Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Fantastik Edebiyat => Diğer Fantastik Eserler => Konuyu başlatan: Nefertari - 03 Mart 2008, 18:31:33

Başlık: Belgariad Serisi
Gönderen: Nefertari - 03 Mart 2008, 18:31:33
BELGARIAD SERİSİ

Bir gün, Tanrı Aldur bir çocuk kalbi büyüklüğünde, küre şeklinde bir taş aldı ve yaşayan bir ruh haline getirene kadar elinde evirip çevirdi. İnsanların Aldur Taşı dedikleri bu canlı mücevherin gücü çok büyüktü ve Aldur onunla mucizeler yarattı."
Aldur'un kardeşi Tanrı Torak, binyıllar boyunca Taş'ı eline geçirmek için yapmadığını bırakmadı. Onu engellemek için çalışan iki kişi, Aldur'un müridi Büyücü Belgarath ve kızı Büyücü Polgara idi. Belgariad, Torak'ın Aldur Taşı'nı ele geçirip dünyaya hâkim olmak için verdiği son mücadelenin hikâyesidir."

Tanıtım yazıları ve künye bilgileri için lütfen buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/belgariad-serisi/) tıklayın!!!!



Yazarın forumumuzdaki diğer serileri/kitapları


-Elenium (http://www.kayiprihtim.org/forum/elenium-t3156.0.html)
-Tamuli (http://www.kayiprihtim.org/forum/tamuli-t3157.0.html)
-Althalus'un Dönüşümü (http://www.kayiprihtim.org/forum/althalusun-donusumu-t3159.0.html) *not: eşiyle birlikte yazmıştır.
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: vital - 05 Mart 2008, 21:42:47
seriyi okumadım ama kapakları anita blake serisininkiler gibi berbat  :P bir forumda, anita blake serisinin yayınevi (artemis) simgesindeki o ok atan malum kişiye attığı okun saplanması temennileri vardı, metis yayınları simgesindeki karganın da tüylerinin tamamen yolunması temennisini attıracak kadar kötü kapaklar. üçüncü sınıf çizgi film karakterleri gibi  ::) adminlerimizden biri çok iyi bir seri diyordu, hatta aldı eline kaldığı bölümü ayaküstü okumaya başladı :D bana e-book yollayacaktı sözde  :hemk neyse, ellerine sağlık papatya
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: DarLy OpuS - 26 Mart 2008, 10:59:00
İlk kitabını okumuştum, sağlam bir seri diye hatırlıyorum.. Ama malesef devam etme fırsatına erişemedim.. :(
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: Amras Ringeril - 26 Mart 2008, 12:51:12
Seriyi okumadım, ama Malloryon(2. seri) serisinin ilk kitabını okumuştum. David Eddings gerçekten büyük bir yazar. Benim listemde Tolkien'den sonra 2. sırada şu anda. Okumak için sabırsızlandığım bir eser. (Hakan abi dövecek :P)
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: Nefertari - 26 Mart 2008, 19:46:38
Alıntı
Hakan abi dövecek :P

uçan kafa atar hatta :D
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: magicalbronze - 05 Mayıs 2008, 10:33:43
Aslında buraya yazmamamın nedeni seri hakkında daha güzel bir yazı hazırlayıp koymayı beklemekti fakat evrenin kadim güçleri gereken bu zamanı bana bir türlü vermiyor. En çok etkilendiğim fantastik eserlerin başlarındadır. Kesinliklede her fantazyacının okuması gerektiğini düşünüyorum. Okuma listenizde ön sıralara almayıda tavsiye ediyorum. Her türlü durumu (bilgelik, güç, aşk, acı, vs...) bulabileceğiniz bu seriyi okurken heycanlanmamanız elde değil...
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: DarLy OpuS - 05 Mayıs 2008, 18:27:24
Yaza az kaldı abim.. :P
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: magicalbronze - 06 Mayıs 2008, 11:09:57
Artık bilemiyorum Darly.. :P Başla bir an önce, boşver Minotor'un Gölgesini.. :D
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: Belgarion - 13 Haziran 2008, 13:28:22
Hakana acaba kim önerdi bu kitabı :p

İşte müthiş bi seri var karşımızda :p

David Eddingsin yarattıgı harika bir fantastik seri

Hakan kızmıştı en son bana yazmadım die al lem yazdım :D
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: DarLy OpuS - 13 Haziran 2008, 17:36:45
Hakan abim.. Şaşırtayım mı seni?! :P Kehanet'n Oyuncağı'na tekrar başlıyorum.. Ve bu değil, bir sonraki sipariş listemde devam kitapları bulunacak Belgariad'ın.. :)

Hadi hayırlısı.. :D
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: LuthienAda - 16 Haziran 2008, 19:05:50
Harika Bir seri 2 defa okudum ve her defasında bayıldım Malloryon serisinide okudum ve herkese tavsiye ederm
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: DarLy OpuS - 19 Haziran 2008, 12:39:57
Bitirdim ilk kitabı. :) 2.'ye okuyuşumdan olsa gerek, açıkçası pek keyifle okuduğumu söyleyemeyeceğim.. Sıkıldım gibi.. Ama sonuçta 2. kitabı bugün yada yarın elime geçecek ve ben onun daha farklı olacağı kanısındayım.. Normalde bu kadar çabuk "bitsede gitsek" demem de.. :P
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: Belgarion - 19 Haziran 2008, 12:46:06
Merak etme ilk kitap çocukşuğa indiği için sıkıcı ama ikide asıl heycan başlıyo =)
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: DarLy OpuS - 24 Haziran 2008, 18:03:28
2. kitaba başladım.. Şimdilik iyi gidiyor.. Hadi hayırlısı! :D
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: Lucilla Clarté - 24 Haziran 2008, 18:14:08
Dost'ta fantastik bölümüne yapışmışken içimin gittiği ama zaten 1o6 milyonumu kitaplara bayılmış olduğum için şimdilik alamadığım seri, alıcam ama kararlıyım. :P
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: Nefertari - 24 Haziran 2008, 18:22:18
İlk kitabını sipariş ettim bunun yarın öbür gün gelir artık başlarım :)
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: Victor Valistar - 25 Haziran 2008, 18:16:35
Tüm seriyi bi çırpıda okudum gayet sürükleyiciydi ama insanda ölümsüzlük ve tanrı kavramları biraz basit geldi bana özellikle Avatarlar çok ayak altında... 
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: DarLy OpuS - 01 Temmuz 2008, 14:40:17
İkinci kitabıda bitirdim. İlk kitaba göre kat kat harika bir maceraydı, zevk alarak okudum.. Mutlaka devam edeceğim seriye. :)
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: Nefertari - 22 Ağustos 2008, 11:05:00
İlk kitabı okudum..Sıkıldım.Çünkğ hep sohbet hep sohbet sadece 5 sayfa da bişey oldu :P ama ikinci kitabı da sipariş edicem
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: magicalbronze - 22 Ağustos 2008, 11:16:05
İlk kitabı okudum..Sıkıldım.Çünkğ hep sohbet hep sohbet sadece 5 sayfa da bişey oldu :P ama ikinci kitabı da sipariş edicem
Zaten bu saatten sonra bırakırsan iki yakan elimde olur bak.. :P Daha asıl olaylar başlamadı bile. Garion daha yeni gücü tanımaya başlıyacak. Asıl yolculuk bundan sonra..
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: Nefertari - 30 Ağustos 2008, 13:17:11
2. kitabı almaya gidicem bugün inş :P
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: magicalbronze - 06 Eylül 2008, 12:56:29
Sevin Okyay, “Zamanın gerisine yapılan yolculuklar”, Radikal Kitap Eki, 25 Mayıs 2001

       Beş bölümlük Belgariad'ın dizisinin dördüncü kitabı Büyülü Şato, finale bir adım kala tiryakilerin heyecanını büsbütün artırdı. Tanrı Aldur'un çocuk kalbi büyüklüğünde, küre şeklindeki taşını çalan tanrı Torak'ın ve bu taşı ondan geri almaya çalışanların çatışmalarını anlatan dizi, erbabı tarafından sadakatle izleniyor. 1982'de ilk kitabı basılıp yazarına büyük şöhret getiren The Belgariad, Eddings imzalı iki fantazi dünyasından biri. Yazar, The Malloreon dizisinde de, aynı kahramanların başka maceralarını izlemiş. Burada da beş kitap var. Sonra onlara Büyücü Polgara (Polgara The Sorceress) eklenmiş. Orada da kalacak herhalde. Çünkü Eddings artık Garion ya da Sparhawk hakkında satır yazmak istemiyor: "Bitti. Tamam. Kaput. Finito." Dizinin sonunda Polgara'nın ikizlerinin adının açıklanmamasının tek nedeni de bu: Açık kapı bırakmamak.

       Tanrıların en güzeli Torak, hırsına yenilerek Taş'ı kardeşinden alıp kaçınca, insan kavimleri ayaklanıp onun kavmi Angaraklarla savaşa tutuştu. Torak da Taş'tan, yeryüzünü ikiye ayırmasını istedi. Taş uyanınca kutsal alevi Torak'ın yüzünün sol yanını yaktı, sol gözünü ve sol elini eritti. Aldur'un müridi Büyücü Belgarath, Alorn kralı Ayıcüsseli Çerek'in oğulları ile Torak'ın kendine inşa ettiği Gece Şehri'ne gitti. Tanrı Kral'ın demir kulesinden Taş'ı aldılar. Ona elini süren en küçük oğul Demirpençe Riva'nın masumiyeti, Taş'ın onu yakmamasını sağladı. Riva'nın ardından gelenler da taşı taşıma görevini üstlendi. Torak, binlerce yıl boyunca Taş'ı eline geçirmeye çalıştı. İki kişi, Büyücü Belgarath ile kızı (gene büyücü) Polgara ona engel olmaya çalıştılar. Belgariad, Torak'ın Aldur Taşı'nı ele geçirmek için (maksat dünyaya hakim olmak) verdiği son mücadelenin hikâyesi. Küçük bir çiftlikte büyüyen Garion, Pol Teyze'si, ihtiyar masalcı 'Bay Kurt', Çerek savaşçı Barak ve casus, hırsız ve akrobat İpek'le birlikte (Eddings'in favori karakteri), Torak'ın müridi Zedar tarafından çalınan Taş'ın peşine düşüyorlar. Böylece Garion, küçük çiftliğinde bildiğinden çok farklı bir dünya ile tanışıyor.

       David Eddings, zamanda ileri doğru gideceğine geri gitmeyi, geçmişe bakmayı tercih edenlerden. Ama hayalgücü yönünden hiçbir eksiği yok. Hobisi, dünyalar yaratmak. Kahramanlarını devirleri, mekânları içine büyük bir rahatlıkla yerleştiriyor. Dil ailelerinin temelindeki ana dillerle de çok ilgileniyor. Gerçi bu dil işinde Tolkien'le yarışması mümkün değil ama, Tolkien kadınlarına cinsellik yüklemez ve onları ön plana çıkarmazken, Eddings'in fevkalade güçlü kadın karakterleri var. Burada da, yazarın, son döneme kadar ilan edilmemiş bir özelliği ortaya çıkıyor. David Eddings'in 1962 yılında evlendiği Judith Leigh Schall'ın da kitapları onunla birlikte yazdığı, dizinin sonlarına doğru açıklandı. Kitaplardaki kadınlar, Leigh'e ait. Kadınların konuşmasından sadece o sorumlu. Böylece de ortaya, kadınlığının bilincinde, erkeklerden hiç aşağı kalmayan çok güçlü kadınlar çıkıyor: Polgara ve Prenses Ce'Nedra gibi.

       Belgariad dizisi, ilk kitabı Kehanetin Oyuncağı ile bize uzun bir beraberlik, heyecanlı bir yolculuk, iyi çizilmiş bazı karakterler vadetmişti. Bu vaat boşa çıkmadı. Dördüncü Kitap Büyülü Şato Garion ve beraberindekilerin yürek hoplatan yeni maceraları dışında, kitaptan alınan zevki ikiye katlayan kusursuz bir çevirinin de avantajına sahip. Dördüncü maceranın İngilizcesini de okumuş biri olarak, sabık Radikal yazarı Bülent Somay'ın çevirisinin neredeyse Eddings orijinalinden daha iyi olduğunu iddia edebilirim. Takipçileri zaten okur ama Eddings'i, özellikle Tolkien'i okuyup ağır bulanlara tavsiye ederiz.
 
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: JeepeRs - 05 Ekim 2009, 23:53:44
Çok eğlenceli bir seri. Okurken devamlı yüzünüzde bir gülümseme asılı oluyor. 5 kitabı 14 saatte bitirmiştim.(ara vermeden) Şaka bir yana beni cidden sarmış olmalı. Çünkü o 14 saatin ardından matematik finaline girdim :D
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: magicalbronze - 06 Ekim 2009, 14:37:30
Uzundur kayıplardaydı bu konu. Canlandırdığın için teşekkürler.

Geçtiğimiz aylarda kaybetmiş olduğumuz Eddings Usta'yı da saygıyla anmış olalım.
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: TheWaLL - 02 Şubat 2010, 22:49:20
Kehanetin Oyuncağına başladım.Bitince yorumlarımı yazacağım.
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: TheWaLL - 07 Şubat 2010, 13:17:06
Dün gece ilk kitabı bitirdim.Güzel bir başlangıç kitabı olmuş.Büyü anlayışı çok hoşuma gitti.Sadece söz ve iradeyle büyü yapılıyor.Karakterler çok başarılı özellikle İpek karakteri iyi düşünülmüş.Kurgusu insanı sıkmıyor ve ağır değil.Seriye devam edeceğim. :)
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: - 10 Şubat 2010, 16:24:32
İlk kitabı bugün bitirdim.Çok keyifiydi. Elimden bırakmak istemediğim sayılı kitaplardan biri oldu ama dış etkenler yüzünden bırakmak zorunda kaldım. Kitap resmen içine çekiyodu beni bende yakında kraliçelerden biri olup çıkıcam zaten :P En kısa zamanda ikincisi alıp devam edicem.. :)
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: - 17 Ocak 2011, 17:58:08
en kısa zamandaa... devam ettim ;D
Şuana kadar 2-3 seri bitirdim sanırım ama bu en en en iyisiydi! Güç, aşk, acı, nefret.. Herşey vardı ve harikaydı! Herkesin okumasını şiddetle tavsiye ediyorum. Benim bitirmem biraz"cık" uzun sürdü ama deydi ;D
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: grikunduz - 18 Ocak 2011, 13:00:04
Ya aslında ben Belgariad Malloryonn(Mallorionmuydu) Ellenium ve tamuliyi de okudum ama ne bilim sankli basit sonu belli olan bir seri ya.  Yani sınunda ne olacağı çok belliydi.
Not: Ama tabi fantastik kurguya her zaman ikinci bir şans tanırım
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: shadman - 15 Mart 2011, 21:54:31
Forumu tarayıp vakit öldürmek için eski yazıları okurken gözüme çarptı bu başlık.Hem o kadar yıl sadece okuyup hiç yazmamışken birden üye olup söylemek istedim var mıdır fantastik edebiyatta Ce nedra gibi bir karakter daha ?Key animelerindeki tsundere kızlar gibi ama onlardan daha tatlı.Eddings kadim ejder mekanın cennet olsun , fantastik kurgu kitapları içerisinde en sevdiğim bayan karakteri yarattın.Bu arada hala bu seriyi okumayanlar varsa okuyun okutun.
Bu arada sorum ciddi hakaten varmı böyle bir karakter daha.
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: grikunduz - 16 Mart 2011, 18:47:21
Tatlı? Ce-Nedra? Aman Allahım şirretin tekiydi ya.[*]Allah Gariona yardım etsin.[/*] Ce Nedra Garionunki değilmi?
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: shadman - 17 Mart 2011, 20:25:45
Tatlı? Ce-Nedra? Aman Allahım şirretin tekiydi ya.[*]Allah Gariona yardım etsin.[/*] Ce Nedra Garionunki değilmi?

Evet garion'un ki.
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: arcian - 04 Ağustos 2011, 10:21:10
Belgariad beşlemesi okuduğum 3. fantastik evrendi. İlk beşleme oldukça iyi ve eğlenceliydi ancak Malloryon'dan hiç haz almadım. Belgariad'ı karbon kağıdıyla kopyalamışsın gibiydi. Eddings'den biraz soğumuştum bu sebeple ama Elenium ve Tamuli üçlemeleriyle kalbimi tekrar fethetti :D
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: arcian - 03 Ocak 2012, 15:40:58
Arkadaşlar eğer kitapları edinmek isteyenler varsa ben d&r'dan tanesi 4-5 liraya belgariad+malloryon serisini aldım. İlk gençlik yıllarında okunacak eğlenceli serilerden biriydi benim de okuduğum ilk 5 fantastik seriden biriydi ki beni fantazya edebiyatına bağlamada büyük başarı gösterdi. Anısı bulunsun diye aldım. Aynı kitapları Kabalcı'da tanesi 20 tlye d&r'ın internet sitesinde ve idefix'de 4-5 tlye görmek ise şaşırtıcı.
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: anduril - 05 Ocak 2012, 15:35:40
Hikaye tüm gücünü Pol Teyze'ye borçlu bence.
En sevdiğim karakterdi kendisi.
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: edorho - 11 Şubat 2012, 02:00:54
Çok iyi bir seri bencede.David eddings genel olarak beğendiğim bi yazar ama bir hatası var: Tüm kitapları aynı havada gidiyor.Değişiklik hissetmiyor pek insan bu da biraz sıkabiliyor.Ama buna rağmen favori yazarlarımdan diyebilirim David Eddings için.Kesinlikle okunmalı :)
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: zekican5 - 29 Şubat 2012, 12:08:43
İyi bir seri ama bazı karakterler o kadar sivri omuş ki nedense Eddins kitabı bir türlü seviye atlatıp yaş olarak büyük okuyucalara yönelememiş.Her olumsuzluğa rağmen bir içim su gibi giden bir seri...
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: kzlvaiz - 05 Mayıs 2012, 11:27:40
cok iyi bi seri ama cok sıradanmış gibi geliyo bazen okurken
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: zekican5 - 05 Mayıs 2012, 12:16:08
cok iyi bi seri ama cok sıradanmış gibi geliyo bazen okurken
Zaten tek sorunda bu ;) Eğer böyle bir sorun olmasaydı şimdi en iyi fe eserleri arasına koyabilirdik belgariad ve malloryonu...
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: kzlvaiz - 05 Mayıs 2012, 14:51:40
yine de okudugum en güzel serilerden biriydi
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: thevoice - 22 Ekim 2013, 09:43:59
Bu kadar zamandan sonra konuyu biraz dürteyim dedim :) Seriyi okudum evet, kesinlikle hazzımı da aldım ama aynı zamanda yaş unsuru hafif engel oluşturmuş. Üslubu çok basitti ve de fazla bir derinliğe sahip değildi ama yinede ne olursa olsun farklı bir evrenin farklı kültürleri güzel aktarılmıştı. ipek-barak-hettar-monderellon dörtlüsünün muhabbetleri çoğu zaman sizi kahkahaya boğabiliyor :) Bu karakterler olmasa sanırım kitap o çekiciliğini yitirebilirdi gözümde. Okudum ve pişman değilim. Hatta en başta dediğim gibi büyük bir haz aldım kitaptan. Malloryon serisine geçmeden önce aralara birkaç fantastik serpiştirmiştim. Ama şimdi Malloryonun da sırası geldi.  Olaylar çok karmaşık olmamakla birlikte anlatımın basit olması serinin hızlı bitmesine sebebiyet veriyor. Eh en azından üstadı tanımış oldum.
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: joe dalton - 15 Mart 2014, 17:27:37
belgariad serisini okumuş birilerini gördüğümde her zaman olduğu gibi yüzüme bir gülümseme yayıldı bu başlığı görünce :D çevremde olabildiğince yaymaya ve okutmaya çalıştığım seri.. en sevdiğim serilerden biri ve pek tanınmamış okunmamış olması üzüyor beni.. bir filmi, dizisi olmasını isteyeceğim serilerden biri.. ipek, cenedra, belgarath.. o kadar neşeli karakterler var ki doğru oyuncularla izlenmesi çok zevkli bir seri olabilirdi :)
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: Cellophane - 24 Eylül 2016, 12:48:08
Seri yepyeni kapaklarıyla tekrardan satışa sunulacakmış. Frpnet'in twitter'ında gördüm. Ben beğendim kapakları, sade işler hoşuma gidiyor.

Spoiler: Göster
(https://pbs.twimg.com/media/CtGp-XeWAAEV3iv.jpg:large)
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: magicalbronze - 24 Eylül 2016, 14:00:43
Evet yayınevi bize de ulaştı ve bu güzel haberi verdi. Basın bültenini bekliyoruz, haberi portalda geçeceğiz :)

İlk göz ağrılarımdan olduğu için ayrı bir yeri vardır bende. Okurken heyecanlanmak, Belgarion'la birlikte yolculuğa çıkmak ve David Eddings'in macerasına güzel de bir çeviriyle tanıklık etmek inanılmazdı o zamanlar için. Yıllar sonra yeni edisyonları da okuyup bakalım bu geçen uzun zaman sonrasında değişen bir şey var mı diye bakmak heyecan verici olacak!
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: Guy Fawkes - 24 Eylül 2016, 14:35:41
Kitapların rengi güzel ama keşke kitap isimleri siyah ile yazılmış olsaydı. Siyah daha hoş gösterirdi. Tekrar satışa sunulması ise harika, kaçmaz yani.
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: Oliver_ - 24 Eylül 2016, 15:30:10
"E-Kitap Okuyucu alayım da şu seriyi okuyayım" dediğim seriler teker teker tekrar basılıyor. Darısı Asimov'un başına.
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: cankutpotter - 25 Eylül 2016, 19:06:53
Belgariad benim de okuyup çok beğendiğim serilerdendi ama bir şey soracağım, sizce de Eddings eserlerinde yolculuk teması çok göze batmıyor mu, Elenium'u da okumuş biri olarak söylüyorum bunu bu arada.
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: magicalbronze - 29 Eylül 2016, 00:13:44
Belgariad benim de okuyup çok beğendiğim serilerdendi ama bir şey soracağım, sizce de Eddings eserlerinde yolculuk teması çok göze batmıyor mu, Elenium'u da okumuş biri olarak söylüyorum bunu bu arada.

David Eddings'in tüm eserleri yolculuk üzerine kurulmuştur Cankut. Althalus'un Dönüşümü'nde de çok belirgindir bu. Kendisi fantazyayı bir yolculuk olarak görüyor zaten, o yolculuk sırasında kahraman büyüyor ve olgunlaşıyor. Biz de buna tanıklık ediyoruz.

O nedenle ilk okuma için her daim Eddings tavsiye etmemin sebebi budur. Zevk verir, türü daha da çok sevdirir :)
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: cankutpotter - 29 Eylül 2016, 18:12:04
Nedense millet gezerken ben yoruluyorum. :D Ama okumak zevk veriyor kitapları o da ayrı bir konu.
Başlık: Ynt: Belgariad Serisi
Gönderen: küfrettin - 22 Ekim 2016, 16:44:00
Yeni kitapların renklerini hiç beğenmedim. Eski basım olanlar o çocuk resimli kitaplara bayılıyorum.