı'nın filminin çekileceği hakkında. Ne kadar doğrudur bilemem. Fakat benim düşüncem en azından 2-3 yıla kadar bir hareket olabilir bu konuda.
Başlık: Ynt: Ejderha Mızrağı Serisinin filmi Yapılmalı mı ?
Gönderen: Mashiara - 07 Aralık 2015, 16:09:42
DL okumaya 2002 yılında başlamıştım. Bu konu o zamandan beri konuşuluyor. Bence yapılmasın. Hatta hiçbir kitabın filmi,dizisi v.s. çekilmesin. Hiçbir kitap senaryolaştırılmasın. Ben şahsen izlemiyorum daha doğrusu izlerken tahammül edemiyorum. Bu işin tek artısı ülkemizde fantastik edebiyatın bilinirliğini arttırması. Game of Thrones dizisi olmasaydı Buz ve Ateşin Şarkısı serisini muhtemelen daha uzun yıllar okuyamazdık.
Başlık: Ynt: Ejderha Mızrağı Serisinin filmi Yapılmalı mı ?
Gönderen: Ryld Argith - 10 Aralık 2015, 20:00:11
Ortada yoğun eleştirilere maruz kalan bir animasyon film varken bu pek mümkün değil. Ayrıca bence de yapılmamalı. Bilmiyorum Ejderha Mızrağı'nın Türkçe'ye çevrilen tüm kitaplarını okudunuz mu ama seriyi sadece ana hikaye ile değerlendiremeyiz. Ejderha Mızrağını efsane yapanın tüm evren olduğunu anlamak gerekir. Coğrafyanın geniş tarihi ve ince ince dokunmuş olay örgüleri, geçmişten başlayan ve ana hikaye bittikten sonra da devam eden efsane olmasaydı basit bir kurgu edebiyatı eseri olarak kalacaktı.

O yüzden illaki görsel alana taşınacaksa dizi olması taraftarıyım. :)

Küçük not: Aynı şekilde de Tolkien'in eserleri de görsel alana taşınınca o kusursuz evren hissinin verilemediği, belli zaman içinde bir hikaye olarak gösterildiği kanısındayım.