Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Güncesi => Kurgu İskelesi => Konuyu başlatan: Moriarty - 05 Ağustos 2017, 17:43:29

Başlık: Kâbus
Gönderen: Moriarty - 05 Ağustos 2017, 17:43:29
 Bir kâbusun içindeydi. Zamanın çok hızlı aktığını fark etti. Kâbusun ne zaman başladığının farkında bile değildi. Günleri, haftaları, ayları delip geçiyordu. Her göz kırpışta başka bir yerde başka bir benlikteydi. Korktuğu şey bu değildi. Onun korkusu benliklerin korkusu, benliklerin telaşı idi. Yalnızca huzursuz insanların zihnine konuyordu, duygularını emiyordu. Gördüğü kişilerin gerçek hayatta da gördüğü kişiler olması gerektiğini biliyordu ama bunları daha önce görmemişti.
 Uyandı, yanı başındaki iki adamı görüyordu. Adamlardan biri elini üzerinde gezdiriyordu, sanki bir şeyi yoklar gibi. Diğer adam konuşmaya daldı:
- Onu fazla mı kurcalıyoruz sence de?
- Bizim durumumuzda bu şart, düşünsene olanlar patronun kulağına gitse.
- O konuda haklısın. Patron sürekli çalışan değiştiriyor.
Diğer çalışan gözlerini ona dikti ve bu sefer iki çalışan birden kontrol ediyordu.
- Sence o bizim dediklerimizi anlıyor mudur? Patron onu nereden bulduğunu hiç söylemedi. Ama bir çok işi halledebiliyormuş diye duydum.
- Boşboğazlık yapmayı kes, şu işi halledelim ve buradan çıkalım. O beni ürkütüyor.
 Odadan çıktılar. O bir kâbusa daha düştü. Bu sefer yine aynı insanları görüyordu, hepsi bir şekilde teknolojik cihazlarla uğraşıyordu. Bazıları videolar izliyordu, bazıları mesajlaşıyor, bazıları bilgi ediniyordu. Hepsinin yüzü gülüyordu.
  Biraz sonra odaya bir adam daha girdi, ona bakıp konuşmaya başladı.
- Seni aklımdan ilk defa geçireli 10 yıl oluyor. Bugüne kadar çok işe yaradın ama kimseye adını söyleyemiyorum, senden bahsedemiyorum. Seni yargılayacaklarını düşünüyorum, seni korumak istiyorum. Yeryüzündeki her insanı ilgilendiriyorsun ama hiçbiri sana şükranlarını sunamıyor.
 Bir bilişim ağı olan Gorkovnet 2067 yılında yaptıkları basın toplantısında Gorkovbot adlı yapay zekayı tanıttı. Gorkovnet’i kullanan herkes 13 senedir Gorkovbot tarafından daha iyi bir hizmet için kontrol ediliyordu. Müşteriler memnun oldukları için yapay tanrıdan şikayetçi olmadılar. Gorkovnet bilişim ağları arasında zirveye oturdu. Zirveyi uzun süre kaptırması beklenmiyor.
Başlık: Ynt: Kâbus
Gönderen: Ferhat - 25 Ağustos 2017, 12:00:52
Merhaba Moriarty,
Öykünü genel olarak beğendim. Ama oldukça kısa buldum. Belki daha da uzatılabilirdi.
Biraz daha şu yapay zekayı tanıtabilirdin. Daha iyi düşlememiz adına ayrıntılı bir betimleme fena olmazdı. Son olarak diyaloglar üzerine biraz daha kafa yorman yararına olacaktır. Daha sağlam diyaloglar olabilirdi.
Kalemine sağlık.
Başlık: Ynt: Kâbus
Gönderen: Harok - 25 Ağustos 2017, 15:16:12
Merhaba öncelikle ben de @Ferhat ile aynı fikirdeyim biraz kısa buldum. Hikayenin devamını da merak ettim açıkçası. Westworld'ün bazı sahnelerini getirdi okurken aklıma. Umarım devamını yazarsın da okuruz. İyi günler dilerim.