Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Fantastik Edebiyat => Diğer Fantastik Eserler => Konuyu başlatan: Nefertari - 04 Mart 2008, 16:16:35

Başlık: Ölüm Kapısı Serisi - Margaret Weis ve Tracy Hickman
Gönderen: Nefertari - 04 Mart 2008, 16:16:35
Kitaplar okunma sıralarına göre verilmiştir.

Serinin tanıtım ve künye bilgisi için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/olum-kapisi-serisi/) tıklayabilirsiniz.

Ölüm Kapısı Serisi, Margaret Weis ve Tracy Hickman tarafından yazılan ve Türkçe’ye Niran Elçi tarafından çevrilen yedi ciltli bir fantastik roman serisidir. Ana çatışma, soyları insanlardan gelen iki güçlü ırk - Sartanlar ve Patrynler - arasındadır. Serideki olaylardan yüzyıllar önce Sartanlar, çatışmayı sonlandırmak için yeryüzünü dört farklı elementsel âleme ve bir de Patrynleri hapsettikleri beşinci bir dünyaya - Labirent - ayırmışlardır. Sartanlar dört alemin hakimiyetini ele almışlardır fakat kısa bir zaman sonra gizemli bir şekilde iletişimlerini kaybetmiş ve yok olmuşlardır. Yüzyıllar sonra ilk Patrynler, Nexus Lordu denen bir Patryn sayesinde Labirent’ten kaçtılar. Nexus Lordu, diğer dünyalara geçiş yolunu öğrendi ve halkını Labirent’ten kurtarıp diğer dünyaları fethetmenin hayalini kurmaya başladı. Kitaplar, özgür düşünceli Haplo’nun, bir Patryn ajanının diğer dünyalara kaos yaratmak ve onları Lordu’nun fethine hazırlamak için gönderilmesini takip eder. Weis ve Hickman, seri boyunca yedi ayrı fantezi dünyasını ve onlarla birlikte beş büyük ırkın - kitaba özgü Patrynler ve Sartanların ve yaygın fantastik ırklar olan insanlar, cüceler ve elflerin - gelişen kültürlerini oluşturmuşlardır.

 Ejder Kanadı  

Spoiler: Göster
Gök Alemi Arianus'ta, insanlar, elfler ve cüceler, kıymetli su kaynaklarını kontrol etmek için savaşıyorlar havada yüzen adaların üzerinde, elf büyülerinin etkisi altında ve devasa ejderlerin sırtında. Ama kısa süre sonra büyü güçleri bu hassas dünyanın kumaşını çözmeye başlar. Bir katil, küçük bir prensi öldürmek için tutulur hem de kralın kendisi tarafından. Bir cüce, halkının inançlarına meydan okur ve onları isyana sürükler. Kötü bir büyücü, Arianus'u hükmü altına almak için yaptığı planı uygulamaya başlar. Gök Alemi'nin çok ötesinde ve Ölüm Kapısı'nda bile hissedilebilecek bir plan.


 Elf Yıldızı  

Spoiler: Göster
Nemli Pryan'da, Ateş Alemi'nde, asla batmayan günş ve zengin yağmurlar öylesine engin bir orman yaratmıştır ki, insanlar ve elfler ağaç tepelerinde, cüceler ağaç kovuklarında yaşamaktadırlar. İnsanlar ile cücelerin bitmek tükenmek bilmez savaşları, onlara savaşacak silah satan aristokrat elflere düzenli bir kar ve hammadde akışı sağlamaktadır. Nesiller boyu süren ayrılıklar ve ırklar arasındaki nefret giderilememektedir -efsanevi titanların ellerinde yok olma tehdidi altındayken bile. Zekaları ve bir kehanet dışında pek az şeyle silahlanmış olan bir elf, bir insan ve bir cüce, dünyayı yıkımdan kurtarmak için birleşmek zorundadır.


Ateş Denizi  

Spoiler: Göster
Abarrach. Taş Alemi. Burada, eriyik lavdan bir çekirdeğin etrafında inşa edilmiş yeraltı mağaralarından oluşan çıplak bir dünyada, tüm aşağı ırklar -insanlar, elfler ve cücüler- ölüp gitmiş gibi görünmektedir. Burada, bir zamanların güçlü Sartanları hayatta kalmak için mücadele etmeyi sürdürmektedir. Miras aldıkları nefret yüzünden düşman, zorunluluklar sebebiyle ise yol arkadaşı olan Haplo ve Alfred için Abarrach, Sartanların tarihleri ve soylarının geleceği hakkında, ikisinin de keşfetmeye cesaret edebileceğinden daha fazlasını açığa çıkartabilir.


Yılan Büyücüsü

Spoiler: Göster
Dört dünyada aradıktan sonra, Alfred sonunda Chelestra'da, deniz âleminde halkını bulmuştur. Ama yolculukları ona ihtiyatlı olmayı öğretmiştir, .. ve Alfred kısa süre sonra, ihtiyatlı olmakta haklı olduğunu görür, kendi halkı arasındayken bile.

Alfred'in güvenebildiği tek kişi, gariptir ki, Patryn Haplo'dur.

Ama Haplo'nun lordu, tüm Sartanların düşman olduğunu ilan etmiştir ve Haplo lorduna itaatsizlik etmeye cesaret edemez. Bu iki kişi, şimdi insanların, elflerin ve cücelerin barış içinde yaşamayı öğrendikleri bir yere gelmişlerdir. Tüm âlemleri tehdit eden daha büyük bir tehlikenin farkında olmayan bir Sartan ile Patryn, tüm dünyalar üzerinde hâkimiyet elde etmeye çalışırken düşük ırkların ittifakını bozacaklardır. Birbirlerinden daha eski -ve çok daha güçlü bir düşmanları olduğunu fark eden, yalnızca Alfred ile Haplo olacaktır.


Kaosun Eli

Spoiler: Göster
Nexus Lordu, hizmetkarı Haplo ile Bane olarak bilinen insan çocuğuna, Arianus'ta hakimiyet kurmalarını emrederken, kaos her yere yayılmaktadır. Haplo ve Bane'in eski yoldaşları Alfred ise ölümcül Labirent'e atılmıştır. Usta Hugh ise karanlık görevini tamamlaması için diritilmiştir. Daha da önemlisi, Haplo ile Alfred'in Chelestra'da keşfettikleri kötücül güç kaçmıştır. Haplo'nun efendisi hakkındaki şüpheleri derinleşmektedir. Haplo, Nexus Lordu'na itaat etmek ya da güçlü Patryn'e ihanet edip evrene barış getirmeye çalışmak arasında karar vermek zorundadır.


 Labirentte

Spoiler: Göster
Nexus Lordu Xar, Ölümden Dönmüşler ordusundan, gizemli Yedinci Kapı'nın varlığını öğrenir. Bu kapının, içine girenlere dünyalar yaratma gücü bahşettiği söylenmektedir -ve onları yok etme gücü. Yerini yalnızca Haplo bilmektedir -ama bildiğinden haberi yoktur. Eski sevgilisi, Haplo'ya ihanet etmesi ve cesedini getirmesi için gönderilmiştir. Bu arada, katil Usta Hugh da Haplo'nun peşindedir -beraberinde Lanetli Hançer'i taşıyarak. Haplo, eski arkadaşı Alfred ile birlikte Labirent'e sığınır -sakinleri ölüme mahkûm edilmiş bir zindan-bulmacaya.


Yedinci Kapı

Spoiler: Göster
Ölümcül şekilde yaralanmış Haplo kendisini, Lord Xar’ın merhametine kalmış, ölümden de kötü bir kaderle karşı karşıya bulur. Xar, Haplo’yu diriltmeyi planlamaktadır -efsanevi Yedinci Kapı’nın yerini söylemesi için. Haplo’nun en karanlık saatinde, tek kurtuluş ümidi Marit, Usta Hugh ve Alfred’dir. Ama korkunç bir seçim yapmak zorundadırlar: Haplo’yu kurtarmak için yasak Yedinci Kapı’ya girmeleri gereklidir. Eğer bunu yaparlarsa yerini, onu dünyalar üzerinde korkunç bir hükümdarlık kurmak için kullanmak isteyen Lord Xar’ın bulması riskini göze almaları gerekir. Aniden yaşamlarını -ve koparılmış alemlerin kaderini- bıçak sırtında bulurlar. İyi ile kötü arasındaki kıyamet mücadelesinde son perde açılmak üzeredir.


Yazdıklarım kitap arka kapaklarıdır..



Weis ve Hickman'ın forumumuzdaki diğer eserleri:

-Ejderha Mızrağı (http://www.kayiprihtim.org/forum/ejderha-mizragi-b56.0/)
-Kahinin Gülü Serisi (http://www.kayiprihtim.org/forum/kahinin-gulu-serisi-t1496.0.htmll)
-Hükümran Taş Üçlemesi (http://www.kayiprihtim.org/forum/hukumran-tas-uclemesi-t3163.0.html)
-Karakılıç (http://www.kayiprihtim.org/forum/karakilic-dortlemesi-t2095.0.html)
-Ejdergemiler (http://www.kayiprihtim.org/forum/ejdergemileri-serisi-t8923.0.html)
-Dragonvarld Üçlemesi (http://www.kayiprihtim.org/forum/dragonvarld-t2242.0.html) *not: bu serinin yazımında sadece Margaret Weis yer almıştır.
Başlık: Ynt: ÖLüm Kapısı Serisi
Gönderen: vital - 05 Mart 2008, 21:31:51
öss ye hazırlanırken son mayıs ayı içinde ilk 4 kitabını birden okumuştum, millet harıl harıl son hazırlıklarını yaparken ben kitap başında alfred'in sakarlığından saçımı başımı yoluyodum :) o derece kaptırıcı bir seridir, tavsiye edilir. ellerine sağlık papatya  ;)
Başlık: Ynt: ÖLüm Kapısı Serisi
Gönderen: Sophié - 03 Nisan 2008, 19:59:07
burada görünce tanıtımını da okuyunca merak ettim bugün kütüphaneden aldım :P gerçi henüz başlamadım ama o da olcak umarım :P
Başlık: Ynt: ÖLüm Kapısı Serisi
Gönderen: Herr Mannelig - 03 Nisan 2008, 20:08:35
4. kitaptayım (yılan büyücüsü) margaret ile tracy ikilisinin en bomba serisi, içinde geçen diyaloglar, olaylar, kurgusu karakterleri herşey süper. İç çelişkileriyle boğuşan bir kahraman, saf salak bir diğeri; drizzt gibi şişirilmiş değiller, süper! Ve geçen tüm bu fantastik olaylar çoğunlukla metafor; günümüz dünyasına göndermeler var. Okumayana dalarım! :P
Başlık: Ynt: ÖLüm Kapısı Serisi
Gönderen: DarLy OpuS - 06 Nisan 2008, 16:46:27
Ölüm Kapısı'da çok önemli bir seridir.. Bir başlayamadım ama.. :(
Başlık: Ynt: ÖLüm Kapısı Serisi
Gönderen: Arlinon - 18 Haziran 2008, 21:07:52
İlk kitaptanmıdır bilmem ama ilk kitabı yarılarına doğru bırakmıştım, bi türlü giremedim yavaş yavaş uzaklaştım
Başlık: Ynt: ÖLüm Kapısı Serisi
Gönderen: Anita - 18 Haziran 2008, 21:20:52
inşallah alıcam ama şimdi listemde başka kitaplar var önce onlar bitsin.
Başlık: Ynt: ÖLüm Kapısı Serisi
Gönderen: Victor Valistar - 25 Haziran 2008, 18:24:41
  Okuduğu en sağlam en sürükleyici serilerdendir özellikle büyü kavramı çok etkilemişti beni her kitap ayrı bir dünya falan derler ya bu seride gerçek anlamda öyle :D
Başlık: Ynt: ÖLüm Kapısı Serisi
Gönderen: Anita - 02 Temmuz 2008, 20:34:48
1.kitabına başladım 2.sinide bugün aldım .okuyorum. :D
Başlık: Ynt: ÖLüm Kapısı Serisi
Gönderen: Fırtınakıran - 12 Temmuz 2009, 11:54:59
Sadece ilk kitabını okudum ama, Ejderha Mızrağı'ndan sonra bir türlü ısınamadım. Aslında yaratılan evrenler ve halkların karakteristik özellikleri çok sağlam. Şimdi düşününce seriye devam etmeliydim. Ağır ve oturaklı bir seri. Okuyucu da iz bırakan türdün. Ayrıca ilk kitapta çok sevidğim bir karaktere de kötü bir şey olmuştu o da soğuttu beni :D.

Spoiler: Göster
Usta Hugh'un ölümü. Güzel bir kiralık katildi o halbuki :P. Hayır bunu Ejderha Mızrağın'da da Sturm'a yapmaları iyice sinirime dokunmuştu, Bir de bu gidine isyan ettim resmen.
Başlık: Ynt: ÖLüm Kapısı Serisi
Gönderen: cigarette smoking man - 12 Temmuz 2009, 15:07:40
dove dove okutulmasi gereken bir seridir
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Elerki - 19 Aralık 2009, 01:01:58
Yüzüklerin Efendisi'nden sonra uzun süre fantastik edebiyat çatısı altında kitap okuyamamıştım. Bir gün canıma tak etti, o bambaşka dünyalarda birbirinden farklı karakterlerle olma dürtüsü sağ olsun, Kadıköy'de bir kitabevine girdim. Bana orada önerilen ilk seriyi alacaktım. İyi ki orada çalışan ağabeyi dinlemişim de bu seriye başlamışım.

Yüzüklerin Efendisi ve Zaman Çarkı ile birlikte benim üç büyüklerimden biridir bu seri. Kurgu, bölünen dünyalar; her dünyanın ırklarının o dünyaya göre değişen sosyal yapıları ve tüm bunlardan sorumlu iki zıt -aslında çok yakın, tanrı olduklarını düşünen ırk...

Bunlar dışında 'Haplo' diyorum, 'dövmeler' diyorum, ve Haplo'nun ağzından düşürmediği küfür 'Lanet' diyorum...

:)

Etkisi bende büyüktür...
 
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: mit - 19 Aralık 2009, 11:08:17
İlk kitabını okuyup bırakanlardanım. Fırtınakıran'la tamamen aynı sebeplerden... Karakterlerden hiç birine tam mana ile ısınamadım. Usta Hugh hariç. Cücelerin de alıştığımızın dışında olmasını sevemedim. O yüzden ikinciye başlamadım. Motivasyona ihtiyacım var :)
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Elerki - 19 Aralık 2009, 11:44:05
mit,

İlk kitap, açıkçası bende de biraz hayal kırıklığı yarattıydı. Hele ki Yüzüklerin Efendisi'nden sonra... Yalnız... 'deus ex machina' denen olayı R. A. Salvatore kadar olmasa da M. Weis ve T. Hickman ikilisi de kullanıyor, bunu hatırlatmamda fayda var. Hani beklemediğiniz anda beklemediğiniz şekilde bir mucize gerçekleşebilir o 'ısındığınız ama yok oluveren karakterler' açısından. :) Spoiler vermeden ne kadar açıklayabilirim bilmiyorum. :D

Haplo'yu daha adam akıllı tanıyamıyorsunuz bile, zira ilk kitapta kendisi çok sonra ortaya çıkıyor. İlerlerseniz seveceğinizden eminim. (Çok iddialı oldu ama ne yapayım, favori karakterlerimden biridir. Pek objektif bakamıyorum. :D)

Daha önceki yorumumda da söylediğim üzere, ırkların sosyal yaşamları, özellikleri, bölünen her dünyada birbirinden çok farklı. Cüceler hakkındaki hayal kırıklığınızın giderileceğini ve 'geg'lerin kendilerinin 'cüce' olduklarını hatırlayacağını söyleyeyim. :)

Bunların dışında, benim favorim Abarrach'ın -toprak dünyasının- ziyaret edildiği üçüncü kitap Ateş Denizi'dir. Gerçi ikinci kitaptan itibaren kaba tabiriyle 'Lan! N'apmış bunlar!' demeye başlıyorsunuz.

İkinci kitapta sizi bir de sürpriz bir karakter beklemekte! Niran Elçi'nin esprisi yüksek çevirisiyle tabir edersem 'deyyus eksi makine'leriyle, metinler arası bağlantıları kullanarak yaptığı monolog-diyaloglarıyla ve en önemlisi 'deliliğiyle' size çok yakın gelecek, önceden tanıdığınız bir karaktere çok benzeyen bir karakter bu... :)

Eğer okumayı azıcık bile istiyorsanız devam edin derim. :)
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: mit - 19 Aralık 2009, 12:55:16
Motivasyon dediğin böyle olur. Bu ellerimdeki kaşıntı, yüreğimdeki pıtırtı heyecan oluyor sanırsam :) Teşekkür ederim Elerki. İkinci bir şans tanıyacağım seriye...

İkinci kitaptaki sürpriz karakterle kimi kastettiğinizi biliyorum sanırım. Bu arada spoiler vermeme konusunda çok kötüsün :P

Okumayı azıcık değil adamakıllı istiyorum artık. Sayende :)

Teşekkürler...
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Elerki - 19 Aralık 2009, 13:01:49
mit,

Ne mutlu ki bir kişinin daha bu seriyi okumasına vesile olabildim. :)

Beğeneceğinizi umuyorum. İlk dört kitaptan sonra zaten son üç kitabı ne zaman bitiridiğinizi anlayamıyorsunuz -yani bana öyle olduydu.

Bakalım, bir-iki kitap sonra burada yorumunuzu alabilecek miyiz. :)
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Laughing Madcap - 30 Aralık 2009, 22:56:26
Diziler içinde Battlestar Galactica neyse, fantastik kurgu serileri arasında Ölüm Kapısı da odur benim için. Öyle diyeyim.

Not: Yazar burda Ölüm Kapısı serisini çok sevdiğini; ömründe ilk defa, okuduğu bir seride tüm karakterleri beğendiğini; her karakterin - Haplo'dan Bane'e kadar- bir derinliği ve karizması olduğunu; kurgusunda birden fazla dünya olmasının sebebi, labirent mevzusu ve iki ırkın düşmanlığı, karakterlerin kendi amaçları doğrultusundaki hareketleri vb. konulara bakılarak insanlık hakkında esaslı çıkarımlar yapılabilineceğinden bahsediyor. Evet.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Elerki - 09 Ocak 2010, 22:47:13
Spoiler: Göster
Lord Xar: Sen kimsin, nesin?
Zifnab: Ben Bond. James Bond.

Zifnab: Kaçsanıza aptallar!

Alfred: Yani sen tanrı mısın?
Zifnab: Ehm.. E tabi, elbette. Sonunda anladınız.
Zifnab'ın Ejderi: Saçmalama! Bu diyalog başka bir yerdeydi!
Zifnab: Ah, evet öyleydi, pardon.


Ölüm Kapısı'nı okumuş olanların hafızasını güldürerek yenileyelim. Bir sürü daha göndermesi vardı sözünü ettiğim inanılmaz karakterin! :D

Okumuş olanlar açıp bir baksınlar derim. Okumamış olanlar zaten, muhtemelen gülmeyeceklerdir. Göndermelerin yapıldığı anlar da çok önemliydi çünkü! :D

Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Laughing Madcap - 09 Ocak 2010, 23:32:57
Spoiler: Göster
Zifnab'ın zehirli şarabı içip "Tadı güzeldi de biraz acıydı. Zehirden olsa gerek." diyerek birden yere düşmesi. Sonra hareket ediyor diye ejderhası duvarı üstüne yıkması.


Ölüm Kapısı çok kaliteliydi yahu? Güldürü unsuru da, kurgusu da, karizması da, her şeyiyle iyiydi.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: brisingr - 16 Şubat 2010, 17:49:51
Bu gün kitapçıma gittim serinin 3,4,5. kitapları vardı kitapçı bana dedi " bunlar ayrı ayrı da okunabilir " size soruyorum bu seride konu bütünlüğü var di mi yani biri diğerinin devamı mı? Zaten zaman çarkına da ayrı ayrı okunur dedi elinde tam olmayan serilere ayrı ayrı okunuyor diyor belki doğrudur söyledikleri size sorayım dedim merak içindeyim..
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: DarLy OpuS - 16 Şubat 2010, 18:03:25
Bu gün kitapçıma gittim serinin 3,4,5. kitapları vardı kitapçı bana dedi " bunlar ayrı ayrı da okunabilir " size soruyorum bu seride konu bütünlüğü var di mi yani biri diğerinin devamı mı? Zaten zaman çarkına da ayrı ayrı okunur dedi elinde tam olmayan serilere ayrı ayrı okunuyor diyor belki doğrudur söyledikleri size sorayım dedim merak içindeyim..

Ne "Zaman Çarkı" ne de "Ölüm Kapısı" ayrı ayrı okunabilen seriler değil. Hepsinde bir 'devam' olayı söz konusu. Kitapçının satış yapma yöntemi hayli ilginçmiş!
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: brisingr - 16 Şubat 2010, 20:19:52
Bence de beni keklemeye çalışıyo :)))
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: cankutpotter - 30 Ekim 2010, 20:58:13
3. Kitaptayım şu an. Karakterler gerçekten güzel. Haplo iyi mi, kötü mü, anlamadım doğrusu. Bu lord ne  planlıyor? Öğrenmek istiyorum. Neyse. İlk kitabı biraz sıkıcı(ilk  15 bölümü), ama gerisi çok güzel. İkinci kitapta o sürpriz karakteri sarsılarak okumuştum. Bir daha ortaya çıkıyor mu ateş alemi ya da o adam.
Bir de diyorlar ya hani "fantastik kitaplar saçmadır, çocuk kitabıdır." diye. Harry Potter'ı Narnia'yı lotr'u ve bunu okut bak akalım fantastik alemden çıkabiliyor mu?
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: OrodrethAlcarin - 08 Kasım 2010, 20:12:05
okuduğum ve fantastik dünyaya adım attıran ilk seridir. o yüzdendir ki her düzenlemede kitaplığım o seri ile başlar...
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: emuk - 13 Kasım 2010, 14:18:08
Özgünlükte sınırları zorlayan ,ilk kitabının başları ne kadar sıkıcı olsa da 2. kitapla hızı artan,3.kitapta coşan bir seri.haplo for ever ;)
Başlık: Ölüm Kapısı Serisi | İndirim Fırsatı!
Gönderen: Fırtınakıran - 18 Kasım 2010, 22:22:34
(http://www.ilknokta.com/urun/O/107775.jpg)

Adını çok duyup da bir türlü okuyamadınız mı? Weis ve Hickman hayranı olup da, bir şekilde bu seriden mahrum mu kaldınız?

İlknokta çok güzel bir kapmanya yapmış. Bazı serilerde %40 indirim uygulamış ve ne mutlu ki buna Ölüm Kapısı da dahil!

7 kitaplık serinin fiyatı 173 liradan, indirim sayesinde 103,80 TL'ye düşüyor. Hepsine bir anda ulaşmak ve güzel bir indirimden yararlanmak isteyen arkadaşlar,buraya (http://www.ilknokta.com/kitap/107775/Olum-Kapisi-Takim-7-Kitap.html) tıklayarak ulaşabilir.

Serinin kitapları:

1. Ejder Kanadı

2. Elf Yıldızı

3. Ateş Denizi

4. Yılan Büyücüsü

5. Kaosun Eli

6. Labirentte

7. Yedinci Kapı
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: mit - 19 Kasım 2010, 13:42:20
Gitti bizim bayramlıklar desenize :) Şaka bir yana sadece ilk kitabı okumuş ve gerisini okumaya üşenmiş biri olarak çok akıl çelici buldum bu indirimi. Eşikten bir kez daha geçme vakti geldi sanırım.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: lakeofthehell - 25 Aralık 2010, 00:02:17
2004 ya da 2005 ti ilk görüp alıp okumaya başladığım yıl,bu seriyi..sonrası tabii ki büyük hayranlık ve bırakamama..öncesinde dragonlance i okumuştum ve bunu okuduktan sonra "dragonlance" de neymiş dedim içimden..özellikle sürükleyiciliği ve kitap kalınlıkları -ki okuyucu en başta buna bakar,birbirimizi kandırmayalım- bakımından oldukça iyidir..karakter açıklamaları ve senaryonun gelişmesi bakımındansa belki de okuduğum ilk 3te,hatta birinci sıradadır..spoiler a girecek diye bişey söylemeye çekiniyorum ama 7 kitap diye gözünüzde büyütmeyin..sözlük anlamı olarak "bir çırpıda" rahatça bitirilebilecek bir seri..ancak sonra sizi ne dragonlance ne forgotten realms keser diyip açık kapı bile bırakmadan toz oluyorum..
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: cankutpotter - 26 Temmuz 2011, 23:22:59
Ölüm kapısı! Yedi kitabı da hızla geçip giden, özgünlük sınırlarını zorlayan bir seri. Size yemin ederim 7. kitaabı bitirdiğim zaman içimde bir boşluk duygusu oluştu ve ara sıra hep tekrar tekrar bazı bölümlerini açıp okudum ve bazen hala bakıyorum. Şiddetle tavsiye edilir efendim. :D
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Cubor - 27 Temmuz 2011, 00:16:25
Şiddetle tavsiyeye katılınır :) Özellikle hiç bir kitabı alıp okumamış olanlar için şu anda bizimkiler uçuk kaçık bir de indirim kampanyası başlattılar. MArgaret Weiss'i sadece Dragonlance'den bilenler için hayli eğlenceli bir sürpriz olacak! :)
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: arcian - 31 Temmuz 2011, 14:11:47
Okuduğum en iyi serilerdendi, başlamayı düşünenler hiç çekinmesin.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Arminass - 19 Eylül 2011, 18:57:24
Gerçekten çok başarılı, çok sürükleyici, çok akıcı bir anlatıma sahip, bir seri ölüm kapısı. Şu aralar ikinciye tekrar okumayı düşündüğüm yegane serilerden bir tanesi(elimdekilerle idare edenlerdenim :) ) yaklaşık 4000 sayfalık boş vaktiniz ve yorulmayan gözleriniz varsa sizi söyliyeceğim tek şey şudur. "Daha ne bekliyorsun?"
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: brightblade - 02 Şubat 2012, 20:29:00
 Bugün ilk iki kitabını sipariş ettim bakalım güzeldir umarım
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: OZ - 02 Şubat 2012, 20:48:54
Weis ve Hickman'ın başyapıtları bence. Fantastiğin en yaratıcı kitapları belki de.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: cankutpotter - 06 Şubat 2012, 21:05:40
İlk kitabbı atlatın gerisi çorap söküğü gibi gelir.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: OZ - 07 Şubat 2012, 00:02:48
Birinci de tamamı da çok iyiydi bence. Tüm kitapları piyasaya sürüldükleri ilk gün edindim ve hiç bir seriyi öyle delice takip etmedim.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Bhoenix - 11 Şubat 2012, 06:46:35
ilknoktada set olarak %40 indirimle satılıyor şu anda almak isteyenler kaçırmasın.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: zekican5 - 29 Şubat 2012, 12:05:03
Gerçekten mükemmel  bir kurgu var ortada ama yinede en yaratıcı vs. tarzı yorumlar yanlış olur diye düşünüyorum.Ayrıca Ejderha mızrağı varken Weıss ve Hickman'ın en iyi seri olması imkansız.Tabi ki yorumlara saygım var ama lütfen gereğinden fazla abartmayalım. Birde kitap içeriğinde saçma bulduğum bir konuya değinmek istiyorum. Dragonlance'deki fizbanın ismi değiştirilip günümüzden espriler yapan bir adam haline getirilmiş? Açıkçası bu ayrıntı hariç seri mükemmel. Ayrıca Haplo karakteri ile Raistlin'in ne kadar benzer olduğu da aşikar... :)
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: emuk - 06 Mart 2012, 19:56:29
Weiss&Hickmann ikilisinin en mükemmel serisi.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: zekican5 - 06 Mart 2012, 23:17:23
Weiss&Hickmann ikilisinin en mükemmel serisi.
Serinin mükemmelliği hakkında bende kimseye söz söyletmem ama yinede Ejderha Mızrağı varken en iyi serileride diyemem :)
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: emuk - 06 Mart 2012, 23:46:19
Weiss&Hickmann ikilisinin en mükemmel serisi.
Serinin mükemmelliği hakkında bende kimseye söz söyletmem ama yinede Ejderha Mızrağı varken en iyi serileride diyemem :)
İnan bana, Raistlin'in etkisinden kurtulunca ve objektif bir bakış açısıyla kitapları karşılaştırınca, sen de Ölüm Kapısı'nın daha kaliteli olduğunu anlayacaksın. Sadece sürükleyicilik değil, aynı zamanda karakter yaratımları, olay örgüsü ve bence en önemlisi özgünlüğü mükemmel derecesinde.
Biliyorum da söylüyorum  ;D
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: zekican5 - 07 Mart 2012, 11:58:03
Haklısın kardeşim ama Raist'in etkisinden eğer 5 yıldır kurtulamamışsam ne diyebilirim ki.Ben zaten karakter veya diğer konulara değinmedim.Çünkü gerçekten iyi bir yapıt var ortada ama  araya fizbanı sokup günümüzden espriler yaptırmaları çok saçma değil mi :)
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: emuk - 07 Mart 2012, 16:43:35
Haklısın kardeşim ama Raist'in etkisinden eğer 5 yıldır kurtulamamışsam ne diyebilirim ki.Ben zaten karakter veya diğer konulara değinmedim.Çünkü gerçekten iyi bir yapıt var ortada ama  araya fizbanı sokup günümüzden espriler yaptırmaları çok saçma değil mi :)
Bilmem, bana eğlenceli ve gizemli gelmişti, ben sevmiştim.
Raist'in etkisini 5 yılda atmışsındır. Ne diyeyim; zevkler, renkler meselesi ;D
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: zekican5 - 08 Mart 2012, 09:52:15
 Haklısın :)
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Ulubatli - 12 Mart 2012, 14:22:03
uzun zamandır ilgimi çeken bir seri Perg Efsaneleri'nden sonra buna başlayacağım.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Danger_Mouse - 04 Nisan 2012, 11:49:06
Şu anda serinin 5. kitabındayım. Şu ana kadar muhteşem bir hızla kitapları doyumsuz olarak okudum ve çok hoşuma gitti. Ama her kitapta Alfred için daha çok üzülüyorum. Adamın bir kere kaderi gülmedi daima başına kötü şeyler geliyor.

Bu arada bir şey sormak istiyordum bu "ZİFNAB kim??" Ben ejder mızrağı serisini okumadım orada geçen bir karakterer gönderme mi yapılıyor??
Spoiler: Göster
Şu anda kendisine sartan dedi ama pek inandırıcı değil yani bu adam Tanrı gibi bir şey sanırım. Gerçek adı ne?
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: mit - 04 Nisan 2012, 18:55:20
Spoiler: Göster
Zifnab, Ejderha Mızrağı'nda yer alan Fizban karakterine yapılan bir gönderme. Karakter, konuşma ve hareketler açısından tamamen aynılar. Sadece tek bir fark var, o da Fizban'ın Ejderha Mızrağı serisinin kurgusunda oldukça özel bir yere sahip olması.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: zekican5 - 05 Nisan 2012, 15:36:21
Ölüm Kapısı serisi en beğendiğim serilerden biri olsada halen "Zifnab" olayından birşey anlamadım.Serideki karakterler gayet iyi ama "Weiss&Hickman" 'a hiç yakıştıramadım bu Zifnab'ı(Bu kişisel görüşüm.Lütfen yanlış anlaşılmasın.Sonuçta herkezin farklı fikirleri olabilir.).
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Malkavian - 05 Nisan 2012, 15:39:13
Bütün ana fikri kaçırmışsınız o halde. Ejderha Mızrağı serisini okumadıysanız anlamamanız normal. O seriye bakın derim. Eğer onu da okuyup birşey anlamadıysanız daha tane tane okuyun.

Çünkü bence Zifnab en eğlenceli ve en sağlam karakterlerden biriydi sonuçta o bir... :)
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: zekican5 - 05 Nisan 2012, 15:57:18
Bütün ana fikri kaçırmışsınız o halde. Ejderha Mızrağı serisini okumadıysanız anlamamanız normal. O seriye bakın derim. Eğer onu da okuyup birşey anlamadıysanız daha tane tane okuyun.

Çünkü bence Zifnab en eğlenceli ve en sağlam karakterlerden biriydi sonuçta o bir... :)
  Mesajımın sonunda da belirttiğim gibi herkezin fikirleri farklı olabilir.EM konusunda ise kusura bakmada seriyi kaç kere tekrar okuduğumu bile hatırlamıyorum.(Bu arada EM' Fizban gayet iyiydi.Ona en ufak sözüm yok!) Fazla söze gerek yok.Sonuçta serinin geneli gayet güzeldi... :)
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Malkavian - 05 Nisan 2012, 16:01:00
Spoiler: Göster
 Tamam işte o zaman Fizban=Zifnab=Paladine olduğunu da bilmen gerekiyordu. Aynı yazarların yazdığı, aynı karakterden bahsedip bir kitapta iyi diyorsun diğerinde kötü :)
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: emuk - 05 Nisan 2012, 16:16:46
Spoiler: Göster
zifnab=paladine ? Ben mi bir şey kaçırdım? Çünkü hatırladığım kadarıyla Zifnab bir sartandı.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Laughing Madcap - 05 Nisan 2012, 16:22:06
Spoiler: Göster
zifnab=paladine ? Ben mi bir şey kaçırdım? Çünkü hatırladığım kadarıyla Zifnab bir sartandı.


Spoiler: Göster
Ona bakarsan da Fizban= yaşlı ve deli bir büyücü idi. Adam yapıyor öyle şeyler.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: emuk - 05 Nisan 2012, 17:56:03
Spoiler: Göster
zifnab=paladine ? Ben mi bir şey kaçırdım? Çünkü hatırladığım kadarıyla Zifnab bir sartandı.


Spoiler: Göster
Ona bakarsan da Fizban= yaşlı ve deli bir büyücü idi. Adam yapıyor öyle şeyler.

Spoiler: Göster
Yok, biraz baktım da kesin olarak belirtmişler. Zifnab Kırılış sırasında kaçmayıp, kafayı çizen bir Sartan. Samah'a kafa tutuyor falan filan.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: zekican5 - 05 Nisan 2012, 20:15:12
Spoiler: Göster
Bir seride beğenip diğerlerinde beğenmememin nedenleri var.Sonuçta Fziban EM de ejderhalarla deli saçması şeyler konuşmuyordu.Tasla takılıyorlardı kafalarına göre :)
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Valheru - 06 Nisan 2012, 00:32:30
Çok takılmışsınız Zifnab'a. Sonuçta adamlar kendi yaptıkları bir karaktere gönderme yapmışlar.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: zekican5 - 06 Nisan 2012, 11:31:19
Takılma değilde sadece seriyi her okuyuşumda gözüme battığı için belirtmiştim :)
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: metallica - 11 Haziran 2012, 04:18:52
Bu seriye büyük umutlarla başladım. Ama birinci kitabın ilk yarısında bıraktım. Bir türlü içine giremedim hikayenin. Buz ve Ateşin Serisi gibi dev bir seriyle kıyasladığım için mi böyle oldu bilmiyorum. Lakin hem komik hem de gerçekçi olmaya çalışırken hiçbirşey olamama durumuna düştü eser bence. Bu şahsi görüşümdür ve ilk kitabın yarısını okuyarak yaptığım yorumdur. Gerçi gerisini okuyacak kadar çekseydi beni yorumumda farklı olurdu.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: emuk - 11 Haziran 2012, 05:17:38

Bu seriye büyük umutlarla başladım. Ama birinci kitabın ilk yarısında bıraktım. Bir türlü içine giremedim hikayenin. Buz ve Ateşin Serisi gibi dev bir seriyle kıyasladığım için mi böyle oldu bilmiyorum. Lakin hem komik hem de gerçekçi olmaya çalışırken hiçbirşey olamama durumuna düştü eser bence. Bu şahsi görüşümdür ve ilk kitabın yarısını okuyarak yaptığım yorumdur. Gerçi gerisini okuyacak kadar çekseydi beni yorumumda farklı olurdu.

Piyasadaki çoğu kitabı okumuş olan ben derim ki;
1-Zaman Çarkı
2-Ölüm Kapısı
3-Buz ve Ateşin Şarkısı
ilk kitapta sık dişini. Hiç pişman olmayacaksın.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: metallica - 11 Haziran 2012, 05:25:30
Sıktım dişimi. Hatta yarısına gelene kadar defalarca bıraktım tekrar elime aldım, en sonunda da sattım. Acaba çok mu erken davrandım bilmiyorum :S
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: emuk - 11 Haziran 2012, 07:19:42
çok çok erken davrandın. İlk kitap kötü. Diğerleri süper. İlk kitap ders kitabı niyetine okunmalı.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: OZ - 11 Haziran 2012, 14:23:55
İlk kitabı yarıda bırakanlar zaten okumasınlar seriyi ;) İstemiyorum basit şeyler okuyun.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: TheSpell - 10 Temmuz 2012, 10:17:32
Listeme yedi kitap daha eklendi :)
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Daarlan Gardan - 06 Ağustos 2012, 01:34:51
İlk kitabını -Ejder Kanadı- bitirdikten sonra kalan kitapları çok eğlenerek, sıkılmadan, zevk alarak okuduğum seri, gerçi daha dört kitabını okuyabildim. Zifnab'ın olaya dahil olmasıyla beraber zaten tadından yenmez bir seri haline geldi. Zifnab'ın göndermeleri bitirir okuyucuyu.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: cankutpotter - 11 Ağustos 2012, 04:36:31
İlk kitabı atlatınca gerisi geliyor. İlk kitaba başlarken ben de noluyor dedim, bunun nesini seviyorlar? Ama sonra öyle bir devam ediyor ki bırakamıyorsunuz. Zifnab'ı da seviyorum ya, çok eğlendiriyor, acaiip güldürüyor. :D Ama tabii karakterlerin deriinne inince daha iyi anlaşılıyor her şey. Yani karakterler ve yaratılan dünyalar çok yaratıcı. Ama sonu insanın içinde bir boşluk hissi yaratıyor, o ayrı mesele...
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Daarlan Gardan - 11 Ağustos 2012, 05:23:47
İlk kitabı atlatınca gerisi geliyor. İlk kitaba başlarken ben de noluyor dedim, bunun nesini seviyorlar? Ama sonra öyle bir devam ediyor ki bırakamıyorsunuz. Zifnab'ı da seviyorum ya, çok eğlendiriyor, acaiip güldürüyor. :D Ama tabii karakterlerin deriinne inince daha iyi anlaşılıyor her şey. Yani karakterler ve yaratılan dünyalar çok yaratıcı. Ama sonu insanın içinde bir boşluk hissi yaratıyor, o ayrı mesele...

''Fiz..yok, onu kullanmam. Tüytopu. Yeterince saygın gelmiyor kulağa. Tamam, buldum!'' diye bağırdı, Paithan'ın koluna vurarak. ''Zifnab.''
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: kahlan amnell - 10 Aralık 2012, 13:38:11
Dün akşam bir arkadaşla steampunk konusu açılınca aklıma geldi. Bu serinin ilk kitabı, Ejder Kanadı steampunk sayılır mı acaba? Bence evet de, sizlerin düşüncesi nedir?
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Malkavian - 10 Aralık 2012, 14:10:25
Çok sağlam bir soru olmuş bu. Ayrı ayrı incelemek gerek.

Açıklama spoilera batıp batıp çıkıyor :)

Spoiler: Göster
Mesela Haplo'nun kullandığı gemi her ne kadar steampunkmış gibi görünse de o türde birşey değil. Sonuçta Steampunkta buhara dayalı sistemler kullanılıyor. Fakat o gemi kaptan köşküne yerleştirilmiş bir küre + büyü ile çalışıyor.

Ama cücelerin yaşadığı ve sürekli kendini yenileyen yapı Steampunka mükemmel bir örnek.

Stemapunk olması için buharın dışında ikinci bir şart daha gerekiyor o da futuristik olması. Yani gelecekte olacak bu dediğimiz buhara dayalı teknolojiler. Ama Ölüm Kapısı serisi net olarak olmasa da Zifnab'ın espirilerine dayanarak zaten Dünya'nın baya baya geleceğinde geçiyor.


Sonuç itibari ile kitap kitap değil de cücelerin yaşadığı Yer Dünyası olarak bakarsak o kesinlikle Steampunk bir dünya.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: kahlan amnell - 10 Aralık 2012, 14:42:16
Biliyordum :) :yeho

Steampunk canmış meğer.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Kote - 16 Ocak 2014, 17:51:41
Serinin 4. kitabını 3 hafta önce bitirdim.Bir süredir de foruma giremediğimden yorum yapamadım.Öncelikle söylemeliyim ki bu seriye büyük umutlarla başlamıştım.Seri ve yazarlar hakkındaki övgü dolu yorumların yanı sıra forumda dolaşırken bu serinin buz ve ateşin şarkısı ile karşılaştırıldığını bile gördüm.Belirtmeliyim ki G.R.R Martin benim en sevdiğim yazardır ve kitaplarının her sayfasından ayrı bir zevk alırım.Böylece serinin ilk kitabını sipariş edip başladım.4. kitabına kadar geldim.Dolayısıyla yorumlarım ilk 4 kitap için.
Maalesef büyük umutlarla başladığım bu seri benim için fiyaskoydu.Karakterlere yani Haplo ve Alfrede alışamadım.Yazar çok basit bir üslup kullanmış buna rağmen bazı yerlerde yazarın ne anlatmak istediğini anlayamadım.Anlayabilmek için 3-4 defa okuduğum yerler oldu.Kurguyu beğenmedim.Bazı noktalarda olaylar birbirine çok karışıyor ve anlam karışıklığı yaratıyor.Her kitapta ırkların ayrı özellikleri olması ve yazarın ırklara verdiği özellikler bana çok yapmacık ve saçma geldi.Daha yazabileceğim onlarca şey var fakat çok uzun yazdığım için son bir şey daha ekliyeyim ; yazarın sürekli göndermeler yapması fantastik bir eserde bence kesinlikle olmamalı çünkü okuyucunun o dünyaya girmesini zorlaştırır.
Çok iyi bir okuyucu olduğumu iddia etmem ama kitaplığımda 250 ye yakın kitap olan biri olarak söylüyorumki bu seri okuduğum en başarısız olanlarından biriydi.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: tormund - 23 Şubat 2014, 22:44:19
Ben bu seriye büyük olmasa da epey umutlu başlamıştım. Ancak ilk kitabın bir kısmını okuyup hemen sahafa koşturdum, başka bir kitapla takas ettim. Tabi üstüne biraz daha para verdim. George R.R. Martin'in eseriyle bunun karşılaştırılması bile anlamsız. Kote tüm söylediklerine katılıyorum.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: kahlan amnell - 24 Şubat 2014, 09:05:23
Hata etmişsiniz :( Bu seri bence Weis-Hickman'ın başyapıtıdır. İlk kitabı atlatınca gerisi geliyor demiş yukarıda arkadaşlar. 600 sayfalık kitaptan 50 (mi?) sayfa okuyup notunu vermeyin hemen. Zaman Çarkı'nın ilk kitabını bitirip ikinciye geçene kadar ben de 3 kez falan baştan başlamıştım. Bir de ne olur kitapları onunla bununla karşılaştırmadan okuyalım. Buz ve Ateşin Şarkısı nerede, Ölüm Kapısı nerede?
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: tormund - 24 Şubat 2014, 13:38:14
Belki de haklısınız ancak kitaptaki mizahi hava beni kelimenin tam anlamıyla uyuz etmişti. Tam olarak Terry Pratchett gibi mizahi fantastik türde olsa tamam ama öyle değildi. Kitap hem kendini ciddiye alıyor hem de olduğundan fazla mizaha bulanmış. İki yüz sayfa dayanabilmiştim, belki ilk kitabı bitirebilseydim severdim, bilmiyorum.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: mit - 24 Şubat 2014, 17:21:19
Siz kitabı değil, Weis ve Hickman'ın üslubunu sevmemişsiniz sanırım. Daha önceki serilerini (ejderha Mızrağı vs) okudunuz mu bilmiyorum ama bu iki yazarın genel yazım tarzı bu şekildedir. Eğer içine bir tutam espri katılan şeyleri sevmiyorsanız hiç bulaşmayın :)

Öte yandan serinin ilk kitabında ben de bayağı bocalamıştım ve bitirdiğimde pek memnun kalmamıştım. Ama 2 ve 3'ü bayağı sevdim. En kısa zamanda diğerlerini de okumayı düşünüyorum.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: tormund - 24 Şubat 2014, 19:38:37
Dediğiniz gibi daha önce Weis ve Hickman hiç okumadım. Ejderha Mızrağı bana daha çok piyasa kitabı gibi geldiği için hiç bulaşmamıştım. Ölüm Kapısı serisine bulaştım, bulaştığım gibi de vazgeçtim. Kitapların içine bir tutam espri katılmasını elbette seviyorum ancak bu yazarların tarzını sevemedim. Belki de George R.R. Martin'in hemen ertesinde okuduğumdan dolayı bende böyle bir etki oluştu, tam çözemedim.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: muaet - 24 Şubat 2014, 23:02:16
Serinin kurgusu başta çok grift ve göz doldurur gözükse de işler çözülmeye başladıkça çok yüzeysel olduğu anlaşılıyor. Seriyi beğenmedim mi, hayır öyle bir beyanım yok. Okuduğum vakitlere yazık oldu filan da demeyeceğim çünkü okuduğuma memnunum. Ancak keşke daha önce okusaymışım diyorum. Çünkü Zaman Çarkı, Buz ve Ateşin Şarkısı gibi gerçekten sağlam kurguya sahip kitaplardan sonra bunun gibi kitaplar insanda ister istemez 'yetersiz' hissi uyandırıyor.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: thevoice - 24 Şubat 2014, 23:20:44
Haksızlık ediyorsunuz bu seriye , ilk kitaba başlarken bende sizlerle aynı durumu yaşamıştım ama kolay kolay da pes edip eseri kötülemeye başlamamıştım. Zaten kitap daha sonrasında bir açılıyor pir açılıyor. Uykusuz (az bir uyku diyelim buna :) ) bir şekilde her güne bir kitap sığdırdığımı hatırlarım bu seride. ( Nereden nereye )
Belki de dediğiniz gibi diğer serilerin yanında bu yavan kalmıştır ama bence biraz daha dişinizi sıkıp ikinciye izin vermeliydiniz. Değerini iki ve sonrasında kesinlikle kanıtlayan bir eserdir.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: emuk - 24 Şubat 2014, 23:22:59
Sıkıcı, dili akıcı değil, diye eleştiriler duymuştum ama hiç "yüzeysel" diye bir beyanda bulunulduğunu duymamıştım. Tam aksini düşünüyor ve Ölüm Kapısı serisini Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin üstüne, Zaman Çarkı'nın altına yerleştiriyorum.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: tormund - 24 Şubat 2014, 23:36:07
Bu serinin ilk kitabından iki yüz sayfa okudum sadece ve bu okuduğum kadarına bakarak diyebilirim ki bu seri Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin üstüne değil kilometrelerce yakınına bile yaklaşamaz. Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin her şeyi bir yana dili bile bu serinin dilinden on gömlek yukarıda.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: cankutpotter - 25 Şubat 2014, 19:49:51
İnan ki ilk kitabı okurken ben de böyle düşünmüştüm. 'Bu mudur yani! Sevdikleri, tavsiye ettikleri şey bu muymuş!' Hayır, değilmiş. İlk kitap bir fiyasko olabilir, serinin dili genel olarak yavan da olabilir ancak 2. kitapla beraber seri uçmaya başlıyor. Hele 3'ten sonra bırakamamıştım. Yani yavan falan diyenleri ben de duydum ama yüzeysel... Bence devam edin, seveceksiniz. Sıkın dişinizi ilk kitap bitsin. Sonrasında bayılacaksınız.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: muaet - 26 Şubat 2014, 00:42:47
Ehuhehuhe... Yüzeysel lafının neresine bu kadar takıldınız anlamadım,
Spoiler: Göster
Noxus lordunun ve Alfred'in ırkının üzerinden, güç isteği kötülüğü doğurur gibi tamamen klişeleşmiş, ağızda peltemsi bir tat bırakan mesajın, yine aynı lordlar üzerinden güç insanı körleştirir mesajının (lordun yılanların yalanına kanması) okuyucuya böyle bayağı bir şekilde vermesi sizce çok mu muhteşem ve grift bir kurgunun ürünüdür.
Evet kesinlikle serinin, ilk kitap ile yargılanmaması gerektiği konusunda sizle hemfikirim. İkinci kitapla birlikte kurgunun ivme kazandığı konusunda da. Düşünün bir kere dünya bilmem kaç parçaya bölünmüş, her şeyin ardında gizemli bir güç var ve bu güç sonucunda yine bu dünyalar işlevini yitirmiş. Ortada gezen çıldırmış titanlar, muazzam büyüklükte ejderler var. İnsan böylesi bir düğümü görünce heyecanlanmadan edemiyor, kitabın kurgusunu ve olayların nasıl bu raddeye geldiğini merak ediyor.
Sonra bir de bakıyor ki tüm bunların nedeni yarıtanrıların biraz uykucu olmalarıymış. Muazzam giden bir kurgu ancak bu kadar 'yüzeydrl' bağlanabilir benim gözümde.


Spoilra bakamayacak ve seriye henüz başlamış ve başlayacak olan arkadaşlar için. Arkadaşların dedikleri gibi ilk kitaba aldanıp da seriden kopmayın sakın, kurgunun ivme kazandığı bir gerçek. Ancak son iki kitaba geldiğinizde ve kurgunun çözüm evresine ulaştığınızda yüzeyselden ne kastettiğimi anlayacaksınız.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: cankutpotter - 05 Mart 2014, 19:27:31
Yüzeysellik konusundaki düşüncelerinize pek katılmıyorum. Bu şekilde düşündüğümüz takdirde, Zaman çarkının bile yüzeysel kalma ihtimali var bence. Evet, son kitap pek çok okuyucu gibi beni de pek tatmin etmedi ama yine de ben okuduğum en özgün serilerden biri Ölüm Kapısıdır derim.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: muaet - 06 Mart 2014, 00:13:23
Ölüm Kapısı'nın tek özgün yanı benim gözümde büyü tanımı ve işleyişidir. Kimsenin dil dolayısıyla herhangi bir edebi zevk alabileceğine yahut alabildiğine inanmıyorum. Kurgu konusunda da yukarıda değindiğim gibi tamamen yüzeysel işlenmiş bir evren var. Tabiri caizse, yazarlar 7-8 ayrı iple grift bir düğüm oluşturmuşlar, sonrasında bu düğümü çözemeyip makasla ipleri kesmişler gibi. Tüm olayların sebebini en basite indirgeyip ortaya yüzeysel, ya da sizin kabul edeceğiniz şekilde "yavan" bir eser çıkmış.

Bir de uyku problemi yaşıyorsanız ilk kitap epey işinize yarayabilir, haberiniz olsun.



Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Darkone - 12 Nisan 2014, 11:58:15
bu kitabı okuyalı çoook uzun yıllar geçti ama hala en çok sevdiğim serilerin başında gelir. yazılan yorumları okuyunca bir çok ince detayın artık kafamın tozlu raflarından bile silindiğini fark ettim. şuan Mistborn u okuyorum, bitince bu seriye tekrar başlamam gerektiğini hissettim

okumayan herkese tavsiye ederim ( ve evet ilk kitap biraz sıkıcı gelebilir ama sizi yıldırmasın, muhteşem bir eserden mahrum kalabilirsiniz )
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: Grayswandir - 20 Ağustos 2014, 10:45:05
İlk iki kitabı okuyup üçüncüde tıkandım ben de. Overrated olduğunu düşünen arkadaşlara katılıyorum. :P
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
Gönderen: cankutpotter - 21 Ağustos 2014, 04:17:54
Bugün şöyle bir gözden geçirdim de, bayağı özlemişim. Bir ara mutlaka yeniden okuyacağım. Karakterleriyle, büyü sistemiyle, dünyalarıyla ve en sonunda bıraktığı boşluk hissiyle okunası bir seri -sondaki olmayaydı iyiydi aslında ama...-.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi - Margaret Weis ve Tracy Hickman
Gönderen: cankutpotter - 05 Nisan 2015, 01:33:14
Konuyu hortlatmaya geldim. Kitapları internetten bulup okumuştum. Tekrar okumak için niyetlendiğimdeyse gördüm ki kitaplar tükenmiş. Umarım İthaki bu seriyi tekrar basar; çünkü ikinci el almak, ne yalan söyleyeyim, pek de istediğim bir şey değil açıkçası. Okuduğum ilk epik fantastik seri olması açısından benim için önemi büyük. İlk kitaba rağmen -tecrübeliyim sonuçta :D- seriyi kitaplığıma koymak ve tekrar o dünya"lar"ın içine girmek çok isterim. Her ne kadar son kitap açık uçlu bir şekilde, 'Aaa, bitti mi?' dedirterek bitse de benim için özel bir seridir kendileri. :)
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi - Margaret Weis ve Tracy Hickman
Gönderen: Marius - 05 Nisan 2015, 10:39:11
Tekrar okumak için niyetlendiğimdeyse gördüm ki kitaplar tükenmiş.

Kalbime iniyordu. Meğer ilk kitap bitmiş. Son 3 kitap kalmıştı almadığım ve son zamanlarda sıkılmadan merakla okuduğum güzel bir seriydi. Son 3 kitap için aranmak zorunda kalmak istemezdim :(
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi - Margaret Weis ve Tracy Hickman
Gönderen: cankutpotter - 05 Nisan 2015, 11:32:52
Ben okuyalı yıllar oldu, hatta ilknokta'da setini görmüştüm, alacaktım. Fakat birkaç ay önce tekrar baktığımda tükenmişti. Umarım yeniden basılır.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi - Margaret Weis ve Tracy Hickman
Gönderen: Nightmare - 25 Nisan 2015, 21:16:00
İki cildini okudum bugün üçüncü cilde geçtim. Seri fantastik deyince akla gelen temel ırklar ve seriye ait farklı ırklardan( en azından isim olarak ) oluşmakta. İnsan, elf, cüce, ejderha, titan vs. vs...
Başlarda zorlanarak ilerlesemde ileride aksiyon dolu sahneler okuyucuyu bağlıyor ve farklı alemlere götürüyor. Aksiyon dolu sahnelerin arasına serpiştirilen komedi unsuru da seriyi beğenme nedenlerimden biri. Elfler ve insanlar arasındaki alışılagelmiş savaş beni fazla sıkmasa da farklı ırkları aratmadı değil. Serinin büyü ve büyücü kavramları diğer unsurlara oranla daha özgün. Sartan ve patryn ırkları seriye esrarengiz bir hava katıyor ve seriyi diğer fantastik serilerden farklı kılıyor. Yine alışkın olduğumuz rünler burda da mevcut.
Sartanların kaybolup gitmesi ve labirent hikayesi de esrarengiz ve hoş olmuş. Seriye ismini veren ölüm kapısı ilk iki kitapta fazla yer bulmasa da ileride bahsedileceği kesin.
Karakterler çok özgün sayılmazlar. Yaptıkları ve yapacaklarını daha olay gerçekleşmeden tahmin edebiliyorsunuz. Benim tek ilgimi çeken karakter 2. kitapta ismi geçen zifnab adlı yaşlı büyücü oldu. Biraz deli bir karakter olması nedeniyle ne yapıcağı belli olmayan bir karakterdi ve kitabın sonunda bombayı da patlatmayı başardı.
Mekan unsuru da pek ilgi çekici sayılmazdı. İlk kitaptski havada uçan kıtalar bile pek ilgimi çekmedi. Tasvirler yeterli değildi sanırım.

Genel olarak seri kurgusuyla ilgi çekici ve bence okunmaya değer bir seri. Ejderha mızrağından Margaret Weis ve Tracy Hickman ikilisine hayran olanlar bu seriyi kaçırmasın. Tabi baskıları tükenmiş olabilir ben kraliyet meydanından aldım siz bulabilir misiniz bilemem.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi - Margaret Weis ve Tracy Hickman
Gönderen: yafeshan - 27 Nisan 2015, 07:18:10
Okuyali uzun yillar gecti ama ne zamn bir parcasina rastgelsem tekrar icine duserim biraz gezinip cikarim. Bir zaman carki degil elbet ama ayaklari yere basan, balayip doyurucu sekilde biten guzel bir seridir. Ilk kitabi tutmamis olabilirsiniz ama gizemlilik beni sarmisti. Neyin nasil bu hale geldigini meraktan 7 kitabi roket hiziyla okuyup bitirmistim. Ozellikle 3. ve 7. kitabin yeri bende cok ayridir. Masum, huzunlu, karanlik ve heyecanli.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi - Margaret Weis ve Tracy Hickman
Gönderen: -Kötü karakteR- - 15 Şubat 2016, 00:14:52
Ölüm Kapısı serisinin yedi kitabı Akmar'da 200 liraya satılıyordu takım halinde gördüm bugün. Epey içim gitti lakin sanırım pek bulunamayan bir seri.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi - Margaret Weis ve Tracy Hickman
Gönderen: night watcher - 15 Şubat 2016, 03:49:35
Ölüm Kapısı serisi, Ejderha Mızrağı ya da Unutulmuş Diyarlar'ın aksine, gayet kolay bulunan bir seridir. Akmar'daki kazıkçı ve hiçbir zaman alışveriş yapmayacağım köylü kurnazı sahaflara aldanmayın.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi - Margaret Weis ve Tracy Hickman
Gönderen: cankutpotter - 20 Nisan 2016, 18:21:15
Ölüm Kapısı, okuduğum ilk epik fantastik seri olmasıyla ayrı bir yere sahiptir gönlümde. Ama kitaplarını maalesef bulamıyorum, İthaki yeniden bassa süper olacak.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi - Margaret Weis ve Tracy Hickman
Gönderen: Okur - 01 Mayıs 2016, 15:46:03
Ölüm Kapısı serisini İdefix in sanal fuar zamanında iki sene önce 75 liraya almıştım. Söylediğiniz rakam gerçekten de çok yüksek.
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi - Margaret Weis ve Tracy Hickman
Gönderen: Ashbringer - 24 Ekim 2016, 16:10:02
Ölüm Kapısı serisi en iyi severek okuduğum serilerden bir tanesidir.YouTube bakarken 1994 yılında çıkmış Death Gate adında bilgisayar oyununu görünce şarşırmadım değil.İngilizcesi iyi olanlar bakabilir.https://www.youtube.com/watch?v=dMNrHiV6oyQ
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi - Margaret Weis ve Tracy Hickman
Gönderen: Ugur - 24 Ekim 2016, 16:16:37
Ölüm Kapısı serisinin yedi kitabı Akmar'da 200 liraya satılıyordu takım halinde gördüm bugün. Epey içim gitti lakin sanırım pek bulunamayan bir seri.

Farklı farklı yerlerden çok daha ucuza toplayabilirsiniz belki ama tüm seri için yine de idare eder bir fiyat son ihtimal alınabilinir bence .
Başlık: Ynt: Ölüm Kapısı Serisi - Margaret Weis ve Tracy Hickman
Gönderen: cankutpotter - 26 Ekim 2016, 17:53:26
Kitap Yurdu'nda falan hâlâ satılıyor sanırım. Bir bakacağım. Dileğim İthaki'nin tekrar basması elbette.