Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Yolgeçen Hanı => Müzik => Konuyu başlatan: Lucilla Clarté - 29 Mart 2008, 12:26:09

Başlık: Hard-Fi
Gönderen: Lucilla Clarté - 29 Mart 2008, 12:26:09
(http://www.mychemicaltoilet.com/1_HardFi1_rgb_400x327.jpg)

2003 senesinde Staines’de kurulan İngiliz indie rock grubu Hard-Fi, kadrosunda Richard Archer (vokal), Ross Phillips (gitar), Kai Stephens (bas gitar) ve Steven Kemp (davul)’i bulunduruyor. İlk başta Necessary Records adlı bağımsız bir plak şirketiyle anlaşan grup, şirketin stüdyosunda 9 parçalık bir kayıt hazırladı ve kayıtların kısa sürede satmasıyla birlikte dikkatleri üzerine çekti.

Bu başarı sonrasında Atlantic Records ile anlaşmaya varan Hard-Fi, 2005 senesinin sonuna doğru “Stars Of CCTV” adlı ilk albümünü Wolsey White prodüktörlüğünde yayımladı. Albüm, kapağıyla dikkat çekerken, İngiltere listelerinde ise zirveye yerleşti. Albümden “Cash Machine”, “Tied Up Too Tight”/”Middle Eastern Holiday”, “Hard To Beat”, “Living For The Weekend” ve “Better Do Better” parçalarını single olarak yayımlayan topluluk, “Hard To Beat” single’ı ile İngiltere listelerinde 9 numara olurken, “Cash Machine” ve “Better Do Better” single’ları ile de listelerde 14 numaraya yerleşti. Albümüyle Mercury Music Prize ödülüne aday olarak gösterilen ve ödülü Anthony And The Johnsons’a kaptıran dörtlü, albüm sonrasında Green Day’in İngiltere konserlerinden ikisinde grupla aynı sahneyi paylaştı.

2006 Mayıs ayında “In Operation” adlı 2 CD’lik albümünü piyasaya süren Hard-Fi, albümün ilk bölümünde grubun Astoria’daki gerçekleştirmiş olduğu konserini bulundurdu. Bu konserde The White Stripes’ın “Seven Nation Army” adlı parçasını baştan yorumlayan dörtlü, albümün ikinci bölümünde ise ilk albümde yer alan parçaların farklı versiyonlarına yer verdi. Ayrıca albümle birlikte bir de DVD yayımlayan grup, bu çalışmalar sonrasında yeni stüdyo albümünün kayıtlarına yöneldi.

3 Eylül 2007 tarihinde “Once Upon A Time In The West” adlı 2. albümünü müzikseverlere sunan Hard-Fi, albümün prodüksiyonunda yeniden Wolsey White ile biraraya geldi. Warner Music etiketiyle yayımlanan albümden ilk single’ı “Suburban Knights” adlı parçaya seçen grup, albümden 2. single’ı ise “Can’t Get Along (Without You)” adlı parçasına düşünüyor.