Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Televizyon => Konuyu başlatan: milenya - 18 Ağustos 2016, 01:18:16

Başlık: Stranger Things
Gönderen: milenya - 18 Ağustos 2016, 01:18:16
 Seksenlerin Amerikası'nda geçen şüpheli ve tekinsiz bir çocuk kaybıyla başlıyor dizi ve türü fantastik, bilim-kurgu olan tüm Amerika klişelerini içeriyor. Küçük çocuğun meraklı arkadaşları, yerel polis, ailesi çocuğu ararken yolları gizli bir hükümet kuruluşu ile kesişiyor. Gizemli olaylar ardı ardına gelişirken tuhaf bir kız çocuğu, kaybolan arkadaşını arayan bizim meraklı çocuklarla karşılaşıyor ve dizi boyunca kayıp çocuğun arkasında bir kovalamaca dönüyor.
 
 Öncelikle dizi size çok büyük sürprizler sunmuyor. Olacakları az buçuk tahmin ediyorsunuz, fakat atmosfer ve işleniş gayet iyi. Karanlık bir atmosfere bürünen sahnelerde özellikle ışıkların (ampullerin) umut ya da tehdit unsuru olması oldukça gerici bir hal alıyor.
 
 Tüm bunların yanı sıra geeklere hitap eden çokça sahne var. Star Wars'a göndermeler, FRP oyanayan çocuklar, çizgi romanlara (özellikle X-Men) dokunmalar. İlgilenen kişi için güzel şeyler de olsa, bunları bilmeyen biri için boş dokunuşlar olmuş. Boş dediğime bakmayın FRP özellikle sık geçtiği için dizide belki insanların merakını uyandırmıştır ama zarların 7 yada 14 gelmesi arasındaki farkı bilmeyen biri bir iki sahnede anlıyorMUŞ gibi kafa sallayıp geçecektir.
 
 Son olarak dizi Netflix yapımı olduğundan saldırdığım bir diziydi öncesinde lakin gerçekten sekiz bölümlük kısa mı kısa, eğlenceli ve sürükleyici bir yapım olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim.

Not: Koymak istediğim resim büyük olduğundan aşağıya gizleyerek koydum.
  
Spoiler: Göster
(http://www.fubiz.net/wp-content/uploads/2016/08/Superb-Fan-Art-Posters-of-Stranger-Things4-900x1301.jpg)
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: magicalbronze - 18 Ağustos 2016, 23:26:50
Sekiz bölümünü de kısa sürede ve büyük bir heyecanla izlediğim, her bölümüyle gerçek tat aldığım şahane Netflix yapımı dizidir efenim bu yapım. Göndermelerinden tutun da oyunculukara, seksenlerin havasını müziklerinden jeneriğine kadar buram buram hissettiren son zamanların en iyi işlerinden. İzleyin, izletin.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Ugur - 19 Ağustos 2016, 13:01:24
İlk 2-3 bölümdeki sır perdesi 4. ve 5. bölümlerde dağılınca son 3 bölümüde hikayenin sonunu görmek için izliyorsunuz biraz da . Benim için öyle oldu en azından . İlk bölümlerden itibaren puanlayacak olsam 9/10 , ama son bölümlere doğru artık beni diziye bağlayan o gizem ortadan kalktığı için 7/10  verip geçiyorum kendimce . Ama atmosfer müthiş , oyunculuklar fena değil , 8 bölüm kendini sıkmadan izlettiriyor kısacası . Fakat sık sık tekrarladığım gibi şu kısa paragrafta keşke o ilk bölümlerdeki sis son bölümlere geldikçe kaybolmasaydı keşke
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: OZ - 19 Ağustos 2016, 13:37:28
80 kuşağı biri olarak müthiş eğlence sırf o çocuklar için bile izlenir. İzlettirin efendim.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Gudvard - 19 Ağustos 2016, 13:47:18
Son zamanlarda izlediğim müthiş dizi. İzledikten sonra 10/10 veresiniz geliyor, biraz geçince 9/10 diyorsunuz. Özellikle çocukların oyunculukları harikaydı; Winona Ryder da kendine hayran bıraktı. Dizinin hiçbir yerinde bu ne *** dedirtecek saçmalık yoktu bence. Klasik bir konuyu muhteşem işlemişler kanımca. Zaten Netflix yapar da kötü olur mu?

PS: son sahnesi bir titretmedi desem yalan olur.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: salvorhardin - 19 Ağustos 2016, 14:01:18
The Clash şarkıları duyunca baya duygulandığım Netflix yapımı şahane dizi.
İlk sezonla çıtayı yükseltmiş. Gelicek sezon beklentileri karşılamak adına napacaklar diye düşünüyorum.

P.S. Göndermeler...
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: spren - 20 Ağustos 2016, 12:57:36
Pazartesi günü şu dizi çok dile düşmeden izleyeyim dedim. Pazartesinden cumaya izlemeyen kalmamıştı. Dün gece başladım ve 4 bölüm izledim.

FRP'deki zarların ne anlama geldiğini bilmesem de en azından Yüzüklerin Efendisi ve X-Men göndermelerini anlayabildiğim için seviniyorum:)

80'leri bilmeyen veya bu göndermeleri anlamayan birileri için, ki bu 'birileri'genelde fantastik 'şeyler'i de pek sevmezler, önerebileceğimi sanmıyorum.

Her Netflix projesi gibi bu da kaliteli bir dizi.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Bay_Karamsar - 27 Ağustos 2016, 01:14:39
80'lerin gizemli macera kafasını hem tanıdık hem de yeni gelecek şekilde rafine edebilmeleri büyük başarı.

Winona Ryder'ın performansı düşük bulunmuş. Sorunlu ve endişeli anne rolünün altında ezilmemiş. Dizideki görünüş, hal ve hareketleri de atmosfere katkı sağlıyor. Bir ara eline balta alınca, büyük oğlanın kapıya delik açıp, "Annecik burda!" diyeceğinden endişelendim :D. Malum göndermeli dizi. Olmaz, olmaz demedim.

Ben özellikle, şerife (Jim Hopper /David Harbour), çocukların guruptaki şapkalı-kıvırcık oğlana (Dustin / Gaten Matarazzo) ve klişe olmasını beklerken klişe çıkmayan kızın popüler erkek arkadaşına (Steve / Joe Keery) bayıldım.

Şerif, geçmişin ve şimdinin dertleri ile gizemi çözmeye çalışıyor.

Şapkalı-Kıvırcık, arkadaşları arasındaki bağı koruyan gizli bilge gibi.

Klişelere bulaşmayan erkek arkadaş, spoiler olmaması için fazla bir şey diyemiyorum. Tek diyebileceğim, dizinin feyzaldığı filmlerdeki sıkıcı yan karaktere yerinde bir farklı bakış.

Üç karakter saydım. Bu üç karakterde dizinin ait oldukları bölümünde kendi filmlerinin oyuncuları gibiydiler. Dizide, aynı hikaye ile çekilebilecek üç farklı filmi izliyoruz. Paralel hikayelerin birbirlerinin önüne geçmiyor -destekliyor. Bir dönemin bilindik ögelerini ve karakterlerini, kaynak edindiği filmlerin şimdi göze batabilecek yanlarından arındırarak günümüz seyircisini cezbedebilecek şekilde uyarlıyor.

Sekiz bölüme ayrılmış film kıvamında. Hikayesi de, o son sahnenin yarattığı soru işaretine rağmen tadında bitti. O sonda yaratılan soruyu merak etmiyorum. İkinci sezona haberlerini de okuyunca, devamı zorlamak, yarattığı büyüyü bozar mı diye düşündüm. Aman neyse. İkinci sezon ilki kadar başarılı olmazsa, haklı çıkar; başarılı olursa, iyi ki lafımı yedirdiler olur :D.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Bay_Karamsar - 10 Eylül 2016, 21:07:15
İkinci sezonun geleceği kesinleşmiş.

Bakalım ne iş çıkartacaklar. Laflarımı yemeğe hazırım. Yeter ki güzel olsun.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Bay_Karamsar - 08 Ekim 2016, 18:24:22
Bilmeyen kalmasın, Gerisi Hikaye Ekibi Stranger Things'i masaya yatırıyor. Podcast sayfası (http://www.galipdursun.com/gerisihikaye/gerisi-hikaye-sezon-4-bolum-1-stranger-things/).

Işın Beril Tetik, dizinin Stephan King'ten çok Dean Koontz'un kitaplarından esinlendiğini aktarmıştı programda.
Programda bahsettiği Kışa Açılan Kapı'yı yarıladım. Kitaptan bayağı bir şeyler ödünç almış yapımcılar :).
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Selcen - 08 Aralık 2016, 17:58:38
Kurgu sağlam, oyunculuklar güzel, atmosfer zaten müthiş. Yönetmenlere ayrıca hayran kaldım. Kısacası mükemmel bir dizi. İkinci sezonda bozmazlar umarım diyerek sabırsız bekleyişimi sürdürüyorum. İzlemeyen kaldığını sanmıyorum gerçi ama kesinlikle tavsiye edilir diye de ekleyelim.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Marius - 08 Aralık 2016, 19:07:50
(http://i.hizliresim.com/R19pZG.png)

Anlayan layka çöktü bile........noktanokta
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: mit - 24 Ekim 2017, 16:43:42
İkinci sezonun Barış Mançolu fragmanını izlediniz mi? :D

https://twitter.com/netflixturkiye/status/922471523964698624
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Bay_Karamsar - 24 Ekim 2017, 19:06:31
İkinci sezonun Barış Mançolu fragmanını izlediniz mi? :D

Haberini alır almaz :D Netflix Türkiye iyi iş çıkarmış.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Nightmare - 24 Ekim 2017, 22:52:57
İkinci sezonun Barış Mançolu fragmanını izlediniz mi? :D

https://twitter.com/netflixturkiye/status/922471523964698624

Netflix türkiye çalışıyor.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Bay_Karamsar - 27 Ekim 2017, 11:09:31
Sezon 2 yayında, Canavar Uzmanı Sadettin Teksoy görevde... İzliyoruz... (https://twitter.com/netflixturkiye/status/923807256340246528)
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: OZ - 27 Ekim 2017, 12:47:19
Sakata gelmeyelim  8)
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: yavanna - 27 Ekim 2017, 13:35:06
Spoiler yemeye geldiiim, zaman geçmiyooorrrr, akşam olsa da panduflarımı giyip salepimi alıp diziye gömülsem  :clap
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: mit - 27 Ekim 2017, 17:36:49
Sezon 2 yayında, Canavar Uzmanı Sadettin Teksoy görevde... İzliyoruz... (https://twitter.com/netflixturkiye/status/923807256340246528)

Sadettin Teksoy'la fragman çekmek kimin aklına geldiyse kutluyorum. Cidden çok iyi olmuş :) Üstelik sadece Teksoy'u koyalım, bilindik lafını etsinden daha fazlası var bu çalışmada. "Sakata gelmeyelim burada," "İn cin top oynuyor" gibi laflar ve tabii o parmak hep zamanında kendi programında sık sık kullandığı sözler ve hareketler. Adamlar cidden çalışmasını yapmış da çekmiş fragmanı :)
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Bay_Karamsar - 27 Ekim 2017, 19:52:17
Cidden öyle. O reklam, şimdiye kadar diziye ilgi duymayanda bile bi' kıpırdanma yaratır :D

Sakata gelmeyelim  8)
Canavarla, cinle uğraşıp, o lafı sarf etmesine bir türlü alışamamaşımdır :D
Spoiler yemeye geldiiim, zaman geçmiyooorrrr, akşam olsa da panduflarımı giyip salepimi alıp diziye gömülsem  :clap
Spoilersız ilk bölüm yorumu: İlk sezonla bağını koparmadan ikinci sezona giriş hazırlığı yapılmış. Öyle devam edeceğe benziyor. Bunu sevdim. İlk sezondakiler yaşanmamış gibi davranılsaydı rahatsız olurdum. İlk sezonun sonunda varılan ilişkilerin üstüne yeni katlar çıkılacak olması isabetli olmuş. Yeni karakterler ve yeni yan hikayeler de cabası.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Bay_Karamsar - 06 Kasım 2017, 16:49:34
2. Sezonu bitirdim. Ve bazı endişelerimin gerçekleştiğini fark ettim.

Birinci sezon dizi değil de, 8 bölümlük film gibiydi. Gizemin çözümünde, yan hikâyeler ve farklı grupların farklı gaye ve yöntemlerle olaylara dâhil olması diziyi zenginleştiriyordu. Grupların kaderleri kesişmeye yaklaştıkça heyecanda artıyordu. Sonra gelsin büyük final.

İkinci sezonda da aynı formül uygulanıyor. Eh, birinci sezon başarısından sonra yeni formül uydurmaya gerek yok zaten. Ama bu sefer birinci sezonda tutturulan kıvam burada tam tutturulamamış. İkinci sezon, birincinin tam zıddına dönüşmesine ramak kalmış; bir filmden 9 bölümlük dizi çıkarılmaya meyletmiş.

Yeni yan karakterler ve hikâyeler eklenmiş. Birinci sezondaki karakter gelişimlerini ve hikâyeleri ilerletip geliştirilmeye çalışılmış. Bu esnada dizi yer yer durağanlaşmalar, tempo düşüklüğü ve ana konudan ufak sapmalar oluşmuş. Burada birden fazla etmen var. Bazısı karakterden, bazısı yan hikâyenin kendisinden, bazısı da zamanlama ve zamanın kullanımıyla alakalı anlatım tercihlerinden kaynaklanıyor. Karakter ve olay gelişimi için gereksiz olduklarını iddia edemem. Ama kamera ne zaman ana konu dışına çıkıp Eleven’ınkinin dışındaki yan hikâyelere/olaylara kaysa bende bazı hoşnutsuzluklar oluşmaya başladı.

Spoiler: Göster


Max ve abisi Billy’nin hikâyesi uzatılmaya gerek duyulmayacak kişisellikteydi. Abiye zaten başından beri uyuzdum. Sırf bizimkileri tehdit etsin diye yaratılmış bir karakter olduğunu öğrenince daha da uyuz oldum. Aile sorunları yüzünden kötü olduğu düşünülsün istenmiş. Yine de bu karakterinin gereksizliğine gerekçe değil. Zaten ailede çelişki yumağı. Kızın annesi artık nasıl bir adamdan ayrıldıysa, sorunlu evlada sahip sinirli bir adamla evlenmiş. Max’sa kötüde olsa öz babayı seven çocuk mu bilinmiyor. Tabii bunun dizinin çoktan şişmiş yan hikâye kontenjanında ne yeri, ne önemi var.

Bob, katalizör olarak aktif ve önemli bir yan karakterdi. Bu büyük kusur mu? Hayır. Buradaki sorun, Bob’un hep katalizör olarak kullanılması. Hikâyenin İsviçre çakısı görevi üstlendirilirken bu yönü fazla öne çıkıyor. Varlığı, iyi ve maharetli adam kalıbından sıyrılıyor. Senaristlerin ihtiyaç duydukları yerde kullandıkları bir araca dönüşüyor; karaktere değil. Bu özelliği sayesinde sevildiği doğru. Ama işlevselliği o kadar üstteki, Bob olmasaymış ikinci sezon olmayacakmış gibi geliyor. Will’in ailesinin huzurlu hayatı oluşturmak ve bunu yansıtmak için Bob var. Will’in başına iş gelmesinde yine Bob’un payı var. Şerifin bulunmasında ne olduğu anlaşılmayan şekilden mana çıkaracak kişi elbette bulmacaları seven Bob’dur. Çocukları Eleven’a yardım etmeye teşvik eden Bob’un varlığıdır (Burada da ilginç bir soru ortaya çıkıyor, “Bu bilgi ekibin geri kalanına ve seyirciye neden dizinin bitimine yakın veriliyor?”). Will’in annesinin gözü, Bob’u düşününce kararır ve yapması gerekeni yapar. Bob karakterden öte, senaristlerin kurtarıcısı olmuş.

Nancy’nin yaşadığı vicdan azabından Steve’le ayrılmalarını kötüye yoramam. Ta ilk sezondan kalma belirsizlik varken, Jonathan’la ilişki yaşattırılmasıysa zorlama olmuş. Evet, zorlama. Nancy –Jonathan beraberliği bekleyenler “Ne zorlaması?” diye sorabilirler. Şöyle ki: Nancy-Steve ilişkisi güzel gelmişti, çünkü pislik popüler oğlan ile iyi ve güzel kız klişesinde ilerlemiyordu. Jonathan uzaktan seven iyi adam olarak, Nancy’ye âşık silah arkadaşı rolünde daha orijinal ve sahici gelmişti. Nancy ve Jonathan’ı bir araya getirmek için kalbi kırık bir Steve yaratılmasını beğenmiştim. İlişkiler her zaman istenildiği gibi yürümez, değil mi? Steve ve Jonathan farklı sebeplerden dolayı yer değiştiriyorlar. Nancy ve Jonathan’ın arasındaki adı konulmamış tansiyonun, komplo teorisyeninin tahlilleri vesilesiyle fırlayıp ilişkiye dönüşmesiniyse sindiremiyorum. Birinci sezondaki Nancy-Steve ilişkisindeki klişe ötesi inceliğe ve doğallığa şahit olduktan sonra bunu kabul edemem. Tamam, kız gerçek aşkıyla olur klişesini yapmak istemişler. Kabul. Özellikle Nancy’nin aşk değil vicdan temizliği yolculuğuna çıkmışken Jonathan’la ilişkisinin böyle oldubittiye getirilmesi hoşuma gitmedi. Dizinin kendi yarattığı meziyetlere sırt çevirmesini yakıştıramadım.

Birinci sezonda şerifin senaryo zırhıyla donatılması hoşuma gitmemişti. Özellikle, yapımın referans aldığı filmlerdeki ilişkileri daha modern ve ikna edici biçimde yorumladığı düşününce bu daha da dikkat çekiyordu. Her şeyi sessiz sedasız hallederek de çözebilecekken işi adam öldürmeye kadar vardırabilecek devlet görevlileri vardı. Ama ne hikmetse elinde revolveriyle koca araştırma binasını basan şerifi izlemekle yetinmiştiler. İkinci sezonda da şerif bu derece etkin senaryo zırhı taşımaya devam ediyor. Modern FPSlerdeki gibi takım arkadaşı gelince dirildi resmen. Burada dizinin zaman kullanımı konusunda yarattığı ufak kafa karışıklığının da payı büyük.

Dizinin, farklı yerde farklı zamanlarda hikâyeler sunma özelliğinden gelen “Ne ara oraya geldi(ler)? Ne zaman oldu?” durumları oluşabiliyor. Şerife yardım etmeleri mesela. Eleven’ın çıktığı yolculuğu burada muaf tutuyorum.

İzleyiciye bir şeyler hazırlatmak için kullanılan anlık hafıza tazelettirme anları hoşuma gitmedi. Mesela, Will’in başına gelenler bir kez daha doktorun konuşmasıyla hatırlatılır. Konuşmalar zaten yeterince açıklayıcıyken buna gerek yok. Dizi olmasına kıyasla izleyicinin aradaki bağlantıyı pek ala yakalayabilecekken de kuşku yok. Bu yola başvurulması seyirciyi etkilemek için yapılan gereksiz vurgulama gibiydi. Bir tek Eleven’ın hatırlama sahnelerini gereksiz bulmadım.


Hiç mi beğenmedim? Hayır. Beğendiğim yönleri tabii ki oldu.

Spoiler: Göster

Eleven güçlü bir karakter olduğundan olabildiğince ana hikâyeden uzak tutulmaya çalışılmış. Bunun için yazılan yan hikâyeyi çok beğendim. Kız hem yeteneğini kullanmada gelişim gösterdi hem de tarz sahibi oldu. Star Wars Episode VI’da Luke’un eğitim alıp tarzını değiştirerek İmparator ve Darth Vader’la yüzleşmesi gibiydi. Eleven’ın gücünü kontrol için öfkelenmesi gerekince düşündükleri bile hoşuma gitti.

Eight (Kali) karakterini ve çetesini de beğendim. Eight ile Eleven arasındaki usta-çırak ve zıt kutuplarda duran kız kardeş ilişkisi keyifliydi.

Steve! Karakterini zaten iyi çizilmişti. Öyle de devam diyor. Dustin’e verdiği öğütlerle falan kendine yeni bir yol çizdi.

Dustin, Lucas ve Mike’ın, “Oğlanlar kızların varlığını keşfeder.” hikâyesi fena değildi be. Mike, ekip dağılıyor diye Max’a kızarken, Eleven’ı özlüyor. Dustin ve Lucas’ın Max’ın gönlünü kazanmak için farkında olmadan yarışıyor. Seçtikleri yollar, kadın erkek ilişkileri açısından yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler hakkında üstü kapalı tüyolara dönüşüyor.

Dustin’in yeni dişlerini fark ettirmek için hırlamasına koptum ya. Uff Dustin!  İyi ki Steve akıl hocalığı yaptı. Yoksa yanlış yoldaydın. Dustin’in aşk macerasında Nancy’nin yardımı da şıktı hani. Dustin her teklifte geri çevirilince Nancy’nin onunla dans etmesi öyle hafife alınacak bir yardım değil. Nancy etraftaki kızların psikolojisine oynuyor. Alfa dişi olarak diğer dişilere Dustin’in dikkate değer olduğu sinyalini veriyor. “Kızlar o yaşlarda aptaldır.” lafınaysa katılmıyorum. O yorum yakışmamış. Neyse, bu kadar evrimsel güzelleme yeter.

Lucas ve kız kardeşinin didişmelerini izlemek keyifliydi.

Hükümetin bu sefer iyi ve anlayışlı adamı oynayarak durumu kontrol altına almasını köklü ve güzel bir değişiklik olmuş. Önceden bir hükümetle bir de neyle karşı karşıya olunduğunu bilmemekten karışıyordu. Şimdi sadece bilinmezle olan mücadelede ne yapılacağına karar verememek var.

Doktor Sam Owens’ını da hükümetin yeni yüzü olarak beğendim. Ara yol bulmaya çalışırken endişelerini saklamaya çalışması ve ideallerini koruma çabasını izlemek zevkliydi. Oyuncu zaten Aliens filminin kötü adamı. İzlerken taraf değiştirip değiştirmeyeceği şüphesi uyandırıyordu.

Bob'un cadılar bayramı için Dracula kılığına girmesi tebessüm oluşturdu. Sebebiyse Will'in annesini oynayan Winona Ryder'dır. Dracula uyarlamasında Mina'yı canlandırdığından, dizide bir vampirle(!) romantik anlar geçirmesi komiğime gitti.


Genel olarak ikinci sezondan aldığım tatlar aşağı yukarı böyle. Hatırlamayıp da yazmadığım kadar, fark etmediğimden ya da aklıma gelmediğinden ötürü yazamadıklarım vardır. İkinci sezon kötü değil. Sadece evreni genişletip hikayeyi ilerletmek için atılan bazı adımlarda kıvam tutturulamamış.

Üçüncü sezonda bakalım neler olacak?
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: yavanna - 07 Kasım 2017, 09:42:09
@Bay_Karamsar; söylediklerinin büyük bir kısmına katılıyorum. Ve hatta ben zengin oğlanla biten ilişkilerine üzüldüm, eğlenceli bir tipti, o da zenginleştirilebilirdi. Benim en çok takıldığım nokta; çocuklar evde yaşamıyor ama aileler bu konuda oldukça rahat. Hadi Mike ailesini anladık da hepsinin bu rahatlığa ulaşması? Bilemiyorum bu küçük ayrıntılar bence detaylandırılabilirdi. Çocuklar bu kadar rahat hareket edememeliler. Okula zaten gitmiyorlar. Hafta sonu olarak zaman dilimi mi düşünüldü? Öyleyse kısa bir süreç. Kaldı ki bu esnada Eleven seyahat ediyor, olaylara karışıyor, geri geliyor vsvsvs Kopukluklar çok fazla, biz olayı verelim detayları "salla" gibi bir durum söz konusu olmuş.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Bay_Karamsar - 07 Kasım 2017, 12:50:55
Steve zengin miydi? Aklımda sadece okulun popüler çocuğu olarak kalmış. Neyse, Steve demiştik. Farklı bir koldan karakteri zenginleştirilmiş aslında. Üçüncü sezonda ne olur bilinmez elbette.

Hikayenin yürümesi için göz yumulan şeylere gelirsem; oluyor elbette. O tip ayrıntıların üstüne fazla gidemiyorum. Fakat bu, hikaye yürüsün diye yapılan bazı tercihlere hoşgörüyle yaklaşılacak manasına da gelmemeli.

Spoiler: Göster

Şerifin normalde ölmesi gereken durumda ölmemesi. Eleven'a özgürlük verilsin diye senaristlerin Doktoru yaralı bırakıp öldürmemesi. Senaristlerin, Nancy ve Jonathan'ın ses kaydını alabilmeleri için üzerlerini arattırmamaları... Kritik noktalarda müdahale edinildiğini hissettiren dokunuşlar bunlar.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Selcen - 07 Kasım 2017, 23:25:02
Bu dizinin sorunu sezon finalini mutlu son yapma tutkuları. İlk sezonun sonunda Will bulunduğunda hadi kapı kapandı demogorgon yok oldu muhabbetine girmeden orayı muallakta bırakmaları gerekirdi. Her sezon sonu Gate kapandı yapıp bir sonraki sezon bir bahaneyle tekrar açmaları son derece komik ve aptalca bir fikir.

 
Spoiler: Göster
Aklıma gelmişken, Joyce soğuğu sevdiklerini üstüne basa basa söylemesine rağmen demo-dog'un leşini buzdolabına koyan koca yürekli kuş beyinli Steve & Dustin ikilisine bir alkış lütfen.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Bay_Karamsar - 08 Kasım 2017, 10:33:47
Sondan bahsetmişken, Dustin'e kurulan komplo aklıma geldi. Senaristlere parmak sallayıp, "Sizi üçkağıtçılar sizi!" diyesim var :D (İç Ses: Yazıyla da olsa bunu dedin :D)

Spoiler: Göster

Balo kısmında Dustin'i eşsiz ve dostsuz bırakabilmek için "Zombie Boy!" lakabıyla aşağılanan Will'e bile şipşak dans partneri yazmışlar ;D
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: yavanna - 08 Kasım 2017, 13:58:38
Steve zengin miydi? Aklımda sadece okulun popüler çocuğu olarak kalmış. Neyse, Steve demiştik. Farklı bir koldan karakteri zenginleştirilmiş aslında. Üçüncü sezonda ne olur bilinmez elbette.

Hikayenin yürümesi için göz yumulan şeylere gelirsem; oluyor elbette. O tip ayrıntıların üstüne fazla gidemiyorum. Fakat bu, hikaye yürüsün diye yapılan bazı tercihlere hoşgörüyle yaklaşılacak manasına da gelmemeli.

Spoiler: Göster

Şerifin normalde ölmesi gereken durumda ölmemesi. Eleven'a özgürlük verilsin diye senaristlerin Doktoru yaralı bırakıp öldürmemesi. Senaristlerin, Nancy ve Jonathan'ın ses kaydını alabilmeleri için üzerlerini arattırmamaları... Kritik noktalarda müdahale edinildiğini hissettiren dokunuşlar bunlar.


Steve zengin, dedi ya aile işinde çalışıcam, şartlar iyi yol yemek sigorta falan,gerek yok üniversiteye (:
Şerif demişken, nen mi kaçırdım bilmiyorum ama ölülere ait detaylar hep vardı etrafta, ama Barbara'nın hala hiçbir kalıntısına rastlanmadı. Bunun altından bir şey çıksın çok istiyorum :d
Sam(bob) meselesine de bir o kadar takığım ben. Çocuğu gazlayıp çık karşısına dediğinde acaba bu da mı upside downlugillerden diye düşündüm bir ara. Doğru düzgün bir şey yaşayamadıkları kadının arkasından gözünü böyle karartıp gitmesi, gerçekçilikten uzak gibi.

Dustin' kurulan komplo derken? Tam çıkaramadım ama?
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Bay_Karamsar - 08 Kasım 2017, 17:39:25
Demek ki Steve'in varlıklılığına dikkat etmemişim :D

Spoiler: Göster

Barbara konusuna gelirsem: Hatırladığım kadarıyla kızcağızın cansız bedenini upside downun bir yerinde bulmuştular. Avlandığı bölümde başına ne geldiği belirsiz kaldığından bir süre ben de merak etmiştim. Hayatta kalması umut ederken akıbetini öğrenmek moralimi bozdu :-\

O iyi yürekli ve maharetli Bob'un ardında gerçekten üç kağıtlar dönüyor. Ama upside downun değil, senaristlerin kuklası olduğundan şüphelendirdiği kanaatindeyim. Hikaye anlatımda, Bob acil durum araç kiti gibi bir şey. Mesela:

Senarist 1: Olayların patlak vermesi için Will'in yakalanması gerek. Çocuğu canavara nasıl yakalatıcaz?
Senarist 2: Kolay. Bob, Will'e aklınca akıl hocalığı yapmaya kalksın. Will'de canavarla yüzleşmek için kaçmayınca yakalanır.
Senarist 1: Tamamdır. Oldu bu iş.

Will'in annesiyle aralarındaki ilişki bir süredir var. İki sezon arasında geçen zaman diliminde kadının gözünü karartacak kadar aralarında tutkulu bir ilişki yaşanmasını sağlayacak kadar süre var. Bob gibi şeker gibi adam söz konusuysa hem de, neden olmasın?

Lakin evet. Burayı kazıyınca da sorular oluşuyor. Bob ve Will'in annesi yıllardır aynı kasabada yaşamalarına rağmen Bob oraya dışarıdan gelmiş biri gibi hayatlarına ansızın girmiş gibi. Kadına da yıllarca platonik aşk beslemiş. Ama niyeyse kendini göstermek için birinci sezonun bitmesini beklemiş. Neden acaba ;)?

Bu tip durumların sebebini, senarist-yapımcıların diziyi en başından tek sezon olarak tasarlamış olmalarına bağlıyorum. İş beklentilerin ötesini aşıp ikinci üçüncü sezonlara kadar uzayınca böyle küçük pürüzler çıkıyor. Neyse ki o tip ayrıntılar seyir zevkini aşırı baltalamıyor. Karakteriyle diziyi baltalayan yok mu? Elbette var, Max'ın abisi. Hikayeye ne katkı sağladığı anlaşılamayan, zorlama ve özellikle gıcıklaştırılmış biri.

Dustin'e kurulan komplodan kastım karakterlerin bilinçli olarak yaptığı bir şey değil. Şu yaramaz senaristlerimizin başının altından çıkan tezgahı kast ediyorum. Oğlan (Dustin) baloya gider. Tüm çabalarına rağmen tüm teklifleri geri çevrilir. Sonra biri çıkar ve gecesi hüsranla sonuçlanmaktan son anda kurtulur. Bunun için önce bir başına kalması gerek. Senaryoda ona göre kurgulanmış. Gruplarından iki kişi dans edip diğer ikisi kenarda duysaydı Dustin ile Nancy dansının etkileyiciliği biraz sönükleşirdi. O yüzden Will'e bile dans eşi bulununca, Dustin'in durumunun hafif dramatize edildiğini hissettim. Yani sezonun başından beri kızlarla ilişkisini geliştirmek için hevesle çabalayan oydu. Baloda yalnız kalması, Nancy'nin onunla dans etmesini daha etkileyici kıldı. Hem bu sayede, Steve'in kalbini -kişisel ve haklı gerekçelerle- kıran Nancy Dustin'e yardım ederek, kırık kalp tamircisine dönüştü.

Anlayacağınız hikaye dramatizasyon teknikleri. "Komplo" diye özetlemek isterken ima ettiğim buydu.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: yavanna - 09 Kasım 2017, 08:45:31
Demek ki Steve'in varlıklılığına dikkat etmemişim :D

Spoiler: Göster

Barbara konusuna gelirsem: Hatırladığım kadarıyla kızcağızın cansız bedenini upside downun bir yerinde bulmuştular. Avlandığı bölümde başına ne geldiği belirsiz kaldığından bir süre ben de merak etmiştim. Hayatta kalması umut ederken akıbetini öğrenmek moralimi bozdu :-\

O iyi yürekli ve maharetli Bob'un ardında gerçekten üç kağıtlar dönüyor. Ama upside downun değil, senaristlerin kuklası olduğundan şüphelendirdiği kanaatindeyim. Hikaye anlatımda, Bob acil durum araç kiti gibi bir şey. Mesela:

Senarist 1: Olayların patlak vermesi için Will'in yakalanması gerek. Çocuğu canavara nasıl yakalatıcaz?
Senarist 2: Kolay. Bob, Will'e aklınca akıl hocalığı yapmaya kalksın. Will'de canavarla yüzleşmek için kaçmayınca yakalanır.
Senarist 1: Tamamdır. Oldu bu iş.

Will'in annesiyle aralarındaki ilişki bir süredir var. İki sezon arasında geçen zaman diliminde kadının gözünü karartacak kadar aralarında tutkulu bir ilişki yaşanmasını sağlayacak kadar süre var. Bob gibi şeker gibi adam söz konusuysa hem de, neden olmasın?

Lakin evet. Burayı kazıyınca da sorular oluşuyor. Bob ve Will'in annesi yıllardır aynı kasabada yaşamalarına rağmen Bob oraya dışarıdan gelmiş biri gibi hayatlarına ansızın girmiş gibi. Kadına da yıllarca platonik aşk beslemiş. Ama niyeyse kendini göstermek için birinci sezonun bitmesini beklemiş. Neden acaba ;)?

Bu tip durumların sebebini, senarist-yapımcıların diziyi en başından tek sezon olarak tasarlamış olmalarına bağlıyorum. İş beklentilerin ötesini aşıp ikinci üçüncü sezonlara kadar uzayınca böyle küçük pürüzler çıkıyor. Neyse ki o tip ayrıntılar seyir zevkini aşırı baltalamıyor. Karakteriyle diziyi baltalayan yok mu? Elbette var, Max'ın abisi. Hikayeye ne katkı sağladığı anlaşılamayan, zorlama ve özellikle gıcıklaştırılmış biri.

Dustin'e kurulan komplodan kastım karakterlerin bilinçli olarak yaptığı bir şey değil. Şu yaramaz senaristlerimizin başının altından çıkan tezgahı kast ediyorum. Oğlan (Dustin) baloya gider. Tüm çabalarına rağmen tüm teklifleri geri çevrilir. Sonra biri çıkar ve gecesi hüsranla sonuçlanmaktan son anda kurtulur. Bunun için önce bir başına kalması gerek. Senaryoda ona göre kurgulanmış. Gruplarından iki kişi dans edip diğer ikisi kenarda duysaydı Dustin ile Nancy dansının etkileyiciliği biraz sönükleşirdi. O yüzden Will'e bile dans eşi bulununca, Dustin'in durumunun hafif dramatize edildiğini hissettim. Yani sezonun başından beri kızlarla ilişkisini geliştirmek için hevesle çabalayan oydu. Baloda yalnız kalması, Nancy'nin onunla dans etmesini daha etkileyici kıldı. Hem bu sayede, Steve'in kalbini -kişisel ve haklı gerekçelerle- kıran Nancy Dustin'e yardım ederek, kırık kalp tamircisine dönüştü.

Anlayacağınız hikaye dramatizasyon teknikleri. "Komplo" diye özetlemek isterken ima ettiğim buydu.


Spoiler: Göster
Dustin durumuna ben endişeleniyorum aslında. Şimdi bu kızı da kaybetti acaba diyorum 3. sezonda kötü tarafa iter mi bu onu? Arkadaşlarıyla problem yaşar mı? Zaten yeterince klişe gidiyor, neden olmasın?  :aww
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Bay_Karamsar - 09 Kasım 2017, 10:40:16
Spoiler: Göster

Dustin'in Max'a yaklaşımı öyle sırılsıklam aşk değilmiş gibime geldi. Onu Max'a çeken ilk şey, "Vay be! Video oyunu oynayan kız! Rekorda kırıyor. Müthiş!" etkisiydi.

Max'ı etkilemek için uğraştı tabii ki. Ama ekiptekilerle kanlı bıçaklı olacak kadar sürtüşmedi de. Lucas'la adı konulmamış bir rekabete girdiğini inkar edemem. Fakat aralarındaki ilişkiyi kökten zedeleyecek kadar sert bir mücadeleye girişmediler. İki ufak centilmen, bir küçük hanımın gönlünü kazanmak için farklı yöntemler kullanarak rekabet ettiler. Küçük hanım kararını verdi ve o anda centilmenlerimiz de aralarındaki dostluğu zedelemeden adsız mücadeleyi sonlandırdılar.

Üçüncü sezonda ne olur? Kim bilir. Olay yine dönüp dolaşıp bizim yaramaz senaristlerimize bakıyor. Ama yine de olmaz diye düşünüyorum. Bu seride, kötü olunacaksa kökten kötücül olunması şart. O yüzden Dustin'in karakterinde köklü değişikliklere gidileceğini sanmıyorum. İki sezon boyunca hangi özellikleriyle sevilmişse onlar korunup üstüne yenileri eklenir. Kötü olsun diye yeni karakter eklerler, Dustin'e dokunmazlar bence.

İçiniz rahat olsun. ;D Ya da olmasın.  ;D Stranger Things bu. Senaristler her an şaşaırtmak için tuhaf işlere baş vurabilir. (Buraya dizinin jenerik müziği girer :D)
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: yavanna - 09 Kasım 2017, 12:21:10
Spoiler: Göster

Dustin'in Max'a yaklaşımı öyle sırılsıklam aşk değilmiş gibime geldi. Onu Max'a çeken ilk şey, "Vay be! Video oyunu oynayan kız! Rekorda kırıyor. Müthiş!" etkisiydi.

Max'ı etkilemek için uğraştı tabii ki. Ama ekiptekilerle kanlı bıçaklı olacak kadar sürtüşmedi de. Lucas'la adı konulmamış bir rekabete girdiğini inkar edemem. Fakat aralarındaki ilişkiyi kökten zedeleyecek kadar sert bir mücadeleye girişmediler. İki ufak centilmen, bir küçük hanımın gönlünü kazanmak için farklı yöntemler kullanarak rekabet ettiler. Küçük hanım kararını verdi ve o anda centilmenlerimiz de aralarındaki dostluğu zedelemeden adsız mücadeleyi sonlandırdılar.

Üçüncü sezonda ne olur? Kim bilir. Olay yine dönüp dolaşıp bizim yaramaz senaristlerimize bakıyor. Ama yine de olmaz diye düşünüyorum. Bu seride, kötü olunacaksa kökten kötücül olunması şart. O yüzden Dustin'in karakterinde köklü değişikliklere gidileceğini sanmıyorum. İki sezon boyunca hangi özellikleriyle sevilmişse onlar korunup üstüne yenileri eklenir. Kötü olsun diye yeni karakter eklerler, Dustin'e dokunmazlar bence.

İçiniz rahat olsun. ;D Ya da olmasın.  ;D Stranger Things bu. Senaristler her an şaşaırtmak için tuhaf işlere baş vurabilir. (Buraya dizinin jenerik müziği girer :D)


Spoiler: Göster
Artık Will'e dokunmasınlar, yeter çok üzdüler çocuğumu ((: Dustin'in ağzı açıldı son bölümde, bir ara tökezledi düştü, sonra ben iyiyim diye kalktı. Bir şey çıkabilir mi? Ben mi çok abartıyorum acaba?  :blink

Bir de yer yüzünde sanırım artık çökemeler gözlemlenecek, çünkü upside down büyüyor git gide, senaryo böyle başlar diye tahmin ediyorum.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Bay_Karamsar - 09 Kasım 2017, 12:43:58
Spoiler: Göster

O kapı tekrar açılacaksa, Will'e tekrar musallat ettirecekler. Kaçarı yok gibi. Muha ha ha ha ha ;D! Upside down sözcüsüne dönüştüm ;D

Dustin'ciğimize bir şey olmaz. Endişelenmeyin. :)

Üçüncü sezona bahane olsun diye şimdiden yolunu düşünmüşlerdir. Artık yerden mi gelirler, gökten mi, orası üçüncü sezon çıkınca kesinleşir. Belki Sovyetler devreye girer? Bahane yaratmaları gerek. Bir şey bulurlar.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Rosemary - 14 Kasım 2017, 02:17:32
Ben diziyi inanılmaz sevdim ve her anını aşırı heyecanla izledim. Belki mantıksız veya eksik olan yerler vardır -ecnebiler listelemiş bazılarını- ama bunlara çok takılmadığım için beni hiç rahatsız etmedi diyebilirim.

Onbir'in Home veya Mama demesi çok hoş değil mi ya? Böyle tutup yanaklarından havaya fırlatacaksın, o derece tatlı.

The Lost Sister bölümü ise bence sezonun en iyisiydi. Imdb'de çok düşük almış, hayret. Şimdiden çok kez dönüp izlemeye başladım bu bölümü. Özellikle The Runaways'in girmesiyle uçmaya başladı, müthiş manyaklaştı. Ha bu arada ekipte grubun dövüşçüsünü oynayan siyahi iri yarı adam ise efsane vücut geliştirmeci Kai Greene.

Bir de Çılgın Max'in yerde yatan ağabeyine sopayı uzatarak say it! demesi size de bir şeyleri hatırlattı mı? Evet, Dağ ve Yılan. Ağabey bir an Max'in bacağına davranacak diye ödüm kopmuştu.

Dizide çalan müzikler ise çok hoş, çoğuna aşina olmam da aşırı hoşuma gidiyor ve beni gururlandırıyor. Yukarıda Max'in abisine ne gerek var gibi bir şeyler okudum sanki, çok ayıp ama, o olmasaydı onca nerd'ün olduğu yerde Metallica girebilir miydi diziye haha. Umarım gelecek sezon Motörhead, The Damned, Bryan Adams, Dire Straits, Bon Jovi falan da çalarlar.

İlginç bir şey de diyeyim. Arkadaşımla geyiğine Onbir'i hangi Türk layıkıyla oynar üzerine burnumuzdan kan gelene kadar beyin fırtınası yaptık. Birçok isim saydık ama hepsini eledik. Sonra dedim ki arkadaşıma, buldum, dedi ki kim? dedim, Miss Tiky. İşte Miss Tiky'yi bilenler burada ufak bir kahkaha basmalı. Arkadaşım elimi sıkarak beni tebrik etti. Evet, ciddi olarak şunu düşündük ki dizi on yıl falan önce çekilseydi Miss Tiky Onbir'i oynayabilirdi. Hem daha gizemli, daha hüzünlü ve üstelik sesi de yanık. Miss Tiky kim mi? Buyrun (https://www.youtube.com/watch?v=4OMgpQkerak). Yanındaki hırboyu gözmezden gelip Miss Tiky'nin hüznüne odaklanın bu arada.

Son olarak şunu demek istiyorum: Bitchin'.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Bay_Karamsar - 14 Kasım 2017, 15:25:57
Spoiler: Göster

Onbir'in Home veya Mama demesi çok hoş değil mi ya? Böyle tutup yanaklarından havaya fırlatacaksın, o derece tatlı.

Öyle bir özlem ve çaresizlikle telaffuz ediyordu ki, duygulanmadan edemedim :'(

Alıntı
The Lost Sister bölümü ise bence sezonun en iyisiydi. Imdb'de çok düşük almış, hayret. Şimdiden çok kez dönüp izlemeye başladım bu bölümü. Özellikle The Runaways'in girmesiyle uçmaya başladı, müthiş manyaklaştı.

Dizinin bitimine az bir bölüm kala araya girdiğinden gereksiz bulunmuş olabilir. Ki bence değildi. O bölüm çıkartılıp, kurguda diğer bölümlere paylaştırılsaydı belki o yan hikayeden bu kadar şikayet edilmeyecekti. Fakat o zamanda etkileyiciliğinden ödün verilmiş olunurdu. Karar doğru mu değil mi bilemiyorum. Ama risk alıp, hikayeyi tek bölümde sunmalarına memnunum :) O ekiple işimizin bitmediği kanaatindeyim. Onlarla üçüncü sezonda da karşılaşacağız gibime geliyor.

Miss Tiky kimdi bilmiyordum, öğrendim ;D Kararsızım. Oyunculuk performansını da görebilseydik keşke :D
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Rosemary - 15 Kasım 2017, 02:07:33
Bay_Karamsar, haklısın. Bölümün düşük puanlanmasının bir sebebi de bir önceki bölümün bayağı heyecanlı bir yerde bitmiş olması olabilir. Ben diziyi izlerken öyle canavar çıksın da bizim ahali hele bir kapışsın onunla isteğinde olmadığımdan, yan hikâye veya parçacıklar aşırı hoşuma gidiyor. Ekip de gerçekten çok sağlamdı. Umarım gelecek sezon Onbir'i ziyaret etmek için kurabiyeler eşliğinde Hawkins'e gelirler.

Miss Tiky'yi bilmemene şaşırdım. Ortaokul veya lisedeyken dinlemeyeni dövüyorlardı. Sana öğreten ben olduğum içinse biraz suçluluk hissettim doğrusu.  :)

Onbir'in Jimmy Fallon'ın programındaki şahane rap performansını görmüşsünüzdür. Kaçıranlar için aşağıya bırakıyorum, tadını çıkarın. Şarkı sözleri de ayrı bir güzel. Yanda çıkan bağlantılı videolara da bir göz atın bence. Jimmy'le birlikte bayağı güzel şeyler çekmişler.

https://www.youtube.com/watch?v=ZE7TS2Rituo
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Rosemary - 15 Kasım 2017, 02:33:18
Demin çok ilginç bir şey keşfettim. Spotify'da Stranger Things'in soundtrack albümünü dinleyeyim dedim ve rastgele bir şarkıyı başlattım. Şarkı durağan gidince biraz ileri alayım derken bir de ne olsun aman aman, ekran kararıyor ve elimizdeki fenerle etrafı aydınlatıyoruz. Şarkıyı dinlerken normal ama ileri almaya çalışınca Upside Down'a gidiyoruz. Ya da şarkıyı açın ve beş saniye falan bir şeye dokunmayın ekran anında değişiyor. Bir deneyin bence, bağımlılık yapıyor. Sırf şu ekran görüntüsü için soundtrack albümünü günlerce dinleyebilirim.
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: yavanna - 15 Kasım 2017, 10:43:29
Spoiler: Göster
Bu abi meselesi de bence bu kadar sönük kalmayacak(yeni gelen abi-kardeş). Kötü tarafa geçip başımıza bela olabilecek bir tip?
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: Bay_Karamsar - 15 Kasım 2017, 16:34:12
@Rosemary,

O yan hikaye ikinci sezonla sınırlı kalırsa ayıp olur. Üçüncüye bekliyoruz.

Alıntı
Miss Tiky'yi bilmemene şaşırdım. Ortaokul veya lisedeyken dinlemeyeni dövüyorlardı. Sana öğreten ben olduğum içinse biraz suçluluk hissettim doğrusu.  :)

İlginç. Siz Dünyalıların çok farklı adetleri var. (Ne zaman cahilliğim baş gösterse, Fason Vulcanlı esprime can simidi gibi sarılı verir oldum ;D)

@yavanna,

Spoiler: Göster
Diziyi yapan ekibin belli başlı temellere dayanarak hikayeyi işlediklerini farz ederek, karakterin o kadar ileriye gitmeyeceği kanısındayım.

Dizide ciddi tehdit oluşturan kötüler sahneye çıkar çıkmaz kötülüklerini gösterenler. Steve gibi başta ne yapacağı kestirilemeyen karakterler, önce maraz çıkartıp sonra müttefiğe dönüşüyor. Max'ın abisiyse, gerisi üçüncü sezona saklanmış olacak ki, belirsizliğini korudu. Ekibin alt etmesi gerekecek kadar tehdit unsuru olması için ele geçirilmesi ya da yönlendirilmesi gerek. Anacak o zaman, ana konuya dahil olur ve ciddiye alınan bir kötüye dönüşür. Öbür türlü, ekibi rahatsız etmekle yetinen yan karakter kontenjanından devam edermiş gibime geliyor.

Elbette, dizinin yapımcıları tahmin ettiğim mantıkta davranıyorsalar böyle olacağı tahmininde bulunuyorum. :)
Üçüncü sezon çıkana kadar, tahmin ve teori gırla gider artık ;D
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: yavanna - 16 Kasım 2017, 09:18:55
@Bay_Karamsar uuufffff sorma düşünmeden edemiyorum, bir sürü senaryo uçuşuyor kafamda. :d
Başlık: Ynt: Stranger Things
Gönderen: erenemre - 26 Kasım 2017, 16:14:10
Stranger Things 2 ile ilgili sadece şu yorumu yapıyorum: asdasdasdas.