Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Fantastik Edebiyat => Diğer Fantastik Eserler => Konuyu başlatan: magicalbronze - 03 Aralık 2015, 23:53:29

Başlık: Arayış Ormanı - Göktuğ Canbaba
Gönderen: magicalbronze - 03 Aralık 2015, 23:53:29
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/11/arayis-ormani-ust.jpg)

Göktuğ Canbaba yeni serisinin ilk romanı “Arayış Ormanı” ile bir kez daha aramızda!

Alıntı
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2015/11/arayis-ormani-206x300.jpg)
Deniz, henüz on iki yaşındaydı. Okulda hiç ama hiç arkadaşı yoktu. Çünkü herkese göre o, hayaller gören bir kaçıktı! Tüm bunların sorumlusu ise, küçüklüğünden beri oğluna gizemli hikayeler anlatan babasıydı. Birbirinden tuhaf yaratıklarla dolu bir dünya yaratmıştı ve efsaneye göre saklı bir kapı sayesinde geçiş yapılan bu diyar, İstanbul’un ikiz kardeşiydi. Ve bu kapı bir bekçi tarafından denetleniyordu.

Deniz, bu masallara inanmalı mıydı? Oysa Deniz’in bilmediği bir gerçek vardı. Babası, her iki diyarı biribirinden ayıran bu kapının bekçisiydi. Ve bir gün, bu zor görev oğlunun olacaktı.

Deniz, Arayış ormanı’na doğru çıkacağı tehlikeli yolculukta kendini hayal bile edemeyeceği bir maceranın içinde bulacaktı!

Yazarla kitaba dair yaptığımız kısa röportaj ve ön okuma için BURAYA (http://www.kayiprihtim.org/portal/2015/11/12/goktug-canbabadan-yeni-macera-arayis-ormani/) tıklayabilirsiniz.

Yorum:

Kitaplarını severek okuduğum Göktuğ Canbaba'nın bu yeni dünyası beni oldukça heyecanlandırdı. Çünkü ilk defa bizim edebiyatımızda da bir çocuk kahramanın serisel macerasına tanıklık edecektim. Hem de tanıdığım, sevdiğim bir yazarın elinden.

Nihayet kitap elime geçti ve başlamamla bitirmem -özellikle şu günlerde yaşadığım yoğunluğa rağmen- bir oldu neredeyse. Ve son sayfayı biraz heyecanla, biraz da üzüntüyle kapadım. Bu yeni dünyaya adımımı atmış ve oldukça sevmiş, ama tadında doyamadan bitirmiştim. Üstelik yeni kitabın ne zaman çıkacağı da belli değil. Neyse, serzenişleri bırakıp kitap hakkındaki düşüncelerime geçeyim hemen.

Sürükleyici oluşu tam da beklediğim gibiydi aslında, daha ön okumadan belli etmişti kendisini. Kurgusu, kahramanın yaşına göre verdiği duygusal tepkiler, yolculuk temasının işlenişi, yeni bir dünyaya atılan adım ve kitaba adını veren Arayış Ormanı macerası... Her bir an gözlerimde canlandı ve özellikle Üst İstanbul'un daha ne gibi sırları sakladığını merak etmeme yol açtı. Sonraki kitaplarda bu yeni diyarı daha fazla tanıyacağımıza inanıyorum, hem konu itibariyle de çok müsait. Yani lütfen olsun bu!

Nihayet uzun süredir beklediğimiz, hem genç hem de yetişkin fantazya okurlarını içine alacak bir ruha sahip seriyle karşı karşıyayız. İnanıyorum ki devam kitapları da benzer sürükleyicilikte ve eh... biraz daha kalın olarak çıkacaktır karşımıza!
Başlık: Ynt: Arayış Ormanı - Göktuğ Canbaba
Gönderen: -Kötü karakteR- - 04 Aralık 2015, 19:26:46
Vay be epey merak ettim şimdi bak... Acaba sipariş listeme eklesem mi o kadar kitap arasından ne ara okurum onu da bilmiyorum ama :D